جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به صلاحیت گزینه های پیشنهادی برای کابینه دوازدهم صبح امروز آغاز شد و پس از صحبت های نمایندگان موافق و مخالف، وزرای پیشنهادی از برنامه های خود دفاع کردند.
به گزارش جماران، جلسه چهارم نمایندگان درباره کابینه دوازدهم با سخنان موافقان و مخالفان وزیر معرفی شده برای وزارت راه و شهرسازی آغاز شد.
/مخالف وزیر راه و شهرسازی/
صادقی: در برنامه پیشنهادی توازن دیده نمیشود
به گزارش جماران، در جریان رسیدگی به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، محمود صادقی در مخالفت با وزیر راه و شهرسازی پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به تعامل فراکسیون امید با دولت گفت: تعامل ما به صورت فعال است. یعنی در عین همکاری انتقادات را نیز با صراحت مطرح میکنیم و این منافاتی با همکاری ما ندارد.
او افزود: بر مبنای تحلیل برنامه پیشنهادی ارائه شده و عملکرد چهار سال گذشته، انتقاداتی را وارد میدانم.
این عضو فراکسیون امید تصریح کرد: در برنامهای که در ۱۷ صفحه ارائه شده توازن، در دو حوزه ماموریتی دیده نمیشود. به طور کلی سهم راه در برنامه پیشنهادی قابل توجه بوده و به شهرسازی و مسکن به صورت متوازن توجهای نشده است.
صادقی در ادامه وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی را مورد خاطب قرار داد و گفت: طبق لایحه دولت اگر این وزارتخانه تفکیک شده بود شما به عنوان وزیر مسکن چه برنامهای ارائه میدادید.
او ادامه داد: در بخش راه حتی به جزئیات مثلاً روکش آسفالت معابر نیز عدد داده شده اما در بخش مسکن کلیات و راهبردها مطرح شده است.
این نماینده مجلس بیان کرد: در عملکرد وزارتخانه در طرحهای حمل و نقل موارد چشمگیری مشاهده میشود اما در بخش مسکن اقداماتی نشده بود. اما در آن صورت باید گفت در زمینه وضعیت آشفته مسکن مهر نرخ تثبیت شده است اما برای تحریک تقاضا عملکردی دیده نمیشود که رئیسجمهور نیز در سخنان خود به آن اشاره کرده است.
او همچنین به مسکن اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: در ابتدای دولت قرار بود مسکن اجتماعی به عنوان آلترناتیوی برای مسکن مهر مطرح شود اما به صورت عملی اثری از آن ندیدیم. غیر از تدوین و تصویب در هیات وزیران در این خصوص چیزی دیده نشد.
صادقی ادامه داد: طرح ساماندهی و توانمندی سکونتگاههای غیررسمی تهیه شده اما اجرایی نشده است. توسعه مسکن روستایی نیز به صورت کمی پرداخته شده است و گفته شده که ۹۰۰ هزار واحد ایجاد میشود اما توضیح داده نشده که آیا ایده است و یا قرار است که عملیاتی شود.
او با ابراز امیدواری از اینکه دولت به بخش راه و مسکن و شهرسازی نگاه متوازنی داشته باشد، تصریح کرد: شهرسازی معماری در حیطه وظایف شورای عالی شهرسازی و از جمله اختیارات وزارت مسکن است و باید در زمینه گسترش بیرویه شهرها و برجسازیها و ساماندهی آنها ورود پیدا کند اما میبینیم که در شهر تهران افزایش بی رویه و تغییر کاربری، تنفس را دشوار کرده است که وزارت مسکن در این زمینه اقدامی موثر انجام نداده است.
عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به توفیقات در بخش حمل و نقل تصریح کرد: خرید و امضای قرارداد با شرکتهای هواپیمایی بوئینگ و ایرباس که از آثار مثبت برجام است از جمله موفقیتها است اما ضعفهایی نیز در حوزه ناوبری دیده می شود. به طوری که در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی از نظر مدیریتی اختلالات زیادی دیده میشود. نظام مدیریتی و حقوق و مزایا دارای اختلال است و دستهبندیها و باندبازیها و همچنین رقابتهای مخرب باعث اتلاف منابع مالی و نیروی انسانی میشود.
صادقی تاکید کرد: اکنون در حوزه ناوبری که حوزه تخصصی است بسیاری از متخصصان به حاشیه رانده شدهاند و بسیاری از مدیران ارشد نسبت به حوزه هوانوردی ناآگاهند و سیستم نامناسب در پاداشها و بها ندادن به متخصصان باعث نارضایتی شده که در صورت تداوم برای صنعت هوانوردی مشکلآفرین خواهد بود.
او با اشاره به عدم اجرای پروژه آموزش سامانه و تبادل پیام تصریح کرد: این پروژه که قرارداد آن با یک شرکت آلمانی منعقد شده و ۵۰ درصد مبلغ آن نیز پرداخت شده هنوز اجرایی نشده است. همچنین پدیده دیگر تعارض منافع مدیران بخش خصوصی و عمومی است.
این نماینده مجلس گفت: به لحاظ انضباط مالی و اداری نیز در این وزارتخانه مشکل وجود دارد به نحوی که در تفریغ بودجه سال ۹۴ با تعداد ۶۳۷ واخواهی رتبه دوم را دارا است.
/مخالف وزیر راه و شهرسازی/
بختیار: انتظار داشتیم آخوندی استعفا دهد
به گزارش جماران، در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، علی بختیار، در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی پشت تریبون رفت و گفت: بنده به عنوان نماینده جامعه مهندسان صحبت میکنم که آییننامه کنترل ساختمان که اخیرا تدوین شده باعث پیچیدگی ساخت و ساز ، افزایش رکود مسکن، ساخت بدون پروانه و کاهش ایمنی ساختوسازها میشود و از همه مهمتر این که خلاف قوانین و مقررات است.
نماینده مردم گلپایگان ادامه داد: در حال حاضر سوانح جادهای در سال در ایران ۲۲ هزار نفر کشته برجای میگذارد این در حالی است که طبق استانداردها این رقم باید چیزی حدود ۶ هزار نفر باشد بنابراین با استانداردهای جهانی بسیار فاصله داریم .
وی همچنین با اشاره به افزایش سوانح جاده ای گفت:انتظار داشتیم که پس از سانحه قطار تبریز – مشهد آقای آخوندی برای التیام درد بازماندگان این حادثه استعفا بدهند و این اقدام در دنیا یک رسم است .
بختیار با اشاره به عدم پرداخت حقوق راهداران اظهار داشت: ما نمایندگان مردم هستیم و باید نسبت به اقدامات و عملکرد دولت به مردم پاسخگو باشیم در حال حاضر افراد زیادی از ما مطالبات خود را از وزارت راه و شهرسازی پیگیری میکنند.
او همچنین ادامه داد: متاسفانه تاخیر پروازها هم بسیار زیاد است و برای این مورد هم باید اقدامات جدی صورت گیرد.
نماینده مردم گلپایگان با اشاره به عدم توجه به توسعه متوازن در کشور اظهار داشت: مولفه توسعه شهرها و روستاها راه و جاده و ریل است که این توازن در نظر گرفته نشده است .
این نماینده مجلس با اشاره به لزوم جذب سرمایههای خارجی گفت: در حالی که بودجه وزارت راه و شهرسازی و برای توسعه ۲ هزار میلیارد تومان است ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه مورد نیاز است که باید از محل سرمایهگذاریهای خارجی تامین شود ولی متاسفانه این شرایط مهیا نیست .
بختیار ادامه داد: مسکن اجتماعی به اجرا نرسید و با توجه به افزایش هزینههای مصالح ساختمانی اگر این موضوع مدیریت نشود با گرانی مسکن مواجه خواهیم شد و مسکن مهر هم در حال حاضر در وضعیت نامناسبی قرار دارد.
/موافق وزیر راه و شهرسازی/
قرجه طیار: وزارت آخوندی در طول انقلاب بی نظیر بوده است
در جریان بررسی کابینه پیشنهادی دوازدهم درمجلس شورای اسلامی، قرجه طیار، در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی برخی اقدامات انجام شده در این وزارت خانه را در 38 سال انقلاب، بی نظیر دانست وافزود: ایشان جزو سابقون نظام بوده و سابقه هشت ساله عالیترین مقام وزرات راه و شهرسازی را در کارنامه خود دارد.
وی در ادامه به تجربه عملی، سوابق اجرایی و تجربیات آکادمیک آخوندی، را مورد اشاره قرارا داد و گفت : وزارت راه و شهرسازی در طول چهار سال اخیر به ویژه پس از توافق برجام خدمات بزرگی به کشور، ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ارائه کرده که برخی از این خدمات همچون بازسازی ناوگان هوایی و کشاندن شرکتهای بزرگ پای میز مذاکره در تاریخ ۳۸ ساله انقلاب بینظیر است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که توفیقات دولت یازدهم در امور زیربنایی و زیرساختی با همت و بینش و چشم انداز آخوندی میسر شده، اظهار کرد: رشد سه برابری ترانزیت ریلی، رشد ۲.۵ برابری ترانزیت کالای نفتی از بنادر تجاری، بهسازی و بازسازی ۱۴۰۰ کیلومتر خطوط ریلی، تکمیل ۱۶ هزار کیلومتر راه روستایی و اقدامات قابل قبول در حوزه مسکن، تامین مسکن اقشار آسیب پذیر، ساخت سالن ۱۰۰ هزار واحد مسکن در قالب طرحهای اجتماعی و حمایتی و توجه به مسکن روستایی مهم ترین عملکرد ایشان است.
قرجه طیار یکی از شاخص ترین برنامههای آخوندی در وزارت راه دولت دوازدهم را گسترش نفوذ حمل و نقل جمهوری اسلامی در منطقه و تقویت جایگاه ایران در جاده ابریشم عنوان و خاطر نشان کرد: بسیاری از فعالان حوزه راه و شهرسازی به مدیریت و درایت آقای آخوندی اذعان دارند و در صورت رای اعتماد نمایندگان، مردم و به ویژه روستاییان از برنامهها و خدمات آقای آخوندی در وزارت راه و شهرسازی بهره مند خواهند شد.
/مخالف وزیر راه وشهرسازی/
الماسی: در بافت فرسوده عملکرد خوبی نداشته ایم
در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، سکینه الماسی، نماینده مردم عسلویه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی پشت تریبون قرار گرفت و تاکید کرد مخالفتم با آقای خوندی به معنای نادیده گرفتن زحمات ایشان نیست اما طبق سوگندی که یاد کردم باید پاسخگوی مطالبات مردم باشم.
به گزارش جماران، الماسی ادامه داد: موانعی در طول چهار سال گذشته در حوزه راه و شهرسازی مرتفع نشده است که باید به این موضوعات رسیدگی شود.
نماینده مردم عسلویه در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: از سه عامل موفقیت کشورها و در مسیر توسعه قرار گرفتن آنها بدون شک برخورداری از سیستم ناوگان ریلی، هوایی، دریایی و جادهای است و این حوزه نقش فرابخشی در کشورها دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بخش عمدهای از جابجایی بار مسافر از طریق جاده انجام صورت می گرد و این در حال است که سهم جاده در جابجایی مسافران به ۱۶۰ میلیون نفر میرسد سهم سایر ناوگان ریلی، دریایی و هوایی کمتر از ۲۰ میلیون نفر است و این نشان میدهد که الگوی حمل و نقل باید به طور جدی تغییر کند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: جابجایی جادهای پرخطر و پرهزینه است و تخریب محیط زیست را به دنبال دارد و تلاش برای توسعه کمی و کیفی ناوگان ریلی با این آهنگ رشد منطقی و علمی نیست.
نماینده مردم عسلویه با تاکید بر اینکه توسعه شبکه ریلی موجب افزایش ایمنی و کاهش وابستگی به حمل و نقل جاده ای می شود، گفت: سالانه هزاران نفر از بهترین سرمایههای کشور در جادهها کشته میشوند و به ازای هر یک کشته خسارات مادی و معنوی بسیار زیادی را متحمل میشویم آیا وزارت راه و شهرسازی نسبت به تهیه نقشه پراکندگی تراکم جادهای و سوانح جادهای اقدام کرده است؟ آیا ساخت و ساز جاده متناسب با نیاز بوده است و آیا نسبت به نقاط حادثه خیز اقدام شده است؟ آیا توانستهایم تا با کاهش تصادفات سهم جاده در بروز تصادفات را هم کاهش دهیم؟
الماسی همچنین با اشاره به رکود مسکن اظهار داشت: درپایان دولت دهم به دلیل اتخاذ سیاستهای نادرست مسکن قابل رکود شد و همچنان پس از گذشت چهار سال جثه سهمگین رکود همچنان بر بازار مسکن و صنعت ساختمان سایه افکنده است و سیاستهای دولت یازدهم هم نتوانسته گرهای از این مشکل باز کند.
او تاکید کرد: البته مشکلات حوزه مسکن تابع متغیرهای دیگری است حال که در این شرایط سخت گذار وزارت راه و شهرسازی به توانمندیهای نظام مهندسی با ۴۹۰ هزار متخصص تکیه کرده یا اینکه در کمیسیون زیربنایی دولت با وجود مخالفتهای پی در پی به تغییر آییننامه مقررات کنترل ساختمان پرداخت که با اصل ۱۴۴ قانون اساسی و قانون شهرداری در تضاد است. شاید در جواب بفهمید که در این موضوع به توافق رسیدهاید اما پایبند به تعهدات خود نبودهاید.
الماسی در ادامه زلزله خیز بودن ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: تاکنون زلزله جانهای زیادی را در کشورما ستانده است آیا راهکاری برای مقابله با زلزله به جز مقاومسازی و اصولیسازی وجود دارد. معتقدم در بافت فرسوده به هیچ عنوان خوب عمل نکردهایم هرچند که اجرای سیاستها در این حوزه نیازمند هماهنگیهای فرابخشی است.
او همچنین درباره عدم توسعه بندر بوشهر اظهار داشت: در حالی که این بندر کوتاهترین فاصله را با مرکز کشور دارد و بزرگترین پایانههای نفتی در آنجا واقع است هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته است.
الماسی افزود: پروژه خط آهن بوشهر هم که از ۱۰ سال پیش شروع شده است تاکنون اقدامی برای آن انجام نشده و یک خط از توسعه این پروژه در برنامه کاری شما وجود ندارد. اتوبان بوشهر به شیراز و اتوبان دیر به بوشهر هم همین سرنوشت را دارد.
او تاکید کرد: طبق گفته موافقان شما دو بار استیضاح شما هرچند ممکن است دلایل سیاسی داشته باشد اما ضعفهایی هم در مدیریت شما در وزارت راه و شهرساز وجود داشته از جمله بدهی بالا به پیمانکاران، ضعف در ورود تکنولوژیهای جدید، ضعف در استفاده از ظرفیت بنادر کشور که اینها بخشی از نقاط ضعف دولت شما بوده است.
این نماینده مجلس افزود: طبق قانون جوانان حق برخورداری از مسکن را دارند اما در اجرای این قانون به خوبی عمل نکردهاید. هرچند که در اجرای این قانون نباید دولت دخالت مستقیم بر ساخت و تحویل مسکن داشته باشد اما میتواند در این موضع سیاستگذاری کند.
نماینده مردم عسلویه تاکید کرد: امروز این نگرانی در مردم ایجاد شده است که دولت یازدهم فاقد نظام مدون در حوزه مسکن است و سخنان رئیس جمهوری هم اینگونه بر میآید که اختلاف نظرهای جدی در این حوزه وجود دارد. شما باید به صورت مشخص درباره سیاستهای دولت دوازدهم در حوزه مسکن سخن بگویید چرا که جوانان منتظر اجرای سیاستهای شما هستند.
نماینده مردم عسلویه گفت: البته باید از سیاستهای شما در استفاده از ظرفیت بانوان هم تشکر کرد و اینکه از تواناییهای یک زن برای مدیریت ایرلاین ملی کشوراستفاده کردید جای تقدیر و تحسین دارد.
در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوزادهم در مجلس شورای اسلامی، جهانبخش محبی نیا، نماینده مردم شاهین دژ در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی پشت تریبون قرار گرفت و در ابتدای سخنان خود تاکید کرد در حال حاضر اداره امور عمومی کشور از سه عارضه کلان رنج میبرد که تا به آنها نپردازیم، اوضاع بهتر نمیشود.
/موافق وزیر راه و شهرسازی/
محبی نیا: خارج از نگاه سلیقه ای به آخوندی رای دهیم
به گزارش جماران، نماینده مردم شاهین دژ افزود: یکی از پیامدهای این عوارض این است که منابع ملی تخصیص بهینه پیدا نمیکند و حلقه معیوب به وجود میآید که این وصلهای ناجور است که به نظام، دولت و پارلمانها میچسبد.
محبینیا با اشاره به اینکه هنوز سیاستگذاری و نگاه راهبردی برای بخش کلان کشور وجود ندارد، تاکید کرد: به همین خاطر است که در بسیاری از زمینهها موفقیت حاصل نمیشود.
وی ادامه گفت: ما به وزرایی نیاز داریم که مبانی استراتژیک داشته باشند دیگر عارضهای که اکنون کشور مبتلا به آن است اینکه ما کشور را بخشی و جزیرهای اداره میکنیم و در دولت و مجلس دنبال توسعه نیستیم، بلکه توسعهطلب هستیم؛ مثلا نمایندگان میگویند همه بودجه به حوزه انتخابیه بنده اختصاص یابد و یا بعضا وزرا به دنبال اختصاص بودجه به وزارتخانه خودشان هستند.
نماینده مردم شاهین دژ با بیان اینکه ما در کشور بر اساس سیاستگذاری عمومی حرکت میکنیم، خاطرنشان کرد: وقتی اولویت اول، حمل و نقل ریلی است بنابراین همه وزرا باید به فکر اجرایی شدن آن باشند.
او اظهار داشت: عارضه سوم که اقتصاد کشور به آن دچار شده این است این است که سطح تصمیمگیریها هیجانی و احساسی متوقف مانده است و بعضی مواقع شیپورها به خاطر خدا نواخته نمیشود مثلا میگویند بهتر است چند نفر از وزرا رای نیاورند تا حرمت مجلس حفظ شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: ما باید عملکرد آقای آخوندی را بررسی کنیم اگر وزیری است که در حد اجرای طرحهای راه و حمل و نقل و مسکن است، واجب است که به او رای بدهیم اما اگر بخواهیم بگوییم که به خاطر فراکسیون به او رأی میدهیم صحیح نیست.
محبینیا یادآور شد: اگر چارچوبهای کاری وزیر پیشنهادی را بررسی کردیم و دریافتیم که به درد انقلاب میخورد و به او رای ندهیم، نمیتوانیم جواب خدا را بدهیم.
او تاکید کرد: آخوندی شجاعت لازم را برای اداره وزارتخانه دارد و میتواند طرحها و برنامههایی را اجرایی کند. آخوندی برای حمل و نقل و مسکن و اجرایی شدن تصمیمات دولت از خود کارآیی نشان داده است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: یکی از کارهای اساسی او شکستن حبس شبکه ریلی است که رهبری به آن تاکید کرده و در برنامه ششم توسعه نیز آمده است. ما نمیخواهیم در داخل مرزهای ایران محبوس شویم. نمیخواهیم که سایه جهان بر ایران باشد ما به دنبال این هستیم که سایه ایران بر جهان گسترده شود.
او ادامه داد: مثلا ما فرودگاه را به دولت تحمیل میکنیم و تکمیل نشده تحویل داده میشود، ساختمان میسازیم سه ماه بعد خراب میشود؛ اینها به این دلیل است که فرودگاه یا ساختمان توسعهطلبانه اجرا شده و منطق توسعه ندارد بنابراین حلقه معیوب به وجود میآید.
محبینیا تاکید کرد: ما امروز وزیری میخواهیم که شجاع باشد و از نمایندگان میخواهیم که از انتخاب وزرایی که با شجاعت کار کنند نهراسند. بنده به آقای زنگنه گفتم که از تجربیات خود جهت جبران عقبماندگیها استفاده کنید به آقای شریعتمداری گفتم که صنعت کشور مرده خودت را برای نجات آن فدا کن.
وی همچنین اظهار داشت: ما در سال ۸۴ ، ۲۷ هزار تلفات جادهای داشتهایم اما در سال ۹۵ این رقم به ۱۵ هزار و ۹۰۰ رسیده است و این به آن معنا است که مدیریت حیات دارد.
محبینیا در ادامه گفت: اکنون مدیریت حمل و نقل یک پارچه نداریم و قانون نیز این اجازه را نداده است؛ مثلا سیاست های مربوط به مترو قطار و تاکسیرانی شهری زیر نظر شهرداری است بنابراین ما هنوز قانون وزارت راه را ننوشتیم که منجر به عدم اجرای مدیریت یکپارچه شده است.
وی در ادامه به اجرای یکپارچه حمل و نقل در قالب ۱۰ کریدور اشاره و اظهار داشت: یکی از این کریدورها زاگرس است که ۱۰ استان را در بر میگیرد و کار بزرگی است که باید اجازه دهیم ادامه یابد چرا که تاثیر شگرفی بر توسعه دارد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم حمل و نقل را به کمک اقتصاد ملی بیاوریم باید خارج از نگاه سلیقهای به آخوندی رای مثبت بدهیم.
/موافق وزیر راه و شهرسازی/
علوی: حضور آخوندی آینده برای حمل و نقل مفید خواهد بود
در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوزادهم در مجلس شورای اسلامی، سید احسن علوی، نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: وقتی معدل یک وزیر را میگیریم به این نتیجه میرسیم که آیا او توانسته در محاسبات خود به خوبی عمل کند یا نه. آخوندی یکی از وزرایی است که توانست به صورت متنوع فعالیت و برنامه های خود را پیش ببرد.
به گزارش جماران، نماینده سنندج ادامه داد: تعداد زیادی پروژه نوسازی راههای کشور و همچنین ۱۱هزار هکتار ساماندهی به بخش بافتهای فرسوده از جمله طرحهایی است که در زمان وزارت ایشان انجام شده است.
وی افزود: این درحالی است که تنها ۳۰ درصد از بودجه به این وزارتخانه تخصیص داده شده بود. در زمان وزارت عباس آخوندی بر وزارت راه و شهرسازی ۲۵ پروژه ریلی، ۴۰ پروژه جادهای و ۱۰ پروژه فرودگاهی انجام شده است.
علوی با اشاره به هزینه انجام شده گفت: صدهزار میلیارد هزینهای است که برای این پروژهها صرف شده است. توانمندسازی، فرصتطلبی، باهوشی از جمله خصوصیتهای وزیر راه و شهرسازی دولت تدبیر و امید است.
نماینده مردم سنندج در پایان خاطرنشان کرد: ما میتوانیم با استفاده از عباس آخوندی در وزارتخانه راه و شهرسازی آیندگان را از بهرهمندی حمل و نقل کشور بهرهمند کنیم.
