به گزارش ایرنا علیرضا نورا روز پنجشنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: توسعه بازارچه های مرزی به عنوان یکی از مهمترین ظرفیت های این استان برای گسترش صادرات و فعالیت های اقتصادی با کشورهای همسایه و هدف به شمار می رود.
وی ادامه داد: هم اینک هشت بازارچه مرزی قدیمی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که بیشترین صادرات کالا یعنی حدود 60 درصد از این مبادی انجام می شود که درآمد زایی خوبی را به همراه داشته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سیستان و بلوچستان افزود: دولت برای چهار استان سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، خوزستان و آذربایجان غربی بازارچه های جدید موقت را به جای کوله بری جایگزین کرد که در این استان سه بازارچه تخت عدالت، بش دلبر و شاهگل در شمال استان، یک بازارچه در میرجاوه و 2 بازارچه جالق و میل 106 در سراوان در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سرپرست خانوارهای تا شعاع 50 کیلومتر این بازارچه ها در سیستان و بلوچستان می توانند با داشتن کارت الکترونیک مبادلات مرزی از تخفیفات 750 هزار تومانی در ماه با 100 درصد سود بازرگانی برای واردات کالا برخودار شوند.
نورا بر تکمیل زیر ساخت ها برای واردات کالا در بازارچه های مرزی و تصریع در صدور کارتهای الکترونیک مبادلات مرزی تاکید کرد و گفت: در صورت فراهم شدن زیر ساخت ها اگر مساله کارت های الکترونیک حل نشود در استفاده از این ظرفیت و فرصت برای مرزنشینان مشکل ایجاد می شود.
وی بر آسیب شناسی فلسفه راه اندازی بازارچه ها برای کمک به بهبود اقتصاد مرزنشینان تاکید کرد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: 47 هزار و 653 خانوار تاکنون در محدوده 6 بازارچه موقت مرزی در استان شناسایی شدند که از این تعداد 9 هزار و777 خانوار تعیین هویت شده اند.
روح الله شریفی افزود: ضروری است با همکاری فرمانداران بقیه مرزنشینان تعیین هویت دار نشده نیز به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند تا خدمات کوله بری در کارت آنان تعریف شود.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: سال گذشته با وجود همه مشکلات مالی 34 میلیارد تومان برای بازارچه های مرزی استان مصوب شد که از این میزان حدود 40 درصد آن یعنی 13 میلیارد و 700 میلیون تومان محقق شد.
مهرداد عرب اول افزود: با اقدامات انجام شده یک موافقت نامه کامل در حوزه بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان تا سال 1400 تهیه و تنظیم شده است.
وی ادامه داد: امسال نیز از سه منبع ردیف استانی 736 میلیون تومان ، 2 درصد نفت و گاز یک میلیارد و 50میلیون و ارتقای شاخص های اقتصادی 15 میلیارد و 500 میلیون تومان برای بازارچه های مرزی استان پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان به عنوان وسیع ترین استان کشور از شمال به استان خراسان جنوبی، از جنوب به دریای عمان با بیش از 310 کیلومتر مرز آبی، از شرق با کشورهای پاکستان و افغانستان با 1100 کیلومتر مرز خشکی و از سمت غرب با استان های کرمان و هرمزگان همجوار است.
جمهوری اسلامی ایران از طریق استان سیستان و بلوچستان حدود 300 کیلومتر با کشور محصور در خشکی افغانستان هم مرز است و در واقع تنها راه مناسب، امن و کوتاه افغانستان و کشورهای آسیای میانه برای رسیدن به آبهای آزاد همین استان است.
این استان با 19 شهرستان حدود 2.8 میلیون نفر جمعیت دارد و از آنجایی که روند 20 ساله خشکسالی بر آن حاکم شده است مردم چشم امید به مرز برای گذراندن روزگار دارند اما برخی مشکلات و محدودیت ها سبب شده تا تنها برخی افراد بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
7316**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.