دبیر علمی جشنواره ملی موسیقی حماسی «کمالان» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جشنواره ملی موسیقی حماسی بلوچی «کمالان» با هدف اعتلای موسیقی حماسی، معرفی ظرفیت ‌های موسیقی بلوچی و همچنین تشکیل یک بانک اطلاعاتی از حماسی ‌نوازان نواحی ایران در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
آرش اوستا افزود: حماسی‌ سرایان و حماسی‌ نوازان در سه دسته عمل ‌کننده آوازی، سازی و ترکیبی به اجرا پرداختند.
وی گفت: اجرای موسیقی بلوچی، لری، بوشهری، خراسانی، آذربایجانی، کرمانچی، کردی، بختیاری، لک زبان ها با هدف وحدت اقوام ایرانی و معرفی موسیقی حماسی قومی و ملی انجام شده است.
دبیر علمی جشنواره ملی موسیقی حماسی «کمالان» ادامه داد: اجرای موسیقی برای زنده کردن حماسه ها در دل و جان قومیت های مختلف ایرانی است و این جشنواره با استقبال خوب مردم بلوچستان مواجه شد.
استاد دانشگاه و محقق برجسته زبان بلوچی نیز با قدردانی از سازمان منطقه آزاد برای برگزاری این جشنواره اظهار داشت: معرفی فرهنگ، آداب و رسوم و موسیقی بلوچستان به نسل های جوان و قومیت های مختلف ایران کار بزرگی است.
عبدالغفور جهاندیده افزود: استاد کمالان هوت، شهداد شکر، لابخش پیک، رسول بخش زنگیشاهی، استاد اسحق بلوچ نسب، چراغ آسکانی، علی محمدبلوچ و صدها هنرمند دیگر از افتخارات موسیقی بلوچستان هستند.
وی برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی، هنری و موسیقی و استمرار سالانه آن در زمان مشخص می تواند موسیقی حماسی و بلوچی را به مردم دنیا معرفی کند.
به گزارش ایرنا، در پایان این همایش تمبر یادبود موسیقی دان محبوب ایرانی ملاکمالان هوت رونمایی شد.
از جمله برنامه های نقاله خوانی بانو سیمین مهر، اجرای موسیقی بومی محلی بوشهر به سرپرستی محسن شریفیان، اجرای موسیقی عرفانی کلپورگان به سرپرستی خسرو سپاهی، اجرای گروه موسیقی حماسی ساحل مکران به سرپرستی اسحاق بلوچ نسب، اجرای دیدنی گروه هنری آیینی با حرکات موزون محلی استم از شهرستان بجنورد استان خراسان شمالی به سرپرستی حسین علیزاده و اجرای دیدنی گروه موسیقی آذری(عاشیقلار میشو) از استان آذربایجان شرقی با اجرای موسیقی فولکلور در مراسم اختتامیه این جشنواره بود.
همچنین اجرای زیبای گروه رقص آذری به سرپرستی (عاشیق احمدملکی علیشا) از شبستر استان آذربایجان شرقی، اجرای موسیقی حماسی بلوچی به سرپرستی استاد چراغ آسکانی از شهرستان سرباز، اجرای گروه موسیقی فولکلوریک چکادتار از بختیاری به سرپرستی استاد مسلم شریفی از استان چهارمحال و بختیاری، موسیقی حماسی گروه دیلمان دادی توسط استاد صفرعلی رمضانی، اجرای موسیقی حماسی مربوط به دوره مشروطه و ترانه های حماسی هیبت، صفرخان و ترانه گیله لو از شهرستان لنگرود استان گیلان، اجرای رقص شمشیر حماسی از منطقه سیستان به سرپرستی، حبیب الله آتشگر، اجرای موسیقی حماسی بلوچی توسط استاد محمد هوت از بخش دشتیاری چابهار و اجرای موسیقی مقامی کرمانچی توسط استاد ولی نژاد از خراسان شمالی با استقبال اهالی فرهنگ وهنر و موسیقی همراه بود.
کمال خان هوت معروف به ملا کمالان یکی از اسطوره های موسیقی حماسی سیستان و بلوچستان در 9 شهریور ماه سال 1320 در روستای لاتیدان از توابع شهرستان چابهار در یک خانواده کشاورز به دنیا آمد و از ایام نوجوانی به موسیقی و شعر علاقه و گرایش داشت.
کمالان یکی از خوانندگان موسیقی مقامی بلوچی و از نوازندگان تنبورک در سیستان و بلوچستان است که در زندگی هنری اش با خوانندگان، نوازندگان و شاعران مختلفی همکاری داشت.
وی سحرگاه روز اول اسفند سال 1388 خورشیدی در سن 68 سالگی دارفانی را وادع گفت.
نخستین جشنواره ملی موسیقی حماسی کمالان در بزرگداشت مقام این هنرمند سیستان و بلوچستانی نهم شهریور همزمان با روز تولد وی با حضور استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرماندار و مسئولان محلی چابهار، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، اساتید ملی موسیقی حماسی، اهالی فرهنگ و هنر افتتاح و به مدت سه روز در چابهار برگزار شد
3043**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.