آخوندی: جلوی سوداگران شهری ایستادم
در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی، سید عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در دفاع از برنامه های چهار ساله خود پشت تریبون قرار گرفت و در ابتدا سخنان خود را با تبریک سالروز ورود آزادگان به کشور آغاز کرد و در ادامه از نمایندگان موافق و مخالف تشکر کرد.
به گزارش جماران، وی همچنین با تاکید بر اینکه برنامه وزرا همان برنامه پنج ساله ششم است که در مجلس به تصویب رسیده و وزرا باید برای اجرای آن برنامه داشته باشند، گفت: با توجه به مسائل مطرح شده در حوزه مسکن ابتدا در این باره سخن میگویم. بخش مسکن دستکاریشدهترین بخش در اقتصاد ملی ایران است. تعداد خانوار موجود در ایران، حدود ۲۴ میلیون و ۱۹۰ هزار مسکن است و ما حدود تعداد ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار خانه داریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه تعدا مسکن ها در کشور بیش از تعداد خانوار هاست، تاکید کرد این به معنای خوب بودن اوضاع مسکن نیست.
آخوندی همچنین با بیان اینکه آمار سال ۹۵ نشان میدهد دو میلیون و ۵۸۷ هزار خانه داریم که ظرف پنج ساله کشور دو میلیون خانه خالی در کشور افزوده شده است، تصریح کرد: دو میلون و ۱۰۰ هزار خانه به عنوان خانه دوم در کشور وجود دارد. مجموع این خانههای خالی و خانههای دوم نشان میدهد حدود ۴۷۰ میلیارد دلار ثروت کشور در قالب خانههای خالی و خانههای دوم اتلاف شده است. این وضعیت بازار دستکاریشده مسکن در ایران است.
آخوندی با بیان اینکه بیش از ۱۹ میلیون نفر در وضعیت بد مسکنی مطلق زندگی میکنند، افزود: ما در این شرایط در منطقه ۱ تهران ۳۱ هزار خانه خالی داریم که این اتلاف منابع مالی است.
وی ادامه داد: تا این تاریخ بانک مرکزی برای یارانههای مسکن بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان ادعای مطالبه از دولت دارد. سوال ما این است که آیا با این وضعیت و وجود این حرف از مطالبات فزاینده بانکی نباید شرایط مسکن را همچون دولت قبل ادامه میدادیم یا با سوداگری و فساد در بازار ساختمان ایران مقابله میکردیم.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در واکنش به اظهارات یکی از مخالفان مبنی بر اقداماتش برای مقابله با برج سازی گفت: ما جلوی شهر فروشی و فروش مجوز و تراکم را گرفتیم به طوری که تورم در مسکن حتی پایینتر از تورم آمد. ما جلوی شهرفروشی ایستادیم.
آخوندی با بیان اینکه ۴ گروه خانه اولی، حاشیه نشینان، بافتهای فرسوده و کم درآمد در مسکن وجود دارد، گفت: خانه اولیها جوانهایی هستند که میخواهند تشکیل خانواده دهند؛ حاشیه نشینها ۱۱ میلیون نفرند که در وضعیت بد مسکنی مطلق هستند. ۸ میلیون نفر در بافتهای فرسوده در شرایط بد زندگی میکنند. این ۴ گروه اصلیترین مخاطبان مسکن هستند.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در ادامه در واکنش به انتقاداتی دربارهی پروژهی مسکن مهر گفت: در پروژهی مسکن مهر بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور هزینه شد سوال این است که آیا ادامه این روند درست بود؟ من در همان ادامه کار تعهد اجرای پروژهی مسکن مهر را دادم و ۹۰۰ هزار خانه را تمام کرده و تحویل دادم. اما هیچگاه تلاش نکردم از آن به عنوان کار تبلیغاتی استفاده کنم چون معتقدم نباید این پروژه ادامه پیدا کند.
آخوندی با تاکید بر اینکه کشور به وزرای شجاع نیاز دارد، گفت: وزرای شجاع یعنی کسانی که حاضرند تغییرات ساختاری اعمال کنند و تحولی ایجاد نمایند. من هیچ وقت برای تغییر جهت مسکن نترسیدم به همین خاطر جلوی سودا گران شهری ایستادم.
او ادامه داد: وضعیت مسکن در این شرایط امکان پذیر نبود. اینکه همزمان با تورم ۵۰ درصدی در این حوزه ، شهرفروشی، بحث خانه اولیها، بافتهای فرسوده و ... رشد مسکن ادامه پیدا کند.
آخوندی تاکید کرد: آیا در این شرایط تداوم رشد افتخارآمیز است؟ بنده هیچ تمایلی ندارم در این افتخار نقشی داشته باشم.
آخوندی با اشاره به چهار گروه که در حوزه مسکن مشکل دارند اظهار د اشت: معتقدم اصلیترین مخاطبان مسکن خانه اولیها، حاشیهنشین ها با جمعیت ۱۱ میلیون نفر، بافت فسروده با جمعیت ۸ میلیون نفر و گروههای کم درآمد هستند. حال اینکه آیا مسکن مهر توانست پاسخ این چهار گروه را بدهد.
وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم با تاکید بر این پاسخ نیاز مسکن در بافت فرسوده در پرند و پردیس نبود، ادامه داد: آیا مسکن مهر توانست مساله خانه اولیها، بافت فرسوده و حاشیه نشینی را حل کند؟
او افزود: آیا ادامه پروژه مسکن مهر که هزینه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی برای دولت داشت منطقی است؟ آیا میخواهیم این پروژه ادا مه پیدا کند؟
آخوندی تاکید کرد: بنده در چهار سال گذشته در سختترین شرایط قرار گرفتم و متعهد بودم که خانه به خانه تعهدات دولت قبل را انجام دهم و در این سالها ۹۰۰ هزار واحد مسکونی با تکمیل تمام امکانات روبنایی و زیربنایی به متقاضیان تحویل دادهام.
او گفت: این در حالی بود که همین نمایندههای مجلس برای تحویل ناقص مسکن مهر در دولت قبل اعتراض داشتند اما تمام تلاش بنده این بود که واحدها را به صورت کامل تحویل دهم.
وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم تاکید کرد: من هم میتوانستم وزیر محبوب باشم و هر روز یک بار میتوانستم در مراسم افتتاح مسکن مهر حضور داشته باشم اما این کار را نکردم و معروف شدم به وزیری که با مسکن مهر بیمهری میکند.
او تاکید کرد: اما در این شرایط تمام واحدها را در بهترین وضعیت ممکن تحویل دادهام و باقی واحدها را هم با همین روند به متقاضیان تحویل میدهم.
آخوندی ادامه داد: از تمام فرصتهای تبلیغاتی که وجود داشت استفاده نکردم به خاطر اینکه نشان دهم نباید پروژه مسکن مهر ادامه داشته باشد حال آیا شما وزیری میخواهید که به این وضعیت موجود ادامه دهد و محبوب باشد؟
وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه معتقدم در حوزه مسکن نیاز به اصلاحات ساختاری وجود دارد ادامه داد: از پشت همین تریبون بارها مقامات و مسئولین گفتهاند که کشورمان چقدر با مشکلات ساختاری مواجه است و این مشکلات باید حل شود و من هم در همین سمت قرار گرفتهام.
آخوندی افزود: باید به سمت اصلاح بافت فرسوده، حل حاشیه نشینی و رفع مشکل خانه اولیها برویم. بنابراین نیاز به وزرایی داریم که از خودشان بگذرند . بنده برای اصلاح ساختار حوزه مسکن نترسیدم و جلوی سوداگران و شهرفروشان از هیچ کسی نترسیدم.
او ادامه داد: در این مسیر هزاران تهمت به بنده زدند و در جلسه استیضاح من مدعی شدند که مالک ۱۲۰ شرکت هستم. آیا تهمتی از این بزرگتر وجود دارد؟ هیچ یک ازاین تهمتها که به من زدند صحت نداشت و این موضوعات در مراجع قضایی مطرح شد و حتی یک مورد هم به اثبات نرسید.
آخوندی با بیان اینکه میخواهم شهرفروشی را متوقف کنم و مشکلات حاشیه نشینی و بافت فرسوده را حل کنم اظهار داشت: تاکنون دو هزار و ۷۰۰ محله بدمسکن شناسایی شده است و برای رفع مشکلات این محلهها ۱۰ برنامه ۱۰ ساله تدوین کردهایم و هر سال ۲۷۰ محله را احیا میکنیم. باید توجه داشته باشیم مساله هر محله با محله دیگر متفاوت است و نمیتوانیم یک نسخه برای رفع مشکلات تمام محلههای بافت فرسوده داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت دوازدهم با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری درباره بافت فرسوده گفت: بسیار خوشحالم که رئیس جمهوری درباره بافت فرسوده صحبت میکند و این میتواند پشتوانه دولت بعد باشد.
او با اشاره به مسئله پسانداز، بیان کرد: بیش از ۴هزارو ۵۰۰ میلیون تومان در بافتهای فرسوده و حاشیهای تجهیز منابع کردم. تاثیرات هشت درصدی بدون اینکه از دولت تقاضای یک ریال یارانه کرده باشم صورت گرفته است. آیا خوب است که یارانه را به گونهای استفاده کنیم تا ۱۰ سال دیگر دولت به بخش مسکن بدهکار باشد؟ باید به دنبال راهکارهای درازمدت برویم و تمام بحث من تمرکز در بخش مسکن بافتهای حاشیهای است.
او افزود: خوشبختانه نمایندگان در برنامه ششم بافت فرسوده مسکن را در نظر گرفتند و برای آن ردیف تعیین کردیم. من وقتی آمدم در زمینه بافت فرسوده ۳۷ میلیارد تومان اعتبار در کل کشور بود و معتقدم مسئله مسکن را نمیتوان در بیابانها حل کرد و باید در درون بافت مسئله مسکن حل شود.
آخوندی در رابطه با مسکن اجتماعی گفت: در این بحث به دنبال این هستیم که افراد کم درآمد در کجا قرار دارند که یا زیر نظر کمیته امداد امام، بهزیستی و یا سازمان تامین اجتماعی بنیاد مسکن هستند. ما بنیاد مسکن و حساب ۱۰۰حضرت امام را مدنظر قرار دادیم تا سالی صدهزار مسکن اجتماعی را تولید کنیم و دولت زمینه تسهیلات و امکانات میدهد و این در هیات وزیران و برنامه ششم به تصویب رسید و با توجه به حصول هزاران تعهدی که در بخش مسکن مهر بود، متعهد شدیم همزمان با مسکن مهر بتوان این دو پروژه را انجام داد و خوشبختانه اکنون انجام شده است.
آخوندی ادامه داد: با توجه به بحث حمل و نقل در ایران، ۲۱۷ هزار کیلومتر راه روستایی آزادراه داریم که کل ریل فرعی و اصلی کشور ۱۳ هزار کیلومتر است. در سال گذشته حدود ۴۲۸ میلیون تن بار جابجا شده است که ۴۰ میلیون تن برعهده ریل بوده است و در سال گذشته رکورد حمل و نقل ریلی زده شده است که نسبت به سال ۹۲ سی درصد رشد داشتهایم.
وزیر پیشنهادی راه وشهرسازی اظهار داشت: سالانه ۷۰۰ میلیون سفر از حاشیه به تهران صورت میگیرد که ۲ درصد برعهده ریل است و ما در برنامه ششم مکلفیم که ۳۰ درصد بار به حمل و نقل بر روی ریل گذاشته شود. یعنی ۴۰ میلیون تن حمل و نقل ریلی در ۱۴۰۰ باید به ۲۰۰ میلیون تن برسد که بیش از ۶ درصد رشد داشته باشد. که اگر مجلس به کمک دولت بیاید این مسئله حتماً محقق خواهد شد.
او ادامه داد: کل میانگین توسعه خطوط ریلی قبل از این دوره سالانه ۱۸۰ کیلومتر بوده که امیدواریم ۱۸۰۰ کیلومتر خط ریلی را مورد بهرهبرداری قرار دهیم که یک اتفاق بزرگ در صنعت حمل و نقل ریلی است که هیچ گاه چنین اتفاقی در صنعت نیفتاده است.
آخوندی در رابطه با چگونگی انجام این مسئله گفت: از طریق تامین مالی بینالمللی این کار را انجام خواهیم داد. درمدت تصدی در وزارت راه و شهرسازی قطار تهران – اصفهان، از طریق تامین مالی بینالمللی و قطار تهران- مشهد به مبلغ ۲ میلیارد دلار از طریق چینیها تامین مالی شد و برای اولین بار از هندیها برای توسعه چابهار تامین اعتبارگرفته شد و برای خط چابهار به سمت اصفهان و قطار زابل- بیرجند- مشهد با هندیها در حال مذاکره هستیم و خط آهن اصفهان به اهواز با کرهایها بیش از ۳.۵ میلیارد پیشنهاد گرفتم.
او افزود: به برکت استفاده از برجام بیشترین وزارتخانهای که استفاده کرد وزارت راه و شهرسازی بود و استفاده از منابع بخش خصوصی از جمله مواردی است که در آن فعالیت داشتهایم. میزان آزادراهها در حال حاضر ۲هزار و ۲۳۰ کیلومتر است که به ۵ هزار کیلومتر میرسد وباید ۳ هزار کیلومتر آزادراه جدید بسازیم.
آخوندی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما بهتر میدانید وضع بودجه چگونه است اما وزارتخانهای که من در آن بودم تنها وزارتخانهای بود که از بودجه بینالمللی استفاده کرد. ما با بخش خصوصی نیز تعاملات خوبی داشتیم.
او در ادامه افزود: بخش خصوصی در سال ۲۸ هزار میلیارد تومان قرارداد با ما امضا کرد که وضعیت موجود را بهبود بخشیدیم. همچنین ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در هیات وزیران نیز به تصویب رسیده که مجموع این دو تا ۴۵ درصد بودجه وزارتخانه را تشکیل میدهد.
آخوندی همچین گفت: ۶۰ هزار میلیارد تومان توافق دیگر صورت گرفته است. تاکنون زیرساختها برای ایران در بخش جاده و ریل بوده اما ما این امر را به بخشهای دیگر گسترش دادیم.
او با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: فرودگاه شیراز با سرمایهگذاری ۲۸۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی حال و روز خوبی دارد. در ترمینال سلام فرودگاه بینالمللی امام خمینی ما ۵۵ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد داریم.
او ادامه داد: همکاران ما به بخش بنادر اشاره کردند. باید بگویم ۴۲۰ میلیون دلار توسط بخشهای غیر دولتی در بنادر سرمایهگذاری شده که ظرفیت این بنادر را از ۲.۵ به ۸.۵ افزایش داده است. این کار بزرگی است که در طی این چهار سال انجام شده است.
آخوندی ادامه داد: توسعه حمل و نقل ریلی بسیار گسترش پیدا کرده است. در چند ماه آینده ما راه نقاب به اسفراین را بهرهبرداری خواهیم کرد.
او در ادامه خاطرنشان کرد: صندوق توسعه ملی یکی از بخشهایی است که ما در آن ورود کردهایم و میخواهیم در بخش حمل و نقل از آن استفاده کنیم. شما به من اجازه دادید که کارهای خوبی را انجام دهم. مثلاً یک ایستگاه فقط محل پیاده شدن و سوار شدن مسافرین بود اما در حال حاضر مرکز توسعه شهری شده است.
وزیر راه، مسکن و شهرسازی پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: میدانم در چند روز گذشته پیامکهایی به شما زده شده که از من در مورد نظام مهندسی سوال کنید. بر کسی پوشیده نیست که نظام مهندسی ما به طور جامع نوشته شده و من نیز یکی از توسعهدهندگان اصلی آن بود. بحث این است که ما در نظام مهندسی امضافروش هستیم. حال باید بررسی کنیم چگونه میخواهیم جلوی امضا فروشی را بگیریم.
او خاطرنشان کرد: مالک خودش باید مهندس ناظر را انتخاب کنند و مهندسان باید خودشان محور اجرای کار باشند. یقین بدانید در بحث نظام مهندسی ما مشکلات را حل و فصل خواهیم کرد.
وی همچنین تاکید کرد وزارت خانه اش جوان گرایی را عملی کرده و در ادامه حرفش به آمار ها اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه بیش از ۶۵ هزار کارمند دارد که ۲ هزار نفر آنها مدیران کل هستند. قصد ما این است که نسل آیندهای از مدیران را کادرسازی کنیم و تربیت کنیم.
او در پایان به ساز و کار نحوه انتخاب جوانان برای جذب در وزارت خانه اش گفت و افزود: تمام مهندسان زیر ۴۰ سال شناسایی کردیم و با یک کنکور داخلی قطعا خواهیم توانست بهترین مدیران را انتخاب کنیم تا وزارت راه، مسکن و شهرسازی به نتایج مطلوبی دست یابد.
/مواافق وزیر صنعت ، معدن و تجارت/
ابراهیمی: ترجیح شریعتمداری منافع ملی است
به گزارش جماران، در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، علی ابراهیمی، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پشت تریبون قرار گرفت و اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمیع شده از چهار وزارتخانه است که برخاسته از سیاستهای اصل ۴۴ برنامه توسعه و اقتصاد مقاومتی است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت اشتغال در کشور گفت: در حال حاضر ۲۲.۵ درصد سهم تولید ناخالص ملی مربوط به وزارت صنعت است و ۷ میلیون نفر در این حوزه اشتغال دارند که حاکی از اهمیت حوزه اشتغال است. شریعتمداری اهل کار، تجربه و با درایت بوده و رهروی ولایت و فردی محبوب است و خدمات او بر کسی پوشیده نیست.
او در ادامه سوابق شریعتمداری را مورد نظر قرار داد و گفت: او در دولت کارگزاران قائم مقام وزیر بازرگانی، عضو هیات امنای ستاد اجرایی فرمان امام، نماینده ایران در WTO، ۸ سال وزیر بازرگانی در دولت اصلاحات و معاونت اجرایی رئیس جمهور را در کارنامه خود دارد و از جمله خصوصیات اخلاقی و عملکردی او این است که با جریانات سیاسی ارتباط مناسبی دارد که شرایط خوبی را برای فعالیت در حوزه وزارت صنعت فراهم میکند. ضمن اینکه در حوزه بازرگانی و اقتصادی باتجربه است و با به کارگیری افراد شایسته در حوزه صنعت در جهت اهداف تعیین شده و اقتصاد مقاومتی موفق خواهد بود.
نماینده شازند با اشاره به اینکه شریعتمداری در زمینه دخالت تشکلها و صنوف بازار در فعالیتهای اقتصادی پیشقدم بوده است، تاکید کرد: او مورد تایید اصناف و اتحادیهها است که این خود زمینهساز ایجاد اشتغال در حوزه تولید ملی میشود و همچنین در زمینه رقابتپذیری و کیفیسازی رعایت استاندارد ملی در بخش اساسی داشته است.
ابراهیمی افزود: شریعتمداری روحیه کار با افراد خبره را دارد و اهالی فن در حوزه صنعت نسبت به وزارت او ابراز تمایل کردهاند، به طوری که زمانی که در سمت معاونت اجرایی حضور داشت با توجه به برقراری ارتباط با ایرانیان خارج از کشور زمینه حضور و سرمایهگذاری در ایران را فراهم کرد.
این نماینده مجلس همچنین گفت: او به اقتصاد مقاومتی و سرمایهگذاری داخلی و خارجی و همچنین کاهش سهم دولت، بهبود فضای کسب و کار، جلوگیری از خامفروشی، رعایت مباحث زیستمحیطی، جلوگیری از فساد و پیگیری الحاق به سازمان تجارت جهانی و نیز صادرات غیر نفتی و توسعه اشتغال پایدار توجه دارد.
او تاکید کرد: ۷۰ درصد برنامههای شریعتمداری با وظایف قانونی و بالادستی منطق بوده و ۳۰ درصد آن نیز همسو است.
ابراهیمی بیان کرد: واردات بیرویه و قاچاق عرصه را تنگ کرده است که باید با نگرش اقتصاد صادراتمحور این رویه را تغییر دهیم. همچنین تاکنون خصوصیسازیها واقعی نبوده و بعضاً به شبهدولتیها و یا تامین اجتماعی واگذار شده و اگر به اشخاص هم واگذاری صورت گرفته باشد با رانت بوده است.
او با اشاره به استقرار نامناسب برخی صنایع از جمله فولاد مبارکه ذوبآهن اصفهان، پالایشگاه و پتروشیمی شازند، تصریح کرد: بسیاری از صنایع و پالایشگاهها متناسب با ظرفیتهای تامین آب و یا همسو با سیاستهای زیست محیطی نبودهاند که باید این رویه تغییر کند. همچنین باید به خودروسازی ورود جدی داشته باشیم. اگر تولید خودرو فقط جهت تامین نیاز بازار داخلی باشد هیچگاه کیفیتها مناسب نخواهد شد. بلکه باید تولید جهت ورود به بازار جهانی باشد تا مردم مجبور به تحمل این وضعیت خودروها نباشند.
نماینده شازند خطاب به شریعتمداری اظهار داشت: شما در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم با مشکلات زیادی که براساس سیاستهای اشتباه گذشته بوده، مواجه خواهید بود که باید در جهت رفع آنها گام بردارید. باید شاخصهای بینالمللی در حوزه اقتصاد کشور ارتقاء یابد که از جمله آنها اینکه شاخص کسب و کار ایران در سطح جهان ۱۲۰، رقابتپذیری ۷۶ بوده که ارقام مناسبی نیستند. همچنین سهم ۳ درصدی ایران در تجارت جهانی زیبنده نیست که باید اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد.
این نماینده مجلس همچنین گفت: یکی از راهکارهای کاهش وابستگی به نفت توجه به صادراتمحور شدن است خاطرنشان کرد: امیدوارم آقای شریعتمداری در این زمینه و همچنین تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی گامهای اساسی بردارند.
وی در پایان اضافه کرد: بنده با مرور کارنامه و درایتی که از آقای شریعتمداری سراغ دارم میدانم که ترجیح ایشان به منافع ملی خواهد بود بنابراین با وزارت ایشان موافق هستم و استدعا دارم با رای بالا به او فرصت رشد و تحول در حوزه صنعت فراهم شود.
/موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت/
مقدسی: کمسیون صنایع از شریعتمداری دفاع میکند
به گزارش جماران، در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوزادهم در مجلس شورای اسلامی، مهدی مقدسی، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت پشت تریبون قرار گرفت و گفت و با اعلام حمایت کمیسیون صنایع و معادن از شریعتمداری به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، تاکید کرد برنامه های ایشان را به نفع اقتصاد کشور است.
