به گزارش ایرنا، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی کشور در نشست کمیته پیگیری اجرایی سازی موافقتنامه چابهار اظهار داشت: تفاهم نامه راهکارهای عملیاتی سازی موافقتنامه چابهار در 9 بند به امضای نمایندگان سه کشور جمهوری اسلامی ایران، جمهوری هندوستان و جمهوری اسلامی افغانستان رسید.
محمدعلی حسن زاده افزود: بر اساس تفاهم نامه امضا شده در نخستین نشست کمیته اجرایی سازی موافقتنامه چابهار قرار شد کارگروه مطالعاتی در خصوص رقابتی کردن هزینه کلی کریدور چابهار نسبت به کریدورهای رقیب تشکیل شود.
وی بیان کرد: بررسی مسائل گمرکی و حمل و نقل زمینی یکی از مباحث مهم در نشست بود که مقرر شد کارگروه مربوطه در این زمینه نیز مطالعات اجرایی لازم را انجام دهد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی کشور تصریح کرد: نشست دوم این کمیته در نیمه اول سال 2019 به میزبانی هندوستان برگزار می شود.
وی ادامه داد: «همایش روز چابهار » با هدف بازاریابی موقعیت، توانمندی و پتانسیل های بندر چابهار و به منظور توسعه تجارت و ترانزیت از این بندر و با شرکت ایران، هند و افعانستان به همراه کشورهای آسیای میانه در 7 اسفند امسال ( 26 فوریه 2019 ) در بندر چابهار برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه بین کشورهای ایران، هند و چابهار با هدف تسریع، تسهیل و ارتقای ترانزیت چابهار و اتصال کشور هند و افغانستان به کشورهای آسیای میانه از طریق بندر چابهار، توسعه صادرات سه کشور و ایجاد کریدور بین المللی بین کشورهای مذکور در خرداد سال 1395 به امضای روسای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و نخست وزیر هند رسید.
براساس توافقنامه بین سه کشور ایران، هند و افغانستان شرکت IPGL به مدیر عاملی 'آرون کومار گوپتا' به عنوان اپراتور بندرچابهار مسئولیت تخلیه و بارگیری، تامین تجهیزات و بازاریابی را بر عهده دارد.
هیات اقتصادی و سیاسی کشورهای هند، افغانستان و ایران علاوه بر برگزاری نشست ها و بررسی موانع و راهکارهای مهم اجرایی شدن توافقنامه از قسمت های مختلف بندر شهید بهشتی، تجهیزات و فرصت های سرمایه گذاری، تجاری و ترانزیتی بندر چابهار دیدن کردند.
3043**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.