بهروز آقایی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی در بندرشهیدبهشتی چابهار اظهار داشت: سرمایه ‌گذاری انجام شده در حوزه کانتینری معادل60 درصد و میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی 56 درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: هیچ محدودیتی برای پهلوگیری کشتی‌ های بزرگ اقیانوس‌ پیما پست پاناماکس در بندر چابهار وجود ندارد و در 11 ماه سال جاری بیش از 2 میلیون تن کالا در این بندر تخلیه و بارگیری شده است.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون 9 کشتی حامل کالاهای ترانزیتی کشور افغانستان از طریق بندر چابهار به این کشور حمل شده و این نشان می ‌دهد که بندر چابهار می ‌تواند به عنوان دروازه ملل در منطقه برای تعاملات بندری و دریایی مورد استفاده کشورهای مختلف قرار گیرد.
وی اظهار داشت: در توسعه بندر چابهار بر اساس زیرساخت‌ های عمرانی 203 هکتار از اراضی پسکرانه این بندر استحصال شده تا از ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر با حداکثر توانمندی های موجود استفاده شود.
اقایی یادآور شد در طرح توسعه فاز اول بندر چابهار پنج اسکله به اسکله های این بندر اضافه شد و هم اکنون تمام کشتی های بزرگ اقیانوس‌پیما می توانند تا عمق 16.5 متری در این بندر پهلو بگیرند.
وی با بیان اینکه هم اکنون در بندر چابهار هیچ محدودیتی برای پهلوگیری کشتی های بزرگ تجاری وجود ندارد، گفت: در تمام فصول سال نیز کشتی های تجاری به سهولت می‌توانند در بندر چابهار پهلو بگیرند.
وی با اشاره به ضرورت تجهیز این بندر به تجهیزات استراتژیک بندری اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون برای تکمیل تجهیزات مورد نیاز این بندر در سه مرحله این تجهیزات به بندر چابهار حمل و به همراه پیشرفته ترین سیستم های مکنده برای تخلیه بارهای فله ای که توان تخلیه 600 تن بار فله در هر ساعت از کشتی را دارند، در بندر شهید بهشتی نصب شده است.
وی گفت: در 11 ماه سال جاری بیش از 50 درصد این کالاها از بنادر مبدا به صورت مستقیم به بندر چابهار حمل شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به مزیت‌ های سرمایه‌ گذاری در بندر چابهار اظهار داشت: تکمیل فاز دوم، سوم، چهارم و پنجم از مهمترین قابلیت‌ها و ظرفیت ‌های سرمایه ‌گذاری در بندر چابهار است و همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌توانند در حوزه های حمل و نقل مواد نفتی و پتروشیمی و کارخانه های بسته بندی در این بندر سرمایه‌ گذاری کنند و هیچ محدودیتی برای سرمایه‌ گذاری در بندر چابهار وجود ندارد.
آقایی افزود: یکی از اهداف بزرگ ما در بندر چابهار استفاده کشورهای منطقه از ظرفیت‌های این بندر است و هم اکنون کالاهای مورد نیاز کشور افغانستان با کمترین هزینه و زمان از طریق بندر چابهار به این کشور ترانزیت می‌ شود.
وی یادآور شد: چابهار بندر مناسبی برای حمل کالاهای معدنی افغانستان به سایر کشورهای جهان است و این کشور بدون هیچ محدودیتی می‌ تواند از این بندر برای صادرات کالاهای خود استفاده کند.
1108**3043**6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.