رئیس دانشگاه تهران درباره صدور احکام سنگین برای برخی از دانشجویان در جریان ناآرامی‌های دی‌ماه گفت: ما از خدایمان است که دانشجویان تبرئه شوند و نهایت سعی‎مان را هم می‌کنیم، ولی باقی کار به قوه قضاییه بر می‎گردد.

به گزارش جماران، محمود نیلی احمدآبادی (رئیس دانشگاه تهران) در پاسخ به این سوال که فضای نقد برای دانشگاه‌ها و دانشجویان با توجه با تاکیدات رییس جمهور در این زمینه چگونه است؟ گفت: آقای روحانی درست می‌گوید، باید شرایطی فراهم شود که دانشجویان این کارها را کنند. البته تاکنون همین طور بوده، اما شرایط دانشگاه‌ها در حال حاضر آنقدر نیست که همه گروه‎های دانشگاها بتوانند انجمن‎هایی را تشکیل دهند. در حوزه علمی، کانون‎های فرهنگی و نشریات، فعالیت‎های خیلی خوبی را در این راستا از دانشجویان شاهد بوده‎ایم.

وی ادامه داد: در حوزه انجمن‎هایی که جنبه سیاسی دارند و تعداد انجمن‌هایی که در این حوزه فعال هستند، طبیعتا گستردگی انجمن‎های علمی، فرهنگی و هنری ما را ندارند.

نیلی احمدآبادی در پاسخ به سوالی در این باره که آیا تاکنون درخواستی از دانشگاه‌ها بمنظور رسیدن به راهکاری برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور شده است؟ گفت: قطعا باید از دانشگاه‎ها در این زمینه کمک گرفت. ما سال‎هاست که با دستگاه‎ها در قالب قرارداد و پروژه‎های که انجام می‌شود، ارتباط داریم ولی به نظر می‎آید، خیلی جای کار بیشتری دارد و ما انتظار داریم بخش زیادی از پایان‎نامه‎های ارشد و دکتری با موضوع تقاضاهای دستگاه‎ها باشد، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی همچنین با تاکید بر بررسی و رسیدگی به وضعیت دانشجویان دادگاهی شده دانشگاه تهران گفت: در خصوص این دانشجویان قرار شد، تجدید نظر صورت بگیرد و ما هم کمک می‎کنیم و اگر وکیلی بخواهند برایشان در نظر می‌گیریم. مکاتباتی هم با مسئولان نظام کردیم و می‎دانم که همه از جمله وزارت علوم دنبال این هستند که احکام دانشجویان کاهش پیدا کند یا تبرئه شوند.

رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: ما از خدایمان است که آن‎ها تبرئه شوند و نهایت سعی‎مان را هم می‌کنیم، ولی باقی کار به قوه قضاییه بر می‎گردد، امیدواریم این خواسته عمومی مورد توجه قرار بگیرد.

 

 پروانه سلحشوری  نیز با اشاره به صدور احکام سنگین برای برخی دانشجویان بازداشت‌شده در جریان ناآرامی‌های دی‌ماه سال گذشته و پس از آن، اظهار کرد: فهرستی از دانشجویان بازداشت‌شده پس از وقایع دی‌ماه ۹۶ تاکنون تهیه شده که تعدادی بالغ بر ۱۵۰ نفر است.

وی افزود: هرچند می‌دانیم که فهرست موجود احتمالاً فهرستی قطعی و ۱۰۰ درصد دقیق، کامل و موثق نیست اما به هرحال به‌خوبی نشان می‌دهد که آمار دانشجویان بازداشتی در ماه‌های اخیر بیش از ۵۵ نفر و ۹۰ نفر و ... که در مقاطعی اعلام شد، بوده و متاسفانه مساله بازداشت دانشجویان ابعاد گسترده‌تری دارد.

صدور احکام محکومیت برای ۱۷ دانشجو فقط در چند دانشگاه مشخص

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس در ادامه همچنین از تهیه یک فهرست ۱۷ نفره از دانشجویانی که در دادگاه محکوم شده‌اند، خبر داد و گفت: همچنین فهرستی از مشخصات برخی دانشجویانی که از دی‌ماه به بعد در دادگاه بدوی حکم حبس، شلاق، جزای نقدی یا ممنوع‌الخروجی و محرومیت از برخی حقوق اجتماعی گرفته‌اند، تهیه شده است.

رییس فراکسیون زنان مجلس دهم تصریح کرد: در حال حاضر مشخصات ۱۷ نفر را در اختیار داریم که در دادگاه بدوی به مجازات محکوم شده‌اند و البته این تعداد فقط مربوط به دانشجویان بازداشت‌شده چند دانشگاه مشخص است و متاسفانه هنوز خبری از وضعیت پرونده قضایی دانشجویان بازداشتی دیگر دانشگاه‌ها را نداریم.

تعداد دانشجویانی که با احکام قضایی روبرو شده‌اند، بیش از آمار ۵ نفره وزارت علوم است

وی ادامه داد: با این حساب آمار دانشجویانی که در این مدت با احکام سنگین قضایی روبرو شده و در دادگاه‌ها محکوم شده‌اند، بیشتر از آمار ۵ نفری است که وزیر علوم اعلام کرده و این نشان می‌دهد که متاسفانه وزارت علوم، هنوز پیگیری جدی درخصوص پرونده‌های دانشجویان انجام نداده است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، نقش وزارت اطلاعات دولت در بسیاری از پرونده‌های دانشجویان به‌عنوان ضابط قضایی را غیرقابل انکار خواند و گفت: وزارت اطلاعات، در پرونده قضایی برخی دانشجویان نقش دارد؛ بنابراین دولت و وزارت اطلاعات باید در این مورد توضیح دهند.

احتمال بازداشت حداقل ۲ دانشجوی دیگر

سلحشوری در پایان گفت: بنابر اطلاعاتی که به ما رسیده است، همچنان حداقل ۲ دانشجو در بازداشت هستند. همچنین اخباری از وجود یک دانشجوی بازداشتی دیگر نیز شنیده‌ایم و در حال بررسی موضوع هستیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.