وزیر پیشنهادی علوم در صحن علنی مجلس گفت: آمده ام با همکاری مدیران توانا اندیشمند و شایسته کیفیت ایجاد کنم توان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را افزایش دهم به ویژه اشتغال و اقتصاد، همچنین سیاستهای اقتصاد مقاومتی را دنبال کنم .
به گزارش جماران، صبح امروز در جریان رسیدگی به وزرای پیشنهادی علوم و نیرو، پس از پایان سخنان موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی علوم، غلامی برای دفاع از برنامه های خود پشت تریبون قرار گرفت.
وزیر پیشنهادی علوم در ابتدای سخنان خود از حسن نظر ریاست جمهوری برای معرفی اش تشکر کرد و ادامه داد: برای رهبر انقلاب و شریف ایران که با هدایت پر معنا موجبات عزت ما را فراهم نمودند، تندرستی آرزومندم. اگر توفیق به خدمت علم یابم در معرض آزمون دشواری قرار میگیرم که تنها عنایت خداوند و مشارکت دانشگاهیان و پشتیبانی همه قوای کشور و نهادهای حاکمیت میتواند عبور از آن را آسان کند.
غلامی با تاکید بر آگاهی از بار سنگین مسئولیت وزارت علوم گفت: وظیفه خود میدانم که داشتههای خود را در این مقطع حساس در خدمت دولت و جامعه قرار دهم. پیش از من کسانی عهده دار این مسئولیت بودند که میراث آن رساندن نظام آموزش عالی به جایگاه قابل قبول امروز است که حافظه دانشجویان نام نیک این عزیزان را به ویژه اساتید دولت یازدهم که در شرایط سخت این مسئولیت را برعهده داشتند، به یاد دارند.
وزیر پیشنهادی علوم با تاکید بر اینکه هرگز از امتیاز ویژه برخوردار نبوده است، گفت: خود را متعهد به قانون و اتخاذ رویکردهای تحول آفرین میدانم. سرمایهای جز سادگی، صراحت و صداقت ندارم و هرگز از امتیاز ویژهای برخوردار نبودم. فرزند جهاد سازندگی و جهاد دانشگاهی و نهادهای صنفی و علمی هستم. خدمت را از پایینترین سطوح آغاز کردم و اکنون با تجربه ۱۲ سال مسئولیت در یکی از دانشگاههای بزرگ کشور، نامزد قبول مسئولیت شدم.
وی تصریح کرد: رویکرد اصلی من دانشگاه محوری بر مبنای عمل است. طبعا این کار با تاکید بر استقلال دانشگاهها در انجام وظایفشان محقق خواهد شد. برای پیشبرد آرمان انقلاب یعنی عملیاتی کردن شعار استقلال و آزادی کوشیده و میکوشم تا درچهارچوب قانون و رهنمودهای رهبری نسبت به نیازهای جامعه حساس و مسئولیتپذیر باشم.
غلامی گفت: من دانشگاه را عقل نقاد جامعه و محل اصلی گفتوگو و مکان رشد و توسعه علمی میدانم، باید برای دانشگاه آزادی اجتماعی فراهم کرد، به وجود آوردن محیط با نشاط از نظر این جناب لازمه کار است.
وی تاکید کرد: دانشگاه را محل تفاهم و وحدت علمی میدانم دانشگاه عبادتگاهی است که هرکس وارد آن میشود معرفت به دست میآورد. من باوجود آنکه برآمده از جریان اصلاحطلب هستم معتقدم دور یک میز با تکیه بر حق میتوانیم به یک گفتمان دست یابیم ما باید گوش شنوا برای نقدها داشته باشیم.
گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم با اشاره به مباحث و بحثهایی که درباره وی در این روزها وجود دارد، عنوان کرد: در این روزها پس از معرفیام جلساتی را با مسئولین داشتهام، نقدها و نگرانیهایی که در فضای جامعه مطرح میشود را دنبال کردم و احساس همدلی میکنم به صراحت میگویم اصولگرا و اصلاحطلب حق دارند منتقد باشند و باید قدردان این حساسیت بود. راه درست پیش روی ما گفتوگو است ما باید بر سر مسائل خرده و کلان بیاموزیم که گفتوگو درمانگر است و راه را برای این کار باز کنیم تا باری از روی آموزش عالی برداریم، برادرم آقای هاشمی مسئولیت مهمی را بر عهده داشتند در صورت گرفتن رأی اعتماد از شما عزیران سعی میکنم از روی دوش آموزش عالی باری بردارم.
