پایگاه خبری جماران: چند روز قبل خبرگزاری فارس در ادامه هجمه های اخیر به بیت گرامی امام راحل مصاحبه ای را با سید حمید روحانی انجام داد که حاوی عبارات و ادعاهای تأمل برانگیز و ناشایستی بود.
وی در مصاحبه خود در مقابل سوالات «جهت دار» این خبرگزاری پاسخ هایی داده است که البته به برخی از آنها پیشتر در جماران پاسخ داده شده است.
به عنوان مثال، وی بر سوال فارس که مدعای قرابت بیت امام و آیت الله منتظری را مطرح می کند صحه گذاشته و در تکمیل آن، اهانت هایی را به نوادگان امام مطرح می کند.
خبرگزاری فارس در سوال دیگری بیت امام را به محدود شدن در ظواهر و حرم امام، متهم می کند که روحانی در پاسخی موهن ادعا می کند: «متأسفانه میراثداران حضرت امام از مکتبداری به مقبرهداری رسیدهاند، مکتب امام در آنجا بهطورکلی ناشناخته مانده و موسسه تنظیم و نشر آثار امام برای عدهای تبدیل به ناندانی شده است»!!!
در پاسخ به این سخنان حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رحمانی از یاران امام و دوستان نزدیک مرحوم یادگار امام حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی، رییس سازمان بسیج در زمان حیات امام خمینی و نماینده پیشین ولی فقیه در نیروی انتظامی؛ طی یادداشتی به این ادعاها پاسخ داده است که مشروح آن در پی می آید:
متأسفانه در چند سال اخیر همزمان با ایام برگزاری با شکوه سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(س) حاشیه هایی، که دقیقا معارض اهداف این بزرگداشت است، در برخی خبرگزاری ها و از بعضی اشخاص شکل می گیرد. در آستانه بیست و نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام(س) و در آستانه چهلمین سال از انقلاب بزرگ اسلامی مان آن هم در شرایط خاصی که ما در آن قرار داریم، تکرار این گونه هجمه ها به بیت شریف حضرت امام و اعضای محترم دفتر امام غیر قابل توجیه است.
به هر حال دوستان جهانی انقلاب از آثار ماندگار و اثربخش این انقلاب در تحول آفرینی و دستاوردهای عظیمی که انقلاب اسلامی ما داشته همه را از برکات نهضت امام می دانند و دشمنان انقلاب هم دنبال کم و کاستی هایی است که وجود دارد، توسط رسانه های امپریالیستی و صهیونیستی بزرگش می کنند. در چنین شرایطی مطرح می شود که عناصر نفوذی در بیت حضرت امام حضور داشتند. اعضای اصلی بیت حضرت امام و در رأس مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج احمد آقا از چنان تقوا و پاکدامنی و هوشمندی برخوردار بود که امین حضرت امام بود و حضرت امام نسبت به حاج احمد تأیید داشتند و نیز نسبت به اعضای بیت تعابیری همه در حیات امام و یا به امضای معظم له و تأیید حاج احمد بعدها انتشار یافته، آیا سزاوار است که در جواب یک سؤال شبهه دار و مغرضانه گفته شود که (افراد نفوذی) «متأسفانه در زمان حاج احمد آقا نیز این افراد آنجا حضور داشتند»! این خدشه دار کردن بیت شریف حضرت امام و یادگار حضرت امام و فرزندان فاضل دانشمند و مدرس سطح و خارج ایشان در حوزه علمیه قم و تهران، نشان از خدشه دار کردن و تضعیف خاستگاه انقلاب نیست؟
پیامبر عظیم الشأن اسلام فرمودند «المرء یکرم فی ولده» و ما توصیه شده ایم که بیوت وابسته به رهبرانمان را بزرگ بداریم؛ مخصوصا همانند امام امت که فرزندان ایشان، مرحوم آیت الله حاج آقا مصطفی نقش عظیمی در پیشبرد اهداف امام داشتند؛ مرحوم حاج سید احمد آقا در تثبیت و نشر اندیشه های انقلابی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام نقش بی بدیلی را ایفا کردند و یاران دسته اولی که مربوط به امام بودند و همه شاگردان امام امت هستند، چه عزیزانی که پرورش یافتگان مکتب جهادی، فقاهتی و انقلابی امام امت در ایران و چه در دوران تبعید در حوزه علمیه نجف و به طور کلی کسانی که پرورش یافتگان در دامن امام هستند و افتخار می کنند که همه این عظمت و افتخار آفرینی های انقلاب در سایه رهبری ها و هدایت گری های امام امت است.
