مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه جهادگران علم و فناوری با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، نوه گرامی امام حجت الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی، دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و سردار علی فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
دریابان شمخانی افزود؛ تنوع و گستردگی دستاوردهای علمی و پیشتازی نسل جوان تحصیلکرده در این عرصه نشان می دهد که می توان چون سالهای دفاع مقدس از ظرفیت های جوانان در عرصه های مختلف استفاده نمود و با اعتماد و اتکا به همین نخبگان جوان ، بخش زیادی از مشکلات اقتصادی کشور را مرتفع کرد
وی عملکرد بسیج در مسیر اقدام و عمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی را قابل قبول عنوان کرد و خاطر نشان ساخت؛ فرهنگ، تفکر و رفتار بسیجی به همراه مدیریت جهادی دو بازوی پرتوان به منظورایجاد جهش در عرصه های علمی و فناوری است و این رویکرد بایستی به صورت فراگیر در سراسر کشور و در میان تمام اقشار و گروه های جامعه مفهوم سازی شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه رشد علمی و پیشرفت های مرتبط با آن قدرت ساز و امنیت آفرین هستند تاکید کرد؛ مجاهدت یک رزمنده که در صف مقدم دفاع از امنیت کشور تلاش می کند با دانشجو و کارآفرینی که در عرصه علم و تولید فعالیت می کند در مسیر ایجاد اقتدار و امنیت برای کشور قرار دارد
شمخانی با تاکید بر ضرورت حل مشکلات اجتماعی با توسعه فرهنگ کار و تقویت روحیه جهادی در فعالیتهای اقتصادی افزود: حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی می باشد و تکیه بر استعدادها و ذهن ها به جای تمرکز صرف بر منابع زیرزمینی کلید رفع آسیبهای شکننده چون رکود،بیکاری و توسعه نیافتگی است .
نماینده مقام معظم رهبری با ابراز خرسندی از تلاش های صورت گرفته در دانشگاه آزاداسلامی و ایجاد فضای مناسب برای دانشجویان و محققان در عرصه های مختلف تصریح کرد؛ با توجه به تخصصی بودن تهدیدها و آسیب های نوین، برای حل آن نیز باید از ظرفیت های علمی و روحیه بسیجی بهره گیری نمود تا نتایج مطلوب و متناسب با نیازمندیهای حیاتی کشور حاصل شود.
میرزاده: حرکت اقتصاد دانشبنیان منحصر به دانشگاه آزاد نیست
دکتر حمید میرزاده نیز در این مراسم گفت: «خدا را شکر میکنیم که رهبر انقلاب از ابتدا بنیانگذار تفکر اقتصاد دانشبنیان در نظام علمی و فناوری کشور بودهاند.»
او افزود: «براساس سند علمی کشور که از سوی ایشان ابلاغ شده است، باید در سال 1404، 50درصد اقتصاد ایران از اقتصاد دانشبنیان تامین شود، دانشگاه آزاد اسلامی در دهه چهارم فعالیت خود حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان را جزو اولویت کاری خود قرار داده است.»
میرزاده گفت: «تلاش همکارانمان را امروز میبینید. ما در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی 109 مرکز رشد و 1120 هسته فناور و شرکت دانشبنیان داریم که 70درصد آن در 3 سال و نیم گذشته ایجاد شده است. 18 طرح شفا (شهرک فناوری آزاد) در استانهای کشور کار خود را آغاز کردهاند و برنامه داریم که این تعداد را به 30 شهرک فناوری آزاد در استانها برسانیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «ما به دنبال تبدیل علم به ثروت هستیم و دانشگاه کارآفرین باید اینگونه حرکت کند، برنامه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که به فعالیتهای فناورانه کمک کنیم و روز به روز این فعالیتها را افزایش دهیم.»
میرزاده افزود: «آزمایشگاههای ما در طرح ساها در اختیار پژوهشگران قرار دارد و همچنین برنامه داریم که تسهیلات ارزانقیمت به پژوهشگران برای استقرار شرکتهای دانشبنیان خواهیم داد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «حرکت اقتصاد دانشبنیان منحصر به دانشگاه آزاد اسلامی نیست. این حرکت در سراسر کشور در تمام دانشگاهها شکل گرفته است.»
او به فضای نمایشگاه دائمی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «اینجایی که امروز حضور دارید، میخواهم آن را به عنوان قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی بنامم، این مکان به همت معاونت عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی و مهندس هاشمی ایجاد شد و آیتالله هاشمی آن را افتتاح کردند. اینجا قرارگاهی برای همه پژوهشگران کشور است.»
او گفت: «خوشحالم که بسیج در کنار فعالیتهای مردمی، فعالیتهای علمی و فناوری را شروع کرده است. امروز تفاهنامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و بسیج علمی امضا میشود. امیدوارم این تفاهمنامه بتواند برای مجموعه علمی کشور اثرگذار باشد.»