غلامی با بیان اینکه برای حفظ وضع موجود نیامده ام، ادامه داد: آمده ام با همکاری مدیران توانا اندیشمند و شایسته کیفیت ایجاد کنم توان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را افزایش دهم به ویژه اشتغال و اقتصاد، همچنین سیاستهای اقتصاد مقاومتی را دنبال کنم .
وی افزود: برای پیشبرد اهدافم برنامه منظمی ارائه دادهام که قابلیت اجرایی داشته در این راستا علاوه بر نشستی حضوری با روسای 13 دانشگاه کشور از آنان خواستم که من را در این امر یاری کنند.
غلامی در ادامه با تشریح برنامه خود اظهار داشت: مهمترین رئوس این برنامه که مستخرج از قوانین خود نمایندگان محترم مجلس بوده است، ساماندهی و سازماندهی فضای علمی کشور و ارتقای کیفی آموزش با تاکید بر افزایش مهارتآموزی، حذف رشتههای ناکارآمد است.
وی ادامه داد: سوق دادن دانشگاهها به سمت دانشگاههای جامعه محور و خلاق از مهمترین برنامههای ماست، ما اهتمام ویژهای به علوم انسانی و پیشران داشتهایم، تقویت علم و فنآوری، انتقال دانش فنی، توسعه شرکتهای دانشبنیان، توسعه دپیلماسی علمی که از اندیشههای مقام معظم رهبری است از اهداف مهمی است که پیگیری میکنیم.
غلامی در تشریح برنامه های خود گفت: جذب دانشجوی خارجی یکی دیگر از برنامههای ما است و تداوم و تقویت و توسعه بنیادهای خیرین به منظور کمک به توسعه علم و فناوری، همراه با نظارت و رعایتهای سیاسی و صنفی مدنظر است. رشد قابل توجه دانشجویان دختر فرصت مهمی برای تحول نقشآفرینی توسعه همه جانبه زنان در جامعه فراهم کرده است که ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
غلامی افزود: همسانی محیط دانشگاه برای رونق بخشیدن به قانونمندی فضاهای اجتماعی و سیاسی برای اعضای هیات علمی است و اجتناب از برخوردهای انضباطی با رویکرد سیاسی و امنیتی از برنامههای بنده است. هیچ تشکل دانشجویی نباید با محدودیت رو به رو باشد. تلاش من جلب مشارکت همه اعضای خانواده آموزش عالی و تفاهم و تعامل همگانی و ایجاد توسعه امنیت محیط دانشگاهی و کاستن از نگاه امنیتی به آن است.
وی گفت: بدیهی است که دغدغههای مقام رهبری در حوزه دانشگاه دارای جامعیت و شفافیت لازم بوده و راهگشا میباشد. من به پیوندهای همسنگ میان مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نشاط تحرکی، علمی و آموزشی اعتقاد دارم و نهادینه کردن آن را از رسالتهای انقلابی میدانم. حضور چند روزه من در مجلس و گفت و شنود با نمایندگان و مشاهده توان کارشناسی و دلسوزی در کمیسیونهای گوناگون به ویژه آموزش و تجربه همکاری با نمایندگان در دوازده سال مسئولیت احساس خوب و نویدبخشی را در ضرورت بهرهگیری از این ظرفیت در من ایجاد کرده است. از نمایندگان مخالف در تذکر نکات خوبی که داشتند تشکر میکنم بسیاری از این نکات در متن برنامهها و آییننامههای اجرایی مورد توجه قرار گرفته و میگیرد.
غلامی همچنین در پایان با تشکر از نمایندگان گفت: امیدوارم اگر رای اعتماد را جلب کردم در تمامی برنامهها به صورت تشکیل کارگروههای تخصصی برای تحقق اهداف حرکتی وسیع و جدید آغاز کنم امیدوارم با عنایت به آنچه گفتم رای اعتماد شما پشتوانهای برای دولت تدبیر و امید و جامعه دانشگاهی با ایفای نقش در پیشبرد این مسئولیت تاریخی و خطیر باشد. از تمام کسانی که در مخالفت با برنامه، اینجانب را در بهبود نگاهم به برنامههای پیشنهادی مساعدت میکنند تشکر میکنم.