وی همچنین گفت: شریعتمداری سابقه خوبی در حوزه صنعت دارد و سابقه ایشان کار دفاع را آسان کرده است و ایشان بارها لیاقت و توانایی خود را اثبات کردند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به عنوان یک برنامه بالادستی در برنامه های آقای شریعتمداری لحاظ شده است، گفت: توجه به سرمایه گذاری خارجی و تقویت تشکیلات صادرات محور، اعتقاد به اقتصاد دریا محور و اعتقاد به برنامه ششم توسعه، توجه به اشتغال روستا و مبارزه با قاچاق در برنامههای ایشان به خوبی پررنگ و مهم است.
مقدسی در ادامه تاکید کرد: توجه به موانع تولید و فضای کسب و کار و جوانگرایی و استفاده از توان زنان در وزارتخانه ایشان را وزیری با برنامه در وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که امید است برنامههای ایشان بتواند موثر و در جهت رفع مشکلات به خوبی اجرایی شود.
نماینده مردم اراک در پایان گفت: ما وظیفه خود میدانیم مطالبات و مشکلات مردم و هر آنچه مانع توسعه و رشد در کشور است را با جدیت متذکر شویم و اقدامات دولت و وزرا را تیزبینانه رصد کنیم و بر آن نظارت نماییم و بدون هیچ ملاحظهای نواقص و مشکلات را منعکس کنیم اما در عین حال حایت از دولت و وزرا نیز یک وظیفه است و از آقای شریعتمداری میخواهم به مشکلات واگن سازی پارس، پپکو اراک و صنایع بزرگ و مشکل دار اراک، کمیجان، خنداب، فرهان و آشتیان توجه جدی نماید.
به گزارش جماران، در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوزادهم در مجلس شورای اسلامی، مهدی مقدسی، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت پشت تریبون قرار گرفت و گفت و با اعلام حمایت کمیسیون صنایع و معادن از شریعتمداری به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، تاکید کرد برنامه های ایشان را به نفع اقتصاد کشور است.
وی همچنین گفت: شریعتمداری سابقه خوبی در حوزه صنعت دارد و سابقه ایشان کار دفاع را آسان کرده است و ایشان بارها لیاقت و توانایی خود را اثبات کردند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به عنوان یک برنامه بالادستی در برنامه های آقای شریعتمداری لحاظ شده است، گفت: توجه به سرمایه گذاری خارجی و تقویت تشکیلات صادرات محور، اعتقاد به اقتصاد دریا محور و اعتقاد به برنامه ششم توسعه، توجه به اشتغال روستا و مبارزه با قاچاق در برنامههای ایشان به خوبی پررنگ و مهم است.
مقدسی در ادامه تاکید کرد: توجه به موانع تولید و فضای کسب و کار و جوانگرایی و استفاده از توان زنان در وزارتخانه ایشان را وزیری با برنامه در وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که امید است برنامههای ایشان بتواند موثر و در جهت رفع مشکلات به خوبی اجرایی شود.
نماینده مردم اراک در پایان گفت: ما وظیفه خود میدانیم مطالبات و مشکلات مردم و هر آنچه مانع توسعه و رشد در کشور است را با جدیت متذکر شویم و اقدامات دولت و وزرا را تیزبینانه رصد کنیم و بر آن نظارت نماییم و بدون هیچ ملاحظهای نواقص و مشکلات را منعکس کنیم اما در عین حال حایت از دولت و وزرا نیز یک وظیفه است و از آقای شریعتمداری میخواهم به مشکلات واگن سازی پارس، پپکو اراک و صنایع بزرگ و مشکل دار اراک، کمیجان، خنداب، فرهان و آشتیان توجه جدی نماید.
به گزارش جماران، در ادامه صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوزادهم در مجلس شورای اسلامی، مهدی مقدسی، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت پشت تریبون قرار گرفت و گفت و با اعلام حمایت کمیسیون صنایع و معادن از شریعتمداری به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، تاکید کرد برنامه های ایشان را به نفع اقتصاد کشور است.
وی همچنین گفت: شریعتمداری سابقه خوبی در حوزه صنعت دارد و سابقه ایشان کار دفاع را آسان کرده است و ایشان بارها لیاقت و توانایی خود را اثبات کردند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به عنوان یک برنامه بالادستی در برنامه های آقای شریعتمداری لحاظ شده است، گفت: توجه به سرمایه گذاری خارجی و تقویت تشکیلات صادرات محور، اعتقاد به اقتصاد دریا محور و اعتقاد به برنامه ششم توسعه، توجه به اشتغال روستا و مبارزه با قاچاق در برنامههای ایشان به خوبی پررنگ و مهم است.
مقدسی در ادامه تاکید کرد: توجه به موانع تولید و فضای کسب و کار و جوانگرایی و استفاده از توان زنان در وزارتخانه ایشان را وزیری با برنامه در وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که امید است برنامههای ایشان بتواند موثر و در جهت رفع مشکلات به خوبی اجرایی شود.
نماینده مردم اراک در پایان گفت: ما وظیفه خود میدانیم مطالبات و مشکلات مردم و هر آنچه مانع توسعه و رشد در کشور است را با جدیت متذکر شویم و اقدامات دولت و وزرا را تیزبینانه رصد کنیم و بر آن نظارت نماییم و بدون هیچ ملاحظهای نواقص و مشکلات را منعکس کنیم اما در عین حال حایت از دولت و وزرا نیز یک وظیفه است و از آقای شریعتمداری میخواهم به مشکلات واگن سازی پارس، پپکو اراک و صنایع بزرگ و مشکل دار اراک، کمیجان، خنداب، فرهان و آشتیان توجه جدی نماید.
/مخالف با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت/
کیخا: نگرانیم توجه به امور بازرگانی موجب غفلت از سایر اهداف شود
به گزارش جماران، در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم د در مجلس شورای اسلامی، احمدعلی کیخا در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پشت تریبون قرار گرفت و گفت: تلاش روحانی در اتخاذ رویکرد اعتدال و برای حاکمیت قانون، خردگرایی و تدبیر موجب شده است تا این دولت بتواند فرزندان امام و رهبری را زیر یک سقف جمع کند و مانع از شکاف بیشتر در میان نیروهای انقلاب شود.
نماینده مردم زابل ادامه داد: کار ما به اینجا ختم نمیشود بلکه ما نمایندگان باید از طی درست مسیر از سوی دولتمردان مراقبت کنیم و نگذاریم راهی که آیتالله هاشمی به عنوان معمار اندیشههای اعتدالی آن را پایهگذاری کرده است، به شکست منجر شود.
وی در ادامه وزیر پیشنهادی صنعت را مخاطب قرار داد و گفت: شما رئیس ستاد آقای روحانی بودید و این مسئله منجر به حمایت از رئیسجمهور از شما، ارتباط با بخشهای مختلف، ایجاد رابطه قوی با سایر وزرا میشود ولی میدانید مشکل اصلی کشور فقر و بیکاری است و وزارت صنعت، معدن و تجارت یک دستگاه تخصصی است که باید بیشترین نقش را در این باره ایفا کند.
کیخا با بیان اینکه میترسیم درگیریهای شما با مسئولیتهای سیاسی قبل وقت شما را بگیرید، تصریح کرد: ما این هراس را داریم که تحت فشار بودن شما توسط افراد سیاسی در انتصاب نیروها، موجب شود تا شما دچار انحراف شوید و دولت در رفع بیکاری و فقر و ایجاد اشتغال باز بمانید.
وی ادامه داد: آقای نعمتزاده به خاطر تخصصی که در مدیریت صنعتی داشتند، در زمان ایشان به امور بازرگانی و تجارت کمتر توجه شد؛ هماینک این نگرانی در مورد شما هم وجود دارد که تخصص شما در امور بازرگانی موجب عدم توجه به امور صنعتی و معدنی شود و در رسیدن به اهداف کشور غفلت کنیم.
کیخا با اشاره به مسئولیت پیشین شریعتمداری به عنوان معاون اجرایی رئیسجمهور تصریح کرد: شما در حوزه مسئولیت قبلیتان به عنوان معاون اجرایی کشور در حوزه واردات محصولات کشاورزی ورود کردید در حالی که تصمیمگیری در حوزه وزارت جهاد کشارزوی بود و موجب اختلاف در تنظیم بازار شد. اگر این مسئله صحت داشته باشد، این تصمیم برخلاف روح قانونگرایی موجود در دولت و تصمیم آقای روحانی است.
این نماینده مخالف شریعتمداری با بیان اینکه وظیفه همه عمل به قانون است، خاطرنشان کرد: اگر افراد در جایگاه قانونی خود عمل میکردند و حرف میزدند، بخش عمدهای از مشکلات مردم رفع میشد. وجود این روحیه در شما دخالت در امور دیگر دستگاهها مانند وزارت کشاورزی را متحمل میسازد و به بخش کشاورزی صدمه میزند.
کیخا اضافه کرد: شما حق دارید اگر نظری دارید در قالب لایحه دولت پیشنهادات خود را با اقناع کارشناسی نمایندگان تصویب کنید ولی تا تصویب قانون جدید، همه باید به قانون پایبند باشند.
او با بیان اینکه موضع شما در خصوص مسائل زیستمحیطی در توسعه صنعتی کشور مشخص نیست، ابراز داشت: با توجه به تاکید رئیسجمهور در توسعه صنعتی کشور و برنامه شما، آیا ما شاهد عقبگرد در مسائل زیستمحیطی خواهیم بود؟ مواضع شما باید در این حوزه روشن باشد و مانع از طرحهایی شود که موحب تخریب زیست محیطی مناطق میشود. بخشی از مشکلات کشور به دلیل انجام پروژههایی که بیش از ظرفیت کشور و آن منطقه بوده و محیط زیست را به خاطر آن تخریب شده است.
نمایده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس با بیان اینکه امروز تجارت آب مجازی یکی از الگوهای توسعه کشور است، عنوان کرد: در برنامههای شما ردپایی از الگوهای نوین عملی در سالهای پیشرو دیده نمیشود و اگر قرار باشد پاشنه بر همان روال قبلی باشد و بچرخد، خبری از توسعه کشور نیست. از یک طرف همه میگویند بحران آب در کشور وجود دارد و کشور با بحرانی جدی در این حوزه روبهرو است ولی کمتر در این باره در رابطه با جهتگیری صنعتی کشور دیده میشود.
کیخا با بیان اینکه رویکرد شما در توسعه تجارت با کشورهای همسایه روشن نیست، یادآور شد: ما چند سال قبل به پاکستان سفری کردیم. در آنجا سخنان و حرف دل طرف مقابل به صراحت این بود که نگاه شما به تجارت با غرب است و کمتر تمایل به ما دارید و میگفتند کالاهای ما از شرق کشور به ایران نمیآید بلکه به دوبی میرود و از دوبی به ترکیه میرود و سپس وارد ایران میشود.
وی با بیان اینکه در برنامه ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی صنعت ملاحظات زیست محیطی در توسعه صنعتی مورد توجه قرار نگرفته، گفت: رئیس جمهور میخواهد شتاب بیشتری به توسعه صنعتی بدهد، آیا این بدان معناست که ما دچار عقب گرد در مسائل زیست محیطی خواهیم شد.
کیخا اضافه کرد: ما معتقدیم همسایگان باید از مزایای توسعه کشور بهرهمند شوند و اولویت اول توسعه تجاری باشد تا بتوانیم از آنها به عنوان بازار صادرات استفاده کنیم اما در برنامه اعلامی آقای شریعتمداری این موضوع بیان نشده است.
این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: مسئولین باید نسبت به وضع مردم پاسخگو باشند. مبادا غفلت از آن شرایط غیر قابل جبرانی را برای کشور ایجاد کند.
/موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت/
بهرام نیا: نباید انتظار معجزه داشت
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، حسن بهرام نیا، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به قابلیتهای وی گفت: شریعتمداری در دوره قبل موفق شد ۵۹۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کند و در شرایط فعلی با توجه به سند برنامه ششم که عنوان ایجاد یک میلیون فرصت شغلی وجود دارد، او میتواند به عنوان بخش پیشران در اقتصاد توفیقاتی را به دست آورد.
وی در ادامه افزود: نباید انتظار معجزه داشت علم با تدبیر نو، جهانی تازه میسازد و رویاها را واقعی میکند. ساختن دنیایی نو و پیشتاز معجزه نمیخواهد و تنها با دانش، نوآوری و مدیران با تجربه و متخصص میتوان به آن دست یافت.
نماینده مردم نهاوند با اشاره به اینکه رای اعتماد به کابینه پیشنهادی تا چه میتواند در آینده کشور تاثیرگذار باشد ،گفت: رای اعتماد شما عزیزان به کابینه دولت دوازدهم می تواند در راستای چشمانداز ۲۰ ساله و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و کاهش اتکا اقتصاد به نفت و کاهش رکود و بیکاری و افزایش رشد اقتصادی و مبارزه با فساد به دولت کمک کند.
بهرامنیا گفت: سوابق و مسئولیتهای متفاوت ایشان از بدو انقلاب تاکنون و نیز مسئولیت نظارت و حسابرسی به نهاد رهبری و اینکه در دو دولت وزیر کارآمدی بودند نشان میدهد که قابلیت حضور در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت را دارند.
نماینده مردم نهاوند گفت: اینکه برخی عنوان میکنند آقای شریعتمداری برنامهای برای وزارت صنعت ندارد و یا اینکه این برنامهها چقدر میتواند پشتوانه اجرایی داشته باشد جای سوال است زیرا ایشان در دوره اولی که به وزارت صنعت راه پیدا کردند با ۱۹۹ رای و در دوره دوم با ۲۱۵ رای به این سمت رسیدند.
او افزود: موضوعی که مهم است بحث توجه به معادن و صادرات مواد معدنی است.
او گفت: زنجیره معادن از تولید، سرمایهگذاری تا اشتغال مهم بوده و برای برونرفت از شرایط کنونی نیاز به مدیری باتجربه، کارآمد و کارآزموده است.
بهرامنیا خاطرنشان کرد: حمایت از بخش خصوصی و سرمایهگذاری خارجی و دادن تسهیلات و امنیت برای سرمایهگذاری و اشتغال مهم است. ایشان در دوره قبل موفق شد ۵۹۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کند و در شرایط فعلی با توجه به سند برنامه ششم که عنوان ایجاد یک میلیون فرصت شغلی وجود دارد، آقای شریعتمداری میتواند به عنوان بخش پیشران در اقتصاد توفیقاتی را به دست آورد.
او گفت: حمایت از تولید داخلی و رونق بازارهای کشور، ارتقای کمی و کیفی تولیدات و رقابتپذیری در اقتصاد بازارهای جهانی و حمایت از صادرات با فناوری و نوآوریهای روز حائز اهمیت است.
نماینده مردم نهاوند در پایان افزود: در حال حاضر ۶۸ نوع مواد معدنی با ۶۰ میلیارد تن ذخایر معدنی در کشور وجود دارد که باید این ظرفیت بالقوه بالفعل شود. فعال کردن بخش معدن با ارزش افزودده میتواند چرخه اقتصاد ملی را تا سه برابر ارزش افزوده اکنونی ارتقاء دهد و ما از آقای شریعتمداری انتظار داریم تا درخصوص توجه به معادن در مناطق محروم کوتاهی نکند.
/موافق وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت/
خضری: شریعتمداری در این عرصه توانمند است
به گزارش جماران، در ادامه صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوزادهم در مجلس شورای اسلامی، رسول خضری پور، در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت پشت تریبون قرار گرفت و با تاکید بر اهمیت این وزارت خانه گفت در حوزه اشتغال زایی گفت: وزارت صنعت حوزه مهم تولید و اشتغالزایی کشور است که مشکل آن در داخل این وزارتخانه نیست بلکه خارج از آن است. ما باید با توجه به رفع مشکل صادرات، جذب سرمایهگذاری خارجی، حل مشکل مالیاتی و سیاستهای شفاف بانکی همچنین حمایت بانکها از صنایع این مشکلات را رفع کنیم.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین در ادامه به سوابق شریعتمداری اشاره کردو افزود: کمیسیون صنایع همگی به اتفاق حامی شریعتمداری هستند. بنابراین بنده مصمم شدم که دفاع قاطعی از ایشان داشته باشم.
وی گفت: رتبه ایران در عرصه تجارت جهانی، 120 است که اصلا خوب نیست و انتظار میرود با حضور آقای شریعتمداری رفع شود. همچنین رشد صنعت در سال ۹۵، شش و نیم درصد بوده و رتبه تجارت ایران منفی دو و نیم بوده است که اینها ارقام خوبی نیستند.
خضری خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر ۸۴ هزار شرکت صنعتی داریم که از این تعداد ۸۱ هزار شرکت کوچک و متوسط هستند که عمده اشتغال نیز مربوط به آنها است اما با ۱۰ درصد ظرفیت کار میکنند. بنابراین انتظار میرود با حضور شریعتمداری این بخش متحول شود.
وی همچنین تاکید کرد مجلس باید از تیم اقتصادی دولت حمایت کند و افزود: باید در حوزه خارجی از این تیم حمایت شود که با رأی بالا به ظریف میتوانیم در حوزه تجارت خارجی موفق عمل کنیم. همچنین رای بالا به رحمانیفضلی میتواند تیم اقتصادی کشور را ارتقاء دهد. چناچه کرباسیان و شریعتمداری در اقتصاد و تجارت یکپارچه عمل کنند میتوانند برنامههای مدون را پیاده کنند و در راستای تولید و صادرات بیشتر گامهای موثری برداریم.
خضری با تاکید بر لزوم بهبود محیط کسب و کار و جذب سرمایهگذاری تصریح کرد: عدم پرداخت وام به صنایع و سود بالا معوقات بانکی بیشترین فرصت را از صنعت گرفته است.
این نماینده مجلس در پایان گفت: شریعتمداری به اجرای واحدهای راکد و همچنین توسعه سرمایهگذاری داخلی و خارجی، توریسمدرمانی و همچنین آزاد شدن نرخ ارز، توسعه صادرات غیرنفتی پایبند است. ضمن اینکه بازرگانی نیاز به معماری سازمانی دارد که با توجه به توان ایشان و با رای اعتماد به او میتوانیم شاهد این موفقیتها باشیم.
/وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت/
شریعتمداری: سیاست اقتصاد مقاومتی امکان حضور در بازارهای بین المللی را فراهم کرد
محمد شریعتمداری به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت صنعت،معدن و تجارت و دومین وزیر در جلسه امروز بررسی صلاحیت نمایندگان ضمن تشکر از مسئولان دولتی و نمایندگان قوه مقننه، گفت: کلیه برنامه های من مبتنی بر استاد بالادستی است و مبتنی بر اندیشه تولیدمحوری در کشور است.
وی ادامه داد: بهتر است تصویری از وضعیت کنونی کشور عرض می کنم. بخش صنعت و معدن 22.5 درصد از تولید ناخالض ملی را در می گیرد.
شریعتمداری با اشاره به اینکه رشد صنعتی کشور در سال 91 و 92 منفی بوده است، ادامه داد: آثار آن همچنان بر صنعت و اقتصاد کشور باقی است؛ البته در سال های اخیر به 6.5درصد رسیده است با این حال آمار ها قابل قبول نیست.
وزیر پیشنهادی وزارت صنعت افزود: ما 49 هزار واحد صنعتی نیمه فعال داریم که 11هزار 200 طرح به مرحله بهره برداری رسیده است. در بخش صنایع کوچک باید سرمایه گذاری و برنامه ریزی داشته باشیم. در حوزه معادن دارای ظرفیت های فوق العاده ای هستیم که 800 واحد فعال داریم که کمتر از انگشتان دست ان ها بزرگ و قابل توجه اند.
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: ما به آن پایبندیم و در شش ماه نخست سال با توجه به آن اولویت ای صنعتی کشور را مد نظر قرار دادیم.
شریعتمداری با اشاره به اینکه اقتصاد ما از دهه 40 تاکنون 60 برابر افزایش یافته است، گفت: اسناد نشان می دهد توجه ما به تولید برای پاسخ به نیازهای داخلی بوده است. شاید برای نخستین بار است که با سیاست اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبری مصوب شده است به تولید با نگاه به بیرون توجه شده است و امکان حضور ما در بازارهای بین المللی را افزایش می دهد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: مکلف هستیم تا کیک اقتصادی کشور را برای بهره مندی همه بخش ها بزرگتر کنیم، در واقع براساس گزارش منتشر شده از نهادهای متولی از جمله صندوق بین المللی پول، در سال ۲۰۱۶ ایران پس از ترکیه و عربستان در رتبه ۲۷ در جدول GDP جهانی قرار دارد. لذا باید حرکت شتابنده خود در تولید ناخالص داخلی را مورد توجه داشته باشیم.
وی در ادامه بیان کرد: بخش صنعت، معدن ۲۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را امروز به خود اختصاص داده است و این امر اهمیت و نقش این بخش را نشان میدهد. همینطور که امروز در بخش صنعت ۳۴ درصد اشتغال کشور در اختیار این دو حوزه است.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار داشت: با کمال تاسف رشد صنعتی کشور در طی سالهای گذشته یعنی سالهای ۹۱ و ۹۲ منفی بوده و طی دو سال ما شاهد رشد منفی ۴.۵ درصد و ۱۰.۵ درصد بودهایم که اثار آن در صنعت کشور همچنان باقی است. البته در طی سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵ این رشد به سمت مثبت گرایش پیدا کرده و ما امروز رشد ۶.۵ درصدی بخش صنعت را شاهد هستیم که امیدواریم بخشی از معضلات را بتواند برطرف کند.
وی همچنین افزود: سرانه ارزش افزوده صنعتی کشور ۵۲۴ دلار و سهم ایران از ارزش افزوده جهانی کمتر از ۳۵ صدم درصد است و هیچ کدام رضایتبخش نیست.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: در بخش صنعت معدن و تجارت با ۴۹ هزار طرح نیمه تمام صنعتی مواجه هستیم که حتما نمایندگان در حوزههای انتخابیه خود این مسائل را میدانند و حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ طرح از این تعداد در سطح کشور پراکنده است که بالغ بر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اتمام اینها در اولولیت برنامه های کاری قرار دارد که میتواند ۳۶۵ هزار اشتغال مفید را در صنعت، معدن و تجارت بوجود آورد.
شریعتمداری همچنین با بیان اینکه ظرفیتهای شناخته شده و ناشناخته ای در حوزه معدن وجود دارد که باید به آن توجه شود، گفت: ۹ هزار پروانه معدنی صادر شده که از این تعداد ۵۸۰۰ واحد فعال هستند و کمتر از ۱۰ مورد از آنها جزء معادن بزرگ تلقی می شوند و سایر این موارد خرد و ریز هستند که امروز محتاج توجه ویژه به این بخش هستیم.
وی تصریح کرد: مجموعه معادن از حیث فناوری دارای ضعفهایی است که باید برطرف شود زیرا ما از حیث صنایع معدنی شرایط خاصی داریم و سهم ما از تجارت کالا در جهان ۳ دهم درصد است که به هیچ وجه شایسته نیست.
