پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

همه گمانه زنی ها از انتخاب شهردار تهران؛

کلیددار بعدی بهشت کیست؟

پس از اعلام نتایج انتخابات 29 اردیبهشت ماه حدس ها و گمانه زنی های مختلفی در مورد شهردار بعدی تهران مطرح شد که بیشترین گمانه ها بر انتخاب محسن هاشمی بود. اما 29 تیر ماه مشخص شد که محسن هاشمی در میان کاندیداهای این سمت حضور ندارد و در همین روز محمدعلی نجفی بیشترین رأی منتخبین شورای شهر پنجم را به خود اختصاص داد تا این بار احتمال حضور او در صندلی شهردار تهران قوت بگیرد.

 

جماران – سجاد انتظاری: از زمان قاجار که تهران به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد تا کنون 57 شهردار داشته که کمتر از یک ماه تا 12 سال تصدی این امر را بر عهده داشته اند. کمترین مدت شهرداری تهران متعلق به سید رضا زواره ای است که در سال 1359 کمتر از یک ماه شهردار تهران بود. اما بیشترین مدتی که کسی این سمت را بر عهده داشته محمدباقر قالیباف، شهردار کنونی تهران، است که از سال 1384 تا کنون در این سمت باقی مانده و حدود 12 سال شهردار تهران بوده تا عنوان با سابقه ترین شهردار را به خود بگیرد.

اما پس از اعلام نتیجه انتخابات 29 اردیبهشت 96 و مشخص شدن اینکه تمامی 21 نفر منتخبین شورای شهر تهران از جناح اصلاح طلب هستند، رفتن قالیباف از بهشت قطعی شد؛ چون منتخبین شورای شهر تهران از جمله سید حسن رسولی تأکید دارند که شهردار بعدی تهران باید از جناح اصلاح طلب باشد.

بنابر این شورای شهر تهران دیگر حتی به ماندن قالیباف در این سمت فکر هم نمی کند و هرچه به روز 12 شهریور ماه که قرار است اولین جلسه پنجمین دوره شورای شهر تهران تشکیل شود، نزدیک تر می شویم اخبار و گمانه زنی های داغ تری در مورد انتخاب شهردار تهران به گوش می رسد که برخی از آنها توسط منتخبین شورای شهر و برخی دیگر توسط افرادی که نام آنها برای تصدی این سمت مطرح بوده و هست تکذیب می شوند.

از آنجایی که اعضای منتخب شورای اسلامی شهر تهران در اولین روز کاری خود باید شهردار تهران را برای 4 سال تعیین کنند و اداره امور کلانشهر تهران را به او بسپارند، با اعلام نتایج انتخابات شورای اسلامی شهر تهران منتخبین پنجمین دوره شورای شهر تشکیل جلسه دادند و از هرکدام آنها خواسته شد که سه گزینه خود برای شهرداری تهران را به شورا معرفی کنند تا در نهایت به گزینه ای که بیشتری اجماع بر روی او وجود دارد برسند. در این میان بودند کسانی که گزینه های خود را به صورت علنی اعلام کردند.

زهرا نژاد بهرام اول مرداد ماه در مطلبی توئیتری سه کاندیدای خود را اعلام کرد. او در این مطلب نوشت: «کولایی، مرعشی، نجفی 3 گزینه اول من برای شهرداری تهران، شهروندان باید در جریان انتخاب شهردار باشند.»

این اعلام اسامی به جایی رسید که روز 28 تیر ماه 24 نفر و سپس 7 نفر به عنوان کاندیدای شهرداری تهران از سوی منتخبین شورای شهر تهران انتخاب و معرفی شدند و اعلام شد که محمد علی نجفی 21 رأی، حسین مرعشی 20 رأی، الهه کولایی 16 رأی، محمدعلی افشانی 14 رأی، حبیب الله بیطرف 12 رأی، محمد شریعتمداری 11 رأی و محسن مهرعلیزاده 9 رأی را اخذ کرده اند.

این معرفی با واکنش هایی از طرف افراد مختلف از جمله منتخبین پنجمین دوره شورای شهر تهران و کسانی که نام آنها در این فهرست ها وجود داشت، مواجه شد که حاشیه هایی را نیز برای موضوع انتخاب شهردار جدید تهران در بر داشت.

حبیب الله بیطرف نخستین کسی بود که اعلام کرد هیچ گاه کاندیدای سمت شهردار تهران نبوده است. بیطرف در نامه ای نوشت: «هیچگاه آمادگی خود را برای سمت شهردار تهران به اعضای محترم شورای پنجم اعلام ننموده‌ام و اکنون ضمن تشکر از حسن نظر منتخبین محترم پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، انصراف خود را از کاندیداتوری شهرداری تهران اعلام می نمایم.»

عباس آخوندی نیز اعلام کرد که هیچگاه کاندیدای شهرداری تهران نبوده است.

