در این مطلب آمده است: مدیر جهاد کشاورزی سرباز گفت: آب و هوای خاص و بی نظیر سیستان و بلوچستان موجب شده تا درحالی که بسیاری از مناطق کشور در برف و سرما قرار دارد، بهار طبیعت با گل دهی سلطان میوه ها در جنوب این استان آغاز شود.
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان را باید مهد میوه های گرمسیری و استوایی دانست به گونه ای که بسیاری از انواع میوه های خاص مناطق گرمسیری در این استان پهناور کشت شده و این منطقه از کشورمان رکورد دار سطح زیر کشت بسیاری از این گونه میوه هاست.
در میان تمامی میوه های گرمسیری، انبه بیش از بقیه مورد توجه مصرف کنندگان قرار دارد به گونه ای که این انبه را سلطان میوه ها می دانند، این میوه خوش مزه و خوش طعم اولین گیاه خوراکی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته و به دلایل مختلفی چون طعم، خواص و بسیاری دیگر از ویژگی های بی نظیری که دارد تا به امروز نیز ماندگار شده است.
بر اساس تحقیقات کارشناسان کشاورزی، از اولین کشت انبه در دامنه کوه‌های هیمالیا، کشور هند و برمه چیزی در حدود 4 هزار سال می گذرد، اما کشت این محصول ناب در ایران تنها 300سال قدمت دارد، چیزی در حدود سه قرن پیش تجار عرب میوه انبه را وارد کشور ایران کردند و پس آن بود که مردم کشورمان نیز با این میوه آشنا شدند اما امروزه ایران به عنوان یکی از صادرکننده این میوه به سایر نقاط جهان شناخته می شود.
سلطان میوه ها در سرباز به گل نشست
در همین رابطه سعید نارویی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه سلطان میوه ها در شهرستان سرباز به گل نشسته است، اظهار کرد: در حالی که بسیاری از مناطق کشور در برف و سرما فرو رفته است، جنوب سیستان و بلوچستان سرسبز بوده و آب و هوای معتدل آن موجب شده تا درختانی چون انبه شکوفه دهند.
وی افزود: با توجه به شباهت آب و هوایی شهرستان سرباز با اقلیم کشور پاکستان که تولید کننده مرغوب ترین ارقام انبه در منطقه است پتانسیل مناسبی جهت توسعه کشت انواع ارقام انبه در این شهرستان وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سرباز با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از600 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت انبه اختصاص دارد ، بیان کرد: از این مقدار چیزی در حدود 400 هکتار آن باور و بقیه غیر بارور است که شکوفه دادن این درختان و بوی خوش باغات انبه آمدن بهاری زودتر از موعد را به مردم این استان نوید می دهد.
وی ادامه داد: در شهرستان سرباز 15 نوع انبه به عمل می آید که مشهورترین آنها عبارتند از لنگرا، سندری، سنیری، لال بادشا، چوسا و رقم های محلی دارچین و هیر که سندری رقم غالب این شهرستان است.
نارویی با اشاره به اینکه شهرستان سرباز با دارا بودن آب و هوای خاص از مناطقی است که در فصل زمستان نیز فعالیت کشاورزی در آن رونق دارد، خاطرنشان کرد: سرباز با دارا بودن رتبه نخست تولید انبه در استان زمینه اشتغال حدود 200 نفر را به صورت مستقیم و بیش از 2 هزار نفر را به صورت غیر مستقیم فراهم کرده است.
نارویی با بیان این مطلب که انبه به صدای بهار شهرت دارد، تصریح کرد: این درخت دو بار و در ماه های اسفند و شهریور به گل مینشیند که شکوفه های اسفند در خرداد ماه به انبه کامل تبدیل شده و برداشت می شود و گل دهی شهریور نیز در ماه های بهمن برداشت می شود و این به آن معناست که به طور کلی در تمامی فصول سال میوه انبه را میتوان بر درختان این شهرستان مشاهده کرد.
وی در پایان گفت: شکوفایی درختان در جنوب سیستان و بلوچستان به خصوص در شهرستان سرباز باعث هجوم زنبورداران به این منطقه شده است.
8006**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.