شریعتمداری در ادامه گفت در حوزه صنایع پایه، تولید فولاد خام، مس، سیمان، خودروهای سبک و سنگین به عنوان صنایع پیشران باید اهتمام لازم را برای توسعه ادامه دهیم. البته رعایت مصالح زیست محیطی هم باید در توسعه این ها مورد توجه قرار گیرد.
شریعتمداری با اشاره به شهرکهای صنعتی در کشور گفت: ۹۵۹ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور داریم که برای ۸۶۰ واحد از این صنعت ها زمین، آب و برق تهیه شده و برای ۱۵۰ واحد نیز تقاضای موثر وجود دارد. ضمن اینکه توجه به شهرک های صنعتی در مناطق محروم با اتخاذ شیوه های مشوق و حمایتی از مهمترین برنامه های ما است.
وی تصریح کرد: اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار منابع از صندوق توسعه ملی ز مینه ای برای توسعه فعالیت ها در حوزه های روستایی خواهد شد.
وی یادآور شد: علی رغم شناسایی ۱۶۸ ماده معدنی و اینکه جزء ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه معدن هستیم، میزان برداشت ما کمتر از ۹ دهم درصد است و باید به این امر مهم توجه شود.
وزیر پیشنهادی صنعت با بیان اینکه فقدان وجود سند استراتژی توسعه صنعتی ایران در صنعت و معدن وجود دارد، گفت: طی سالهای ۸۱ و ۸۲ به این موضوع توجه شد اما پس از آن اسناد دیگری هم نوشته شد و آن سند متهم شدند به اینکه استفاده از فکر نهادگرایان در اقتصاد کشور بوده است. لذا ما فاقد سند مصوب دارای وفاق ملی برای توسعه صنعتی کشور هستیم و یکی از مهمترین برنامه های وزارت صنعت در صورت رای کسب اعتماد توجه به تهیه این سند است، اگرچه موجود می باشد اما نیاز به ویرایش و تبدیل به یک سند جامع دارد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در ادامه با تاکید بر اینکه مبنای کاری ما موارد مندرج در برنامه ششم خواهد بود، گفت: اقتصاد ما از آغاز دهه ۴۰ تاکنون ۵ برابر توسعه داشته است، لذا ما در بخش صنعت هم نیاز داریم که توجه به تولید برای پاسخ به نیازهای داخلی صورت گیرد و شاید برای اولین بار است که با تصویب سیاستهای اقتصاد مقاومتی، صنعت و معدن کشور به سوی برونگرایی سوق داده شده است و تولید صنعت و معدن بر پایه سلایق بازارهای بینالمللی هم رفاه را در داخل افزایش می دهند و هم شرایط رقابتی کردن محصولات در بازارهای بینالمللی را فراهم می کند. لذا نسخه شفابخش برونگرایی از واحدهای صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد و اتکای تولید به میزان تقاضای ایجاد شده در بازارهای داخلی انجام شود.
وی تصریح کرد: از سال ۸۶ تا ۹۲ دچار آسیب جدی در مورد تقاضا بودهایم و یکی از آسیبها کاهش سطح درآمد خانواده ها شهری و روستایی به ترتیب ۲۲ و ۳۸ درصد بوده است و با آغاز به کار دولت یازدهم یک بازگشت شدید تقاضا برای صنعت آنهم به سالهای ۸۰ و ۸۱ را شاهد بودیم.
شریعتمداری با انتقاد از اینکه تقاضا برای تاسیس صنایع داخلی کاهش داشته، گفت: مشکل غالب، عدم وجود تقاضای کافی برای تولید داخلی است که نوسانات بازار هم به آن دامن زده است و ما نیازمند حل مشکل تقاضا در بازار داخلی هستیم.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تصرح کرد: کشورهایی که درآمد سرانه آنها چند برابر ایران است مردم آن کشورها با کیف در جیبشان که پر از کارتهای اعتباری است زندگی می کنند. بنده همین جا از آقایان سیف و کرباسیان هم تقاضا می کنم که حتما برای کالای با دوام و مصرفی تقاضا به وجود بیاورید. آن هم به منظور رقابتی ساختن بنگا هها، برای رقابتی ساختن بنگاه ها نیازمند اصلاح سازمانهای توسعهای در درون وزارت صنعت هستیم.
شریعتمداری افزود: سازمان ایدرو در دهه ۴۰ تاسیس شد؛ آن هم با اهدافی برای ایجاد صنایع جدید و نوسای صنایع ایران که همچنان به وقت خود باقی است، مهمترین رسالت ما رقابتی ساختن تولید در داخل است. اگر مسئولیت وزارت صنعت با رای شما نمایندگان به من واگذار شود ایدرو باید پیشتاز رقابتی کردن بنگاههای کوچک و متوسط در سراسر ایران باشد و در نواحی کمتر توسعه یافته شعب آن تاسیس شود که با استفاده از نیروی بخش داخلی و خصوصی رقابتی کردن تولید بنگاههای داخلی در دستور کار قرار داشته باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بر پایه سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان یک داروی موثر ۲۴ هزار واحد تولیدی را میتوان به حرکت درآورد. ما بایستی از کیک موجود در نظام بانکی سهم صنعت و معدن را افزایش دهیم.
شریعتمداری در ادامه با مورد خطاب قرار دادن رئیس کل بانک مرکزی و وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: تولید صنعت و معدن اگر با بازده کمتر از ۱۰ درصد باشد و نتواند حداقل به ۲۵ تا ۳۰ درصد برسد ادامه حیات آن ممکن نیست. نوسازی صنعت و معدن ایران در سایه تسهیلات بانکی می تواند کمک کننده باشد.
وی خاطر نشان کرد: با رها کردن نرخ ارز مخالفم، اما تثبیت غیرعقلایی نرخ ارز صادرات را با مشکل مواجه خواهد کرد. اگر رای اعتماد از مجلس بگیرم حتما در جلسات شورای عالی پول و اعتبار به این موضوع می پردازم.
شریعتمداری با تاکید بر اینکه سطح اکتشاف باید دقیقتر شود و از فناوری های نو استفاده کنیم گفت: ذخایر معدنی ایران سه برابر آن چیزی است که اکتشاف انجام می شود، حتما شورای عالی معادن را فعال کرده و همسو با شورای معادن استانی خواهم کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت ما امروز تمرکزگرا است و از حوزههای پیرامونی فراری است. در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ۴۸ تکلیف و برنامه در حوزه صنعت، معدن و تجارت وجود دارد، امروز در دنیا فناوری پیشرفته، هوش مصنوعی، نانو تکنولوژی، بایو تتکنولوژی، خودرو ها و رباطها، محاسبات کنترلی، داده های عظیم شبیه سازی، امنیت سایبری و اینترنت مورد توجه است که باید صنعت ایران هم در آینده متمرکز بر این موضوعات باشد.
وی در پایان اظهار کرد: بنده حامی ایجاد و تولید کالاهای استراتژیک اقتصادی هستم و در انجام وظیفه خود هم تمام تلاشم را انجام خواهم داد.
/مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
ربیعی: در برنامه تنها به ذکر چالش ها بسنده شده است
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، خدیجه ربیعی ، در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و در معرفی صالحی گفت: دکتر صالحی شخصیتی متدین هستند که رابطه خوبی با بدنه فرهنگ کشور دارد. سختی کار در این حوزه از تعدد تعاریف مختلف این حوزه است با این اوصاف حساسیت مسئولیت کسی که تصدی این وزارتخانه را برعهده خواهد گرفت، از سایر وزرا بسیار بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه صالحی تنها به چالش ها اشاره شده و سازوکار عملی برای آن پیشنهاد نشده است، گفت: برنامه پیشنهادی دکتر صالحی را بررسی کردم و در نتیجه آن میتوانم بگویم با برنامه ایشان مخالفم.
وی در ادامه با مخاطب قرار دادن وزیر پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:جناب صالحی، شما به چالشها خوب اشاره کردید، اما در راهکار و سازکار عملی مناسبی برای رفع آنها ارائه ندادهاید. مشخص نکردید که آیا برنامه جنابعالی میتواند قانون را حاکم کند و دستگاههای موازی بر قانون تاثیر نگذارند و اگر این چنین شد، برخورد شما چگونه خواهد بود؟ ایشان این را که چگونه همکاریشان با سایر دستگاههای فرهنگی مانع از موازیکاری شود، ارائه نکرده است. ارتباطات و تعاملات فرهنگی در عرصه بینالمللی مناسب شأن نظام نیست. انتظار بود دکتر صالحی در بخش فرهنگی حتیالامکان بین کشورهای فارسیزبان راهکار عملی میدانند تا این کشورها مفاخر ما را به نام خود ثبت نکنند.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در بخش وظایف قانونی حدود 40 درصد خلاء وجود دارد. در بخش سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری 49 درصد خلاء وجود دارد. در بخش اقتصاد مقاومتی خلاء وجود دارد. شما در بخش فرهنگ اقتصاد و اقتصاد فرهنگ چه برنامهای دارید؟ شرکتهای دانشبنیان فرصت رقابتها را از دست میدهند، برنامه و ساز و کار عملیاتی برای حل این مشکل ارائه ندادهاید. چه ساز و کاری برای عرضه کنندگان فاقد مجوز دارید؟
نماینده مردم بروجن در مجلس خاطرنشان کرد: با وجود تاکید رهبری در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اما در برنامه پیشنهادی دکتر صالحی هیچ برنامهای برای مبارزه با مواد مخدر ارائه نکرده است؛ در حالی که موثرترین راه پیشگیری، بسترسازی در حوزه فرهنگ است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: 43 خلاء برنامههای پیشنهادی در قانون احکام دائمی است؛ آن هم در مفهوم مهمی به نام «عدالت فرهنگی». در بخش فرهنگ جهاد و شهادت هیچ برنامهای ارائه ندادهاید. در برنامه ارائه شده به مقوله بسترسازی جهت فرهنگسازی کتابخوانی به ویژه در مناطق دور افتاده و روستاها برنامه عملیاتی ارائه ندادهاید.
ربیعی در پایان گفت: به جامعه هنری به ویژه تئاتر و موسیقی آیینی چه برنامهای ارائه دادهاید؟ در توضیحات خود دیدگاهتان را درباره مرجعیت فرهنگی و هویت فرهنگی را به صورت دقیق توضیح دهید.
/مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
میرزایی نیکو: اختیار امنیت جامعه فرهنگی دقیقا با چه کسی است؟
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، قاسم میرزایی در مخالف با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما تازه داشتیم به هوای تازهای که سیدرضا صالحی امیری با خود آورده بود، عادت میکردیم که ناگهان با سیدعباس صالحی مواجه شدیم؛ مردی که از شهر مشهد آمده؛ شهر کنسرت ممنوع!
نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی ادامه: ما منتظر هستیم که ببینیم که فرهنگ چه زمانی به اهالی آن سپرده میشود و به جای دادن قبر به هنرمندان، به آنها اعتبار و امنیت شغلی میدهند و مشخص شود برنامه صالحی در این بخش چیست.
میرزایی نیکو با اشاره به اینکه معرفی کابینه حق رئیسجمهور است، گفت: اما نباید فراموش کنیم که جمله «تکرار میکنم» از سوی سیدمحمد خاتمی مطرح شد که زمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و همین جمله تاثیر زیادی در پیروزی حسن روحانی داشت.
او ادامه داد: امروز حسن روحانی به مردمی که به او رای دادند و تفکر ۲۴ میلیونی مدیون است و نباید با رفتارها و انتصابات، سلب اعتماد این تفکر و همچنین جریان اصلاحطلبی را به دنبال داشته باشد و به آن ضربه بزند. وزارت ارشاد و مدیریت آن حق مسلم نخبگان فرهنگی و هنری است و باید نخبگان فرهنگی و هنری در مدیریت فرهنگ و هنر سهیم شوند.
میرزایینیکو خطاب به سیدعباس صالحی گفت: برای ما مشخص کنید که دیدگاه شما در حوزه فرهنگ چیست. ربنای شجریان و پخش آن پیش کش، یک بار برای همیشه معلوم کنید که حلال و حرام در حوزه فرهنگ چیست.
او ادامه داد: پاسداشت سید هنرمند نقاش فرهنگستان هنر و مادر مجسمه مادر که هم اکنون در حبس است را نخواستیم اما بگویید که وزارت ارشاد چه زمانی میخواهد از هفت خوان صدور مجوز رها شود.
نماینده دماوند با اشاره به لزوم توجه به جوانان در حوزه فرهنگ گفت: امروز ما دل به کارتونهای هادی حیدری و مطالب محمد قوچانی بستهایم، شما بگویید برای حمایت از هنرمندان چه کردهاید؟ ما هیچ دست خطی از شما در حمایت از کیارستمی و فرهادی نخواندهایم و ندیدهایم.
میرزایی نیکو افزود: اینکه آمار کمی تولید و انتشار فیلم و کتاب ارائه میشود و بعضا این آمار دستکاری نیز میشود کافی نیست؛ باید معلوم شود چند کلنل هنوز در وزارت ارشاد خاک میخورد.
او ادامه داد: بگویید چه کارهایی کردهاید که نسل جوان هنرمند به آن سوی مرزها نرود؟ برای استفاده بهینه از صفحات اجتماعی و فضای مجازی چه برنامهای دارید؟
وی ادامه داد: حضرت آقای صالحی صفحات اجتماعی شما کی، کجا و چند ساله است؟ استفاده از شبکههای اجتماعی و کلا دنیای مجازی بدون فیلتر یا ممنوع؟ اختیار امنیت جامعه فرهنگی دقیقا با چه کسی است؟ جناب صالحی، بنده ذرهای به دغدغه دینی جنابعالی در سطح اجتهاد حوزوی شک ندارم اما شما به عنوان عضوی از بدنه وزارت از حضورتان از جشنوارهها، کنسرتها و تئائر مثل این روزها، جشنوارههای صنفی به صورت شفاف بگویید.
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس تاکید کرد: برای ما معلوم کنید بودجه عریض و طویل ارشاد کی به دست اهالی هنر خواهد رسید؟ شما گفتید نخ تسبیح هستید، برایمان شفاف بگویید که مهرههای تسبیح چه کسانی خواهند بود؟ چرا هنر را سیاسیبازی کردید؟ جان آزاد هنرمندان را به خاطر غم نام وارد معاملات و معادلات ناجوانمردانه میکنید. شما که اتفاقا معاونت فرهنگی این وزارتخانه بودید بگویید تعریفتان از فرهنگ چیست؟
/موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
ذوالقدر: صالحی غیر جناحی است و تنها دغدغه فرهنگ دارد
به گزارش جماران، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، فاطمه ذوالقدر، در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه انتخاب صالحی امیری با به فال نیک میگیریم، گفت: میدانیم راهکار مدیریت فرهنگی بهرهگیری از استدلال و منطق است و نه جدال. برای این مهم نیازمند مدیر توانایی هستیم که ضمن اتکا به اصول پایه ارتباط فرهنگ و اهالی فرهنگ باشند که این را در شخصیت آقای صالحی میبینم. با توجه به سابقهای که از آقای صالحی میشناسیم میدانیم که او به حوزه فرهنگ اشراف کامل دارد.
نماینده مردم تهران ادامه داد: عرصه فرهنگ جز با گفتوگو تعامل و مدارا پیش نمیرود. در این سالها تجربیات گوناگونی داشتیم و سرانجام به این نتیجه رسیدیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید محل تعامل، گفتوگو و اعتدال باشد فردی را میخواهیم که رابط و واسط اهالی حوزه و فرهنگ باشد تا به تعالی فرهنگ مورد نظر ما کمک کند.
ذوالقدر تاکید کرد: دشمنان نظام در پی جدایی انداختن بین جمهوریت و اسلامیت و دین و زندگی هستند و به همین دلیل بیش ازپیش نیازمند فردی مثل دکتر صالحی هستیم که روابط منحصر به فردی با اهالی فرهنگ و علما دارد و میتواند پل رابطی میان علما و اصحاب فرهنگ و هنر باشد برای مدیریت فرهنگی فردی را میخواهیم که ضمن پایبندی به اصول و نفوذ کلام اعتدال و مدارا را رعایت کند.
ذوالقدر همچنین با اشاره به سابقه صالحی گفت: آقای صالحی در معاونت فرهنگی نشان داد میتواند نقش واسط حوزه و فرهنگ را در چند سطح مختلف ایفا کند. همچنین نگاه او به بخش خصوصی و تعامل و همکاری سازنده با این بخش نشان از فراست و مهارت مدیریتی است که میتواند از ظرفیتها برای پیشبرد توسعه فرهنگی بهرهمند شود. در برنامه آقای صالحی مبنا ارزشهای انسانی است که شاخصه اصلی توسعه پایدار است.
این نماینده مجلس ادامه داد: علاوه بر اینها در برنامه آقای صالحی شاهد نگاه کلینگر و نه جزئی نگر هستیم که نشان میدهد میتواند مدیریت فرهنگی را در سطح کلان اداره کند. انسان به عنوان محور فرهنگ و تمدن شناخته میشود و این توجه در برنامه ارائه شده آقای صالحی دیده میشود. او در برنامهاش فرهنگ اعتدالی و تعاملی را مدنظر دارد و همچنین با نظارت جامع بر بخش خصوصی از تمام ظرفیتها استفاده میکند.
او در پایان با تاکید بر اینکه صالحی شخصیت غیرسیاسی و غیرجناحی است که تنها دغدغه فرهنگ را دارد و راهبرد تعامل و گفتوگو را پیش میگیرد، اظهار کرد: روابط خوب وزیر پیشنهادی با هر دو طیف حوزه و اهالی فرهنگ میتواند یک مدیریت فرهنگی متوازن را رقم بزند امیدوارم با رای حداکثری شما نمایندگان شاهد حضور سیدعباس صالحی بر کرسی خدمتگزاری فرهنگ کشور باشیم و از توانمندیهای او در عرصه مدیریت فرهنگی استفاده کنیم.
/مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
صادقی: صالحی اقتدار لازم برای برخورد با امور چالشی را ندارد
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، محمود صادقی در موافقت با سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و پس از اشاره به شایستگی صالحی گفت: من هم آقای صالحی را از جهت اخلاقی و سابقه دینی تایید میکنم اما معتقدم ایشان از توانمندی، ویژگی و اقتدار لازم برای مدیریت وزارتخانه پرچالشی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار نیست و ایشان را برای وزارتخانه مناسب نمیدانم.
او با اشاره به برنامههای صالحی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در برنامههای ایشان به مداخله سازمانهای غیر از وزارت ارشاد در حوزه فرهنگ اشاره شده است اما هیچ راه حلی برای جلوگیری از این مداخلات ارائه نشده است. امروز یک فیلم که دارای مجوز است از اکران پایین کشیده میشود و سوال ما از صالحی این است که آیا شما قدرت مقابله با این وضع را دارید؟
صادقی افزود: امروز در حوزه مطبوعات وضعیت مشخص نیست. مثلاً مطبوعات از انتشار سخنان و تصویر یکی از شخصیتهای محبوب جامعه محروم هستند و رسیدگی به این وضعیت معلوم نیست که برعهده چه کسی است.
صادقی ادامه داد: دستگاههای مختلف به عنوان فعالیت فرهنگی بودجههایی را از بیتالمال و دولت دریافت میکنند و حتی دولت نیز براساس ردیف ۱۷ به بسیاری از دستگاهها بودجه میدهد اما مشخص نیست این بودجهها چگونه هزینه میشود و ما مشاهده میکنیم که بسیاری از این بودجهها صرف خرید زمین و زمینخواری در شمال کشور میشود.
نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه وزارت ارشاد مشکل ساختاری دارد گفت: باید مشخص شود که سیدعباس صالحی چه طرحی برای حل مشکلات ساختاری دارد و حمایتهایی که قرار است وزارت ارشاد از هنرمندان و اهالی فرهنگ کنند آیا کماکان به شیوه سنتی انجام خواهد شد.
او با انتقاد از تمرکز همه فعالیتهای فرهنگی در تهران گفت: باید قبول کنیم که ایران فقط تهران نیست و سنندج، زاهدان، بندر لنگه و... نیز جزو ایران است. تنوعهای فرهنگی، زبانی و قومی همه فرصتهای ما در حوزه فرهنگ هستند اما متاسفانه تبدیل به تهدید شدند. چرا باید همه جشنوارههای فرهنگی مانند فجر در تهران و در تالار وزارت ارشاد برگزار شود.
صادقی ادامه داد: در حوزه نظارت روشها شفاف و مشخص نیست. مثلاً در امر مطبوعات همزمان قوه قضائیه و هیات نظارت بر مطبوعات، بر رسانهها نظارت میکند اما این نظارتها دچار تناقض است. مثلاً چندی پیش قوه قضائیه یکی از رسانهها را به دلیل آنکه نطق بنده و یا سایر نمایندگان را منتشر کرده بود تحت فشار گذاشته است.
او ادامه داد: حقوق فرهنگی و آزادی بیان برای مطبوعات اصل است و آنچه استثناست محدودیت است اما متاسفانه وارونه شده و محدودیت اصل شده است. در حالی که نشریات در انتشار مطالب آزاد هستند.
عضو فراکسیون امید با اشاره به سابقه سید عباس صالحی در حوزه فرهنگ گفت: سابقه شما در حوزه کتاب مشخص است و سابقه خوبی دارید اما سابقه شما در سایر حوزهها همچون فیلم، موسیقی مشخص نیست و معلوم نیست برای این حوزهها چه برنامههایی دارید. امروز مثلاً در بخش موسیقی ما با سیاست یک بام و دوهوا طرف هستیم و این حوزه با بیمهریهای بسیاری روبرو شده و صاحبان اصیل حوزه موسیقی رنج میبرند و حتی خانه موسیقی نیز طی بیانیهای این وضعیت را اعلام کرد اما معلوم نیست برنامه شما برای حل این مشکلات چیست.
او ادامه داد: در حوزه حمایتها مشخص نیست که روش شما در وزارت ارشاد چگونه خواهد بود و آیا همچنان به جای توجه به اقتصاد و هنر به دنبال حمایتهای بندنافی هستید و یا میخواهید به مسئله اقتصاد هنر یعنی روشی که هنرمند براساس آن زندگی و معیشت خود را از راه هنرش تامین کند توجه کنید.
صادقی افزود: اقتصاد هنر در ایران از تمرکزگرایی رنج میبرد و در حوزه فرهنگ و اقتصاد هنر دولت تبدیل به کارفرمایی بزرگ شده است که اجازه فعالیت به بخش خصوصی را نمیدهد و فقط میخواهد با روشهای گلخانهای و بندنافی هنر را اداره کند.
نماینده مردم تهران افزود: مسئله مالکیت فکری یکی از مهمترین مسائل در حوزه فرهنگ است. مشخص نیست شما برای مالکیت فکری که سابقه قانونی آن از ۱۳۱۰ در ایران وجود دارد چه برنامهای دارید. مسئله دیگر احترام به حقوق مولفان است. متاسفانه علیرغم آنکه دولت دهم بسیار انزوا گرا بود شرایطی فراهم شد تا مقدمات پیوستن به کنفدراسیون برن فراهم شود اما در دولت یازدهم علیرغم مخالفت با انزواگرایی این مسئله اجرایی نشد.
