مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر با سخنرانی صادق زیباکلام، مسعود پزشکیان و پروانه سلحشوری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، صادق زیبا کلام در مراسم روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه و انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه امیر کبیر برگزار شد، گفت: شاید بهتر باشد من  بزرگداشت ۱۶ آذر را با بیان یک خاطره شروع کنم؛ سال ۶۱  مدیر کل روابط بین الملل و روابط عمومی دانشگاه تهران شده بودم. به خاطر دارم تازه این سمت را گرفته بودم؛ وقتی 16آذر فرا رسید من هم از آنجا که مسوول روابط عمومی دانشگاه بودم یک بیانیه رسا نوشتم و به مطبوعات دادم که فردای آن روز در مطبوعات منتشر شد. پیروی این موضوع من به شورای مدیریت دانشگاه تهران احضار شدم و از دیدن چهره های اخم آلود و ناراحت اعضا احساس خوبی پیدا نکردم مرحوم دکتر گرجی که آن زمان ریاست آن شورا را برعهده داشت گفت این چه کاری است که شما کردید؟ گفتم ۱۶ آذر است و دانشگاه باید بیانیه صادر کند. آنها معتقد بودند ۱۶ آذر ربطی به نهضت اسلامی ما ندارد. سه نفر از آنها سمپات حزب توده بودند و یک نفر هم حامی جبهه ملی‌ بود؛ آنها معتقد بودند که جنبش دانشجویی برای چپ ها و دیگران است 

وی افزود: آنها در عین حال از من خواستند از آن به بعد هر اعلامیه ای که می خواستیم بدهیم با دفتر ریاست دانشگاه هماهنگ کنیم. من نیز که بغض گلویم را گرفته بود و آزرده شده بودم که حتی برای 16آذر نیز باید مجوز گرفت این ننگ را نپذیرفتم و استعفا دادم.

وی تاکید کرد: خوشحالم که در حال حاضر مراسماتی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه ها برگزار می‌شود و مسئول روابط عمومی دانشگاه تهران توبیخ نمی‌شود که چرا اعلامیه داده است باید خوشحال بود که اندکی رو به جلو حرکت کرده‌ایم.

این استاد دانشگاه در بخشی از سخنانش اظهار کرد: فکر می‌کنم برای دانشجویان ستاره‌دار و خبرنگاران در حبس و کسانی که در حصر هستند چه کار کرده‌ام، می‌توانم بگویم تا جایی که می‌توانستم هرکاری کردم، حتی این جمله که حصر نه قانونی نه اخلاقی نه انسانی و نه شرعی است را نخستین بار من دو، سه سال پیش مطرح کردم اما خود را مخاطب این پرسش می‌دانم که چه کرده‌ام؟ و چرا امروز وضعیت‌مان چنین است؟

وی گفت: من هرکاری که می‌توانستم برای روحانی و رییس‌جمهور شدن وی در دوره دوم انجام دادم اما امروز هرجا می روم ناامیدی می‌بینم و طرح این سوال که آیا باید از روحانی عبور کرد یا در کنار وی ماند؟ به نظرم جهانگیری باید کنار بکشد و خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ آماده کند چرا که وی آمادگی کار اجرایی را دارد. البته ما باید کنار روحانی بمانیم و با او بسوزیم و بسازیم.

وی با انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت گفت: من از پوپولیسمی می‌ترسم که در سال ۱۴۰۰ ظهور کند و باز هم به مردم بگوید که حق شما را خورده اند. حالا این امکان وجود دارد آقای ضرغامی یا آقای رییسی بخواهد جای احمدی‌نژاد را بگیرند یا فردی دیگر؛ البته اگر چنین قصدی داشته باشند سخت در اشتباهند، حتی اگر فکر کنید که لاریجانی می تواند جای احمدی‌نژاد را بگیرد تحلیل درستی نیست. من می‌گویم نباید فضا را برای پوپولیسم آماده کرد. پس از روحانی عبور نمی‌کنیم اما به او می‌گوییم تغییر کن و وعده‌هایت را فراموش نکن.

زیباکلام در ادامه گفت: ما باید از روحانی بخواهیم که به سمت مطالبات عمومی حرکت کند؛ متاسفانه آمار فساد مالی در ایران زیاد است درحالی که در سایر کشورها این گونه نیست. باید پرسید چرا آمار فساد در ایران، با وجود مخالفت مسوولین با آن تا این حد زیاد است؟!