دنیا دنبال این است که از این انقلاب و رهبری انقلاب و کسانی که منتسب به این انقلاب هستند و نقشی در پیدایش و تحکیم مبانی انقلاب و توسعه اندیشه های امام امت داشته اند ضعفی پیدا و بزرگ کنند و به رخ بکشند؛ در چنین شرایطی متهم کردن بیت امام و اعضای محترم بیت که متأثر از عناصر نفوذی نظیر در بیت آیت الله منتظری است، شبیه گفته هایی که مخالفین انقلاب اسلامی مطرح می کنند نیست؟ کما اینکه مثلا در اتفاقات اولین ریاست جمهوری دیدیم که چقدر سوء استفاده کردند و بعدها دشمنان انقلاب چطور یاران رشید امام را به خاک و خون کشیدند؛ برای اینکه به این انقلاب لطمه بزنند. در گذشته همین طور بوده و الآن هم همین طور است.
هدف از مراسم سالگرد حضرت امام و دلیل تأکید رهبر معظم انقلاب بر اینکه سالگردها هر سال بهتر، قوی تر و با شکوه تر برگزار شود و با حضور و بیانات خودشان بر زنده نگه داشتن یاد و نام امام، تبیین آرمان های امام و زنده نگه داشتن شخصیت آرمانی و اسلامی و فقاهتی و جامع الاطراف حضرت امام است. چون هرچه از امام و آثار ماندگار امام و تأثیری که بر ایران، جهان و مستضعفین جهان گذاشته اند یاد شود برای این است که آن آرمان های امام مورد غفلت قرار نگیرند.
یکی از اهداف ترسیم راه امام برای تداوم حیات انقلاب اسلامی و تداوم اندیشه عدالت خواهانه امام، استکبارستیزی امام است و به طور کلی برای این است که هرآنچه که امام در وصیت نامه عبادی – سیاسی خود بیان داشتند به آن عمل شود و غفلت نکنیم، غافل نشویم، دغدغه های امام به ذهنمان بیاید که حتی رهبر انقلاب بارها تأکید کرده اند که ما در پاسداری خط امام، راه امام را طی می کنیم و تأکید بر پاسداری از راه امام داریم. سالگرد ارتحال با اینکه در ماه مبارک رمضان مواجه شد، دیدیم که چطور در حد امکان و اقتضای شرایط به نحو احسن برگزار شد و عاشقان امام از راه های دور و نزدیک، فرزندان روح الله و دلدادگان رهبر فقید انقلاب حتی از خارج کشور، علاقمندان به امام، اندیشمندان، نمایندگان کشورهای دیگر و شخصیت های برجسته حضور پیدا کردند. کسانی که اثرگذاری انقلاب را در دنیا لمس کردند و امام را تنها به عنوان یک مرجع تقلید نمی شناسند. آنها ابعاد مختلف زندگی امام را مشاهده می کنند. آنها امام را به عنوان رهبری که در ابعاد دینی، سیاسی، اجتماعی، انقلابی، فلسفی، عرفانی و اخلاقی و همان طور که گفتم جامع الاطراف می شناسند و اثرگذاری جهانی می دانند که از اطراف و اکناف در این مراسم حضور پیدا کردند و از بیانات رهبر معظم انقلاب بهره بردند.