رییس فراکسیون شفافیت سازی ادامه داد: در بسیاری از کشورها مولفان و هنرمندان، سازمانهای غیر دولتی و مردم نهادی را تاسیس میکند که به سازمانهای مدیریت جمعی معروف است. مشخص نیست شما چه برنامهای برای توجه به این سازمانها و فعالیت هنرمندان در این سازمانها دارید.
او در پایان گفت: من همچنان سید عباس صالحی را به عنوان فردی اخلاقی و دینمدار می شناسم اما معتقدم از لحاظ تخصصی و توانمندی ایشان توانمندی مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ندارد.
/موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
جعفر پور: صالحی فرزند فرهنگ است
به گزارش جماران، در روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، جمشید جعفرپور در موافقت با وزارت سیدعباس صالحی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: حدود ۴ دهه قبل ما انقلاب فرهنگی داشتیم که با نام خدا شکل گرفت و هدفش تغییر فرهنگ طاغوتی به فرهنگ اسلامی بود. امروز در بازنگری راه طی شده و نگاه به مسیر پیش رو، سوگمندانه باید بگوییم به رغم بهای سنگینی که مردم ایران برای این انقلاب دادند، دستاوردهای ما کمتر از انتظاراتمان بود.
جعفرپور با بیان اینکه امروز قرار نیست به بیان چرایی این واقعیت تلخ بپردازیم، گفت: متاسفانه سیاستزدگی مفرط بر همه شئون فردی و اجتماعی ما حاکم شده و همچون بختک روی فرهنگ افتاده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: برای مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیازمند فردی هستیم که فارغ از حاشیه ها و هیاهوهای سیاسی به ماموریتهای این وزارت بپردازد و رسیدگی به قرآن ، کتاب، مطبوعات ، سینما، تئاتر و انواع مسئولیتهای پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در دستور کار قرار دهد.
جعفرپور خاطرنشان کرد: سیدعباس صالحی فرزند فرهنگ است و ویژگیها و سوابقی دارد که ما را در رای اعتماد دادن به او کمک میکند. سابقه حضور طولانیاش در صحنههای فرهنگ، حضور در مناصب و مراجعی که فرهنگسازی و سیاستسازی فرهنگی میکنند، حضور در کمیسیونهای شورای عالی انقلاب فرهنگی ، چهار سال معاونت فرهنگی و عضو خانواده روحانیت بودن و آگاهی به مسائل اسلامی و مشورتپذیری از جمله ویژگیهایی است که در سیدعباس صالحی وجود دارد و ما را به اینکه با رای بالا او را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برسانیم، یاری میکنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: اعتقاد سیدعباس صالحی به گفتوگو و تعامل قابل توجه است. امروز گمشده ما در حوزه فرهنگ گفتوگو است. آنچه که در خانواده انقلاب و بین فرزندان امام و رهبری کم شده، گفتوگو است. بین فرزندان انقلاب گفتوگو کم شکل میگیرد و وقتی گفتوگو کم میشود، ناچار به حدس زدن درباره دیگران هستیم و وقتی حدس میزنیم از آنها غولهایی میسازیم که باید دن کیشوتوار به آنها حمله کنیم.
جعفرپور ادامه داد: صالحی این ویژگی را دارد که اهل تعامل است و میتواند بین تولیدکنندههای محتوای فرهنگ اسلامی یعنی حوزههای علمیه و کسانی که مسئولیت فرآوری آنها را دارند(یعنی هنرمندان) ارتباط برقرار کرده و اسباب گفتوگو را بین آنها فراهم کنند.
او خاطرنشان کرد: صالحی در اختلاف فرهنگی، حاشیهسازی نمیکند. این درد ما است که صحنههای فرهنگی به صحنه مچاندازی و وزن کشی گروههای سیاسی تبدیل شده است در حالی که باید مسائل این حوزه به روشهای فرهنگی حل شود.
جعفرپور انتقال نمایشگاه کتاب از مصلی به شهر آفتاب را رویداد بزرگ فرهنگی و کار بزرگ سیدعباس صالحی خواند که آن را بدون سر و صدا انجام داد و گفت: واگذاری حوزه کتاب به اهالی نشر، کاهش فساد با حذف بن نقدی، تمرکززدایی و توجه به استانهای محروم همگی جزو برنامههایی بوده که صالحی به آنها عمل کرده و نمایندگان باید این را بدانند که توجه به مناطق و مدیران استانهای شما نگاهی بوده که در سیدعباس صالحی و معاونت فرهنگی وجود داشته و بعد از این به عنوان وزیر در سایر حوزهها میتواند تداوم داشته باشد.
این نماینده مجلس یادآور شد: نگاهی به برنامههای پیشنهادی صالحی نشان میدهد که یک نگرش روشن و براساس مبانی نظری نسبت به مسائل فرهنگی در ایشان وجود دارد؛ سه هدف صالحی یعنی صیانت و تعالی هویت و سبک زندگی ایرانی اسلامی از مهمترین جنبههایی است که باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنوع یابد.
جعفرپور با تاکید بر اینکه برای رشد فرهنگ در کشور باید به اقتصاد فرهنگ توجه کرد، گفت: سیدعباس صالحی برنامههایی دارد که در این زمینه راهگشاست و به تولید و افزایش آفرینشهای هنری میانجامد. ۴۶ عنوان برنامه او نشان میدهد که صالحی با برنامهریزی وارد حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی شده و رای اعتمادی که شما نمایندگان در حجم بالا به صالحی خواهید داد نیز مشروط و معطوف به همین افراد و برنامههایی است که او اعلام کرده است.
او خاطرنشان کرد: من به عنوان مسئول کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام میکنم که این کمیسیون نسبت به وزارت سیدعباس صالحی رای مثبت داده است. که انشاالله دیگران هم بدانند که این نظر و دیدگاه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تخصصی است در عین حال توقع داریم که آقای صالحی پیگیری جدی منویات رهبری در حوزه فرهنگ را سرلوحه کار خود قرار دهد و امیدواریم پیگیری پیوست فرهنگی از سوی دولت بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
/موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
ادیانی راد: وزارت ارشاد صد در صد حاکمیتی است
به گزارش جماران، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، سیدعلی ادیانیراد در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و از شایستگی صالحی برای این پست دفاع کرد
وی تاکید کرد با احترام به نظرات همکاران مخالف ادله محکمی در نفی صلاحیت آقای صالحی برای تصدی وزارتخانه ندیدهام. دوستان بیشتر کارنامه وزارت سابق را نقد کردند در صورتی که باید برنامهها را تحلیل کنیم.
نماینده سوادکوه و جویبار تاکید کرد: همه میدانیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک وزارتخانه خطیر و پر مخاطره است و وزارتخانهای صد در صد حاکمیتی. درست است که این وزارتخانه به نوعی زیرمجموعه هیات دولت حساب میشود اما رویکردها، برنامهها و راهبردهای این وزارتخانه رویکردی حاکمیتی دارد. پس باید فردی برای ریاست آن انتخاب شود که اعتماد عمومی و حاکمیتی را توامان داشته باشد و به قول آقای صالحی بتواند نقطه اتصال و نخ تسبیح باشد.
او ادامه داد: زاویه نگاه وزیر، مبانی فکری و اندیشههایش باید در چارچوب اسلام و اندیشههای اسلامی – انسانی باشد و نباید خدایی ناکرده تفکرات اباههگری مرتجع یا غربزده و واداده داشته باشد که به سکولاریسم نزدیک است. بنابراین بر این اصل اجماع داریم که آقای صالحی دغدغهای برای حوزه فرهنگ اسلامی ما باقی نمیگذارد. دلیل دومم در موافقت نیز صلاحیت علمی و آکادمیک اوست که توامان دارای مدارک حوزوی و دانشگاهی است. یعنی نسبت به مقولات فرهنگی و هنری در چارچوب ارزشهای ملی و دینی ما کاملاً آشنا است. دو وجهی بودن مدارک تخصصی تحصیلی او یک نقطه مثبت است. اینکه آقای صالحی ۱۰ سال تحصیلات طبق اصول داشته و تدریس هم میکند یعنی آشنایی کامل با ادبیات حوزوی دارد و با مفاهیم آن آشناست.
ادیانیراد یادآور شد: تحصیلات دانشگاهی او نیز در حوزه دکتری کلام اسلامی با رویکرد فلسفه اسلامی است و این یعنی بهترین گزینه برای وزارتخانهای که پسوند اسلامی دارد. اگر وزیر زیربنای دینی و فرهنگی نداشته باشد چگونه میخواهد سکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست بگیرد.
این نماینده مجلس گریزی به سوابق اجرایی و مدیتی سید عباس صالحی زد و بیان کرد: دستگاههای فرهنگی ما از تکثر و تنوع عجیبی برخوردارند و در سابقه آقای صالحی میبینیم در اکثریت این نهادهای تصمیمساز فرهنگی عنصر اصلی بوده است. به عنوان مثال عضو کمیسیون فرهنگی شورای عالی امنیت ملی، عضو شورای انقلاب فرهنگی، عضو شورای عالی آموزش و پرورش بوده و سالها در سازمان تبلیغات اسلامی تجربه دارد و با تبلیغات اسلامی آشنا است. ما از یک وزیر غیر از این تجربیات دیگر چه میخواهیم. او از جنس فرهنگ کشور است.
نماینده مردم سوادکوه و جویبار درباره نقاط مثبت عملکرد وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ در معاونت فرهنگی نیز گفت: او به عنوان معاون فرهنگی نشان داد چارچوبهای فرهنگی را به خوبی میشناسد و به کاهش تصدیگری و توجه به بخش خصوصی تاکید دارد. اغلب وزرای پیشین کمتر دارای سوابق فرهنگی تا این حد بودهاند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یعنی فردی که باید رابط و واسط اهالی فرهنگ و علما و حوزه باشد و دکتر صالحی چنین است. دکتر صالحی در معاونت فرهنگی نشان داده که مورد اعتماد اهالی فرهنگ و علمای اعظام است. توجه به برونسپاری وکاهش تصدیگری نیز یعنی برنامههایی که همسو با اسناد بالادستی است. صالحی را فردی صالح برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میدانم.
/وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی/
سید عباس صالحی: دوره مدیرت در غیاب مردم گذشته است
به گزارش جماران، درجریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم، سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامههای خود پشت تریبون قرار گرفت و از سخنان موافق و مخالف خود و همچینین اعتماد رئیس جمهور به وی تشکر کرد.
صالحی در ادامه خود را به عنوان نماینده مدیران و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس حاضر معرفی کرد، گفت: جامعه ایرانی به اعتبار استعداد ذاتی خود در چهارراه تاریخی فرهنگ قرار گرفته و مفاخر فرهنگی زیادی را به جهان عرضه کرده و نقش مهمی در تبادلات فرهنگی جهان دارد و ایران پایگاه جهانی شدن فرهنگ است و سهم زیادی در تلطیف و شاعرانه شدن جهان داشته است.
او با اشاره به ویژگیهای جامعه ایرانی و فرهنگ ایرانی گفت: دینمداری و توحیدگرایی هزاران سال است که در این سرزمین وجود داشته و ورود اسلام به این خاک، شعله دینمداری را پرفروغ کرده است. از طرف دیگر مهر اهل بیت (ع) نیز بر جان و خاک مردم این سرزمین نقش بسته است و تار و پود ایران با مهر اهل بیت گره خورده است.
صالحی در ادامه با تاکید بر ضرورت گسترش اعتمادسازی میان اصحاب هنر و دولت، بهبود اقتصاد هنر و تقویت نقش نهادهای صنفی، خاطرنشان کرد: اعتماد عمیق به اصول اساسی دین، نظام اسلامی، انقلاب، رهبری، قانون و اخلاق از مهمترین رویکردهای وزارت ارشاد در دولت دوازدهم خواهد بود. این وزارتخانه به دنبال شفافیت در همه مراحل تصمیمگیری و اجرا است و ما معتقدیم دوره مدیریت پشت درهای بسته در غیاب مردم گذشته است.
او ادامه داد: برنامه فرهنگی دولت دوازدهم نیز با سه اصل گفته شده ارتباط دارد و همزمان با شرایط معاصر جهان با آیندهنگری همسو و هماهنگ است.
صالحی با اشاره به برنامههای دولت یازدهم گفت: گسترش اعتمادسازی میان اصحاب فرهنگ و هنر، افزایش کمی و کیفی محصولات و بهبود اقتصاد هنر تقویت نهادهای صنفی و شفافیت در حمایتها از جمله برنامههای دولت یازدهم در حوزه فرهنگ بود.
سید عباس صالحی با اشاره به شیوه مدیریت خود به چند مرحله اشاره کرد و گفت: ابتدا اعتقاد عمیق من به چهار اصل اساسی نظام اسلامی، انقلاب و رهبری، قانون و اخلاق است. این چهار اصل مبنای مدیریت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود. مورد دوم شفافیت در همه مراحل تصمیمگیری و اجرا است. دیگر دوره مدیریت پشت درهای بسته و در غیاب مردم گذشته است. اینجانب معتقد به مشارکت جمعی گفتوگو محور با اصحاب فرهنگ و هنر هستم.
صالحی ادامه داد: مورد سوم واگذاری امور به بخش خصوصی و فعالیت نهادهای صنفی است. همانطور که نمایندگان موافق اعلام کردند، من در دوره چهارساله معاونت فرهنگی با نگاه جدی این مسیر را طی کردم و معتقدم حوزه فرهنگ حوزه فعالیتهای عمومی اهالی فرهنگ در بخشهای خصوصی و صنفی است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نکته چهارم را تمرکززدایی جغرافیایی خواند و گفت: معتقدم خلاقیت ایرانی در همه ایران با همه اقوام و مذاهب و ادیان و سلیقهها است. در سیاستگذاری و اجرا در پهنه فرهنگ ایران همه ۸۰ میلیون را مدنظر قرار خواهیم داد. همانطور که در معاونت فرهنگی در سال ۹۵ حدود ۶۵ درصد منابع در استانها مصروف شد.
صالحی با اشاره به اینکه برنامه ارائه شده از سوی وی متکی بر اسناد بالادستی، برنامه فرهنگی دولت و برنامه ششم توسعه بوده، گفت: صیانت و تعالی هویت فرهنگی، حمایت از محصولات فرهنگی و هنری و دیپلماسی فرهنگ و هنر از مهمترین محورهای این برنامه است. من با اهالی هنر مانوس بوده و دغدغه و نگرانی آنها را میشناسم و تلاش خواهم کرد اهالی هنر هم همچون اهالی فرهنگ بر صدر بنشینند.
وی فرهنگ را ضلع جدی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: برنامه من در ارتباط با بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر پیشنهادهای روشنی دارد. ما به دنبال مانعزدایی و تمرکززدایی دولتی در حوزه فرهنگ و هنر، تسهیل قانونی و ساختاری تولید و خلاقیتهای فرهنگی و هنری، افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و توسعه زیرساختهای تولید و فروش محصولات فرهنگی هستیم و معتقدیم بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی امید دور از دسترسی نیست.
صالحی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هشت حوزه کاری دارد که من از نمایندگان محترم توقع دارم به این تنوع کاری با دقت توجه کنند. حوزه اول حوزه دین شامل قرآن، عترت، حج و زیارت و اوقاف است. حوزه دوم حوزه فرهنگی و شامل اهل قلم، نشر کتاب، ادبیات، کتابخانهها و نشر و چاپ است. حوزه سوم حوزه هنر است که شامل تئاتر، هنرهای تجسمی و موسیقی است. حوزه چهارم سینما، حوزه پنجم رسانه و حوزههای دیگر شامل محتوای فضای مجازی، فعالیتهای فرهنگی و هنری خارج از کشور و آموزشها و پژوهشهای فرهنگی میشود.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در این حوزه هشتگانه، در بخشی مدعی تخصص و در بخشی آشنایی نه چندان اندکی دارم. در حوزه هنر من تعلقخاطر و انس وجودی به این حوزه دارم و ارتباط کاریام نه تنها با هنر کم نبوده بلکه چند دهه با اهالی هنر مانوس بودهام.
سیدعباس صالحی ادامه داد: تلاش میکنم اهالی هنر مثل اهالی فرهنگ بر صدر بنشینند. در برنامه ۴۶گانه خود چند بسته برنامه مختلف برای حوزههای گوناگون فرهنگ و هنر معرفی کردم. برای بهبود فضای کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با رویکرد اقتصاد مقاومتی برنامه داریم. معتقدم فرهنگ هم حلقه ورود اقتصاد مقاومتی و هم یک بستر برای پیشبرد آن است. اگر اصول مرتبط با اقتصاد مقاومتی از توجه به نهادهای دانشبنیان، درونزایی و غیره است، این اصول در فرهنگ و هنر راحتتر و سریعتر و با هزینه کمتر میسر میشود.
او ادامه داد: برنامهام برای بهبود کسب و کار حوزه فرهنگ و هنر در سه شاخصه مانع زدایی، تمرکززدایی دولتی و جغرافیایی استوار است و همچنین تاکید و تصحیح قانونی بر خلاقیتهای فرهنگی است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح بیشتر برنامههای خود بیان کرد: در بحث زیرساختها نیز برنامههای متعددی داریم؛ از تصویب بنگاههای مالی و اعتباری در حوزه فرهنگی، افزایش سرانه فرهنگی با عنوان قدرتسازان، توسعه کشور و توجه به زیرساختهای تولید و عرضه محصولات فرهنگی. در نظر داریم با برقراری ارتباط خوب میان وزراتخانههای ارشاد و ارتباطات مسیر را برای محصولات فرهنگی دیجیتال و فعالیتهای فرهنگی در حوزه مجازی هموار کنیم.
صالحی اضافه کرد: همچنین توجه به افزایش حوزههای فرهنگی و هنری از معافیتهای مالیاتی، پوشش مناسب اصحاب فرهنگ و هنر برای برخورداری از حقوق مرتبط با خود از دیگر برنامههای ما برای حوزههای فرهنگ و هنر است. معتقدم هویتگرایی ایرانی – اسلامی با برقراری عدالت فرهنگی و بسترسازی مناسب برای تمامی حوزهها و شهرهای مختلف میسر میشود. زبان آداب و رسوم و فرهنگ مختلف قومیتهای گوناگون ایرانی یک فرصت است که ایران ما را رنگین کمانی زیبا کرده که به اتکا به آن میتوانیم فرهنگمان را غنیتر کنیم. در این مسیر در عین توجه به کثرت و وحدت باید تمامی قومیتها و زبانها سهم خودشان را در این تنوع فرهنگی داشته باشند و همین مساله است که اقتدار فرهنگی ما را افزون میکنند.
او درباره برنامههایش در حوزه حقوق و مالکیت فکری نیز گفت: تاکید بر حقوق مالکیت فکری و معنوی کسانی که آثار فرهنگی هنری تولید میکنند در زیرمجموعه حقوق شهروندی اهالی فرهنگ و هنر قرار میگیرند. صیانت از مالکیت فکری و معنوی اهالی فرهنگ و هنر و همچنین برخورد سریع و قاطع با نقضکنندگان این حق از جمله برنامههای ما است. البته در کنار الحاق و پیوستن به کنوانسیونهای مالکیت فکری را با توجه به چارچوبها و محدودیتهای خودمان مدنظر داریم.
سیدعباس صالحی با اشاره به لزوم اهمیت به دیپلماسی فرهنگی گفت: باور کنیم که سرمایه ایران نفت نیست بلکه فرهنگ و هنر و دانش ایرانی است و آنچه میرود نفت است و آنچه میماند فرهنگ است.
او ادامه داد: فرهنگ ثروت اساسی برای ایران است و جامعهای دارای امنیت، اقتصاد و پویا است که فرهنگ پویا داشته باشد و امنیت پویای جامعه در ارتباط اصحاب فرهنگ و هنر با حاکمیت و نقش پررنگ آنها در دیپلماسی است. لذا ما باید این نقش را زیاد کنیم و ظرفیتها را افزایش دهیم.
صالحی ادامه داد: باید به سمت گفتوگو و گسترش آن و همچنین مشارکت بیشتر حرکت کنیم؛ زیرا از الزامات اصلی گسترش دیپلماسی فرهنگی بالا بردن گفتوگو است.
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامههای خود به الزامات اجرای این برنامهها اشاره کرد و افزود: الزام اول ارتقای مالی و انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد است و نمیشود با بودجه حداقلی انتظار حداکثری داشت. دوم باید از افکار و اندیشههای مختلف و فکرهای دیگر استفاده کرد و آنها را به هم نزدیک کرد اما جلوی مداخلات غیرمسئولانه و غیر رسمی را باید گرفت.
صالحی ادامه داد: قاطعانه باید جلوی مداخلات دستگاههای غیرمرتبط را گرفت؛ زیرا این مداخلات فقط به اعتبار و اقتدار وزارت ارشاد ضربه نمیزند بلکه اقتدار و اعتبار کل نظام و حاکمیت را خدشهدار میکند. همچنین باید نقش حاکمیتی وزارت ارشاد ارتقاء پیدا کند زیرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها دستگاه منحصر حاکمیتی در حوزه فرهنگ است و همه مسئولان و افراد باید به این الزام احترام بگذارند و حوزه اختیارات نیز باید افزایش پیدا کند.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتقای نقش حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از دیگر برنامههای خود در وزارت ارشاد عنوان و خاطرنشان کرد: این وزارتخانه دستگاه منحصر حاکمیتی در حوزه اجرا در فعالیتهای فرهنگ عمومی است. ما همچنین نیازمند گفتگوی اهالی فرهنگ با خود، گفتگوی اهالی فرهنگ و هنر، گفتگوی اهالی فرهنگ و هنر با کنشگران دیگر اجتماعی، اصحاب دین و سیاست هستیم تا در این تعامل امکان پیدا کردن راهحلها وجود داشته باشد.
صالحی بر ضرورت مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر به عنوان کانون تحرکات فرهنگی و هنری و همچنین مشارکت دستگاههای فرهنگی در این موضوع تاکید کرد و گفت: من سیدعباس صالحی فرزند حوزه و دانشگاه تمامی اعتبار خانوادگی و سرمایه وجودیام را در کف گذاردم تا شاید سهمی در اعتلای دین و اخلاق و ارتقای فرهنگ و هنر ایران زمین داشته باشم. از خدا میخواهم مرا یاری کند تا نگرانیهای فرهنگی مقام معظم رهبری را به قوت فرهنگی بدل کنم، پیمان رییسجمهور منتخب ملت را با اهالی فرهنگ و هنر در تحکیم حقوق فرهنگی پاس بدارم و برای دغدغههای مراجع عظام و علمای اسلام چاره بیندیشم.
