سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است که وزیر جدید علوم پایبندی و تعهد لازم را نسبت به قول رئیس جمهور به دانشجویان دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اعتراضات دانشجویی نسبت به معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی رئیس جمهور، مهم تر از محتوای دغدغه های دانشجویی، ارزشمند بودن نفس این دغدغه هاست، اظهار کرد: آقای رئیس جمهور در جلسه بررسی صلاحیت های وزیر پیشنهادی علوم به خوبی این موضوع را تبیین کرد. بدون شک مشارکت دانشجویان در بحث تعیین وزیر علوم اتفاق خوبی است و می تواند جزو دستاوردهای دولت آقای روحانی در دوره های یازدهم و دوازدهم تلقی شود. دانشجویان و دانشگاهیان در این سالها احساس می کنند می توانند نظرات و مطالبات خود را مطرح کنندپ و این باور وجود دارد که مطالبات آنان شنیده می شود.
هاشمی با تاکید بر اینکه در عین حال، جمع بندی کننده و تصمیم گیر نهایی دولت است، افزود: دولت در هر موضوع با توجه به شرایطی که دارد باید به یک تصمیم برسد و هیچ تصمیمی وجود ندارد که مورد نقد واقع نشود. هر تصمیمی متناسب با شرایط دارای محاسنی هست و در عین حال نقدهایی نیز می توان نسبت به آن وجود داشته باشد. آن موضوعی که برای ما مهم است این است که دولت بتواند به یک جمع بندی نهایی برای اخذ تصمیم برسد و امور کشور را اداره کند. مساله ای هم که برای دولت مهم است این است که اقشار مختلف بتوانند دیدگاه های خود را مطرح کنند. بی تردید دانشجویان، اساتید و دانشگاه ها برای دولت مهم هستند در عین حال برآیند مجموع شرایط می تواند به دولت در تصمیم گیری ها یاری برساند.
وی در ادامه با اشاره به دوران کوتاه سرپرستی در وزارت علوم اظهارکرد: اقدامات و برنامه هایی که بنده در وزارت علوم داشتم سلیقه شخصی نبود بلکه یک سیاست پذیرفته شده در وزارت علوم بود که مبتنی بر سیاست ها و رویکرد رئیس جمهور و دولت تدبیر و اعتدال است که توقع می رود همین خط مشی در وزارت علوم و دانشگاه ها ادامه پیدا کند. آقای رئیس جمهور نیز طی روزهای اخیر صراحتا اعلام کردند که به تعهدات و قول هایی که به دانشجویان و جامعه دادند پایبند هستند و طبیعتا نماینده وی که امروز وزیر علوم است همین پایبندی و تعهد لازم را نسبت به قول رئیس جمهور دارد.
سرپرست سابق وزارت علوم در پایان گفت: من برای جامعه دانشجویی احترام ویژه ای قائلم؛ همانطور که اساتید بزرگوار ما نیز جایگاهی رفیع دارند. از این رو، حیات و نشاط دانشگاه در حضور و احساس مسوولیت دانشگاهیان است بدون شک مشارکت، نقش آفرینی و اثرگذاری دانشگاهیان ارزشمند است. اما تاکید این است که اثرگذاری ها و مطالبه گری ها باید در چارچوب قانون، انصاف، اخلاق و ادب باشد. در همین حال این مطالبه گری ها را نباید صفر و صدی تلقی کرد. نباید فکر کنیم اگر مطالبه ای تحقق پیدا نکرد به معنای بی اعتنایی به جامعه دانشجویی است. بلکه اگر تحلیل جامعی نسبت به تمامی شرایط داشته باشیم می بینیم که مطالبات دانشجویی در جای خود قرار دارند و مورد توجه قرار می گیرند.