دوست و دشمن اعتراف دارد و در بیانات علماء، بزرگان، یاران اولیه امام، مقام معظم رهبری، آیت الله هاشمی رفسنجانی، مراجع تقلید، شخصیت های داخلی و خارجی و همه انقلابیون دنیا این دو مسأله را همیشه یاد می کنند که یادگار امام امت (مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد آقا) یک اثر ماندگار با اذن حضرت امام در صیادت امام راحل پایه گذاری کرد و یکی بعد از ارتحال امام؛ که اولین آنها مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) است که البته با اجازه امام، از یادگارهای حاج احمد آقا است. این مؤسسه را حاج احمد آقا تأسیس کردند. هدف ایشان این بود که همه اندیشه های امام، چه شنیداری و گفتاری و چه مکتوب، درست ثبت و ضبط شود و مصون از تحریف برای آیندگان بماند؛ نمونه اش صحیفه امام امت از بدو نهضت تا رحلت و دیگر آثار ارزشمندی است که نیازی به ذکر نیست؛ همه این کارها برای صیانت از کلام و راه امام، انقلاب بزرگ و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده است تا مصون از تحریف بماند که کسانی پیدا نشوند که خدای نخواسته این اندیشه را تحریف کنند؛ همان طوری که اسلام را تحریف کردند.
دومین کار حاج احمد آقا مرقد حضرت امام، این مقتدای شیعیان جهان و مستسضعفین و مسلمین بود تا به نحو شایسته ای هم پاسخگوی زائران و هم عاشقان امام از سراسر دنیا باشد و هم هرگونه مراسم مربوط به انقلاب اسلامی در این مجموعه برگزار گردد و مراکز وابسته که در اطراف آن دارد بتوانند از نزدیک و در کنار مضجع شریف بنیانگذار انقلاب برای بسط و نشر اندیشه های انقلابی استفاده کنند. گرچه فقدان یادگار حضرت امام مایه حسرت است ولی بحمدالله با وجود فرزندان شایسته و فاضل ایشان که امروز در حوزه علمیه قم جزو اساتید سطح و خارج محسوب شده، به ویژه تولیت آستان مقدس حضرت امام و همکاران ایشان، به نحو احسن این دو اثر اداره و مدیریت می شود.
آقایان یا اطلاع ندارند و یا بنا دارند این کار بزرگ صورت گرفته را به نحوی زیر سؤال ببرند. در صورتی که الآن در مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام کمیته های تخصصی در ابعاد مختلف و گروه های تحقیق از دانشمندان محقق و متعهد حوزه و دانشگاه خط امام متشکل و شبهاتی که دشمنان انقلاب وابسته در شرق و غرب و یا احیانا در داخل مطرح می کنند، در جلسات مداومی که هست به اندازه وسعشان پاسخ داده می شود. ممکن است جای انتقاد باشد، عیب ندارد، هیچ کاری نمی تواند بدون نقص باشد. این همه آثار حضرت امام منتشر شده و خطوط فکری امام به اشکال مختلف تبیین شده و به زبان های گوناگون در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام وجود دارد و در نشریاتی که دارند منتشر می شود؛ همه اینها را نادیده می گیرند و مثلا می گویند چرا کسانی که در مورد قصاص حرف بی ربطی زده اند را نشر نمی دهند؟ یا چرا فلان موضوعی که مربوط به نفوذ بیگانه بوده را در بعضی از بیوت نشر نمی دهند؟ و این مسائل را بزرگ کرده و این جور زحمات آنها را نادیده می گیرند و خدمتگزاران به انقلاب اسلامی ناب را مورد اهانت قرار داده و متهم می کنند. چنین اقداماتی ناجوانمردانه و به دور از تقوای سیاسی و دینی است.