زیباکلام گفت: 200سال پیش آدام اسمیت پاسخ ما را داده است وی چنین گفت که دولت تاجر خوبی نیست شاید او اگر امروز زنده بود و اقتصاد ما را در این 40سال می دید می گفت من گفته بودم که دولت تاجر خوبی نیست؛ آنچنان که کشاورز و صنعتگر خوبی هم نیست

وی در پایان گفت: در ظرف 200 سال اخیر، یک اقتصاد دولتی در دنیا نبوده است که موفق عمل کرده باشد. متاسفانه مشکل اصلی اینجاست که ما خلاف جهت باد شنا می کنیم و در این راه از تجربیات سایر کشورها بهره نمی بریم و امروز پس از گذشت 40 سال اقتصاد ما دولتی تر شده است

مسعود پزشکیان نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: امروز کسی از ما انتظار شنیدن شعار ندارد و اینجا جایی نیست که بخواهیم شعار بدهیم فتنه آنجایی بود که وعده‌ها و شعارهایی را که در انقلاب می‌گفتیم و به مردم دادیم کم کم رو به فراموشی گذاشته شدند. من معتقدم که ما رفتنی هستیم و چه بخواهیم چه نخواهیم شما روزی خواهید آمد و مملکت را اداره خواهید کرد. شما باید خود را آماده کنید آیا همان گونه که امروز شعار می دهید بر آنها پایدار خواهید ماند؟

نایب رییس مجلس افزود: علم باید توام با توانمندی باشد و این توانمندی باید در اختیار مردم جامعه قرار گیرد مملکت را درست کردن کار ساده ای نیست، اینکه بیرون گود بشینیم و بگوییم لنگش کن ساده است، اما هنر این است که در گود باشی و جا نزنی. این وحشتناک است امروز در رشته پزشکی که رشته ماست دعوا سر پول است

وی اظهار کرد: زمان به سرعت می‌گذرد و ما به سرعت کنار می‌رویم و شما جای ما را می‌گیرید. من به عنوان آدمی که از پنجره علم و دانشگاه به موضوعات نگاه می کنم می گویم هیچ مشکلی وجود ندارد که از نظر علمی حل نشود، پس چرا نتوانستیم مشکلات را حل کنیم؟ به دلیل آنکه بلد نبودیم آن آقای بیسوادی که می‌رود پشت تریبون و اصلا نمی‌داند که چه باید بگوید و چگونه، فقط حرف می‌زند و فکر می‌کند اگر با قلدری رفتار کند می‌تواند مردم را هم جذب کند.

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: من زمانی که از دولت اصلاحات بیرون آمدم و به تبریز بازگشتم هیچ کس طالب همکاری من با خودش نبود، هرچه گفتم می توانم کمکی کنم می گفتند تو را نمی‌خواهیم، از استاندار و فرماندار امام جمعه تا مسئولان دیگر و همین شد که من به تهران آمدم و به طبابت مشغول شدم.

پزشکیان در پایان گفت: ما امروز دعواهای الکی داریم و بیهوده به پای هم می‌پیچیم؛ امروز ریشه بسیاری از مشکلات گفتن دیگر آمریکا نیست بلکه ما باید بکوشیم که در جهت حل مشکلات خود گام برداریم.

پروانه سلحشوری نیز در این مراسم گفت: شعار ما زنده باد مخالف من است مخالفان اصلاحات، می توانند به راحتی مخالفت خود را ابراز کنند آنچنان که دارای تریبون های زیادی نیز هستند خوشحالم که امروز در جمع دانشجویانی هستم که علم و شور و شعور و عشق را باهم آمیختند دانشجویانی که عافیت را ن طلبیدند و سختی های دانشجو بودن را به جان خریدند. خوشحالم در بین کسانی هستم که به دنبال پیگیری مطالبات دانشجویان ستاره دار هستند

وی افزود: در اینجا ما نیز باید به عنوان نمایندگان مجلس، پیگیر مطالبات دانشجویان ستاره دار باشیم دانشجویانی که معلوم نیست به چه دلایلی ستاره دار شدند. بیاییم منصف باشیم و با خود بگویند اگر از  مخالفین اصلاحات هم کسی ستاره دار شده بود و نمی گذاشتند که به دانشگاه رود امروز چنین صحبت می کردند؟

این نماینده مجلس افزود: متاسفانه ما امروز در حال گذار از دانشگاه کیفی به سوی دانشگاه کمی هستیم در دانشگاه ها بجای دانشجویانی که طالب علم هستند به سمتی می رویم که مدرک جای علم را می گیرد و کسانی که مدرک در دست دارند بجای عالمان می نشینند

وی افزود: این است که دانشگاه ها بجای آنکه راه کیفیت بپیمایند به سمت کمیت می روند متاسفانه دانشگاه های آزاد و پیام نور قارچ گونه دانشجو می پذیرند و دانشگاه ها به دلیل اینکه طالبان واقعی علم به سراغشان نمی روند از محتوا تهی می شود

وی در پایان گفت: جو یاس و بی تفاوتی در بین دانشجویان موج می زند دانشجو نباید بی تفاوت باشد چرا که امید جامعه دانشجوست. دانشجو باید معترض و نقاد باشد متاسفانه با این تهی سازی دانشگاه از علم ما به سمتی می رویم که دانشجویان در آن بی تفاوتی را برگزینند چرا که بقای خود را در این می بینند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی صادق زیباکلام
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.