گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

آل اسحاق: بعد از رئیسی تکلیف نامزد نهایی مشخص نیست/ ایشان خودشان مصلحت ندانستند حضور داشته باشند/ جمنا با بقایی کاری ندارد/ برای انتخابات شوراها هنوز صحبتی نکرده ایم

خبر کاندیداتوری آقای رئیسی را یکی از اعضا بدون هماهنگی اعلام کرده بودند. اقبال به ایشان در این جبهه وجود دارد و تعداد زیادی از اعضا دوست دارند که ایشان کاندید شود. منتها خودشان مصلحت ندانستند که حضور داشته باشند.

عضو شورای مرکزی جمعیت مردمی نیروهای انقلاب بابیان این‌که در حال حاضر بعد از کناره‌گیری آقای رئیسی تکلیف نامزد نهایی این جبهه تا مجمع بعدی مشخص نخواهد بود، گفت: جمنا نه‌تنها با کسانی مانند آقای بقایی بلکه با هرکسی که خارج از این جبهه فعالیت می کند کاری ندارد و نگران تقسیم آرایمان نیستیم.

یحیی آل اسحاق در گفت و گو با خبرنگار جماران در پاسخ به این سؤال که جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) نمایندگی چه بخشی از اصولگرا ها را در اختیار دارد گفت: این جبهه همان گونه که از نامش پیدا است حزب نیست و جبهه است و سعی‌اش بر این است که مجموعه جریانات و نیروهای مردمی با شاخص های انقلاب اسلامی را هم جهت و هماهنگ کند و ظرفی باشد برای مجموعه این عزیزان و با توجه به اقتضائات زمانی و مکانی، اولویت ها و مشکلات موجود بتواند از این پتانسیل عظیم در جهت اهداف نظام استفاده کند. پس بنابراین رویکرد این جبهه هماهنگی مجموعه مردمی انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: این جبهه نماینده اصولگرایان به معنای این که یک قشر خاصی از جماعت با اهداف خاصی دور هم جمع شده باشند نیست و ممکن است جریان های دیگری که شاخص های ما را قبول داشته باشند نیز در این دایره قرار بگیرند؛ بنابراین ممکن است گروهی در این جریان قرار بگیرند که در دایره هیچ کدام از گروه های اصلاح طلب و اصولگرا قرار نداشته باشند اما با شاخص های ما هماهنگ باشد.

عضو سابق حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: اساساً نگاه این جریان نگاه از پایین به بالا است؛ یعنی مجموعه کسانی را که شاخص های انقلاب اسلامی را دارند در یک ظرفی جمع کرده است تا در مسائل مربوط به انقلاب انجام وظیفه کنند. انتخابات مسئله ثانویه این مجموعه است چون تشکیل این جبهه همزمان با انتخابات بود، مسائل انتخاباتی در آن در اولویت قرار گرفت. بحث اصلی سامان این تشکل برای دفاع از انقلاب است.

وی در ادامه در خصوص اعلام نامزدی حجت الاسلام والمسلمین رئیسی از طرف جمنا و کناره گیری یا عدم پذیرش تولیت استان قدس رضوی اظهار کرد: در رابطه با بحث آقای رئیسی، قرار بر این بود که از سرتاسر کشور نمایندگان نیروهای مردمی انقلاب جمع شوند که این اتفاق افتاد و حدود سه هزار نفر گرد هم آمدند که این در نوع خودش بی سابقه بود. این مجمع دو وظیفه اصلی داشت که یک وظیفه همان انتخاب شورای مرکزی و تصویب اساس نامه و مرام نامه بود که این کارها انجام شد و اعضای 30 نفرِ شورا با رأی گیری و شفافیت کامل انتخاب شدند.