/موافق وزیر پیشنهادی کشور/
اولادقباد: رحمانی فضلی همه تلاش خود را برای منافع ملی به کار بسته است
به گزارش جماران، در هفتمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، فریده اولادقباد در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور پشت تریبون قرار گرفت و با تاکید بر حساسیت وزارت کشور گفت:
وزارت کشور حافظ نظم و امنیت است که مسئولیت سیاسی عمومی و هماهنگ کننده دولت و مردم در محلات، شهرها ، شهرستانها و هماهنگکننده امور دولت است و ماموریتهای متفاوتی دارد.
نماینده مردم تهران ادامه داد: ماموریتهای امنیتی، سیاسی، عمرانی و شهری و همچنین روستایی بر عهده وزارت کشور است و انجام همه این مسائل نیاز به وزیری آگاه نسبت به امور جامعه و با اطلاع کافی از مسائل سیاسی و توانمند دارد. دکتر رحمانی فضلی به عنوان این گزینه برای دولت دوازدهم میتواند به نحو مطلوبی به خواستههای مردم پاسخ دهد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی گفت: وزیر پیشنهادی کشور میتواند در این راستا مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی را بپذیرد زیرا دارای نگرش سیاسی و به جای تحلیل خطی دارای رویکرد تحلیلی به جامعه است. یعنی جامعه را از همه ابعاد اجتماعی سیاسی و فرهنگی در نظر میگیرد و در امر کلیات نظام سیاسی حرکت میکند و آن را بر سلیقه شخصی و جناحی ترجیح میدهد.
نماینده تهران با اشاره به سوابق اجرایی وزیر پیشنهادی کشور گفت: او در سازمانهای مختلفی کار کرده و رویکرد توسعه محوری و استفاده از همه ظرفیتها از خط مشی مدیریتی اوست او همه تلاش خود را برای منافع ملی کشور و مصالح مردم به کار برده و کارها را پیگیری کرده همچنین حضورش در حوزه اقتصاد مقاومتی زبان زد است.
اولاد قباد با اشاره به برنامه رحمانی فضلی درباره محورهای عملکرد وزارت کشور گفت: عملکرد وزارت کشور بسیار گسترده و متنوع است در حوزه سیاسی برنامهریزی و برگزاری انتخابات در فضای ایمن و سالم با مشارکت مردم و احزاب شکل گرفت و بنده به عنوان بازرس این فضا شاهد بودم که انتخابات با شعور و شور سیاسی و نظم برگزار شد که در این حوزه باعث ارتقای سطح مشارکت و تایید صحت انتخابات در همه کشور بود.
اولادقباد با اشاره به برگزاری انتخاباتهای مختلف در 4 سال گذشته از سوی وزارت کشور گفت: برنامهریزی و برگزاری انتخابات سالم و رقابتی با نظم و دقت که سرآمد آن انتخابات ریاست جمهوری بود و برگزاری انتخابات مکانیزه و الکترونیک برای اولین بار در جمهوری اسلامی، ایشان را فردی پیشگام نشان می دهد که امیدواریم در آینده شاهد برگزاری انتخابات مکانیزه به شکل کامل در سراسر کشور باشیم.
نماینده تهران گفت: تلاشهای رحمانی فضلی در زمینه احزاب نیز قابل توجه است. زمانی مردم برای گرفتن مجوز در صفهای طولانی میماندند اما با اعتقاد قلبی او به تکثرگرایی با ۵۴ مجوز تاسیس حزب یا گروه سیاسی موافقت شد همچنین راه اندازی خانه احزاب، ایجاد فضای آرامش سیاسی و برگزاری ۳۰ کنگره احزاب از دیگر فعالیتهای شاخص رحمانی فضلی است. تقویت مشارکت در مناطق قومی و مذهبی از دیگر توانمندیهای اوست و این انتظار وجود دارد که برای اقلیتهای قومی سهمیه مدیریتها در سطح کشور افزایش پیدا کند.
اولاد قباد افزود: ۷۵ درصد برنامههای رحمانی فضلی همسو با اسناد بالادستی است. همچنین از کارهای بارز او تشکیل و راهاندازی ستاد اربعین است و در رابطه با حوزه زنان فرآیند اجرای سند امنیت کودکان و زنان را در کارنامه خود دارد.
نماینده مردم تهران در پایان گفت: در حال ۱۵۰ نفر از بانوان مشغول فعالیت در پستهای مدیریت زیر نظر وزارت کشور هستند که انتظار داریم این رقم افزایش پیدا کند.
/موافق وزیر پیشنهادی کشور/
گودرزی: مباحت سیاسی و انتخاباتی دوره گذشته برگ زرینی در کارنامه انقلاب است
به گزارش جماران، در هفتمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی، مسعود گودرزی، در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور پشت تریبون رفت و با بیان اینکه وزارت کشور گسترده ترین وزارت خانه کشور است گفت:موضوع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی حتی احوال شخصی افراد نیز به این وزارتخانه مربوط میشود.
وی همچنین تاکید کرد مشکلاتی در این دستگاه گسترده وجود دارد که نیازمند دقت و توجه است، اما در عین حال نقاط قوتی هم وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره را انتخابات های برگزار شده در سال جاری گفت:مباحث سیاسی و انتخابات دوره گذشته برگ زرینی برای اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران بود. ما چندین دوره انتخابات را برگزار کردهایم و همه میدانیم این شور و مشارکت بیسابقه بوده است؛ چراکه در دورههای گذشته حداکثر ۳۹ میلیون نفر شرکت میکردند اما در این دوره ۴۲ میلیون شرکت کردند که این بیسابقه بوده است.
گودرزی با اشاره به زمان ثبتنام انتخابات گفت: تلاش صادقانه و جهادی دوستان در وزارت کشور از ۲۹ اسفند تا ۶ فروردین در زمان ثبتنام انتخابات و اقداماتی که پس از آن انجام شد، منتج به برگزاری انتخاباتی شد که همه ما شاهد بودیم.
او با بیان اینکه در این دوره هیچ رای و صندوقی باطل نشد، گفت: این اقدامات به عنوان شاخصی بیانگر این است که کارهای فراوانی انجام شده تا این حرکت عظیم مردم نمایش داده شود. اینها کارهای ارزشمند رحمانیفضلی است که به خاطر روحیه تعاملی او با دستگاهی نظارتی از جمله شورای نگهبان بوده است.
این نماینده مجلس دهم ادامه داد: در حوزه سیاسی کدام در خواست سیاسی در کمیسیون ماده ۱۰ افراد مانده است. تمامی درخواستها در دوره آقای رحمانیفضلی پاسخ داده شده و تشکلها مجوز گرفتند و فعالیت خود را انجام میدهند.
گودرزی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه امنیتی از سال ۸۰ تا ۹۲، ۲۵ دستور العمل و طرح امنیتی مصوب شده در حالی که در این ۴ سال ۳۰ طرح امنیتی مصوب شده و این باعث شده که در طول سی سال روند سرقتهای عمومی افزایش داشته اما در این چهار سال کاهش داشته این هماهنگیهای مستمر باعث آرامش در جامعه شده است.
او با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مرزها گفت: در این دوره ساماندهی مرزها انجام شده است. همه دستگاههای اجرایی میدانند معیشت مرزنشینان و بازارچههای مرزی به چه صورت بود و امروز همه ساماندهی شده است. همچنین وضعیت کولبران سامان دهی شده و امروز کولبران با عزت اقدام خواهند کرد و دلالان حق کولبران را نخواهند برد و این اقدامات در حوزه مرزنشینان انجام شده است.
این نماینده مردم خاطرنشان کرد: در حوزه مسائل اقتصادی بعد از ابلاغ سیاستهای کلی سه استان به عنوان پایلوت مشخص شد. وزارت کشور در اندک زمانی کارها را انجام داد و درباره مشکلاتی که پدیده شاندیز داشتند ۱۳۶ هزار نفر پروندههایشان بررسی شد.
/مخالف وزیر پیشنهادی کشور/
سعیدی: هم و غم رحمانی فضلی رضایت همکارانش است
به گزارش جماران، در جریان هفتمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی، زهرا سعیدی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشور پست تریبون قرار گرفت و گفت:مخالفتم براساس تعابیر و بداخلاقیها نیست؛ بلکه برپایه عهدم با مردم در جهت اصلاح ساختار و برنامهها است. لذا اهمیت جایگاه وزارت کشور در سیاست داخلی و توسعه کشور بر کسی پوشیده نیست و موارد متعددی در نظر دارم.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی افزود: از آقای رحمانیفضلی به طور شفاف پاسخ میخواهم و مجلس به جهت جایگاه نظارتی خود باید به سکینه قلبی برسد و هدف، روشن شدن و شفافسازی است و مجلس نشان داده هرجا که لازم بوده در کنار سایر قوا حاضر شده است و هیچ قصدی برای نصحیت دولت ندارد.
سعیدی خطاب به وزیر کشور اظهار داشت: در دولت یازدهم آقای روحانی شما را با رویکرد توسعهمحور دعوت به کابینه کرد و چقدر فکر میکنید برای این مسیر اقدامات شایسته در چهار سال گذشته انجام دادید؟ آیا استانداران و فرمانداران شما با این ویژگی انتخاب شدند؟ چقدر در چهار سال گذشته به اصفهان سفر کردید که به عنوان مرکز صقل سیاسی و امنیت کشور است تا از نزدیک با واقعیتها مواجه شوید؟ واقعاً خودتان به عملکرد سیستمها و نقش آن در هماهنگیها به ویژه در ظرفیت توسعهای برای حل معضل بیکاری و به کارگیری ظرفیتها خصوصاً در بحث اقتصادی رضایت دارید؟
وی با انتقاد از عدم حضور وزیر کشور در استانهای مختلف طی چهار سال گذشته، خاطرنشان کرد: اینکه تمام هم و غم وزیر کشور رضایت همکاران خود باشد و به نظر مجلس اهمیت ندهد تفکر نادرستی است. اگر هم ما این را نقد میکنیم حسب وظیفه نظارتیمان است و شان مجلس و نمایندگان با برخی رفتارها کم و زیاد نمیشود.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در بودجه سال ۹۶ اعتبارات استانی ۳۰ درصد افزایش نمییافت در این صورت کار استانداران نمایشی و بیاثر میشد. متاسفانه استانداری که با حکم شما استاندار شده حتی یک جلسه ملاقات مردمی نگذاشته است.
سعیدی با انتقاد از نحوه فعالیت وزارت کشور برای حل معضل بیکاری و همچنین مهاجرین غیرمجاز، درباره نقش و حضور زنان در وزارت کشور نیز گفت: انتظار ما از آقای روحانی معرفی حداقل یک وزیر بود و حالا هم امیدواریم یک خانم در راس وزارت علوم قرار گیرد، اما در وزارت کشور هم استفاده از زنان به قدر کفایت نبوده و جا داشت به استانداران تاکید شود که در ادارات کل، فرمانداریها و بخشداریها از توانمندی زنان شایسته استفاده کنند. البته ما به دنبال سهمخواهی نیستیم و معتقدیم شایستهسالاری باید ملاک قرار گیرد.
وی با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با موادمخدر نیز گفت: به دلیل کمتوجهیها و عدم حضور فردی که هم و غم کافی داشته و دائم انجام وظیفه کند مشکلات بیشتر شده و ما عزم جدی و برنامه مشخصی پیدا نکردیم و شاهد ایجاد بیاعتمادی در مردم هستیم.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی بیکاری، تورم و اعتیاد را سه نگرانی عمده مردم عنوان و خاطرنشان کرد: سالانه چهار هزار نفر در کشور قربانی موادمخدر میشوند و موادمخدر عامل ۵۰ درصد طلاقها، ۶۵ درصد همسرآزاریها، ۳۵ درصد سرقتها و ۲۵ درصد قتلهاست و گردش مالی سه میلیارد دلاری دارد که میتواند بسیاری از عرصههای سیاسی و اقتصادی را تحتالشعاع قرار دهد.
سعیدی حضور همزمان رحمانی فضلی در وزارت کشور و ستاد مبارزه با موادمخدر را غیرقانونی عنوان و خاطرنشان کرد: لازم است توضیحات شفافی به نمایندگان داده شود که وزارت کشور برای مبارزه قاطع با قاچاقچیان چه اقدامی انجام داده است.
وی در پایان گفت: ما از وزیر کشور انتظار داشتیم برای مهار و جلوگیری از چالشهای اجتماعی، حاشیهنشینی، مهاجرت، مقابله با باندهای موادمخدر و تامین امنیت برگزاری همایشها و برنامههای فرهنگی اقدامات ویژه انجام دهد.
/موافق وزیر پیشنهادی کشور/
تربتی نژاد: رحمانی فضلی سوابق اجرایی درخشانی دارد
به گزارش جماران، در ادامه جلسه هفتم مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی کابینه دوازدهم،نورمحمد تربتینژاد، در موافقت با کابینه دوازدهم پشت تریبون قرار گرفت و در راستای توضیح اهمیت وزارت کشور گفت:تمشیت امور نیروی انتظامی، تحقق و توسعه آزادیهای سیاسی و اجتماعی، راهبری و پشتیبان شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداریها و دهیاریها، ایجاد نظام مطلوب تقسیمات کشوری، هماهنگی امور استانداران، نظارت بر امور اتباع و مهاجرین، اجرای انتخابات اعمال مدیرتی بحرانها و بسیاری موارد دیگر از مسئولیتهای وزارت کشور است.
نماینده مردم گرگان ادامه داد: مسئولیت این وزارتخانه حساس، مهم و گسترده است و باید به کسی سپرده شود که از حیث شخصیت، تعهد، تخصص، تجربه و برنامه از بالاترین ویژگیهای برخوردار باشد. بنده رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور را با توجه به شناختی که نسبت به او دارم فردی توانمند برای سکانداری مجدد این وزراتخانه میدانم و شناختم از وی یک شناخت رزومهای بر روی کاغد نیست بلکه مبتنی بر شناخت حدود ۳۰ ساله از ایشان است و وی از نظر شخصیت، فردی کوشا، خلاق، دلسوز، متدین انقلابی مورد وثوق نظام و از نظر سیاسی فردی اعتدالگرا است.
تربتینژاد همچنین بیان کرد: رحمانی فضلی از نظر تحصیلات دارای دکترای تخصصی در رشته مرتبط و عضو هیئت علمی یک دانشگاه معتبر و با فعالیتهای علمی فراوان و موثر است البته از نظر سوابق اجرایی نیز تاکنون حدود ۲۰ جایگاه مدیریتی را در سابقه مدیریتی ۳۲ ساله خدمت تجربه کرده است که مهمترین آنها ستاد مبارزه با مواد مخدر، هلال احمرف صداوسیما، دیوان محاسبات کشور، جانشینی فرماندهی کل قوا در نیروی انتظامی، نمایندگی مجلس در دوره چهارم و تجربه چهار ساله وزرت کشور در د ولت یازدهم از سوابق وی است که می تواند چراغ راه مطمئنی رای رای اعتماد به وی باشد.
نماینده مردم گرگان در مجلس افزود: رحمانی فضلی با این سوابق اجرایی درخشان توانست از نظر عملکردی هم در حوزه وزارت کشور در دولت یازدهم اقدامات و موفقیتهای زیادی را رقم زند که نمونه آن، این است که در حوزه امنیتی توانست با اولویت دادن به اصل پیشگیری از بسیاری از رخدادهای ضد امنیتی جلوگیری کرده به طوری که در طول چهار سال دولت هیچگونه بحران امنیت در کشور نداشتیم.
وی افزود: رحمانی فضلی با ارتقای دانش و مدیریتی نیروی انتظامی موجب افزایش قابل ملاحظه اعتماد عمومی به پلیس شده است و این امر سرمایه بزرگ معنوی و امنیتی برای نظام است.
تربتینژاد گفت: در دوران وزارت رحمانی فضلی امنیت گردشگران خارجی به طور چشمگیری ارتقا یافته که این امر اقدامی بینظیر در جهت سیاستهای اقتصاد مقاومتی است؛ ضمن اینکه با سیاستهای موفق خود توانست همکاریهای امنیتی را با کشورهای جهان مخصوصا همسایه افزایش دهد.
وی ادامه داد: رحمانی فضلی توانست در دولت یازدهم پوشش حفاظتی ۶۰۰۰ کیلومتر مرز خاکی و ۲۷۰۰ کیلومتر مرز آبی را با کشورهای همسایه کامل کند و در امور اتباع بیگانه با اجرای طرح بیمه درمانی اقشار آسیب پذیر اتباع بیگانه با همکاری سازمان ملل متحد نقش بشردوستانه خود را در وزارت کشور اجرا کند.
نماینده مردم گرگان در مجلس در ادامه بیان کرد: در حوزه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقداماتی از قبیل صیانت از حقوق شهروندی، توجه به احزاب و بررسی صلاحیتهای نامزدهای نمایندگی در مجلس انجام دهد؛ همچنین در حوزه اقتصادی و عمرانی توجه ویژه به حاشیه نشینی، پسماندهای شهری وروستایی، تقویت و کارآمدی مدیریت بحران کشور و همچنین وضعیت معیشتی مرزنشینان اقدامات موثری انجام شده است.
تربتی نژاد در ادامه اظهار کرد: رحمانی فضلی با سوابق و عملکردی که داشته برنامههای خود را برای دولت دوازهم ارائه کرده است که برنامههای وی با درصد بالایی از اسناد بالادستی مطابقت دارد.
وی با اشاره به محوریترین برنامههای ارائه شده توسط رحمانی فضلی گفت: در حوزه سیاسی؛ توجه به مشارکت سیاسی مردم، حضور بیشتر احزاب و تشکلها در فضای سیاسی کشور، توجه به حقوق شهروندی و آزادیهای سیاسی، افزایش تعامل میان دولت اقوام مذاهب و احزاب و پیگیری لایحه جامع انتخابات کشور مورد توجه قرار گرفته است.
تربتینژاد ادامه داد: توجه به اقدامات پیشگیرانه برای کاهش آسیبهای اجتماعی، تقویت اختیارات شوراهای اسلامی، توجه به تشکلهای مردمی و وحدت ملی با تاکید بر هویت ملی و دینی، احترام به اقوام ایرانی، صیانت از کیان خانواده و ارتقای نقش بانوان وجوانان در نظام مدیریتی کشور در برنامه های وی در حوزه اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: در حوزه اقتصادی نیز توسعه پایدار توجه به بهبود فضای کسب و کار و ر شد و توسعه اقتصادی به ویژه سرمایه گذاری داخلی و خارجی و پیگیری اقتصاد مقاومتی وهمچنین در حوزه مدیریت بحران توجه به ایجاد مراکز هشدار سریع و مقاوم سازی تاسیسات زیربنایی از جمله برنامه های وی است.
نماینده مردم گرگان در مجلس در پایان اظهار کرد: امیدوارم با توجه به جایگاه حساس وزارت کشور و با توجه به ویژگی های علمی و فرهنگی رحمانی فضلی در دولت یازدهم و سیاستهای وی در دولت دوازدهم بتواند با کسب رای اعتماد بالا بار دیگر در ادامه خدمت به کشور و نظام موفق باشد.
/موافق وزیر پیشنهادی کشور/
نادری: برای رحمانی فضلی بن بستی وجود ندارد
به گزارش جماران، در جریان هفتمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، شهاب نادری در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور پشت تریبون قرار گرفت و با تاکید بر اهمیت وزارت کشور گفت: وزارت کشور مهمترین نماد مشارکت سیاسی یعنی انتخابات را در کشور به عهده دارد.
نماینده مردم پاوه و جوانرود ادامه داد: رحمانیفضلی دارای نگرش سیستمی و قدرت تحلیل بوده و دارای تفکر جامعهنگر است و همه ابعاد را در کنار هم چینش میدهند و دنبال حل مسئله است. در سخت ترین شرایط با توجه به نبوغ فکری بنبستی برای او وجود ندارد. او دارای رویکرد مدیریت بحران است و در هر شرایطی قدرت تصمیمگیری خاصی دارد که براساس منطق انجام میدهد.
وی همچنین گفت: رحمانیفضلی بسیار نقدپذیر است، اگر مشکلی باشد آن را پیدا و مورد بررسی قرار میدهد. دارای مدیریت میدانی است او یکی از وزیرانی است که پر سفرترین و پرتحرکترین در حوزه خود بوده است و از مناطق آسیب دیده بازدید داشته است این بیانصافی است که بگویند او در صندلیاش نشسته و جایی نرفته است.
نادری تصریح کرد: او استاندار، فرماندار و بخشدار را در استانهای پایلوت که برای مجموعه اقتصاد مقاوتی انتخاب شده بودند، فعال کرد و اقداماتی خوبی انجام شد. همچنین بحث تمرکززدایی را در پیش گرفت و عدم تمرکز در کشور در دوران او تشکیل شده است.
نادری با بیان اینکه رحمانیفضلی دارای برنامههایی برای تقویت استانهاست، گفت: در دوران او بودجه استانها از ۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش داشته است. اختیارات تام به استانها و تمرکز زدایی از اقدامات اوست. مجموعه دستگاهها با پیگیری ایشان به مدیریت استانها واگذار شده است.
او ادامه داد: همه نمایندگان از هر طیفی دنبال رایآوری سیاسی رحمانی فضلی هستند او با توجه به سابقه کاری که در دستگاههای مختلف داشته دارای شخصیتی پخته، ورزیده و با قدرت نوآوری بالا است که این سرمایه مهمی برای کشور است.
/وزیر پیشنهادی کشور/
رحمانی فضلی: دیگر حزبی منتظر مجوز نمی ماند
به گزارش جماران، در هفتمین جلسه مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر پیشنهادی کشور در دفاع از برنامه خود پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به سوابق خود گفت: بنده به عنوان کسی که تجربه یک دوره نمایندگی را دارم، در کسوت معاونت پارلمانی در صداوسیما و شورای عالی امنیت ملی درخدمت شما عزیزان بودم و دو دور نیز رای اعتماد برای مسئولیت دیوان محاسبات را برای خدمت به مجلس را دارم و لطفی که در یک دور تصدی مسئولیت وزارت کشور پیدا کردم، فضای مجلس و نمایندگان را میشناسم و به آنها حق میدهم موضوعات منطقهای و ناحیهای مردم را پیگیر باشند.
رحمانی فضلی ادامه داد: آنچه در این چند روز دیدم، تماما زیبایی بود. فرمانداری شیروان که زادگاه و محل تربیت من است، در زمان نوجوانی در جایی قرار داشت که حداقل یک بار در روز باید برای رفتن به مدرسه باید از آن رد میشدیم. جلوی آن دو سرباز حضور داشت و هیچ کسی بجز مسئولان و مدیران، حق ورود به آن را نداشت. از آرزوهای ما در آن دوران، رفتن به داخل آن بود و با پیروزی انقلاب از اولین کارهای ما رفتن به فرمانداری بود. هماینک خدا را شکر میکنم ۴۳۰ فرمانداری و ۱۴۰۰ بخشداری در کشور در خدمت بنده است و شما بر ما نظارت میکنید.
