یک خطیب برجسته مذهبی گفت: کسانی در مبارزات و دشواری ها نبودند، اما امروز آمده اند و ادعاهایشان هم خیلی زیاد است و این ادعاهای زیاد الان مشکل ساز شده است.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار جماران، در پاسخ به سوالی در خصوص هجمه های اخیر به آیت الله هاشمی رفسنجانی به بهانه یکی از سخنان اخیر وی، اظهار کرد: از آنچه که امروز در رسانه ها تحت عنوان "توهین هاشمی به روستاییان" مطرح است کدام عاقل دین باور، انقلاب شناس و دلسوز نظام می پذیرد که منظور آیت الله هاشمی توهین به روستاییان است و چه کسی قبول می کند که این هجمه ها شروع شود؟ من محال می دانم این عبارت منظور توهین آمیز و حتی تحقیرآمیزی داشته است، بلکه آقای هاشمی اشاره به برخی افراد داشته است و نه هویت روستایی.
وی افزود: اگر بر فرض محال هم چنین به نظر برسد که آقای هاشمی چنین قصدی داشته اند، آیا باید این جو را ساخت؟ تحریک روستاییان علیه یک مقام رسمی جمهوری اسلامی و یک فرد زجر کشیده در انقلاب و القای این معنا که وی به آنها توهین کرده در راستای اهداف کیست؟ آیا به مصلحت نظام است؟ آیا منافع ملی را در نظر می گیرند؟ هرچند عقلا جلوی این حرکت را خواهند گرفت و همه می دانند به قول علما یک اشتباه «ملّالغتی» و بچه گانه است. البته مردم باید بدانند کسانی که این کارها را انجام می دهند یک ریشه فساد در ذهن دارند.
طباطبایی تصریح کرد: این انقلاب متعلق به همه است و کسی نمی تواند بگوید مال چه کسی بوده یا نبوده است. البته نکته بسیار مهمی که به آن باید توجه شود این است که در ادوار مختلف تاریخ و از جمله در جریان انقلاب اسلامی، در مقابل کسانی که مبارزه کردند کسانی هم بودند که آسوده زیستند و در جریان مبارزه قرار نداشتند. این افراد بعدها ادعاهای بزرگی کردند؛ گرچه اکنون از آنها اسمی نمی بریم تا بی احترامی نشود.
وی با اشاره به تعابیر امام در مورد تحجر و تهتّک، گفت: این که افراد همواره ادعاهای بیشتری نسبت به دیگران دارند، امام در مورد آنها می گفت این افراد سر سفره آماده نشسته اند. الان هم ما نمی گوییم این افراد سر سفره انقلاب ننشینند، اما بعضی از آنها ادعاهای زیادی دارند.
نماینده مردم تهران در مجلس هفتم افزود: همه در انقلاب بودند و هستند، اما بپذیرند که کسانی هستند که در مبارزات و دشواری ها نبودند، اما امروز آمده اند و ادعاهایشان هم خیلی زیاد است و این ادعاهای زیاد الان مشکل ساز شده است. اگر ما نسل اول انقلاب این مطالب را نگوییم از کجا معلوم می شود چه کسانی باعث خرابی ها در نظام شدند.
وی تأکرد کرد: اینها حوادثی است که افراد منظوری از آن دارند، زیرا قطعا منظور آقای هاشمی قصد توهین و تحقیر روستاییان را نداشته است، به ویژه آنکه ایشان خودش اهل دهات است و به آن افتخار می کند.
