دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(س) «انتخابات» را بزرگترین دستاورد نهضت مقدس امام و بزرگترین سند مردم سالاری دینی در این کشور دانست و گفت: ما نباید آن را در تحلیل هایی که برگرفته از رقابت های انتخاباتی است با تعابیری نظیر حلال و حرام، تند و کند، الهی و غیر الهی و غیره مخدوش کنیم. وحدت و اجماع ملی و رأی دادن به کسی که از تایید شورای نگهبان گذشته و حمایت منتخب ملت وظیفه همه پیروان امام و رهبری است.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری پیش از ظهر امروز (یکشنبه 7 خرداد) در نشست رسانه ای خود با اشاره به انتخابات 29 اردیبهشت گفت : حضور حماسی و شور انگیز ملت ایران در صحنه انتخابات نشأت گرفته از آگاهی و رشد بالای سیاسی آنها، بزرگترین دستاورد نهضت مقدس امام و بزرگترین سند مردم سالاری در این کشور است.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی افزود : بدون شک این انتخابات در نوع خود بی نظیر و در تاریخ ملت ایران بعد از پیروزی انقلاب، کم بدلیل است. بدون تردید خلق چنین حماسه ای که مردم از کارگزاران پیشی گرفته اند سند افتخار ملت ایران در پیروی از آرمان های امام و دفاع از کیان جمهوری اسلامی و تبعیت از خلف شایسته امام و بزرگترین پشوانه ملی برای دولت تدبیر و امید است.

وی اظهار داشت: این حماسه بزرگ را نمی توان به راحتی تحلیل کرد که چگونه تک تک آحاد مردم نسبت به کشور و انقلابشان حساسیت دارند. ما نباید آن را در تحلیل هایی که برگرفته از رقابت های انتخاباتی است با تعابیری نظیر حلال و حرام، تند و کند، الهی و غیر الهی و غیره مخدوش کنیم. وحدت و اجماع ملی و رأی دادن به کسی که از تایید شورای نگهبان گذشته و حمایت منتخب ملت وظیفه همه پیروان امام و رهبری است.

انصاری با بیان اینکه دولت و رئیس جمهور بار سنگین مسئولیت را بر دوش می کشند، تصریح کرد: رئیس جمهور منتخب، رئیس جمهور یک جناح و تفکر سیاسی نیست. رئیس جمهور پاسخگوی مطالبه همه اقشار حتی کسانی است که  در انتخابات شرکت نکردند. یکی از دلایل مخفی بودن رأی همین است که همه مردم فردای انتخابات می توانند مطالبات خود را مطرح کنند و منتخب کاری ندارد که چه کسی به او رأی داده است.

وی با یادآوری تقارن بزرگداشت امام خمینی (س) و ماه مبارک رمضان گفت: این یک فرصت طلائی است که مردم ما دیدگاه ها و برداشت های امام را نسبت به ماه رمضان، لیالی قدر و مهمانی خدا درک کنند. به نظر من برداشت امام از ماه رمضان خیلی متفاوت از برداشت های محققان، مفسران و عرفا است.

دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی (س) ادامه داد: ضیافت الله از نگاه امام آن است که انسان در ترک شهوات موفق باشد. امام می فرماید همه جنجالها و مصیبتهایی که بشر می بیند ناشی از این است که در

ضیافت الله داخل نشده و این دعوت را قبول نکرده است. دعوت خدا عام است و همه بشریت بوسیله خدا دعوت شده اند. اما ورود به ضیافت الله و قبول این دعوت مسئله مهمی است.

وی افزود: در جای دیگر امام می فرماید اگر جامعه سر لیلة القدر را بفهمد همه مشکلات حل می شود.  من به همه توصیه می کنم در ماه رمضان نذر کنند علاوه بر قرآن، آداب الصلاة و چهل حدیث امام را بخوانند و کسانی که می خواهند سخنرانی داشته باشند از این کتاب ها استفاده کنند.  

انصاری با بیان اینکه حداقل چهار عنصر پیوند بین امام خمینی (س) و ماه رمضان وجود دارد، تصریح کرد: یک عنصر وقت شناسی و زمان است. شما می دانید که در ماه مبارک رمضان آغاز و پایان، سحر و افطار، وقت نماز همه در ساعت مشخص است؛ وقت و زمان جزو ذات لیلة القدر است و در واقع این لیله توجه به زمان است.

