پایگاه خبری جماران-سعید گیتی آرا: جعفر توفیقی که سابقه وزیری علوم در «دولت اصلاحات» و سرپرستی این وزارتخانه در ابتدای شروع بکار دولت روحانی را در کارنامه خود دارد از جمله کسانی است که جامعه دانشگاهی فارغ از هر نگاه سیاسی توجه خاصی به او نشان می دهد دلیل آن نیز می تواند عملکرد مثبتی باشد که در دوران مسوولیتش از خود برجای گذاشته است. وی در گفت و گو با خبرنگار جماران، درباره تاخیر در معرفی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این تاخیر می تواند لطمه هایی به فعالیت دانشگاه ها وارد سازد و این امری طبیعی است. بدون شک این شرایط، امکان هرگونه برنامه ریزی و بلندنگری در حوزه آموزش عالی را سلب می کند. لذا دانشگاه ها در حالت انتظارند و هنوز نمی دانند باید با چه سیاست هایی پیش روند. همه منتظرند ببینند چه کسی وزیر علوم می شود و چه سیاست هایی را دنبال خواهد کرد. این تاخیر به خصوص با آغاز سال تحصیلی جدید کارها را با تاخیر و تعویق مواجه می کند.
جعفر توفیقی درباره بحث آزادی بیان در دانشگاه ها بنابر توصیه امام خمینی(س) گفت: بحث آزادی بیان جزو سیاست های مصوب نهادهای بالادستی است و آنها می بایست از این مساله در دانشگاه ها حمایت کنند و دانشجویان منتقد و فعال را مورد تشویق و تقدیر قرار دهند. آنچه مورد انتظار است بسط آزادی بیان، تضارب آرا، افکار و عقاید مختلف در دانشگاه هاست. همچنین تشکل های دانشجویی نیز می بایست بتوانند آزادانه به فعالیت خود بپردازند. طبعا وزیر علوم آینده نیز باید به سیاست های ابلاغی پایبند باشد. زیرا در سند دانشگاه های اسلامی این مساله آمده است که دانشگاه ها باید با ایجاد فضایی امن برای دانشجویان، آنها را به تبادل نظر و نقد و بررسی تشویق کنند.
وی در ادامه گفت: وزارت علوم در گذشته در حوزه آموزش عالی طرحی را ارائه کرد که قرار بود بر مبنای آن، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که به دلیل رشد کمی گسترش پیدا کرده بودند را ساماندهی کند اما متاسفانه این طرح هنوز پیاده سازی نشده طرحی با نام «آمایش آموزش عالی» که بسیارخوب و کارآمد است. از این رو، وزیر جدید می بایست اهتمام خود را نسبت به اجرای این طرح نشان دهد. بحث دیگر مربوط به اختیارات دانشگاه هاست که وزارت علوم می بایست اختیارات بیشتری را به دانشگاه ها واگذار کند و همچنین اختیارات از دست رفته وزارت علوم را که در گذشته وجود داشته باز گرداند. وزیر جدید همچنین برای انجام بهتر وظایف خود باید تعامل نزدیکتر و سازنده ای با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور داشته باشد. امروز ما شاهد برخی مداخلات و هم پوشانی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور دانشگاه ها هستیم که ملزومه حل این موضوع، تفکیک وظایف وزارت علوم با این شوراست که باید پیگیری و دنبال شود. به نظر می رسد وزیر جدید چالش های زیادی پیش رو داشته باشد به همین منظور می بایست هرچه سریعتر در جایگاه خود مستقر شود.
این استاد دانشگاه در پایان به احتمال معرفی دکتر فرجی دانا برای این وزارت خانه اشاره کرد و افزود: به نظر من فرجی دانا بهترین گزینه برای وزارت علوم است. بدون شک اگر وی از سوی رئیس جمهور برای این وزارت خانه معرفی شود به خواست دانشگاهیان پاسخی مثبت داده می شود. زیرا وی از جایگاه خوبی میان دانشجویان، اساتید و مسئولین دانشگاه ها برخوردارست. حضور فرجی دانا با تجربیاتی که دارد می تواند منشاء اثرات بسیار خوبی باشد. این امکان وجود دارد که وی از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی شود البته بستگی دارد که رئیس جمهور تا چه حد روی این مساله تاکید و اصرار داشته باشد. زیرا بنابر شواهد هیچ مانعی در قبال معرفی وی وجود ندارد.