به گزارش ایرنا، محمد اسلامی در همایش بین المللی توسعه بندر چابهار و تشریح ظرفیت های اقتصادی و ترانزیتی این بندر اظهار داشت: خطوط ریلی بندر چابهار به افغانستان و آسیای میانه و خط ریلی به چین از طریق ایران به اروپا از اصلی ‌ترین برنامه ‌های ایران در توسعه خطوط ریلی است.
وی افزود: برقراری ارتباط ترانزیتی افغانستان و آسیای میانه از طریق محور ترانزیتی شرق کشور یعنی چابهار ـ میلک منجر به نزدیکی مسافت بندر چابهار و افغانستان می شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: سرمایه ‌گذاری‌های گسترده در بخش‌های مختلف حمل و نقل بویژه در بخش بندری، دریایی و ایجاد تسهیلات ترانزیتی گمرکی در زیرساخت‌های حمل و نقل در مسیر محور شرق و حمایت‌های گسترده دولتی، بندر چابهار را به عنوان اتصال ترانزیتی منطقه‌ای بین هند و افغانستان تبدیل کرده و در صورت رفع موانع علاوه بر توسعه محور شرق شاهد رونق ترانزیت در این مسیر خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: فصل نوینی از نقش ‌آفرینی بندر چابهار در سطوح ملی، منطقه ‌ای و بین‌المللی شکل گرفته و این نوید دهنده توسعه همه جانبه این منطقه محروم و دور افتاده از پایتخت کشور است.
اسلامی بیان کرد: ایران در مسیر مبادلات تجاری و اقتصادی شرقی- غربی و شمالی-جنوبی می تواند به عنوان پیوند ترانزیتی مطمئن و مقرون به صرفه مورد توجه و بهره برداری همه کشورهای ذینفع قرار گیرد.
وی گفت: به همین منظور چابهار با موقعیت راهبردی مورد توجه سرمایه گذاری های منطقه ایست و مشارکت شرکت های هندی و حضور سایر کشورها می تواند به توسعه منطقه کمک کند.
عضو کابینه دوازدهم ادامه داد: توسعه ظرفیت فعلی هشت و نیم میلیون تنی چابهار به 77 میلیون تن از برنامه های مهم است و با این اقدام می توان زمان و هزینه انتقال اموال تجارتی کشورهای منطقه را کاهش داد.
وی تصریح کرد: چابهار علاوه بر اتصال کشورهای آسیای جنوبی با آسیای مرکزی، کشورهای خلیج فارس، آسیای میانه، حوزه قفقاز و کشورهای محصور در خشکی را به آبهای آزاد متصل می کند.
اسلامی ادامه داد: توسعه بندر چابهار به عنوان یک قطب بندری در ترانزیت منطقه ای فرصتی را برای رونق تجارت و ترانزیت در منطقه غرب آسیا فراهم کرده که از طریق مشارکت منطقه ای بویژه تسهیلات سرمایه گذاری هندوستان شاهد توسعه بیش از پیش آن در آینده خواهیم بود.
وی افزود: بنادر ایران در دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس قادر به جابجایی حدود 232 میلیون تن بار هستند و خدمات موثری را برای صاحبان کالا و مشتریان فراهم می آورند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: از اصلی‌ترین برنامه‌های ایران توسعه خطوط ریلی برای افزایش سهم ترانزیتی در زمینه حمل و نقل جهانی است و مصمم به اتصال بندر چابهار به کشورهای همجوار نظیر افغانستان هستیم.
وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی از هرگونه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در توسعه زیرساخت‌های بنادر، ریل، جاده و فرودگاه استقبال می‌کند.
به گزارش ایرنا، همایش بین المللی توسعه چابهار یا 'روز چابهار' با حضور وزیر راه و شهرسازی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد، استاندار سیستان وبلوچستان، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان و مهمانانی از 17 کشور دنیا امروز /سه شنبه/ آغاز شد.
مقامات، سفرا و سرمایه گذاران کشورهای هند، افغانستان، اندونزی، قطر، استرالیا، آفریقای جنوبی، بلژیک، پاکستان، آلمان، ترکیه، چین، ژاپن، قزاقستان، عمان، کنیا و تاجیکستان از جمله شرکت کنندگان در همایش بین المللی توسعه چابهار هستند.
در این همایش 93 مقام و میهمان خارجی19 خبرنگار از رسانه های مختلف خارجی و 23 خبرنگار رسانه های داخلی در مجموع حدود 300 نفر شرکت کننده داخلی و خارجی حضور دارند.
3043**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.