وی افزود: دومین مسئله ای که در ابعاد شخصیتی امام باید جستجو کرد توجه به آسیب ها و آفت های درونی است. امام همه فرازهای ماه مبارک رمضان را در جهاد اکبر آورده است. جهاد اکبر یعنی توجه به آسیب هایی است که یک انسان در ذات خود حس می کند. آسیب های مهمی از کدورت های و حسادت و خودخواهی ها در درون انسان است که باید با آنها مبارزه کند و امام مظهر مبارزه با آسیب های نفسانی است دلیل اینکه امام منیت، خودخواهی و غرور نداشت این است که با آفت ها و آسیب های درونی خودش مبارزه کرد. اگر در درون جامعه این صفت ها را بست دهیم سرمایه بزرگ ماه رمضان است. 

دبیر ستاد بزرگداشت امام با یادآوری این که مراسم امسال بزرگداشت امام تا دو سال دیگر در ماه رمضان است، گفت : ماه رمضان برنامه ها و شرایطی را برای ما دیکته کرده که باید به آنها توجه داشته باشیم. اولین تفاوت مراسم14 خرداد با سالهای گذشته زمان اجرای آن است. ما همه ساله مراسم را از ساعت 9 صبح تا 11 برگزار می کردیم اما امسال به دلیل شرایط روزه دار بودن مردم و گرمایی که برای مردم طاقت فرسا است مراسم بزرگداشت امام خمینی (س) از ساعت 18 تا 20 در حرم امام و سراسر کشور برگزار می شود.

وی ادامه داد: امسال این مراسم با حضور صدها هزار نفر جمعیت روزه دار و شخصیت های سیاسی، روحانی، لشگری، کشوری و خانواده امام برگزار می شود و همه زائران امام از سخنرانی خلف شایسته ایشان یعنی حضرت آیت الله خامنه ای استفاده خواهند کرد.

انصاری گفت: تفاوت دوم مراسم امسال این است که فقط از استان هایی مهمان داریم که بعد از ظه ر14 خرداد به سمت حرم امام حرکت می کنند و به این  مراسم می  رسند. یعنی استان های قم، سمنان، البرز، قزوین و مرکزی مهمان ما هستند. تفاوت سوم این است که امثال مهمان خارجی به حداقل داریم که عمدتا سفرا و کسانی هستند که در جمهوری اسلامی مقیم هستند. چهارمین تفاوت پذیرایی ما از زائران است. ما بدلیل تقارن مراسم با افطار برنامه ریزی مفصلی کردیم که همه مهمانان و شخصیت ها افطار را مهمان امام در کنار خادمان امام باشند.

وی در مورد جزئیات بیست و هشتمین مراسم بزرگداشت امام خمینی (س) گفت : ما همه ساله 700 هزار نفر را به مراسم می آوردیم که امسال این تعداد 250 هزار نفر است و قریب 10 هزار نفر نیروی کارآمد مسئولیت هدایت و پذیرایی مردم را دارند. اکیپ های پزشکی نیز در جای جای حرم مستقر هستند و دارو و پزشک کافی در نظر گرفته شده است.

انصاری ادامه داد: بیش از 200 هزار متر سایه بان و زیر انداز در نظر گرفته شده و بسته های غذایی شامل افطار و شام برای مردم آماده کرده ایم. در کنار این سایه بان ها ایستگاه های صلواتی در نظر گرفته شده است. ما امیدواریم امسال پذیرایی شایسته ای را از مهمانان امام در اطراف حرم داشته باشیم.

وی اظهار داشت: امسال فرصت حضور مردم تهران فراهم است. مردم تهران مطمئن باشند که خادمان امام تا پایان مراسم همراه امام خواهند بود. انتظار ما این است که رسانه ها بتوانند به خوبی این صحنه را نشان دهند که مردم ما چگونه وفادار به امام، راه امام و پیرو رهبری است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: کمیته فرهنگی ستاد  10 عنوان کتاب به زبان های عربی، اردو و انگلیسی، 8 عنوان نشریه ویژه کودکان، دانشجویان و روحانیون، چاپ بروشورهای مختلف، برگزاری مسابقات کتابخوانی و وصیت خوانی امام (س)، نمایش نامه نویسی از سیره عملی امام تولید و تکثیر نرم افزارهایی از زندگی امام به زبان های مختلف برگزاری نمایشگاه های عکس در دانشگاه ها و مساجد، کارگاه های بزرگ هنری، حمایت از ناشران در حوزه اندیشه امام، تولیدات صوتی و تصویری از دعای سحر امام که در حال حاضر از رسانه ملی در حال پخش است، مستند زندگی امام و فعالیت ستاد بزرگداشت ایشان، فراخوان جوانان برای مستند سازی از شخصیت امام، اجرای سمفونی روح الله در روزهای 8 و 9 خرداد در تالار وحدت و بسیاری فعالیت های دیگر را در دستور کار خود برای مراسم امسال قرار داده است.