این استاد اخلاق و عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز با اشاره به یک خاطره تاریخی مشابه حادثه اخیر گفت: اوایل نهضت امام که من مشهد بودم، در منزل آیت الله سید حسن قمی در روز 25 شوال(2 فروردین 42) برای شهادت امام صادق(ع) منبر رفتم و طی آن سخنرانی تأکید کردم که دل علما برای اسلام می سوزد و اگر کسی حامی دین و مستضعفان باشد همین علما هستند و سپس اشاره کردم که آیت الله سبزواری و قمی و... چه احسان هایی به مردم می کنند. روز بعد فردی به نام حسن اردکانی با تعدادی فرد شال پیچیده(روستایی های اطراف مشهد شال های سفید و زرد دور سرشان می پیچند و تحت الحنک هم دارند) با بیل و کلنگ جلوی خانه آیت الله قمی ریختند و به عنوان توهین به دهاتی ها سر و صدا به پا کردند و گفتند آیت الله قمی مخالف کشاورزان و دهاتی هاست. می گفتند شاه می خواهد به روستاییان زمین بدهد، ولی این آقایان نمی گذارند. آقا یحیی برادر آیت الله قمی که فردی سیاسی بود گفت کمونیست ها این کارها را می کنند و شاه هم برای عقب نماندن از آنها، این افراد را تحریک کرده است. در همان حال من به بیرون پنجره نگاه می کردم و دیدم تجمع کنندگان پوتین به پا دارند، در حالی که روستایی ها پوتین به پا نمی کنند! چند وقت بعد به قم رفتم. اوایل ذی القعده که میلاد حضرت معصومه(س) است در آنجا بودم. منزل عمه من مقابل منزل امام خمینی(س) بود. آنجا دیدم پسر عمه ام آیت الله مرعشی می گوید عده ای به نام دهاتی اینجا ریخته و به امام و علما توهین می کنند. ما خدمت امام رسیدیم و ایشان فرمودند بیچاره دهاتی ها که از عنوانشان استفاده می شود. سپس گفتند این تحریک انگلیس و آمریکاست که اینها بدین وسیله می خواهند دهاتی های زحمت کش را علیه روحانیون تحریک کنند. آیت الله سید عبدالرحیم شیرازی، آیت الله منتظری و.. در آن ملاقات بودند و اکنون هم افرادی چون آیت الله شیخ حسن صانعی و آیت الله مسعودی شاهد هستند. آنها (تجمع کنندگان)دهاتی نبودند، بلکه به اسم دهاتی اهدافی را دنبال می کنند.
وی تصریح کرد: بر اساس این بیان امام، توهین به آقای هاشمی هم تقریبا یک خط امریکایی است و روستاییان هیچ وقت وسیله و فریب خورده یک جریان خاص نخواهند شد و من مطمئنم مردم بعد از انقلاب آگاه شده و تحت تأثیر این حرف ها قرار نمی گیرند.
طباطبایی گفت: این کارها می تواند آغاز حرکت های اعتراض گونه علیه نظام باشد. همانطور که در دولت گذشته به خاطر عدم خرید میوه هایشان یا آفت زدن و سرمازدگی مطالبات و تجمعاتی داشتند، اما رسانه ای نشد، امروز چگونه است که چنین اظهارنظری بزرگنمایی می شود؟
این خطیب برجسته دینی اظهار کرد: ای کاش در کشور سر و صدا به پا نمی شد، زیرا تحریک ناروای روستاییان برای نظام بسیار خطرناک است و جای سوال است که چه کسی روستاییان را تحریک می کند؟ من به روستاییان می گویم این جو سازی ها مانند همان نمونه تاریخی است که شاه در زمان تصویب لوایح شش گانه روستاییان را علیه روحانیت و علما شوراند و مردم شهید پرور ایران فراموش نکنند که این حرکت ریشه در همان سیاست گذشته تحریک در مقابل علما دارد.
وی هشدار داد: من می ترسم امروز با چند واسطه در این قضیه هم دست مغرضان در کار باشد تا شکست خود در مذاکرات را با اختلافات داخلی جبران کنند و بخواهند به یک مرد بزرگ انقلاب ضربه بزند؛ گرچه ایشان بزرگوارتر از اینهاست اما در عین حال ما وظیفه داریم به عنوان یک نکته سیاسی عنوان کنیم که تجمع افرادی با عنوان دهاتی همان کاری است که شاه در مقابل منزل آیت الله قمی و امام خمینی انجام داد، زیرا من با چشم خود دیدم که آنها پوتین به پا داشتند و اصلا روستایی نبودند.
طباطبایی در پایان خاطر نشان کرد: بعضی ها شعار مرگ بر آمریکا می دهند، اما عملا طرفداری از آمریکا را می کنند. روستاییان بدانند نه توهینی شده و نه تحقیری صورت گرفته است، بلکه عزیزترین افراد در کشور ما آنها هستند و این روستاییان هستند که کشاورزی می کنند و زحمت می کشند .