محمد ستاری فر هم از جمله کسانی بود که همین سخن را گفت. اما برخی دیگر از افراد از جمله محمد شریعتمداری نیز به دلیل قطعی شدن حضور آنها در دولت از میان کاندیداهای شهرداری تهران کنار رفتند. در این میان زمزمه هایی در مورد انصراف حسین مرعشی نیز به گوش می رسید که مرعشی در واکنش به آنها گفت: «من از کاندیداتوری شهرداری تهران انصراف نداده ام. اساسا خلق و خوی من اینگونه است که هیچگاه دوستانم را تنها نمی گذارم. البته آقای نجفی در حال تهیه برنامه است و من هم به آقای نجفی در این راه کمک می کنم. در واقع ترجیح و اولویت خود من آقای نجفی است اما این به معنای انصراف از کاندیداتوری شهرداری تهران نیست. تا زمانی که تکلیف آقای نجفی برای حضور در شهرداری تهران روشن نشده انصراف و یا قطعیت کاندیداتوری ام را به صلاح نمی دانم.»

این سخن مرعشی به دو شکل تفسیر می شود. اولین معنی حرف او این است که هنوز عدم حضور محمدعلی نجفی در دولت دوازدهم قطعی نشده است. تفسیری که می توان از این حرف داشت مؤید این فرضیه است که حسین مرعشی کاندیدای در سایه محمدعلی نجفی است تا در صورتی که حضور نجفی در دولت قطعی شد حسین مرعشی به عنوان نفر بعدی که از منتخبین شورای شهر نیز بیشترین رأی را آورده به عنوان نفر اول در اولویت قرار گیرد و احتمالا شهردار بعدی تهران باشد.

حاشیه های اعلام اسامی این 7 نفر به همین جا ختم نمی شود. علی رغم انتظارات محسن هاشمی حتی در میان 24 کاندیدا نیز حضور نداشت. این موضوع با انتقاد شدید برخی افراد جناح اصولگرا مواجه شد. آنها اصلاح طلبان را محکوم که تمامیت خواهی کردند و معتقد بودند به دلیل اینکه اصلاح طلبان نمی خواهند نفر بیست و دوم انتخابات 29 اردیبهشت ماه به شورای شهر پنجم راه پیدا کند، محسن هاشمی که سابقه و تخصصی هم در زمینه شهرداری دارد در لیست کاندیداهای خود قرار نداده اند. اما محمدجواد حق شناس در توئیتی که 29 تیر ماه منتشر کرد به تمجید از این تصمیم محسن هاشمی پرداخت و آن را نشان از درایت و پایبندی به عهد با مردم و شورا دانست.

اما بعد از اعلام اینکه محمدعلی نجفی بیشترین رأی را در جلسه منتخبین شورای شهر پنجم آورده است بسیاری از افراد این امر را دال بر تصمیم قطعی منتخبین پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران بر انتخاب نجفی دانستند و نجفی را به طور قطع جانشین محمدباقر قالیباف در خیابان بهشت دانستند. این در حالی است که منتخبین پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران تأکید دارند که این آراء صرفا برای انتخاب افرادی بوده که می توانند برنامه های خود برای اداره شهر را به شورا ارائه دهند تا در اولین جلسه پنجمین دوره شورای شهر تهران در مورد شهردار بعدی تهران تصمیم گیری شود.

افشین حبیب زاده عضو منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوع انتخاب محمدعلی نجفی به عنوان شهردار تهران اظهار داشت: هنوز هیچ تصمیمی برای اینکه شخصی را به عنوان شهردار تهران انتخاب کنیم، گرفته نشده است. اعضای منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ۷ کاندیدا انتخاب کرده اند و قرار است که این 7 نفر برنامه های خود را به ما تحویل دهند.

الهام فخاری دیگر عضو منتخب شورای پنجم نیز با اشاره به این موضوع گفت: هنوز گزینه قطعی برای شهرداری تهران نداریم و در حال طی کردن مرحله به مرحله برنامه ها هستیم.

محمد سالاری نیز گفت: همه ما 21 عضو شورا از یک گفتمان سیاسی برخوردار هستیم، به همین دلیل هم به دنبال فراهم کردن بستری هستیم که در مسیر انتخاب شهردار به یک اجماع و اقناع برسیم تا یک کاندیدا با 21 رأی به عنوان شهردار تهران انتخاب شود. حتی به دنبال این هستیم که 6 کاندیدای دیگر نیز از این کاندیدا حمایت کنند و در کنار وی باشند.

احمد مسجدجامعی منتخب دیگر شورای پنجم با اشاره به موضوعات مطرح شده مبنی بر انتخاب نجفی به عنوان شهردار بعدی پایتخت، گفت: نجفی یکی از 7 کاندیدا برای شهرداری است. هنوز شورا رسمیت پیدا نکرده و مراسم تحلیف نیز برگزار نشده است. بعد از سوگندنامه و انتخاب رئیس و تشکیل هیئت رئیسه می توانیم شهردار تهران را انتخاب کنیم.

بر اساس آخرین اطلاعات داده شده، 12 شهریور ماه نخستین جلسه رسمی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران خواهد بود و تا آن روز باید منتظر بنشینیم که خروجی جلسات متعددی که منتخبین شورای شهر داشته اند چه چیزی خواهد بود و در این جلسه برنامه های کدام یک از این 5 نفر کاندیدایی که برای تصدی 4 ساله سمت شهرداری تهران باقی مانده اند، مقبول شورای شهر پنجم قرار می گیرد و برای یک دوره چهار ساله کلید بهشت را به او تحویل می دهند تا اداره کلانشهر تهران را بر عهده داشته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.