انصاری همچنین در خصوص کمیته نیروهای مسلح ابراز داشت: ما افتخار می کنیم که این نیروها در برنامه های حرم شرکت دارند بطوری که علاوه بر مسئولیت های خود فعالیت های تبلیغاتی نیز انجام می دهند. در مورد کمیته اقلیت ها من شهادت می دهم و افتخار می کنم  از روزی که انقلاب به پیروزی رسید آنها کنار امام بوده اند و در همه فعالیت ها و فراز و نشیب های انقلاب شرکت داشته اند. رشادت های آنها در جنگ و بزرگداشت امام ستودنی است. ما در معابد زرتشتیان کلیساهای مسیحیان و یهودیان در شب های ماه مبارک رمضان برنامه های ویژه ای را از جانب آنها شاهد هستیم و حضور گسترده آنها در مراسم 14 خرداد بسیار زیبا و ستودنی است.

دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام یادآور شد: از فردا برنامه های مختلفی در حرم مطهر و حسینیه جماران خواهیم داشت که از جمله آنها تجدید میثاق  قوای مجریه و مقننه، تجدید میثاق دانشگاهیان و فرهنگیان در حرم مطهر و نیز دیدار برخی از این گروه ها در حسینیه جماران با یادگار امام خواهد بود.

وی ادامه داد: آخر رمضان نیز که به ابتکار حضرت امام (س) روز قدس نامیده شده است روزی که در تاریخ ایران و کشورهای اسلامی ماندگار خواهد بود. مسلمانان جهان در این روز نشان خواهند داد که هیچگاه دست از مبارزه با صهیونیست و استکبار جهانی دست بر نخواهیم داشت. ملت ایران با حضور  در انتخابات، مراسم بزرگداشت امام (س)  و روز قدس به ترامپ و امثال ترامپ نشان خواهند داد که با زبان روزه نیز در صحنه سیاسی و دفاع از مکتب سیاسی کشورشان که همانا مبارزه با استکبار جهانی است، حاضر خواهند شد.

حجت الاسلام والمسلمین انصاری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسید چرا در مراسم امثال مهمانان خارجی حضور پیدا نمی کنند و آیا یادگار امام یک از سخنرانان این مراسم خواهند بود، گفت: دلیل اینکه مهمانان خارجی در مراسم امسال حضور پیدا نمی کنند تقارن این روز با ماه رمضان است. حضور این افراد با فرهنگ های گوناگون نیازمند پذیرایی و خدمات ویژه ای است که این کار برای عوامل اجرایی ما با زبان روزه کار مشکلی است. ضمناً خلاء آنها با حضور گسترده سفرا و طلاب جامعه المصطفی جبران خواهد شد.

وی ادامه داد : یادگار حضرت امام (س) نیز از فردا در حسینیه جماران و حرم مطهر سخنرانی های متعددی خواهند داشت. در مورد سخنرانی ایشان در روز 14 خرداد بدلیل روزه دار بودن زائرین فعلا تصمیمی از جانب ستاد گرفته نشده است ولی تصمیم نهایی با خود ایشان است. ایشان اگر تصمیم به سخنرانی بگیرند همانند گذشته قبل از سخنرانی مقام معظم رهبری سخنران اصلی مراسم ایشان خواهند بود.

دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی (س) در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا بیمه های درمانی و عمر ستاد، زائرینی که با خودروی شخصی نیز در مراسم حضور پیدا می کنند را تحت پوشش قرار می دهد، گفت : هر کس به  هر نحوی درگیر مراسم بزرگداشت امام باشد  و در محورهای مواصلاتی و  محدوده حرم به قصد ورود به حرم تردد داشته باشد با گزارش دستگاه های مربوطه شامل بیمه های پوششی می شوند.

انصاری در پایان در خصوص برنامه های تجدید میثاق و حضور مردم در این برنامه ها گفت : برای این برنامه ها محدودیتی برای حضور مردم در حسینیه جماران و حرم مطهر وجود ندارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.