مراسم اولین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز (پنجشنبه ۲۱ دی ماه) در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جماران، در این مراسم روسای قوای مجریه و مقننه، حجج سید حسن خمینی و سید علی خمینی، معاون اول رئیس جمهور، آیات امامی کاشانی، هاشم هاشم زاده هریسی، محمد ری شهری، حجج اسلام علی اکبر ناطق نوری، مسیح مهاجری، سید رضا اکرمی، محمدرضا میرتاج الدینی و جمعی از وزرا و مسئولان دولت و شخصیت های لشکری و کشوری حضور داشتند.
سخنران مراسم سالگرد آیت الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه بزرگی او به این است که مردم را بزرگ می دید، گفت: امروزه همه از عقلانیت هاشمی در نظر و اعتدال او در عمل می گویند؛ چه آنجا که فرصت خطبه داشت و چه آن زمان که فرصت خطبه نداشت، می دانست که این روش می تواند نظام را پیش ببرد.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در مراسم نخستین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، ایشان را مجاهد نستوه و مبارز مومن دانست و گفت: این جمعیت ادامه حضور میلیونی جامعه اسلامی در مراسم تشییع و به خاک سپاری پیکر این فرزند و سرباز راستین امام و یار دیرین رهبری است. جهاتی در این حضور وجود دارد که می تواند راه آینده نظام را روشن نماید.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: حضور مردم به جهت مجاهدت ها و خدمات خالصانه سربازی است که از یک روستای گمنام خالصانه به میدان آمد و خادمانه برای نظام و انقلاب اسلامی جانفشانی کرد و به تعبیر امام تا مرز شهادت پیش رفت و همه خطرها را به جان خرید.
وی اظهار کرد: عده ای که به شهادت رسیدند به عهد خویش پایدار بودند. اما بر کسانی که در فراز و فرود انقلاب و نظام از عهد با رهبری نظام تخطی نکردند، باید درود فرستاد.
جوادی آملی یادآور شد: آیت الله هاشمی از ابتدا تا انتها اسلام و انقلاب و ایران و رساندن ایران به جایگاه شایسته بود و تا آخر بر همین عهد ماند. بزرگداشت آیت الله هاشمی نشان زیبا و افتخار ارزشمندی برای جامعه است. این حضور باعث شد چهره آقای هاشمی به جهانیان نشان داده شود. عده ای در این راه رادمردانه همه آنچه لازم است را به میدان آوردند تا چهره های اهل ایثار و نثار خود را نشان دهند.
وی تاکید کرد: درود بر امام راحل که چنین انسانی را پروراند تا با هوش و خلاقیتش بتواند اسلام و جامعه اسلامی را به جایگاه رفیع برساند.
سخنران مراسم سالگرد آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به پیام رهبری برای درگذشت ایشان، گفت: این مجاهدت ها و همیاری و همکاری ها نشان از عظمت و والایی است. امام راحل آیت الله هاشمی و مقام معظم رهبری را کنار هم گذاشتند و این با هم بودن را برای جامعه مفید دانستند، این دو نفر پیوند خود را نشستند.
وی ادامه داد: دیگر احدی نمی تواند از کم لطفی و بی مهری بگوید و دیگر غباری نمی تواند این خورشید را برای جامعه تیره کند.
جوادی آملی گفت: این حضور به خاطر روش و منشی است که آقای هاشمی از ابتدا تا پایان از خود نشان داد. امروزه همه از عقلانیت هاشمی در نظر و اعتدال او در عمل می گویند؛ چه آنجا که فرصت خطبه داشت و چه آن زمان که فرصت خطبه نداشت، می دانست که این روش می تواند نظام را پیش ببرد.
وی تاکید کرد: سلوک اخلاقی و مرام انسانی و منش والای دوستی او را کسی فراموش نمی کند. چه آنگاه که در کنج زندان و چه آنگاه که در اوج قدرت بود یک روش داشت و بزرگی او به این است که مردم را بزرگ می دید. آیت الله هاشمی به رغم اینکه به همه مقامات دنیا رسید، دنیا برای او بی ارزش بود و به رغم همه بی مهری ها صالحانه می زیست.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: ایشان فرمود یک روز از شکنجه گاه آمدم و همه سر و صورتم را خون گرفته بود و کشان کشان مرا به زندان آوردند. این مقاومت و ایثار از شکنجه گاه برای آقای هاشمی به ارمغان آمده است.
وی تاکید کرد: ای مردم بدانید که ایران اسلامی از انسان هایی حمایت می کند که بر این مسیر تاکید داشتند و با این شعار رخت بربستند، اعتدال و عقلانیت راه درست عمل است. امروز باید ادامه این مسیر را با شواهد و قرائن و سخنانی که از آیت الله هاشمی مانده است ادامه دهیم.
جوادی آملی گفت: سال ۵۷ این انقلاب به زعامت یک رهبری روحانی انجام شد و مردم رشید ایران به افتخار جمهوری اسلامی نائل آمدند. جمهوری اسلامی به رغم این چهل سال، هنوز تعریف و تبیین نشده است.
وی افزود: ما عقلانیت و اعتدال آیت الله هاشمی را یک روش برای فهم جمهوری اسلامی می دانیم. اما هنوز اسلام به میدان نیامده و جمهور راه خود را پیدا نکرده است.
سخنران مراسم سالگرد آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: آیت الله هاشمی از قرآن مفاهیمی را برای مسائل روز تعبیر می کرد. او فقه آزاد و اسلام آزاد می خواست؛ تا بر اساس تفقه در دین و با روش اعتدال بتواند نظام اسلامی را بسازد. ما بنا نیست بر اساس عقلانیت و روش اعتدالی حرکت کنیم، بدون اینکه در فقه و دین چیزی بیاموزیم؛ این مورد غفلت است.
وی افزود: اگر در سال ۵۷ نظام اسلامی با این شعار آمده است، باید همه بدانیم جمهوری اسلامی در آغاز راه است. این جمهور عظیم به میدان آمدند؛ اما این را می فهمیدند که آیت الله هاشمی به نظامی اندیشد که شایسته اسلام و ایران باشد. این مساله ای است که باید دنبال شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: آیت الله هاشمی به اندازه ظرفیتی که از جامعه می دید از اسلام حرف می زد. زمینه هایی که به برکت این رحلت پیش آمده را باید استفاده کرد.
وی در پایان گفت: جمهوری اسلامی بدون تردید بزرگترین شعار دنیا است که بالاتر از آن هیچ نظامی جز حکومت بقیه الله نیست. جامعه نظام و رهبری را دوست دارد. اجازه ندهیم زمینه های این نظام محدود شود. اکنون زمینه های فراوانی فراهم است.