و اما در مورد اقدام دوم حاج سید احمد آقا مربوط به مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که نقشه های اصلی آن بعد از رحلت حضرت امام به تصویب رسید و مراحل تکمیلی آن با مشارکت ارادتمندان و در مرعی و منظر همه مسئولان نظام مقدس و حمایت علاقمندان به امام امت شکل گرفته که امروز پاسخگوی اجتماعات بزرگ مورد نیاز هست. بعد از انقلاب عمدتا از ساختمان های گذشته استفاده می شد که البته آنها پاسخگو و به اقتضای نیاز انقلاب ما نبود که قابلیت حضور چندین هزار جمعیت را داشته باشد. مرقد امام همواره در حال ارائه خدمت به زائرین و دیگر خدماتی است که ضرورت انقلاب است. آیا این شبهه افکنی در اذهان مردم خداجوی و مؤمن و دیگران نیست که چرا ساختمان مرقد مطهر چنین و چنان است و اینکه حضرت امام در زندگی زاهد بود؟ مگر امیرالمؤمنین(ع) در زندگی خود زاهد نبود؟ مگر ائمه اطهار(ع) زاهد نبودند؟
مگر امامزادگان ما دنبال این طور مسائل بودند؟ امروز این مراکز و مزارات کانون توجه به اولیاء خدا است و لذا مردم با علاقه و تمایل قلبی، مراکز منسوب به فرزندان پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت را این همه با شکوه در سراسر کشور بنا می کنند.
آیا بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که ایران را أم القرای جهان اسلام قرار داده است و این مرقد مطهر مزار همه آزادی خواهان و علاقمندان به اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت و انقلاب اسلامی است جزو بیوت «إذن الله ان ترفع و یذکر فیه اسمه» جل و علا نیست؟ این مرقد مزار مجاهدین و علاقمندان به اسلام و مکتب رهایی بخش و به هر حال ثمره تلاش و مجاهدت رهبر مسلمانان است و جهاد مستمری که شکل گرفته تا این انقلاب به وجود آمد، از جهاد نبوی(ص)، علوی(ع) و حسینی(ع) تا قیام امام خمینی(س) است و مردم به عشق آن آرمان ها این تجمعات را انجام می دهند. لازم است جایی پاسخگوی این تجمعات باشد.
مگر خانه امیرالمؤمنین(ع) این طور بود؟ باید گفت مگر منزل امام(س) در قم، نجف و جماران بهتر از منزل امیرالمؤمنین(ع) در کوفه بود؟ بنابر این آیا این مزار مقدس که مورد توجه همه بزرگان عالیقدر و همه سلسله های جلیله و مردم عزیز و امت شریف امام می باشد، شایسته است که با لفظ موهنی تعبیر شود که از مکتب داری به مقبره داری رسیده اند و به جای تقدیر و تشکر از متولیان امر از مزار امام انقلاب به مقبره تعبیر شود؟!
از اعجاب دنیا این است که این مردم قدردان چگونه همان طور که در حیات امام(س) قدردان ایشان بودند در مماتش نیز همان گونه قدردان امام هستند؛ مزار مقدسی که در اندیشه منافقین نقشه تخریب و انفجار آن را مکررا دنبال کرده و ماکت آن را همه روزه به آتش می کشیدند و ضد انقلاب و داعشیان نه چندان دور در صدد انهدام این خاستگاه قیام و انقلاب و مزار حامی مستضعفین جهان برآمدند؛ آیا صحیح است چنین مرکزی را مقبره گفت؟
مکانی که همین الآن مرکز حضور میلیونی افراد هست و مستمرا در شبانه روز آنجا به یاد امام و انقلاب و شهدا زائر و ارادتمند دارد. من تعجب می کنم و یقین دارم دشمن خوشش می آید از اینکه ما از «مرقد مطهر» به «مقبره» تعبیر می کنیم! تعابیری که تحت آن عناوین به فرزندان حضرت امام که مورد احترام و عنایت مقام معظم رهبری و احترام مسئولان و مراجع عالیقدر و مردم شریف حق شناس ما می باشند، مورد اهانت قرار بگیرند و به رسانه ها کشیده شود. ما نباید نقد تخریبی داشته باشیم و حرمت ها را باید حفظ کنیم.