پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و مؤسسه فرهنگی اکو؛

سید حسن خمینی مطرح کرد: ضرورت استفاده از دیپلماسی عمومی در جهت صلح خواهی جهانی

یادگار امام، با تأکید بر ارتباط عقلای جهان با یکدیگر، آنها را بزرگترین عامل موثر در مقابل افراطی گری دانست.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و مؤسسه فرهنگی اکو گفت: واقعیت این است که اگر همیشه سخن از فرهنگ در میان کشورهای منطقه ما واجب بوده، این امر امروزه از اوجب واجبات است.

یادگار امام با بیان اینکه فضای جهانی، بر خلاف انتظار، به سمت نوعی ستیزه جویی پیش می رود، تصریح کرد: شاید دهه های قبل کسی فکر نمی کرد که تنش در دنیا دوباره به نوع دیگری پدید آید، اما پیدایش افراط گری که در جامعه اسلامی در قالب داعش و امثال آن خودش را نشان داد و همچنین افراط گری دیگری که در تمامیت خواهی آمریکایی ها جلوه کرده است و ماجراجویی هایی که در برخی از کشورهای منطقه ما ملاحظه می شود-با هزینه هنگفتی هم که می کنند- این ضرورت را به وجود می آورد که عقلای جهان بیش از پیش با هم صحبت کنند.

وی با تأکید بر اینکه بعد از جنگ جهانی دوم، سخن گفتن عقلای جهان با یکدیگر، تبدیل به یکی از نیازهای اساسی شد، یادآور شد: در آن مقطع همه احساس کردند جدا از هم افتادن ها باعث شده تا که گروهی بتوانند کشورها را به جان هم بیاندازند؛ نتیجه آن سخن گفتن ها و  مراودات نیز پدید آمدن یک صلح طلبی جهانی بود  که جنگ را به عنوان یک ناهنجاری جلوه داد و آثار بسیار خوبی هم به جا گذاشت.

سید حسن خمینی ادامه داد: با توجه به فضایی که امروز در دنیا مشاهده می شود، بعد از جنگ جهانی دوم خیلی افراد انتظار جنگ جهانی سوم، هسته ای و کشتارهای دیگر را داشتند، ولی در حقیقت سخن گفتن ها، هماهنگی ها و مراودات فرهنگی عقلای دنیا مانع هر جنگ جهانی شد. البته در این دهه ها جنگ های منطقه ای پدید آمد؛ ولی با توجه به سلاح هایی که دست کشورها بود می توانست فاجعه هایی به مراتب سنگین تر پدید بیاورد.

وی با یادآوری اینکه 10 کشور عضو مؤسسه فرهنگی اکو هستند، اظهار داشت: این مؤسسه دارای ظرفیت بسیار مهمی است که باید از آن استفاده کرده و منافع کشورهای دهگانه عضو آن را قالب منافع مشترک تعریف شود؛ در همین راستا. باید از سخن گفتن با هم، رفت و آمد کردن با هم و بهانه هایی برای همین سخن گفتن ها که می تواند فرهنگی، ورزشی یا مراودات مختلف باشد،  استقبال کرد.

یادگار امام با اشاره به جایگاه بسیار مهم اکو، افزود: این اتحادیه شاید بیش از آنچه که تا کنون شناخته شده باید شناسانده شود و فعالیت کند؛ لذا لازم است که از قالب دفاتر بیرون بیاید و به متن جامعه برود؛ کاری که بنیاد فارابی هم می تواند در قالب سینما -که زبان مشترک بسیار قوی امروز جهان است- و مراودات هنرمندان با هم، انجام داد.

وی تأکید کرد: مطمئن باشیم بزرگترین عامل موثر در مقابل افراطی گری و جنون شوونیسم(میهن شیفتگی)، که می تواند هر منطقه ای را دستخوش خودش کند، عقلاء هستند؛ عقلاء می توانند در قالب روحانی محل، سینماگر یا ورزشکار باشد.

سید حسن خمینی تأکید کرد: از پتانسیل دیپلماسی عمومی بسیار می توان در جهت صلح خواهی جهانی استفاده کرد.

یادگار امام همچنین از بخش های مختلف موسسه فرهنگی اکو بازدید کرد.

در این مراسم دکتر حمید انصاری قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، طی سخنانی با ابراز خرسندی از امضای این تفاهم نامه، غیر دولتی بودن موسسه فرهنگی اکو را امکان مناسبی برای فعالیت آن در کشورهای عضو اکو برشمرد و بر ضرورت انجام فعالییت های مشترک میان تمام بخش های مجموعه موسسه تنظیم و نشر آثار امام با موسسه فرهنگی اکو تأکید کرد.

همچنین دکتر مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو طی سخنانی به نشست های تخصصی برگزار شده در این موسسه و انتشارات اشاره کرد و محل درآمد این مرکز را حق عضویت کشورهای عضو -و نه ردیف بودجه مشخص در ایران- ذکر کرد.

وی تأکید کرد: آثار امام باید به زبان های مختلف جهت مخاطبان 480 میلیونی کشورهای عضو اکو ترجمه شود.

دکتر مظاهری، ارتباطات وسیع بین المللی این موسسه فرهنگی را زمینه خوبی برای نشر آثار و اندیشه های امام در جهان دانست.

در این مراسم تفاهم نامه همکاری معاونت بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و موسسه فرهنگی اکو(ECO) میان حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مقدم و دکتر محمد مهدی مظاهری امضاء شد.

بر اساس این تفاهم نامه، تشکیل کارگروههای مشترک و نشست های هم اندیشی، شناسایی کتابخانه ها، مراکز فرهنگی-اسلامی و شرق شناسی کشورهای عضو اکو در راستای ارتباط و تعامل با موسسه تنظیم و نشر آثار امام و تجهیز کتابخانه تخصصی موسسه فرهنگی اکو به آثار فارسی و کتب ترجمه شده امام، ارتباط چندجانبه با مراکز حقیقی و حقوقی کشورهای عضو اکو در خصوص معرفی اندیشه های امام و...در معرفی چهره و سلوک اجتماعی امام راحل به علاقه مندان انقلاب اسلامی در کشورهای حوزه اکو از جمله کارهای مشترک دو موسسه است.

 موسسه فرهنگی اکو با رویکرد «تحکیم قرابت های فرهنگی، پیوندهای معنوی و روابط دوستانه میان ملت های کشورهای عضو از طریق روش های اجتماعی و فرهنگی بصورت تئوری و عملی» در سال 1995 تأسیس شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.