اردشیر شهرکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 10 هزار هکتار از سطح باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص دارد که 6 هزار و 500 هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی ادامه داد: کله قوچی، اوحدی، اکبری، بادامی و احمد آقایی عمده ارقام کشت پسته در استان را هستند که در شهرستان های خاش و زاهدان کشت می شوند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از هر هکتار سطح باغات پسته استان هزار و 200 کیلوگرم محصول برداشت می شود، پیش بینی کرد: تا پایان مهرماه هفت هزار و 800 تن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
شهرکی کمبود واحدهای بسته بندی، فرآوری و ترمینال ضبط پسته را از عمده مشکلات این بخش برشمرد و ابراز امیدواری کرد: با سرمایه گذاری بیشتر بخش خصوصی در این زمینه در آینده نزدیک شاهد برطرف شدن این مشکل باشیم.
وی با اشاره به کیفیت پسته تولیدی سیستان و بلوچستان گفت: پسته تولیدی این استان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوری که می توان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیت ترین پسته یکی از مهمترین قطب های تولید این محصول در کشور است که به سبب نداشتن کارگاه های فرآوری و بسته بندی، پسته با کیفیت تولیدی آن در گمنامی فرو رفته و به ناچار در بسته هایی با نام دیگر مناطق کشور صادر می شود.
این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
7316 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.