پایگاه اطلاع رسانی جماران: اگر این روزها بیننده و شنونده صدا و سیما باشید از تغییر رویکرد رسانه ملی شگفت زده می­ شوید. بازتاب کامل و لحظه به لحظه اخبار مربوط به توافق ایران و 1+5 در صدر قرار دارد. بیانیه­ ها، اظهار نظرها، سرمقالات و مصاحبه­ ها بلافاصله ترجمه می­ شوند و به سمع و نظر مردم می­ رسد. تلاش زیاد صدا و سیما برای ارتقاء دانش سیاسی ایرانیان جای تقدیر دارد؟! هر سناتور محترمی که برعلیه برجام صحبت کند هرچند سابقه خوبی نداشته باشد بلافاصله نظرات او در نوبت­های مختلف خبری منعکس می­گردد! محققین و خبرنگاران صدا و سیما در تمام کشورها فعال شده­ اند تا هر نظر مخالفی را با آب و تاب منعکس نمایند. اگر نویسنده و سیاستمدار گمنامی در کشورهای دور درباره توافق هسته­ ای نظری داشته باشد بلافاصله در رسانه ملی منعکس می­شود.

جا دارد نمایندگان دموکرات کنگره، شاهزادگان و امرای عرب خلیج فارس و ... از این رسانه که در این حجم موضوع را پوشش داده است تقدیر کنند، در مقابل سخنان موافق برجام از جانب هر که باشد حتی سخنان رئیس جمهور محترم و یا وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده و وزیر امور خارجه امریکا و خانم موگرینی انعکاس ندارد. در رسانه ملی کفه مخالفین برجام بر موافقین می­چربد گرچه دولت و بسیاری از فرهیختگان جزء موافقین باشند، ظاهراً برای بعضی­ها خوشایند نیست که تحریم­ها لغو شوند، این عده عوض اینکه نگران جنگ و مصیبت­های آن باشند نگران رفع تحریم­ها هستند، در نظر رسانه هنرنمایی تیم مذاکره کننده و لغو قطعنامه ­های شورای امنیت ذیل بند 7 اهمیتی ندارد، چون اصلاً بند 7 را نمی­شناسند. اینها پیروان سیاستمدارانی هستند که قطعنامه را ورق پاره می­دانستند. کشورهایی نظیر لیبی و سوریه که زیر تیغ قطعنامه ­ها در حال نابودی هستند را ملاحظه نمی­کنند. جنگ با قدرت­های جهانی در سال 2015 را با دفاع مقدس در برابر عراق مقایسه می­کنند ولی به عمق فاجعه ­ای که از کنار گوش ما گذشت واقف نیستند.

تدبیر مرد سیاست و حقوق به همراهی ذکاوت و تیزهوشی و تسلط خارق العاده بر دیپلماسی و زبان گفتگو که شرط مفاهمه است ما را از یک خطر رهایی بخشید.

نکته دیگری که ضروری است به آن توجه شود این است که در قرن هجده و نوزده میلادی با قطع رابطه با جهان می­توانستیم به حیات خود ادامه بدهیم اما در قرن بیستم به هر میزان که تعامل با جهان آسیب ببیند از دانش و تجربه بعضی کشورها محروم خواهیم شد بویژه زمانی که سایه تحریم روی کشوری باشد به تدریج این کشور از علم و دانش و صنعت و حتی فرهنگ عقب خواهد افتاد.

الگوی کامل مدل دوستان دلواپس ما کره شمالی است که ارتباط آنها با اکثر کشورهای دنیا حتی روسها قطع است. جالب اینکه کشورهایی نظیر چین و کشورهای بلوک شرق با سرعت بی­سابقه ­ای مرزهای تحریم را شکستند و خود را به جامعه جهانی نزدیک کردند. آمال استقلال و عدالت برای کمونیست­ها کشور روسیه و آلبانی و چین بودند که این روزها نامی از ابهت آنها در میان نیست. سالهای اولیه فروپاشی شوروی شاهد خرید و فروش اجناس در شهر مسکو با دلارهای امریکایی بودم و امروزه اجناس اروپایی و امریکایی در این شهر بالاترین رقم را به خود اختصاص داده است. بسیاری از مردم از دریچه اقتصادی به تحریم نگاه می­کنند که حق هم دارند اما مهمتر از اقتصاد حوزه علم و دانش و فن­آوری است. تکنولوژی، دانش و علمی که ما از آن محروم می­شویم به قدری در پیشرفت ما نقش دارد که قابل توصیف نیست. زیان اقتصادی تحریم را می­توانیم به نحوی جبران کنیم ولی عقب ماندگی علمی قابل جبران نیست. علم و دانش و تجربه بشری موضوعی است که آحاد بشر در آن سهیم هستند. ما نمی­توانیم خودمان را از آن محروم کنیم و دیگران حق ندارند ما را تحریم کنند. همانگونه که پیامبر خاتم ما پیامبر (صلی الله علیه و آله) عالمیان است هر کلامی که از آن بوی علم و ادب و اخلاق و هنر بدهد متعلق به همه بشریت است.

و از این نگاه، رسانه ملی را نگاه کنید که با این رویکرد با فرهیختگان و دانشمندان و دانشجویان چگونه رفتار کرده است. کدام بحث علمی، کدام مستند، کدام میزگرد این رسانه در این سطح ارائه می­شود، طراز برنامه ­ها را ببینید. سالهاست که از دوستان و همکاران نشنیده­ایم که از برنامه­ای تعریف کنند که شما افسوس ندیدن آنرا بخورید. حتی در همین مقوله مخالفت با قطعنامه حتماً افرادی هستند که نظرات علمی و تاریخی دارند. رسانه ملی ما با جانبداری ناشیانه­ ای که م ی­کند بخش عمده ­ای از مخاطبین خود را از دست می­دهد و با عدم بهره ­گیری از دانشمندان و عالمان متخصص در آن حوزه هر روز از تعداد برنامه­ های فاخر خود فاصله می­گیرد. عقل ایجاب می­کند برای اینکه تا سال 1404 کشور برتر منطقه باشیم با تعامل با سایر کشورها بویژه همسایگان و با بهره­ مند شدن از دانش بشری و ایجاد فضایی مملو از امید و شادی و با کار شبانه ­روزی و با اعتماد ملی و وحدت بین دولت و ملت در فضای تفاهم گام برداریم و برای این مردم نجیب فداکارانه خدمت کنیم.

انشاءالله

محمدرضا حشمتی

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد

مرداد 94

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.