وی ادامه اداد: همه باید خدا را برای انقلاب اسلامی، داشتن چنین رهبری و داشتن مجلس سپاسگذار باشیم. از رئیسجمهور که این بار نیز لطفشان شامل بنده شد و بنده را معرفی کردند، تشکر میکنم.
او با بیان اینکه وزارت کشور بابت جنبههای استراتژیک در حوزههای سیاسی، اجتماعی و امنیتی میتواند نقش مهمی داشته باشد، تصریح کرد: این وزارتخانه میتواند در جهت تامین امنیت ملی و رضایت عمومی مردم موثر باشد. سیاست خارجی دنباله سیاست داخلی است و ارتباط و تعامل آن با سیاست داخلی ناگسستنی است.
وزیر پیشنهادی وزارت کشور تاکید کرد: یک کشور توسعهیافته با مردم رضایتمدار میتواند پشتوانهای قوی برای وزارت امور خارجه باشد تا آن وزارتخانه با تمام توان در عرصه جهانی برای تامین منافع کشور فعالیت کند.
رحمانی فضلی در ادامه عنوان کرد: اگر توفیق یابم که در چهار سال آینده نیز در این مسند قرار بگیرم به مردم اثبات خواهم کرد که تمام تلاشم را برای اجرای اهداف برنامههایم به کار گرفتهام.
او تاکید کرد: با نگاهی که وزارت کشور و شخص رئیس جمهور دارد مبنای ما توسعه است. رئیس جمهور هم در دوره قبل و هم این دوره مکررا تاکید کردند که توسعه باید از اصول اصلی ما باشد.
وزیر پیشنهادی کشور ادامه داد: موضوع توسعه یک موضوع همه جانبه و پایدار است ما باید توسعه اجتماعی، اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی داشته باشیم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: وزارت کشور نقش ویژهای در هماهنگی بین سایر وزارتخانهها و نهادها دارد. ۱۴ دستگاه اجرایی با وزارت کشور به طور مستقیم در تعامل هستند در زمان بحران این وزارتخانه و دستگاههای اجرایی به طور هماهنگ با یکدیگر کار میکنند.
وزیر پیشنهادی کشور در دولت دوازدهم تاکید کرد: اگر میخواهیم کشوری متعادل و متوازن داشته باشیم باید نگاهمان به توسعه باشد. در ۷۰ سال اخیر با مطالعهای که انجام شده بدون تعارف میتوان گفت مرزهای ما از عدم توازن رنج میبرند.
او ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما مناطقی است که تجمع ثروت در آنها وجود دارد که به همان میزان نیز جرم و جنایت و آسیبهای اجتماعی افزایش پیدا میکند. اگر ما خواستار جغرافیای کامل توازن هستیم باید به درستی گام برداریم.
رحمانی فضلی با اشاره به منشور حقوق شهروندی اعلام کرد: وزارت کشور در حوزه حقوق شهروندی که یکی از نگرانیها و دغدغههای رئیس جمهور است به خوبی اقدام کرده است. ما با استناد به فصل سوم قانون اساسی شاخصههایی که این امر را تهدید میکند شناسایی و آنها را رفع خواهیم کرد.
وزیر کشور با بیان اینکه ما در حوزه سیاسی توانستیم با همکاری احزاب و بلوغ سیاسی و شعور ناشی از تجربه ۳۹ ساله حزب، موضوع خانه احزاب را اداره کنیم گفت: امروز خانه احزاب پشتوانه قوی است و با تغییر اساسنامه توانستیم خانه احزاب را در خدمت احزاب و رشد و بلوغ سیاسی برای مردم قراردهیم که اثرات آن مشهود خواهد بود.
او ادامه داد: ۹ خانه احزاب در استان و ۵۴ حزب و گروه سیاسی مجوز گرفتند و هیچ حزبی در انتظار مجوز نیست ما توانستیم فضای امنیتی جریانهای سیاسی و فعالیتهای سیاسی را با کمک مردم و احزاب و خبرنگاران به گونهای سامان دهی کنیم که در روز ۱۶ آذر بیش از ۶۰۰ سخنرانی داشتیم که با کمترین مشکل انجام شده است و بیش از ۱۷۰۰ تجمع در انتخابات داشتیم که تنشهای اجتماعی با آن مواجه نبودیم و این نشان از بلوغ سیاسی مردم و احزاب و گروهها است.
/مخالف وزیر پیشنهادی نفت/
ابطحی: فارغ التحصیلان نفت پشت در هستند
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، سیدمحمدجواد ابطحی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت پشت تریبون قرار گرفت و گفت: کاری به مسائل فنی وزارت نفت ندارم. در این حوزه تضاد منافع در بحث کسب و کار و مدیریت استراتژیک داریم. میگوییم وقتی مدیریت دولتی و خصوصی در یک جایی با هم یکسان شد، فساد میآورد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: این مسئله بحث مفصلی دارد. گره اصلی فسادهای نهادینه شده عدم توجه به تعارض منافع است. اصل ۱۴۱ قانون اساسی رییسجمهور و معاونان و کارکنان رییسجمهور را از داشتن دو شغل برحذر میداند. از جمله مدیریت عامل و هیات مدیره انواع شرکتهای خصوصی. باشگاه اندیشهورزان نفت و نیرو را داریم. آقای زنگنه بفرمایید خودتان، معاونان و رییس دفتر شما در این باشگاه چه میکنید؟ این باشگاه موسسهای خصوصی است که در سال ۹۴ تاسیس شده است. تصمیمات راهبردی وزارت نفت در این باشگاه گرفته میشود. باید تکلیف مشخص شود. این مسئله تعارض منافع ایجاد میکند. آقایان میتوانند باشگاه بزنند ولی آنجا نروند. تهمت نمیزنم اما نباید عضو این باشگاه باشید.
این عضو فراکسیون اصولگرایان ولایی گفت: اینکه وزیر گفت، جای گروهبانها نیست باید بگوییم آقای زنگنه شما ۲۸ ساله بودید معاون وزیر ارشاد بودید و ۳۰ ساله شدید، وزیر شدید. شما از کی ژنرال شدید؟ آقای زنگنه باید به مجلس میآمدید و نماینده میشدید. کی به بچهها میدان داده شده مدیر اجرایی شوند؟ جوانان الان چه کنند؟ فارغالتحصیلان نفت پشت در هستند.
/مخالف وزیر پیشنهادی نفت/
خادمی: آمار های وزارت نفت همراه با بزرگنمایی است
به گزارش جماران، در جریان بررسی وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی،هدایت الله خادمی در مخالفت با بیژن زنگنه پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به بدهی های وزارت نفت گفت: طی چهار سال گذشته دهها بار در رسانهها مطرح شد که وزارت نفت ۵۰ میلیارد دلار بدهکار است؛ یعنی ۵۰ میلیارد دلار وام بدون بهره برداری اجرایی کردن پروژههای اساسی به وزارت نفت داده شده است یعنی ۵۰ میلیارد دلار فاینانس داخلی بدوه بهره که جای تقدیر و تشکر دارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با بخشی از این منابع مالی فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی تا شهریور ۹۲، ۹۳ درصد پیشرفت، فازهای ۱۷ و ۱۸، ۸۵ درصد و فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ بیش از ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند و یک سال پس از حضور حضرتعالی با همت شما و همکارانتان تکمیل و باعث شد برداشت از مخازن مشترک پارس جنوبی برای اولین بار برابر یا بیشتر از قطر شود. پس این فاینانس داخلی چه اشکالی داشته است؟ مردم محروم و بیکس شهرستانهای ایذه و باغملک با عبور ۲۰۰ کیلومتر رودخانه کارون در دل خود بیش از ۲۰ سال است آب شرب ندارد. ۲۰ سال است که همه دولتها آمدند و رفتند و نتوانستند ۳۰۰ میلیون دلار فایناس داخلی یا خارجی دهند تا مردم مجبور به کوچ نشوند. امیدوارم با دست مبارکتان بهرهبرداری از این پروژه را کلنگ زنی کنید
وی آمار اعلام شده تولید و صادرات نفت قبل و بعد از تحریم را بزرگنمایی دانست و خطاب به مردم مدعی شد: به عنوان یک کارمند وزارت نفت با ۳۰ سال سابقه و دهها سال مدیر عامل شرکتهای نفتی و نایب رییسی کمیسیون انرژی مجلس خدمت شما عرض میکنم افزایش تولید نداشته بلکه برگشت به تولید را داشتهایم. کاملا با آن فرق دارد. اگر بخواهیم موضوع را ساده توضیح دهیم دقیقا مثل این است که تصمیم گرفتهایم به مسافرت بروید شیر آب و گاز را میبندید، پس از بازگشت از مسافرت شیر آب و گاز را باز میکنید، همین. گر چه برای اینکه چاههای صدمه نمیبینند و از تولید نیفتند، تولید چرخشی از چاههای خواهیم داشت که کاری روتین است که در شرایط عادی هم انجام میشود.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: تحریمها ما را متوقف کرد و نتوانستیم تولید در دسترس را بفروشیم. با همت دولت، تیم دیپلماسی و نظام تحریمها برداشته شد و چاهها را باز کردیم و فروختیم. از تیم دیپلماسی، رییسجمهور و دکتر ظریف باید تشکر کرد. آقای ظریف در اینجا مظلوم واقع شدند. پس بزرگترین دستاورد وزارت نفت آن هم با وزیری قوی با سه دهه وزارت نباید فقط متاثر از دیپلماسی وزارت امور خارجه، تیم مذاکره کننده، نظام و رییسجمهور باشد و عملا نباید بازگشت به تولید و قبل از تحریم را به حساب وزارت نفت گذاشت بلکه باید به حساب نظام، وزارت خارجه، رییسجمهور و بقیه گذاشت که چنین فضایی ایجاد شد تا اجازه فروش را به ما دادند.
خادمی با نقد برنامه پیشنهادی وزیر نفت ادامه داد: این برنامه همان برنامه سال ۹۲ است که معاونت نظارت مجلس این برنامه را مورد بررسی و گزارش داده است که آمایش سرزمینی و دهها مورد دیگر در آن دیده نشده است و فقط ۲۸ درصد برنامههای پیشنهادی با احکام و اسناد بالادستی انطباق دارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: جناب مهندس، فرمودید در سال ۹۴ در بنزین خودکفا میشویم اما روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین وارد میشود، گفتید مدیریت مصرف سوخت را سامان میدهید اما نه تنها سامان ندادید که میزان مصرف بنزین به بیش از ۸۰ میلیون لیتر در روز رسید، گفتید تا سال ۹۶ و در شرایط تحریم میتوانید تولید نفت و میعانات گازی را به ۵.۷ میلیون بشکه برسانید ولی نشد، گفتید پرونده پارس جنوبی را در پایان دولت یازدهم میبندید ولی نبستید، گفتید ژنرالها را جایگزین گروهبانها میکنید ضمن ایراد به این ادبیات که در صنعت جایگاهی ندارد و از فرد بزرگی مثل شما انتظار نمیرود اما هر شش معاون و قائم مقام شما استعفا دادند و رفتند.
وی ادامه داد: شاید منظور از ژنرالها همان تعداد زیادی نماینده بازمانده در انتخابات مجلس باشد که هیچ تخصصی هم متناسب با وزارت نفت ندارند، البته تعدادی دیگر هم منتظر استخدام در سه سال آینده هستند و هم اکنون در تهیه مقدمات به سر میبرند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: آقای مهندس لطفا من بعد نمایندگان مجلس را استخدام نکنید تا نمایندگان مجلس به رسالت ذاتی و نظارتی خود ادامه دهند و به فکر مردم محروم باشند. رییس جمهور و رییس مجلس و رییس قوه قضاییه لطفا جلوی این مفسده و رانت دو طرفه را بگیرید. اگر امید به استخدامها نبود آن وقت وزیران پیشنهادی بهتر صداقت موافقان و مخالفان واقعی خود و تعداد آرای واقعی خود را مشاهده میکردند.
علی لاریجانی که ریاست جلسه را بر عهده داشت پس از اتمام سخنان این نماینده خطاب به وی، گفت: این سخن شما اشتباه است، چرا چنین چیزی را میگویید؟
خادمی اظهار کرد: که منظور او نمایندگانی است که نتوانستند به مجلس راه پیدا کنند اما لاریجانی با تاکید به وی گفت شما میگویید نمایندههای مجلس و یعنی همین افرادی که اینجا هستند.
/موافق وزیر پیشنهادی نفت/
لاهوتی: زنگنه از افتخارات دولت یازدهم است
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، مهرداد لاهوتی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت در ابتدا محمد جواد جواد ابطحی را مخاطب قرار داد و گفت: در پاسخ به صحبتهای آقای ابطحی در مورد حضور وزیر نفت در باشگاه اندیشهورزان نفت و نیروی ایرانیان باید بگویم که آقای زنگنه به هیچ وجه تمایل حضور در این باشگاه را نداشتند و از یک سال قبل از ایشان شنیدم که قصد واگذاری این باشگاه را دارند. شرایط باشگاهداری در کشورمان در حال حاضر بسیار سخت است و اجحاف در حق زنگنه است که بخواهیم درباره وی اینگونه صحبت کنیم.
نماینده مردم لنگرود درد ادامه با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم حوزه نفت در شرایط بحرانی و تحریمها قرار داشت و صادرات ما به بازارهای جهانی روزی یک میلیون بشکه بود، ادامه داد: ماموریت آقای زنگنه این بود که ضمن افزایش تولید باید مشتریهای نفت ایران را احیا میکرد.
لاهوتی گفت: آقای زنگنه باید چراغ قوه در دست میگرفت و مشتریهای از دست داده نفت ایران پیدا میکرد. ماموریت زنگنه پس از برجام آغاز شد و توانست بسیاری از مشتریهای از دست رفته را احیا کند.
او تاکید کرد: از افتخارات دولت روحانی و افتخارات آقای زنگنه است که امروز صادرات نفت ایران به بیش از ۲.۵ میلیون بشکه رسیده است.
نماینده مردم لنگرود با اشاره به توسعه پارس جنوبی اظهار داشت: از ۱۱ فاز پارس جنوبی، پنج فاز در این دولت به بهرهبرداری رسید و یکی از افتخارات دولت روحانی این است که برداشت ما از ذخایر نفتی از برداشت قطریها افزایش یافته است.
او تاکید کرد: همین چند وقت اخیر بود که ۲۲۰ نماینده مجلس بابت افزایش سهم ایران از ذخایر نفتی نسبت به قطریها از آقای زنگنه تشکر کردند.
لاهوتی همچنین با اشاره به گازرسانی به روستاهای کشور اظهار داشت: در طول چهار سال گذشته به ۹ هزار روستا گازرسانی شده که یکی از اقدامات موفق آقای زنگنه در وزارت نفت محسوب میشود.
او تاکید کرد: گازرسانی به سیستان و بلوچستان و زاهدان زمانی آرزوی ما بود و هر سال اعداد و ارقام مربوط به این حوزه در قوانین بودجه تکرار میشد اما خوشبختانه در طول وزارت آقای زنگنه در دولت یازدهم این موضوع محقق شد.
نماینده مردم لنگرود با اشاره به رشد ۲۴ درصدی پتروشیمی در دولت یازدهم اظهار داشت: پتروشیمی از ۴۰ میلیون تن به ۵۰ میلیون تن افزایش پیدا کرد.
لاهوتی همچنین با بیان اینکه خودکفایی در بنزین همواره یکی از مطالبات نمایندگان مجلس و مردم بود، گفت: خوشبختانه امسال در بحث بنزین به خودکفایی میرسیم و ۷ الی ۸ شهرستان در کشورمان موفق به تولید بنزین سوپر شدهاند.
او همچنین با اشاره به انعقاد قرارداد توتال اظهار داشت: این خواسته ما نمایندگان مجلس بود که در حوزه نفت، سرمایهگذاری خارجی ۶۵ میلیارد دلاری داشته باشیم. آقای زنگنه توانست با قرارداد توتال ۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند.
این نماینده مجلس افزود: قبل از سال ۹۲ روزانه ۶ میلیون متر مکعب گاز وارد کشور میکردیم. امروز ۱۳ میلیون مترمکعب گاز صادر میکنیم.
/موافق وزیر پیشنهادی نفت/
احمدی لاشکی: کارنامه زنگنه در وزارت نفت درخشان است
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، قاسم احمدی لاشکی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت پشت تریبون قرار گرفت. وی سخنان خود را با مروری بر سابقه زنگنه آغاز کرد و گفت: قرار است از وزیری صحبت کنیم که پنج سال در وزارت جهاد، ۹ سال در وزارت نیرو و ۱۲ سال در وزارت نفت حضور داشته است و ۲۶ سال تجربه وزارت را با خود همراه دارد و ۹ بار از مجلس رای اعتماد گرفت است.
وی تاکید کرد:اگز زنگنه اینبار هم از نمایندگان رای اعتماد بگیرد، دهمین بار است که نمایندگان مردم به او اعتماد کرده اند.
نماینده مردم چالوس در ادامه از کارنامه زنگنه در این چهار سال سخن گفت و افزود: تولید روزانه نفت خام ما در مدت چهار سال اخیر یک میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه افزایش یافته و میزان صادرات دو برابر شد. همینطور ۹ هزار روستا از نعمت گاز بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: توسعه حوزه دریای خزر و انطباق عملکرد وزارت نفت با برنامهها و اسناد بالادستی بر اساس گزارش معاونت نظارت مجلس در برنامهها و عملکرد آقای زنگنه برگ زرین و افتخارآمیزی را رقم زده که همراهی و انطباق با سیاستهای رهبری در حوزه نفت و گاز این کارنامه را درخشانتر میکند.
نماینده مردم چالوس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برنامه ششم توسعه نیز در برنامههای وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم به خوبی دیده شده، همینطور قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و بودجههای سنواتی نیز جایگاه مطلوبی در برنامههای آقای زنگنه دارند.
وی در خصوص قرارداد توتال، گفت: آنچه که از جلسههای ۱۱ ساعته با مسئول کمیسیون انرژی و جلسات متعدد با رییس کمیسیون برنامه و بودجه و مسئولین نظارتی مجلس دریافتم هیچ مغایرتی با قانون در قرارداد توتال وجود ندارد و مسئولین حقوقی کشور نیز مهر تاییدی بر این قرارداد زدند.
/مخالف وزیر پیشنهادی نفت/
انارکی: برنامه پیشنهادی زنگنه مبهم است
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهای کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، احمد انارکی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه ابهامات و سوالاتی در برنامه پیشنهادی زنگنه وجود دارد گفت: باید قراردادهای نفتی مبتنی بر جذب سرمایه گذاری خارجی برای توسعه میادین نفتی و گازی به خصوص میادین مشترک باشد که به نظر می رسد این انتظار به خوبی برآورد نشده است؛ به طوری که جذب سرمایه گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه پنجم نیست.
وی ادامه داد: چرا در شرایطی که همسایههای ما با سرعت در حال توسعه و برداشت از میادین مشترک هستند از سرمایههای در گردش مردم در صنعت نفت استفاده نمیشود.
انارکی ادامه داد: یکی از بندهای برنامه پیشنهادی آقای زنگنه جذب سرمایه گذاری از کشورهای خارجی برای کسب درآمد است. سوال این است آیا قرار است این درآمد محدود به چند کشور شود؟ همچنین معلوم نیست که قرار است امنیت اقتصادی سرمایه گذاران را تامین کرد؛ از طرف دیگر به موضوع مشارکت بخش خصوصی در این سند اشاره شده که افکار عمومی خاطره خوشی از حضور بخش خصوصی در فروش نفت ندارند.
وی با اشاره به برنامه زنگنه برای تاسیس شرکتهای غیردولتی جهت سرمایه گذاری در فعالیتهای اکتشاف و توسعه و بهرهبرداری از میادین مشترک گفت: آیا بهتر نیست به جای تاسیس شرکتهای جدید، شرکتهای فعلی را توانمند کرده و از آنها حمایت شود؟
نماینده رفسنجان همچنین با اشاره به بخشی از برنامههای زنگنه برای برون رفت از چالشهای پیش روی صنعت نفت گفت: بدهی شرکت ملی نفت به سیستم بانکی یکی از این مشکلات است که راهکار شما بهبود روابط پولی و بانکی بین دولت و شرکت نفت مطرح شده است. این راهکار ابهامات بسیاری دارد که حتی با فرض رفع این ابهامات حداقل ۱۰ سال با چنین راهکاری طول می کشد تا بدهی های دولت به شرکت نفت پرداخت شود.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های دیگر شما نقش آفرینی جدی در صادرات گاز است ولی سوال این است با توجه به روند صعودی مصرف گاز ، آیا گازی برای صادرات باقی می ماند؟
وی افزود: اجرای طرح های بهینه سازی مصرف سوخت از دیگر برنامههای آقای زنگنه است اما آیا یوزارت نفت میتواند به تنهایی چنین طرح هایی را اجرایی کند یا اینکه احتیاج به عزم جدی و همراهی و همدلی با سایر وزارتخانهها همچون صنعت، اقتصاد و سازمان محیط زیست وجود دارد؟
انارکی با بیان اینکه در صنعت نفت مشکلاتی از حیث نیروی انسانی وجود دارد افزود: خروج نیروهای بازنشسته از طریق بازنشستگی و وجود نیروهای غیرمتخصص با هدف ایجاد اشتغال مشکلاتی را به وجود آورده که مشخص نیست قرار است آقای زنگنه برای رفع آن چه تمهیداتی بیندیشد؛ آن هم در شرایطی که نیروی انسانی در این وزارتخانه از باب معیشت نارضایتی بیشتری دارد و حتی بورسیهها نیز بعضا جذب نمی شوند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بخشی از منابع طرحهای پتروشیمی و پالایشگاهی صرف خرید دانش فنی میشود افزود: چرا با وجود این حجم از مراکز علمی و دانشگاهی و دانشبنیان و نخبگان جوان از برنامههای آنها استفاده نمیشود؟ به طور کلی برنامه شما برای تقویت رابطه نظاممند با مراکز علمی و دانشگاهی و همچنین حمایت از نخبگان و پژوهشگران چیست؟
نماینده رفسنجان با قدردانی از اقدامات زنگنه در دولت دوازدهم برای گازرسانی در عین حال از بی عدالتی درباره طرح های گازرسانی انتقاد کرد و افزود: بعضا برخی از استان ها با پیشرفت ۸۰ درصدی برای گازرسانی مواجه بودند؛ آن هم در شرایطی که برخی دیگر از استانها پیشرفت ۳۳ درصدی برای گازرسانی روستایی داشتهاند.