آل اسحاق افزود: وظیفه دیگر در رابطه با ریاست جمهوری بود و روالش به این شکل است که در ابتدا این سه هزار نفر، نمایندگان و افراد مدنظر خود را اعلام کردند. عده ای هم خودشان اعلام آمادگی کردند که مجموع این ها حدود 35 نفر رسید. در این بین ممکن بود کسانی از طرف این اعضا مطرح شدند اما خودشان هم خبر نداشتند، مانند آقای فتاح یا آقای رئیسی. بعد از این که اسامی این 35 اعلام شد، عده ای در همان ابتدا اعلام کردند که تمایلی به حضور ندارند و کنار کشیدند. بعد ازاین کناره گیری ها بیست و چند نفر باقی ماندند و از این بیست و چند نفر قرار شد که 10 نفر به عنوان انتخاب اولیه، انتخاب شوند و در مرحله بعد در مورد شایستگی ها و هماهنگی آن ها با اساس نامه و شاخص های جبهه بحث شود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر هنوز این 10 نفر قطعی نیستند. به عبارتی هنوز هیچ جمع بندی نهایی بر روی آن ها صورت نگرفته است. روزی که نام آقای رئیسی اعلام شد یک رأی گیری اولیه ای صورت گرفته بود که آقای رئیسی در آن رأی گیری بیشترین رأی را آوردند و آقای قالیباف دوم شد. هنوز هیچ گونه ارزیابی در مورد این افراد صورت نگرفته بود. اعلام نامزدی آقای رئیسی در حد اقبال اعضای این جبهه بود و آن اعلام به معنای کاندیدای نهایی ما نبود چون کسی که انتخاب می‌شود باید همه شرایط مرام نامه و اساس نامه جبهه را بپذیرد و با شاخص های ما مطابقت داشته باشد و... که فرایند مفصلی است.

عضو شورای مرکزی جمنا در مورد دلایل اعلام کاندیداتوری آقای رئیسی و کناره گیری وی، گفت: خبر کاندیداتوری ایشان را یکی از اعضا بدون هماهنگی اعلام کرده بودند. آقای رئیسی قبل از آن با اطلاعیه ای این را اعلام کرده بودند اما اقبال به ایشان در این جبهه وجود دارد و تعداد زیادی از اعضا دوست دارند که ایشان کاندید شود. منتها خودشان مصلحت ندانستند که حضور داشته باشند.

وی ابراز داشت: بعد از کناره گیری آقای رئیسی در حال حاضر هیچ چیز مشخص نیست، چون این موضوع باید یک فرایند مفصلی را طی کند؛ در واقع در مجمع بعدی این 10 نفری که انتخاب شده اند مورد بررسی قرار می گیرند و مجمع دوم پنج نفر را از بین این ها انتخاب می کند. آن پنج نفر کاندیدای نهایی خواهند بود و بعد از آن به اقتضای شرایط و تائید صلاحیت شورای نگهبان و ... یک نفر به عنوان کاندیدای نهایی اعلام خواهد شد و چهار نفر دیگر هم با او همراهی می کنند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق در مورد اعلام کاندیداتوری افراد دیگری خارج و مستقل از این جبهه گفت: ما نه تنها با کسانی مانند آقای بقایی بلکه با هر کسی که خارج از این جبهه فعالیت می کند کاری نداریم هر گروه و فردی تمایل داشت و مورد تأیید این جبهه بود در این مجمع قرار می گیرد و هر کس انفرادی کار کرد ما با او کاری نداریم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که در صورت کاندیدا شدن افرادی مانند حمید بقایی نگران وحدت و تقسیم رأی اصولگرایان نیستید، گفت: نه نگران نیستیم هر چه مردم تصمیم بگیرند ما به همان پایبند هستیم، معنای جمهوریت یعنی همین.

یحیی آل اسحاق در مورد فعالیت این جبهه در انتخابات شورای شهر نیز بیان داشت: این مسائل فعلاً فقط برای ریاست جمهوری است و برای انتخابات شوراها هنوز برنامه ای نداشته ایم و صحبتی انجام نداده ایم.

وی در پایان در خصوص اول شدن خانم دستجردی به عنوان یک زن در شورای مرکزی این جبهه اظهار کرد: این از جنم و توانایی ایشان است که مردم به ایشان اعتماد کرده اند و نشان دهنده این است که به هر حل در بین زنان هم افراد توانا و مقتدری که مورد اعتماد عموم باشند وجود دارد. این ها از زایش های انقلاب است و بحث شایسته سالاری است.

گفت و گو از: فرهاد فتحی

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.