سید حسن خمینی در آستانه روز خبرنگار از تحریریه خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) بازدید به عمل آورد.

یادگار امام گفت: هیچ عاملی همانند رسانه این قدرت را ندارد که بتواند جامعه را به سوی سلامت سوق دهد.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی امروز در جمع مدیران، سردبیران و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی؛ سلامت؛ صداقت و قدرت را شروط تاثیرگذاری رسانه عنوان کرد و گفت: بزرگترین عامل جلوگیری از فساد در جامعه؛ رسانه و افکار عمومی است که می تواند جلو فساد را چه در حوزه سیاست، چه در حوزه اجتماع و چه در حوزه اقتصاد بگیرد.

وی افزود: البته در مسیر مبارزه با فساد همواره باید مراقب بود؛ چرا که معمولا مفسدین خودشان هم سعی می کنند رسانه داشته باشند و تلاش می کنند رسانه هایی را در اختیار بگیرند تا مبارزه با فساد را تغییر ماهیت دهند.

سید حسن خمینی یادآور شد: اینگونه نیست که اگر هر جا رسانه ها آزاد بودند، الزاما مفسدین دربند باشند. در این زمینه نمونه های بسیار زیادی وجود دارد. به عنوان نمونه، در کشورهای آمریکای جنوبی رسانه های زرد پیدا می شوند و  آثار مطلوبی به جا نگذاشتند. 

یادگار امام، با اشاره به اینکه رسانه سالم، صادق و قوی می تواند شرط سلامت یک جامعه باشد، تصریح کرد: رسانه باید سالم باشد، خودش را وامدار کسی نداند، صادق باشد و هیچ دروغی نگوید.

سید حسن خمینی افزود: ممکن است رسانه جایی نتواند راست بگوید ولی دروغ نگوید؛ اما مرگ یک رسانه وقتی است که متهم به دروغگویی شود. علاوه بر این رسانه باید کار خود را بشناسد، قوی باشد و کار درست و صحیح انجام دهد و هیچ عاملی همانند رسانه این قدرت را ندارد که بتواند جامعه را به سلامت سوق دهد.

وی ادامه داد: هیچ کدام از کنترل های رسمی -همچون قوه قضائیه و پلیس- به اندازه قدرت افکار عمومی و رسانه نمی توانند جامعه را به سوی سلامت سوق دهد؛ البته این مسیر برای متصدیان امر دردهایی به همراه دارد، اما آن دردها را باید به جان بخریم.

سید حسن خمینی گفت: اگر واقعا اشتباهی داریم -چه کسی هست که اشتباه ندارد؟!- آن بپذیریم؛ ولو با زبان تلخ گفته شود؛ اگر عیب ما را می گویند «جدل با سخن حق نکنیم» و اگر ایرادی داریم قبول کنیم.

یادگار امام با بیان اینکه در فضای عمومی جامعه اگر ضعف هایی وجود دارد، باید مطرح شود؛ اظهار کرد: وقتی جامعه ببیند کسی ضعف خود را می پذیرد و اشتباه خودش را قبول می کند و درصدد جبران بر می آید اتفاقا همدلی اش با او بیشتر می شود و عملکرد ها بهتر پذیرفته می شود؛ در مقایسه با اینکه او  بخواهد ضعف اشتباه و اشکال خود را کتمان کند.  

وی تصریح کرد: دنیای امروز اقتضائات خاص خود را دارد که توجه نکردن به آنها صرفا محروم کردن جامعه از یک امر مهم نیست؛ بلکه ما را از قافله ای که به سمت جلو حرکت می کند باز می دارد.

سید حسن خمینی با تأکید بر شناخت اقتضائات دنیای امروز، گفت: «افکارعمومی» یکی از ابزارهای جدید دنیای امروز است که در گذشته چندان مهم نبود و اگر هم مهم بود، قابل کنترل بود. اما پیدایش رسانه تأثیر قوی تری را به افکار عمومی دارد و دلیل آن وجود «تمایل به خوب جلوه کردن» در انسان است.

وی در همین موضوع، «رسانه» را از مهمترین نقاط افتراق دنیای امروز با گذشته خواند و گفت: اگر این اقتضاء را نپذیریم از قافله جهانی عقب می مانیم و کسی منتظر ما نمی نشیند.

یادگار امام امروز در آستانه روز خبرنگار و سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار ایرنا در مزار شریف، از تحریریه و بخش های مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی بازدید کرد.

مدیرعامل ایرنا در دیدار سیدحسن خمینی: فقه رسانه ضرورت زمان ما است

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: مطمئنا یادگار امام در شجاعت و ایده پردازی در حوزه های جدید ، مصداق آن چیزی است که آن راحل سفر کرده به ما آموخت که در شرایط جدید ، اجتهاد مصطلح کافی نیست و اجتهاد مناسب با اقتضائات امروز مستلزم شناخت اقتضائات روز است.

