یک استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه باید اختلافات داخلی را کنار بگذاریم تا بتوانیم پیام آور وحدت جهانی باشیم، گفت: در داخل کشور باید دل ها را به یکدیگر نزدیک کنیم و اختلافات را کنار بگذاریم تا بتوانیم پیام آور وحدت جهانی باشیم.
متن گفت و گوی خبرنگار جماران با آیت الله محسن غرویان را در ادامه می خوانید:
آقای غرویان! با توجه به اینکه مسأله داعش در رأس اخبار امروز منطقه قرار گرفته، چه باید بکنیم که آرمان فلسطین به فراموشی سپرده نشود؟
به نظر من روز قدس در انقلاب و نظام ما جا افتاده و مردم در این روز چند پیام را به جهانیان می رسانند؛ یکی پایداری مردم در نظام جمهوری اسلامی که مردم هنوز حافظ آرمان های امام خمینی (س) و انقلاب هستند. نکته دیگر مبارزه با استکبار جهانی است. پیام ملت در روز قدس این است که در برابر استکبار ایستاده اند. این استکبار در کل جهان مطرح است؛ یعنی در هر جایی که زورگویان عالم بخواهند به ملت ها تعدی کنند، مردم در روز قدس اعلام می کنند که ما ایستادگی و از ملت های مظلوم دفاع می کنیم.
به نظر من ما می توانیم از این فرصت راهپیمایی روز قدس استفاده کنیم و شعارهای ملت را به سمت مبارزه با تروریسم و صهیونیسم جهانی جهت دهیم. داعش در واقع ابزاری است که برای ایجاد تفرقه در کشورهای اسلامی و بین مسلمانان ایجاد شده و مسلمان کشی و مذهب علیه مذهب است. باید شعارها را به سمت مبارزه با داعش و مبارزه با تروریسم و دفاع از وحدت و یکپارچگی جهت دهیم.
نکته دیگر این است که ما ملت ایران باید حواسمان باشد که شعارهای وحدت بین جهان اسلام می دهیم ولی متأسفانه در داخل کشور علیه خودمان و دولت منتخب مقاله می نویسیم و حرف می زنیم. یعنی خودمان گرفتار تفرقه داخلی هستیم ولی شعار می دهیم. باید سیاستگذاران به این نکته توجه کنند که روز قدس یک اجتماع ملی است و شعارها حمایت از دولت و وحدت و یکپارچگی باشد. باید هجمه های علیه دولت را کم کنیم و روز قدس فرصتی است که ما بتوانیم به سمت وحدت و انسجام ملی حرکت کنیم.
یعنی از نظر شما مقدمه توجه به وحدت اسلام، توجه به وحدت ملی و داخلی است؟
بله. بلکه به نظر من مهمتر است. اگر ما در درون خودمان وحدت داشته باشیم می توانیم این وحدت و انسجام را به سطح بین المللی هم بکشانیم.
به عنوان یک کشور اسلامی الگو می توانیم وحدت داخلی خود را به سطح بین المللی بکشانیم.
کاملا همین طور است. چون وقتی خود ما تفرقه داریم دادن شعار وحدت اثر ندارد. مردم دنیا می گویند شما که خودتان را تضعیف می کنید نمی توانید وحدت بخش جهان باشید. بنابر این در داخل کشور باید دل ها را به یکدیگر نزدیک کنیم و اختلافات را کنار بگذاریم تا بتوانیم پیام آور وحدت جهانی باشیم.
راهکار مدنظر شما برای رسیدن به وحدت داخلی چیست؟
مقام معظم رهبری همیشه رهنمودهای لازم را می دهند. باید مسئولین سه قوه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز، حوزه های علمیه و نخبگان سیاسی کشور جلساتی تشکیل دهند و سران احزاب و گروه ها را دعوت کنند.
الآن ما در شرایط بحرانی جهانی هستیم. با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا که آدم ماجراجویی است و هر روز حرف تازه ای می زند، ما باید رفاقت خودمان را در داخل کشور بیشتر کنیم. این امر حفظ ایران و تضمین آینده کشور و فرزندان خودمان را در پی دارد و به نظر من شدنی است. اگر از بالا شروع شود اتحاد و وحدت ملی شکل می گیرد.
شکل گرفتن این وحدت ملی چه تأثیری در مبارزات بین المللی و قدرت چانه زنی بین المللی ما دارد؟
در دنیا ما را به خشونت، تروریست و امثال آن متهم می کنند. البته اینها تهمت هایی است که به ما می زنند ولی وقتی درون خودمان درست باشد و جهانیان از داخل ایران دود سفید ببینند، کم کم نگرش و نگاه آنها نسبت به ملت ایران واقع بینانه می شود و می فهمند ما ملتی صلح طلب هستیم و جنگ طلب و دنبال خشونت نیستیم.
انقلاب اسلامی از ابتدا هم بنا نداشت با دنیا در جنگ، تنش و درگیری باشد. باید وحدت را از درون خودمان شروع کنیم و جهانیان هم این را حس کنند تا نگاهشان نسبت به ملت ایران اصلاح شود.