وی همچنین با انتقاد از واردات بنزین گفت: جای تاسف است که با داشتن منابع نفت و گاز هنوز وارد کننده بنزین هستیم؛ حال اینکه میتوان با تبدیل نفت خام از فراوردههای آن استفاده کرد؛ همچنین با توسعه منابع پایین دستی پتروشیمی میتوان ضمن کسب بیشترین ارزش افزوده اشتغال زایی نمود.
/موافق وزیر پیشنهادی نفت/
نادری: زنگنه از پاک دست ترین وزرای دولت یازدهم است
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، شهاب نادری در دفاع از وزیر پیشنهادی نفت پشت تریبون رفت و باتاکید بر اینکه دفاع از زنگنه دفاع از پاک دستی است، افزود:ایشان یکی از پاکدست ترین وزرای کابینه یازدهم بودهاند. دفاع از مکتب زنگنه دفاع از مکتب اعتماد به نفس و برجام نفتی است.
او افزود: آقای زنگنه به همراه آقای ظریف توانستند برجام نفتی را به ثمر برسانند و نباید اقدامات این دو بزگوار نادیده گرفته شود.
نماینده کرمانشاه گفت: تا ۱۰ سال پیش گفتمان نفتی ایران ، گفتمان تحقیر و عقده ملی بود و امروز دیپلماسی نفتی غرور تاریخی را به ارمغان آورده است.
نادری خاطرنشان کرد: چرا برخی باید وزیر را متهم به رانتخواری و مجلس را متهم به دفاع این مورد کنند، نباید اختلافات شخصی را در تریبون مجلس مطرح کرد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس گفت: آقای زنگنه مردی از خطه کرمانشاه و قهرمان توسعه و آبادانی است که به اذعان مراجع نظارتی و قضایی از سلامت اقتصادی برخوردار است.
او گفت: توانایی علمی و ظرفیت بالای مدیریت ایشان به همراه اندیشه توسعهگرا و استراتژیک او ایشان به شیخ الوزراء مبدل کرده است.
نادری با انتقاد از برخی که زنگنه را عمال آمریکا میدانند، گفت: استفاده از این الفاظ توهین و افترا به وزیر نفت است ایشان فردی است که زیر بمباران صدام همچنان صادرات نفت را پیگیری میکرد و زمانی که قیمت نفت کاهش پیدا کرد اجازه نداد سهم صادرات در اوپک کم شود و همیشه در جهت منافع ملی حرکت میکرد و این فرد در عرصه جهانی از قدرت بالای چانهزنی و تاثیرگذاری برخوردار است.
/موافق وزیر پیشنهادی نفت/
قره خانی: کارنامه 26 ساله زنگنه گویای شایستگی وی است
به گزارش جماران، در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، اسدالله قرهخانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت گفت: باورم این بود که در این مرحله از معرفی وزرا نیاز به سخنرانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت وجود نداشته باشد چرا که کارنامه ۲۶ ساله دوره وزارت ایشان به ویژه طرح های بزرگ دولت یازدهم قوی ترین سند گویای سلامت و شایستگی ایشان در دولت دوازدهم است ولی به دلیل طرح برخی از مسائل ضروری دیدم در موافقت با آقای زنگنه صحبت کنم.
وی افزود: در زمستان سال ۹۶ دولت ترکمنستان با آمدن موج سرما به شمال با قطع گاز باج خواهی افزایش قیمت کرد، و موفق شد در زمستان ۹۵ مجددا با قطع گاز باج خواهی کند اما آقای زنگنه با نمایدنگان جلسه گذاشت و برای عبور از بحران طلب همکاری کرد و نهایتا با بهره برداری از خطوط گاز دامغان، ساری و نکا سایه شوم تهدید گاز ترکمستان در زمستان برای همیشه از بین رفت.
قره خانی اضافه کرد: رسیدن به ظرفیت برابر با قطر آرزوی دست نیافتنی بود که تبدیل به عقده حقارت شده بود سهم ایران از پارس جنوبی ۲۸۰ میلیون متر مکعب گاز در روز بوده که با افتتاح فازهای مختلف پارس جنوبی به ۵۷۵ میلیون مترمکعب گاز در روز برابر با قطر افزایش پیدا کرد.
این نماینده مجلس یادآور شد: وقتی برجام با دیپلماسی تیم مذاکره کننده به نتیجه رسید آقای زنگنه گفت توان افزایش صادرات از یک میلیون به دو میلیون بشکه را داریم و در زمان کوتاهی فراتر از دو میلیون صادر کردیم. همچنین توطئه دیگری برنامه ریزی شد و می خواستند با طرح فریز نفتی و کاهش سهم نفت در کویت ما را بی بهره کنند اما بعد از برجام جمع کثیری از شرکت های بزرگ و کوچک بینالمللی به منظور مشارکت در سرمایه گذاری نفت و گاز به ایران سرازیر شدند.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس به طراحی قراردادهای نفتی در دولت یازدهم همچنین به انجام مذاکرات با توتال برای سرمایه گذاری در پارس جنوبی، انتقال دانش نفتی، استفاده از حداکثر توان تولید داخلی، احیای سواپ نفتی و نقش نفت در توسعه و اشتغال به عنوان عملکرد وزارت نفت، اشاره کرد و از نمایندگان خواست همه وزرا را با رای قاطع از میدان بهارستان به پاستور بدرقه کنند و بعد از آن نقش نظارتی خود را در مقابل وزارت خانه ها ایفا کنند.
/وزیر پیشنهادی نفت/
عقل سیاسی دارم/مذاکره راهحل مسائل کشور است نه مخاصمه/دست ظریف را میبوسم
به گزارش جماران، بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت در دفاع از برنامههای خود برای کابینه دوازدهم، گفت: در کشور ما هنگامی که از نفت صحبت میکنیم فقط یک کالا نیست. نفت و وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی و بازرگانی خارجی است و در مسیر توسعه اقتصادی غیرمتکی به نفت و صنعت پتروشیمی نیستیم. ضمن اینکه بودجه کشور مستقیم و غیرمستقیم به نفت وابسته است.
وی تصریح کرد: این اهمیت سبب شده تا دشمنان در برخورد با جمهوری اسلامی ایران بیش از هر موردی به اعمال تحریمها و اشکالتراشی علیه صنعت نفت پافشاری کنند. صنعت نفت و مجاهدان آن خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن هستند.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: در این روزها که فرصت شد به دلیل رای اعتماد در مجلس و در کمیسیونها و فراکسیونهای تخصصی حضور داشته باشم به توسعه میدانهای مشترک، تسریع در انعقاد قراردادهای نفتی، پرهیز از خامفروشی، حمایت از ساخت داخل و مدیریت نیروی انسانی تاکید کردم.
وی افزود: در برنامهای که بنده ارائه کردهام و گزارشی که معاون نظارت مجلس تهیه کرده 47 درصد برنامههای پیشنهادی بنده با احکام بالا دستی منطبق است، 40 درصد همسو بوده و در هیچ مورد مغایرتی با اسناد بالادستی یافت نشده است البته در 13 درصد هم اشارهای نشده به این اسناد، نه اینکه مغایرتی وجود داشته باشد.
زنگنه گفت: اساسا در برنامهای که تهیه کردهام منطبق بر برنامه ششم توسعه بوده و معتقد هستم که وزیر نمیتواند برنامه دهد و برنامه آن چیزی است که در قانون وجود دارد و آنچه که ما ارائه میکنیم راهکارهایی است که برای برنامههای مصوب و بودجههای سنواتی ذکر میشود.
وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: بنابراین همه اسناد بالادستی که از سیاستهای رهبری گرفته تا قانون برنامه ششم مورد تاکید بنده است و مهمترین چیزی که معتقدم در صنعت نفت باید به آن توجه شود سرمایهگذاری در این صنعت است به ویژه برای توسعه میدانهای مشترک که تمام اینها باید طی این چهار سال تعیین تکلیف و سرمایهگذاری شود.
وی خاطرنشان کرد: عقد قراردادهای جدید نفتی با هدف توسعه میدانها و جذب سرمایهگذار خارجی و ایجاد اشتغال باید صورت گیرد و طبق برنامهای که تهیه کردهام 200 میلیارد دلار ظرف پنج سال باید سرمایهگذاری انجام شود که از این میزان 120 تا 130 میلیارد آن باید از طریق منابع خارجی جذب شود و در این شرایط است که میتوانیم بخشهای بالا دستی و پایین دستی را رونق دهیم.
زنگنه گفت: به عنوان مثال اگر در خوزستان حرکتی ایجاد شود باید طرحهای توسعهای میدانهای نفتی اجرایی شوند و در این سرمایهگذاریها دهها میلیارد دلار و صدها اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز با هدف افزایش تولید در بازارهای جهانی است، بیان کرد: بر اساس سیاستهای کلی نظام، افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت متناسب با ذخایر موجود و برخوردار کشور از قدرت اقتصادی، امنیتی و سیاسی است و در واقع این افزایش تولید باید متناسب با ذخایر انجام شود.
وی با بیان اینکه «ما سومین ذخایر نفت دنیا را در اختیار داریم»، گفت: اما از نظر تولید میزان پایین است و باید در نظر داشته باشیم که نفت مقولهای است که فقط اقتصادی نیست و رابطه تولید با سایر کشورها برای ما قدرت و جایگاه سیاسی و امنیتی را رقم میزند.
زنگنه اتمام فازهای پارس جنوبی را از دیگر برنامههای خود عنوان کرد و گفت: فاز یازده در این چهار سال در مرحله نوسازی و بازسازی قرار میگیرد، ضمن اینکه احداث پایانههای نفتی را در دستور کار خود داریم. البته باید در نظر داشته باشیم که اگر میخواهیم خامفروشی نکنیم باید تولید پتروشیمی را تقویت کنیم.
وزیر پیشنهادی نفت یادآور شد: زمانی که من وارد وزارت نفت شدم در سال 76 تولید پتروشیمی ما یک میلیارد دلار بود و در سال 84 این تولید به چند برابر خود رسید و در این سالها هم نزدیک به 9 میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی ما اضافه شده است.
وی ادامه داد: برای پالایشگاهها هم پیشبینی شده که از 1.7 میلیون بشکه به سه میلیون بشکه برسیم.
زنگنه گفت: یکی دیگر از طرحهای ما این است که گاز در مشعل نداشته باشیم و در شهرستان بهبهان هم برای جلوگیری از سوزندان گازها فقط سه میلیارد دلار سرمایهگذاری در حال انجام است.
وزیر پیشنهادی نفت به نقشآفرینی جدی در حوزه صادرات گاز هم اشاره کرد و گفت: میگویند وزارت نفت در صادرات گاز کاری نکرده است، وقتی کمبود گاز داشتیم چه چیزی را صادر میکردیم؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه «قراردادی را در زمینه تولید لولههای مقاوم خوردگی به امضا رساندهایم»، گفت: ما ظرف سه سال سازنده این لولهها خواهیم شد البته در این قرارداد یک شرکت ایرانی و خارجی مسئولیت کار را بر عهده دارند. البته قراردادهایی هم برای ساخت مته و تجهیزات درون چاهی در دستور کار داریم.
زنگنه با اشاره به اینکه «تکمیل شبکه گازرسانی کشور هم باید هر چه سریعتر انجام شود»، گفت: بهینهسازی مصرف سوخت، تقویت مدیران نفت و مساله معیشتی نیروی انسانی در حوزه نفت هم در دستور کار قرار دارد.
وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: در سال 84 کل نیروهای رسمی 120 هزار نفر بود اما وقتی بنده برگشتم نیروی انسانی نفت به 220 هزار نفر رسیده بود یعنی 100 هزار نیرو اضافه شده بود بدون اینکه کاری انجام شود، لذا حل این معضل کار بزرگی است، نیروهای قرارداد مدت موقت داریم که وضع زندگی خوبی ندارند. امیدوارم که با کمک شما نمایندگان تلاش شود تا راهحلی برای مشکلات اینها پیدا کنیم.
وی همچنین به مسئولیتهای اجتماعی حوزه نفت نیز اشاره کرد و اظهار داشت : بنده افتخار میکنم و خدای متعال را شکر میکنم که این دفعه جزو اولین دفعاتی است که وزیری برای رای اعتماد به مجلس میآید و نمایندگان مناطق نفتخیز از وزیر حمایت میکنند. ما به مسائل اجتماعی این مناطق توجه کردهایم و اینگونه نیست که آنها را مزاحم بدانیم. آنها همراهان ما هستند، ما باید به بهبود زندگی آنها توجه کنیم.
زنگنه با تاکید بر حمایت از جذب سرمایهگذاری، گفت: چهار سال پیش وقتی برای رای اعتماد به مجلس آمدم آقای زاکانی و نادران را دیدم و به آقای نادران گفتم ما با هم مخالف باشیم و از هم متنفر نباشیم، گفت نیستم و در مسیر کاریم در سال 93 از ایشان و آقای توکلی کمک خواستم و این دو نفر مردانه کمک کردند و زمانی که مساله منافع ملی مطرح است آنها به من کمک کردند.
وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه «برای بار نهم است که به مجلس برای رای اعتماد میآیم»، گفت: این دفعه یکی از لذتبخشترین خواهد بود زیرا همه در چارچوب منافع ملی حرف میزنند. در مجلس باید با هم باشیم و کمک کنیم کشور توسعه یابد. مذاکره راهحل مسائل کشور است نه مخاصمه.
وی در مورد سوال نمایندگان مبنی بر تولید صادرات نفت منطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی، گفت: تمامی اقدامات ما با مجموعه سیاستها مطابقت دارد.
زنگنه در مورد اظهارات یکی از نمایندگان مخالف خود درباره باشگاه نفت و نیرو، اظهار داشت: این باشگاه یک موسسه غیرانتفاعی و غیردولتی است که در سال 91 مشغول به فعالیت شده و ما زمانیکه آن را ثبت کردیم در خواب هم نمیدیدیم که کسی مانند آقای روحانی بیاید و ما وزیر بشویم و بنده هم نه عضو هیات مدیره و مدیرعامل آن هستم بلکه عضو هیات موسس هستم. نمیدانم چرا بعضی از دوستان حساس هستند، شما اگر میدانید کاری خلاف قانون است به قوه قضاییه و کمیسیون اصل 90 میگفتید. مثل اینکه کشف جدیدی شده باشد اینگونه مطرح میکنید. چرا بعضیها اینقدر نگران هستند، اگر هم روزی بخواهد منحل شود اموالش با اجازه ولایت فقیه به یک موسسه دانشگاهی واگذار میشود.
وزیر پیشنهادی نفت درباره 50 میلیارد دلار وام بیبهره هم اینگونه پاسخ داد: کجا بیبهره است؟ مگر بانک مرکزی وام بیبهره به کسی میدهد؟
وی درباره اینکه گفته میشود چرا تولید در صنعت نفت اضافه نشده، گفت: اگر میخواهید با من مخالفت کنید چرا حق کارگران نفت را نادیده میگیرید. فکر میکنند تولید نفت مثل شیر آب است که باز کنیم و اضافه شود. کارگران زحمت کشیدهاند تا تولید را برگرداندند البته من هم نه، آقای ظریف زحمت کشید. من دست آقای ظریف را میبوسم که دست ما را باز کرد تا بتوانیم تولید داشته باشیم.
زنگنه تصریح کرد: زمانی هم که بحث فریز تولید ایران مطرح شد من ایستادم، آن زمان یک عده گفتند زنگنه میخواهد ارزان فروشی کند، گردن من را هم بزنید حاضر نیستم از سهم ایران در بازار جهانی بگذرم.
وزیر پیشنهادی نفت در ادامه در مورد اظهارات نماینده ایذه و باغملک مبنی بر استخدام نمایندگان برای رایآوریاش در مجلس، گفت: هر دورهای که تمام میشود امیدوارم البته شما 10 دوره رای بیاورید. یکی از دغدغههای هیات رییسه و وزرا این است که این نمایندهها(ادوار) که کار ندارند به آنها کار دهید، چه کارشان کنیم، اگر نگران شغل و آیندهشان باشند هزاران مفسده دیگر درست میشود. بنده بچه که نیستم، خودتان هم میدانید نماینده دوره قبل یک شهر چگونه میتواند در رای اعتماد یا علیه من کاری انجام دهد در حالیکه با نماینده فعلی با هم رقیب هستند، من اینقدر عقل سیاسی هم دارم.
زنگنه گفت: برخی از نمایندگان میگویند چه وقت میدان به جوانها میدهید، بدانید من خیلی اصرار کردم که شخص دیگری را به عنوان وزیر نفت معرفی کنند اما خیلی اصرار و پافشاری کردم، آخرش من تنها ماندم و همه پشت من را خالی کردند و نهایتا بنده معرفی شدم.
وی در پایان با اشاره به کشتی گرفتن رسول خادم در المپیک جهانی که یک بار از کشتی خداحافظی کرد و بار دیگر در عرصه کشتی حاضر شده و مدال نقره گرفت، گفت: او به من درس داد که برای عزت ایران باید از آبروی خود گذشت.
/مخالف وزیر پیشنهادی نیرو/
مختار: مسبب خشک شدن زاینده رود، ارومیه، هامون و گاوخونی بیطرف است
به گزارش جماران، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی،جلیل مختار به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو پشت تریبون قرار گرفت و در توضیح معیار سنجش وزرا گفت:میزان سنجش وزرای پیشنهادی بر اساس عملکرد و سوابق، برنامههای پیشنهادی، تطبیق برنامه ها با برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی انجام میشود..
وی ادامه داد:آقای بیطرف در تحقیقات مهندسی، طرحهای سدسازی و انتقال آبها به عنوان مسئول بلندپایه در دولتهای پنجم و ششم در اجرای طرحهای مطالعاتی، در دولت هفتم و هشتم نیز حضور داشتید که این حضور موجب اجرای پروژههای منجر به تخریب زیست محیطی شد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مدعی شد: در استان فارس، سد زرینه، سد مرند و سد زنوز با تصمیمات نادرست شما تخریب شده است. پروژه قمرود محرومیت مردم الیگودرز را شامل شده است. سد کوههای نمکی جزو فاجعههای جهانی است. آقای بیطرف شما در دیدار با اعضای فراکسیون امید نیز صادق نبودید و فاجعه سد گتوند را به گردن رییسجمهور قبل انداختید. البته در این مسئله شکی نیست اما اجرای سد چند مرحله دارد. مراحل مطالعه، اجرا و آبگیری است. شما در مرحله اول و دوم وزیر نیرو بودید سد گتوند یک اشکال دارد و آن جانمایی اشتباه است.
نماینده مردم آبادان در مجلس خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی مسبب بحران خشک شدن ارومیه، زاینده رود، هامون، گاوخونی و بحرانهای فراآب را شد. ریزگردها در ۱۴ استان گسترش یافته و باعث آن مهندس بیطرف است. چرا در برنامه پیشنهادی خبری از حل ریزگردها نیست؟ چون تصمیمات غیرعلمی بیطرف علت ایجاد این چالشهاست.
وی ادامه داد: انتقال آب از مناطق مستعد به مناطق کم آب بیانگر سیاستهای غیر آمایشی و بیتوجهی به مناطق جغرافیایی کشور است. این مسئله موجب تخریب اکولوژیک و زمینهای ورزشی شد که مبنای آن در دوره مدیریتی آقای بیطرف بنیان گذاشته شد. مسئولان حق ندارند فقط استان خود را آباد کنند. آیا شما در سال ۹۱ در مصاحبهای با روزنامه آفتاب یزد با انتقال آبهای گسترده امکان ایجاد کارخانههای فولاد و سرامیک سازی یزد را فراهم نکردید؟ آیا اعتراف نکردید که موضوع انتقال آب را به عنوان یک دغدغه شخصی دنبال کردید؟ نتیجه این انتقال چه بود؟ غیر این بود که استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری از آب سالم محروم نشدند؟
وی تاکید کرد: اگر آقای بیطرف در دوره مدیریتیاش به صورت علمی رفتار کرده بود امروز گرفتار ریزگردها و کمبود آب نبودیم.
/مخالف وزیر پیشنهادی نیرو/
قاضی پور: بسیاری از فجایع حاصل دوارن مدیریت بیطرف است
به گزارش جماران، در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی، نادر قاضی پور به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو پشت تریبون قرار گرفت و گفت و با تاکید بر اینکه شرایط زیست محیطی فعلی حاصل عملکرد بی طرف است گفت: ایشان در کمبود آب شرب سالم سهیم است. 14 استان کشور درگیر ریزگردهاست. جیرهبندی آب در شهرها و روستاها و حمل آن با تانکر خجالتآور است. آیا مشکلات آبی کشور به دلیل کمبود بارندگی است یا مدیریت ناکارآمد است؟ آقای بیطرف با وضعیت بیماری و مدیریت شرکتهای مولد نیروگاهی، تجارت و توسعه مولد نیروگاه جهرم، مدیریت راهبردی مهندسی مرام، زرینکالای مبین و دهها شرکت دیگر میتوانید در وزارت عریض و طویل نیرو موفق باشید؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس افزود: با تخلفات نیروگاهها که حضرتعالی رییس هیات مدیره آن بودید، میتوانید برخورد کنید. اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد دزدی و رانت به وجود میآید. آقای بیطرف در بستن حقابه هیرمند توسط افغانستان شما آن دوران هیچ کاری نکردید و سیستان و بلوچستان را به این روز انداختید. برای مهار آبهای مرزی چه برنامهای دارید. آیا مثل سابق، مدیریت شما به نفع خارجیها خواهد بود یا به نفع داخل؟ اعتقادی به جمعاوری آبهای سطحی دارید؟
وی همچنین ادامه داد: نمایندگان استانهای گلستان، گیلان و مازندران با همت خودشان انتقال آب از خزر را در برنامه ششم منتفی کردند، آقای بیطرف شما میخواهید با آنان درگیر شوید؟ یقینا زورتان به این شیرمردان شمالی نمیرسد. احیای جریان دائمی زایندهرود اصفهان خواست عمومی ایران است، آیا توان مدیریت آن را دارید؟ البته که ندارید. استان خوزستان که هم اکنون با مشکلات عدیده آب و هوایی دست و پنجه نرم میکند، این وضعیت شایسته مردم جنوب کشور نیست. نیامده، برق اهواز قطع شده است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: آیا سزاوار است تهرانیها با دمای کمتر از 20 درجه برق داشته باشند و جنوبیها برق نداشته باشند؟
نماینده مردم ارومیه همچنین در پایان گفت: آقای بیطرف در زمان مدیریت شما در وزارت نیرو چندین دریاچه و تالاب خشک شد یا در حال خشک شدن است و دومین دریاچه نمکی جهان، دریاچه ارومیه که با جان میلیونها ارتباط مستقیم دارد، در زمان مدیریت شما ارتفاع آب این دریاچه چهار متر کاهش یافت. در زمان احمدینژاد سه متر کاهش یافت. به جای احیا و نجات دریاچه ارومیه فاضلاب و پساب شهرکهای صنعتی، نیروگاه ها و پتروشیمیها بدون تسویه داخل دریاچه ارومیه میریزند.