سید ضیاء هاشمی روز شنبه در جمع کارکنان ایرنا که با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در آستانه روز خبرنگار برگزار شد ، افزود : رسانه جایگاه و رسالت ویژه ای را بر عهده دارد و امروز که ما در عرصه اعتماد، انسجام اجتماعی، شفافیت و مبارزه با عدم سلامت اداری و اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستیم رسانه نقش بی بدیلی برای اصلاح امور دارد.

وی تاکید کرد: برای ما به عنوان اصحاب خبر و رسانه مهم است که نگاه عالمانه و دقیقی از منظر دینی به این حوزه داشته باشیم. حوزه کاری خبرنگاران به عنوان بخشی از مجاهدانی که در راه اعتلای جامعه تلاش می کنند حوزه ای دشوار، پر خطر و پیچیده است و با توجه به اینکه آنها قشری زحمت کش و کم ادعا هستند، باید آنها را در صف مجاهدان تلقی کنیم.

مدیرعامل ایرنا اظهار داشت: از سوی دیگر شناخت این حوزه و تئوریزه کردن آن از منظر دینی نیازمند شناخت کافی از دو حوزه دین و رسانه است که هم نیاز به اجتهاد در دین دارد و هم به شناخت رسانه و پیچیدگی های آن نیازمند است.

هاشمی با اشاره به حضور یادگار امام راحل در ایرنا، گفت : در خدمت استاد بزرگواری هستیم که ویژگی های خاص ایشان برای ما مغتنم است، اولا یادگار و نام امام را همراه دارد؛ امامی که به عنوان مرد علم، مجاهدت، شجاعت و عدالت می شناسیم . شجاعت در مبارزه و نظریه پردازی و مدیریت و رهبری از ویژگی هایی است که از امام راحل می شناسیم و در یادگار او نیز این ویژگی ها را سراغ می گیریم.

وی افزود: مطمئن هستیم که ایشان در شجاعت ایده پردازی در حوزه های جدید ، مصداق آن چیزی است که آن راحل سفر کرده به ما آموخت که در شرایط جدید اجتهاد مصطلح کافی نیست بلکه اجتهاد کامل در زمان ما مستلزم شناخت اقتضائات روز است.

مدیرعامل ایرنا گفت: امروز نیاز به شناخت رسانه و نظریه پردازی در حوزه رسانه و نیز فقه رسانه هستیم؛ فقیهی که رسانه را می شناسد و به اقتضائات دنیای امروز آگاه است، مجتهدی است که نه فقط به اجتهاد مصطلح در حوزه سنتی ، بلکه با اتکا به فقه سنتی ، مسایل مستحدثه را شناخته و به اجتهاد در آن می پردازد.

هاشمی همچنین حضور یادگار امام راحل در ایرنا را برای بهره مندی خبرنگاران از دانش و معرفت ایشان در حوزه فعالیت رسانه ای فرصت مغتنمی برشمرد و افزود: باید بتوانیم بواسطه این نگاه در مسیری که به آن افتخار می کنیم یعنی شفاف سازی، آگاه سازی، ارتقاء اعتماد و انسجام اجتماعی تلاش کنیم.

هاشمی خاطرنشان کرد : قطعا این رویکرد دقیق و عالمانه به خودباوری و اعتماد به نفس به ما کمک می کند تا انگیزه و شهامت بیشتری پیدا کنیم که کار خود را انجام دهیم . کار ما نیازمند مجاهدت است و پیچیدگی های خود را دارد و اگر با آگاهی بیشتری همراه باشد بهره بیشتری نیز از آن خواهیم گرفت.

مدیرعامل ایرنا اظهار داشت: این ایام که به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار، مربوط به خبرنگاران است خود خبرنگاران نیز به عنوان موضوع خبر در نظر گرفته می شوند تا مخاطبان بیشتر متوجه فرآیند کار خبر شوند ، زیرا در طول سال خبرنگاران واسطه بین منبع و مقصد پیام هستند و خبر را از منبع به مقصد منتقل می کنند.

هاشمی گفت : ویژگی روز خبرنگار برای این است که موضوع خبر و مسایل خبرنگاران را مورد توجه قرار می دهد ، روز خبرنگار ، روز شهادت خبرنگار شهید محمود صارمی است که از همکاران ایرنا بود و در سال 1377 چنین روزی در مصاف خبری با خون آشامان طالبان که چهره خشن وغیرواقعی از اسلام ارائه دادند، در مزار شریف افغانستان به شهادت رسید.

وی افزود: مفتخر هستیم که امروز یاد او و همه خبرنگاران شهید در ایرنا و خبرگزاری های داخل و خارج از کشور را که بخشی از اصحاب فرهنگ و خدمتگزاران حوزه رسانه هستند، گرامی می داریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.