در حاشیه این مراسم محمد نبی حبیبی در پاسخ به سوال خبرنگار جماران در خصوص مرزبندی این حزب با جمنا و معرفی کاندیدای مستقل در انتخابات ریاست جمهوری اخیر گفت: ما در مقابل جبهه مردمی نیروهای انقلاب نایستاده ایم. موتلفه قبل از اعلام موجودیت تشکیلات جمنا نامزد ریاست جمهوری خود را انتخاب و معرفی کرد، تاریخ انتخاب آقای میرسلیم در شورای مرکزی، پس از مقدمات فراوانی که در بدنه حزب داشتیم، هفته اول آذر ماه سال 95 بود. اعلام نامزدی آقای میرسلیم نیز نهم دیماه بود. منتهی در آن زمان جبهه مردمی فرد خاصی را به عنوان نامزد معرفی نکره بود که بخواهیم بگوییم جبهه مردمی یک نفر را معرفی کرده و موتلفه هم در مقابل کاندیدا معرفی کرده است.
حبیبی ادامه داد: من اشکالی نمیبینم که به صراحت عرض کنم به عنوان تشکیلات موتلفه اسلامی معتقدیم بایستی آنچه را که به عنوان یک تشکیلات حزبی 54 ساله جمع بندی میکنیم اعلام کنیم. ما مسلما حق معرفی کاندیدا داریم. حق این را داریم که در انتخابات مجلس اظهار نظر کنیم یا در انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا نامزد داشته باشیم. این حق ما را کسی نمیتواند منکر شود.
وی افزود: معرفی کاندیدای مستقل سیاست ماست، در زمانی که اصولگرایان و روحانیت به میدان می آیند، سیاست ما باز هم مشخص است. ما نامزد های خودمان را چه در ریاست جمهوری، چه در شوراهای اسلامی شهر و روستا و چه در انتخابات مجلس خواهیم داشت. من صراحتا میگویم که در اتنخابات دو دوره قبل مجلس، ما تقریبا از دو سال قبل برنامه خود را برای شناسایی و انتخابات نامزدهای مورد نظر خود آغاز میکنیم. هیچ تقابلی هم با اصولگرایان و روحانیت نداشته ایم. از اول هم اعلام کرده ایم که سیاست ما این است که به عنوان یک تشکیلات حزبی با سابقه، نظرات خودمان را راجع به افرادی که میخواهند در انتخابات مختلف شرکت کنند، اعلام کنیم. ما هیچ نیازی نمیبینیم که برای این جمع بندی ها و مراحلی که برای اننتخاب کاندیدای مطلوب خود طی میکنیم، با کسی مشورت کنیم. این خق را با ما برای دیگران هم قائل هستیم
دبیر کل حزب موتلفه همچنین افزود:هر تشکیلات حزبی که کار سیاسی میکند حق دارد که برای انتخابات های مختلف، نامزد معرفی کند. این مغایرتی با احترام به اصولگرایی و روحانیت ندارد. در این شرایط ما لیست خود را آماده و صبر میکنیم تا فضای سیاسی مشخص شود. ممکن است روحانیت و اصولگرایی اساسا برنامه ای نداشته باشند؛ در این صورت ما کار خود را میکنیم. یا اگر روحانیت و اصولگرایان نظری داشته باشند؛ ما یک موقع میخواهیم به ائتلاف احترام بگذاریم، هیچ کار سیاسی برای تعیین نامزد انجام نمیدهیم، صبر میکنیم تا نتیجه انتخابات مشخص شود. اما کار حزبی یعنی داشتن نامزد در انتخابات، منتهی اگر فضای سیاسی آن روز با تشخیص خود موتلفه، ائتلاف را ایجاب کرد، میتوانیم ائتلاف کنیم. اگر ایجاب نکرد، به عنوان یک حزب مستقل کار خود را ادامه میدهیم.
حبیبی گفت: البته شاید در دوره های قبلی ما به این صورت عمل نمیکردیم، خیلی فعال نبودیم و بنا را از اول بر مذاکره با دیگران میگذاشتیم. آن مذاکرات هم بد نیست، اما در دوره های اخیر تشخیص مان این بوده اکه اگر میخواهیم ائتلاف هم بکنیم با دست پر برویم. دست پر هم یعنی داشتن نامزد. در این دوره ما از اول سال 95 بحث های معرفی نامزد را شروع کردیم. شصت شاخصه در نظر گرفتیم و بر آن اساس اقدام به انتخاب نامزد کردیم تا بعدا اصولگرایان، جبهه مردمی و دیگران به میدان آمدند.
حبیبی در پایان افزود: ما به عنوان یک تشکیلات هم برای خودمان این حق را قائلیم و هم برای دیگران. مثلا برای انتخابات 98 هنوز دو سال باقی مانده، این حق همه احزاب است که مطالعه کنند و برای خود فهرستی داشته باشند. اینکه در نزدیکی های انتخابات در هر یک از دو جریان میخواهند ائتلاف کنند یا نه مسئله دیگری است.