به گزارش ایرنا سید ضیاء هاشمی شامگاه چهارشنبه در دیدار با روسای دانشگاه های استان سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: در این شرایط سخت اقتصادی فعلی رویکرد دولت دوازدهم تبدیل تهدیدها به فرصت است و باید از این مقطع بحرانی بر پایه یک اقتصاد شفاف، سالم و پویا گذر کنیم.
وی افزود: در این شرایط برای برون رفت از بحران، آنچه پیش بینی شده اقتصاد دانش بنیان است که در این زمینه دانشگاه نقشی محوری برعهده دارد.
مدیرعامل خبرگزاری ایرنا ادامه داد: این در حالیست که در شرایط فعلی کشور به دلیل وجود بیکاری دانشگاه در حال تبدیل شدن به یک معضل است.
وی خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود تا سال 1400 یک میلیون نفر با مدارک دکتری و فوق لیسانس از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل می شوند و این موضوع به چالشی جدی تبدیل خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه هم اینک هزاران تحصیلکرده دکتری در کشور وجود دارند، تصریح کرد: این شرایط به معنای تبدیل فرصت به تهدید و اتفاقی ناگوار محسوب می شود چرا که دانشگاه های موجود در کشور از سطح دانش و وضعیت علمی خوبی برخوردارند اما کارکردها و مسئولیت های اجتماعی آنها در جامعه بروز نیافته است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه ها باید در تحولات اجتماعی، اقتصادی با برنامه مدون و مشخص نقش اساسی ایفا کنند همچنان که در کشورهایی نظیر آلمان و ترکیه دانشگاه ها هدفمند و معطوف به واقیت ها برای دولت ها به ایجاد فرصت می پردازند.

**ایرنا زبان دانشگاه خواهد بود
محقق و مدرس دانشگاه گفت: دانشگاه باید در جامعه مطالبه گر باشد و در این زمینه رسانه می تواند به شما کمک کند چرا که رسانه قدرت دارد و در واقع مرکز تولید قدرت است.
وی با بیان اینکه رسانه حلقه وصل است، ادامه داد: اگر منبع رسانه ها دانشگاهیان باشند اطلاعات و تحلیل های دانشگاهی به سیاستمداران، مسئولان و افکار عمومی منتقل می شود و در این صورت فضای فکری جامعه عوض خواهد شد و این مسیر به رشد انسان فرهیخته کمک می کند.
هاشمی اظهار داشت: دانشگاهیان می توانند با تشکیل کمپین های رسانه ای با ارائه تحلیل ها و اطلاعات علمی خود دولت را تحت تاثیر قرار دهند.
وی با بیان اینکه دانش به طور ذاتی دارای قدرت است، ادامه داد: قدرت رسانه در کنار دانشگاه و دانشگاهیان مضاعف خواهد شد.

** دانشگاه بر سر دوراهی آسیب پذیری و اثرگذاری
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی دانشگاه های کشور یا می توانند به فرآیند توسعه کمک کنند و به نهادی با نفوذ تبدیل شوند یا اینکه سنتی عمل کنند و در تحولات جامعه منفعل باقی بمانند.
وی ادامه داد: اگر افق و شیوه مدیریت دانشگاهی در راستای تعامل با جامعه تغییر نکند دانشگاه ها همچنان بر سر دوراهی آسیب پذیری و اثرگذاری باقی خواهند ماند.
هاشمی به نقش دانشگاه ها در حل مشکلات محلی اشاره کرد و گفت: برای حل مشکلات بومی مانند ریزگردها در شمال سیستان و بلوچستان و یا کمبود آب و خشکسالی نمی شود از تهران راهکار ارائه داد بلکه به عنوان مثال سازمان محیط زیست باید از دانشگاه زابل بخواهد تا برای حل مشکل ریزگردها راهکار علمی و تخصصی متناسب با شرایط بومی و محلی ارائه کند.
این محقق و مدرس دانشگاه افزود: نقش دانشگاه در حل مشکلات کشور باید تا جایی پیش برود که دولت به جای پرداخت بودجه به دانشگاه ها در ازای انجام طرح های پژوهشی و حل مشکلات به دانشگاه ها پول بدهد و در واقع طرح های آنها را خریداری کند.

**سیستان و بلوچستان کلکسیونی از انواع انرژی های تجدیدپذیر است
رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست به ظرفیت های طبیعی و انسانی این استان اشاره کرد و گفت: ده ها مرکز آموزش عالی در این استان وجود دارد و 110 هزار دانشجو در مراکز علمی زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند.
علیرضا بندانی با بیان اینکه 50 تا 60 درصد دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان بومی هستند، افزود: افزون بر سه هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های این استان فعالیت دارند.
وی ادامه داد: هزار و 500 کیلومتر مرز آبی و خاکی، اقلیم متفاوت و متنوع جغرافیایی، معادن غنی از جمله ظرفیت های عظیم و خدادادی سیستان و بلوچستان است.
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: انواع انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، امواج، گرمای زمین و باد مجموعه ای بی نظیر است که امکان تولید انرژی فراوان را در این استان میسر می کند.
بندانی خاطر نشان کرد: از طرفی در این استان شاهد انواع آسیب های اجتماعی و مشکلات آموزشی مانند وجود تعداد فراوانی بازمانده از تحصیل هستیم.
وی تصریح کرد: برای حل مشکلات موجود در سیستان و بلوچستان از همکاران هیات علمی در دانشگاه ها درخواست کردیم تا سندی راهبردی تهیه و تدوین شود که بتوانیم تاثیر بهتری در حل مسایل مردم و جامعه داشته باشیم.
به گزارش ایرنا در این نشست برخی روسای دانشگاه های سیستان و بلوچستان و همچنین اعضای هیات علمی به بیان برخی مشکلات موجود استان در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند و راهکارهای مقتضی را پیشنهاد دادند.
مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی برای بررسی اوضاع و گفت وگو با مسئولان سیستان و بلوچستان در زمینه راههای تقویت اطلاع رسانی از این منطقه، عصر سه شنبه چهارم دی ماه در راس یک هیات عازم زاهدان شد.
دکتر هاشمی امروز /پنجشنبه/ برای بازدید از بندر چابهار و رایزنی و تبادل نظر با مسئولان آن، به این منطقه مهم جنوب شرقی کشور خواهد رفت.
چابهار یکی از مهمترین بنادر ایران است که طرحهای توسعه و تبدیل آن به عنوان یکی از مهمترین مراکز ترانزیت بین المللی کشور و قطب مبادلات میان هند و افغانستان هم اکنون در دست اجرا است.
9908**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.