عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران با بیان این که اصلاح طلبی، پاکدستی و تخصص گرایی از شاخص های کاندیداهای جریان اصلاح طلب برای انتخابات شورای شهر و روستا است، گفت: قرار بر این است که همه گروه ها سهم خواهی حزبی و صنفی را کنار بگذارند.
غلامرضا انصاری در گفت و گو با خبرنگار جماران در خصوص برنامه های اعضای اصلاح طلب شورای شهر تهران و حزب اتحاد ملت برای انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر گفت: ما به عنوان حزب اتحاد ملت قطعاً در چهارچوب شورای عالی اصلاح طلبان در انتخابات حضور پیدا خواهیم کرد. یعنی در بحث ریاست جمهوری جناب آقای روحانی را کاندید داریم و در شوراها و مجموعه آن لیست واحدی را از مجموعه گروه های شناسنامه داره اصلاحات در ذیل شورای سیاستگذاری ارائه خواهیم داد.
وی ادامه داد: اقدامات انجام شده در رابطه با راهبردهای انتخاباتی اصلاح طلبان، شاخصهای نامزد های انتخاباتی و در رابطه با برنامه اصلاح طلبان برای شورای شهر کارهای بسیار گسترده و علمی و تخصصی انجام شده است. با توجه به اینکه در نگاه جدید مدیریتی در همه جای دنیا شاهد واگذاری کار به خود مردم هستیم و اصل 44 قانون اساسی و اصول مرتبط با شورا واگذاری امور به مردم را در شهرها و روستا ها پیش بینی کرده است. جهت گیری اصلاح طلبان هم در انتخابات شوراهای شهر در همین راستاست.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: هم اکنون دوره چهارم شورای شهر را هم پشت می گذاریم. نقاط ضعف و قدرت بررسی شده از دوره های گذشته را در قالب دو لایحه ارائه داده ایم و تلاش و تعامل گسترده ای با دولت، مجلس و قوه قضاییه برای تصویب این لوایح را آغاز کرده ایم. خوشبختانه محصول این هماهنگی با دولت، مصوبه دولت در رابطه با کمیسیون کلانشهرها و شهر تهران بود که در قالب هزاران ساعت کار کارشناسی بر روی آن به دست آمده بود.
وی افزود: مطالعاتی را که در مجلس ششم و مرکز مطالعات شهرداری و خود دوستان ما در شورای شورای چهارم به عنوان بخشی از اهداف مهم برای رسیدن به شورای مطلوب انجام داده بودیم و برنامههایی که تقریباً مانیفست دولت اصلاحات بود و نیز اقداماتی که در دولت هفتم و هشتم صورت گرفت، در دستور کار ما برای انتخابات شورا ها است.
این فعال اصلاح طلب ابراز داشت: بنابراین مجموع اینها در این کمیسیون مد نظر قرار گرفت و به روز آوری شد. متخصصین، صاحبنظران و مدیران دستگاه مرتبط حضور پیدا کردند و دو لایحه اساسی در این کمیسیون تصویب شد.
وی توضیح داد: یکی از این لایحه ها، لایحه درآمدهای پایدار بود. که بر اساس آن درآمدهایی برای مدیریت شهری در نظر گرفته شده بود که دیگر شهرداری مجبور به فروش تراکم نشود یا فاجعه از بین رفتن باغات و فضای سبز در فضای شهری تکرار نشود که متاسفانه الان شاهد آن هستیم. جمله جالبی را آقای مسجدجامعی در جلسه گذشته شورای اشاره کردند که «ساختن برج های بزرگ در کوچه های شش متری خطرش از موشکهای 9 متری صدام به مراتب بدتر است» یا فاجعه ای که در پلاسکو اتفاق افتاد نشان داد که مدیریت شهری ما در حال حاضر بسیار ناکارآمد است و مدیریت حوادث و سوانح تقریباً نداریم به طوری که خدای نکرده اگر فجایعی مانند زلزله، سیل یا آتش سوزی اتفاق بیفتد مهار کردن آن غیرممکن خواهد بود.
وی با بیان این که آفت در مدیریت شهری از دور دوم شورای شکل گرفت و ان زمانی بود که شهردار وقت آمد و شورا و شهرداری را برای رسیدن به پاستور سرکوب کرد، اظهار کرد: در این دو دوره اخیر هم شهردار فعلی تمام هم وغم و هدفش را پرش از بهشت به خیابان پاسورت گذاشته و شهر را یله و رها گاشته است به طوری کهنه مدیران بر اساس صلاحیت و تخصص منصوب شده اند و نه خود مجموعه ستاد مدیریتی، عنایتی به این قضیه دارد، چرا که تمام وقتشان را صرف تبلیغات می کنند.
وی اضافه کرد: یعنی تقریباً از سال دوم شورای سوم اصلی ترین معاونین و خود شهردار وارد انتخابات شده بودند و ستاد انتخاباتی را اداره میکردند و شهر در حد ردههای پایینتر مدیریت می شد و در این دوره هم تقریباً در اول دوره این اتفاق افتاده است. یعنی همه ی اشخاصی که منصوب شده اند اشخاص انتخاباتی هستند واکثرشان صلاحیت، تخصص و تجربه مدیریت شهری را ندارند.
غلامرضا انصاری با اشاره به این که شورا هم که متاسفانه یک موجود ناقص الخلقه است، گفت: شورای اول یک سری زیر ساخت ها را به وجود آورد و شورای دوم و سوم که باید زیرساخت را تقویت می کرد و برای ابزار نظارتی شورا اقدام می کرد این کارها را انجام نداد و بیشتر اداره هیئتی را مدنظر قرار داد. بنابراین شورای فعلی نیز توان، ظرفیت و پتانسیل نظارت به مفهوم واقعی را در اختیار نداشته است. ضمن اینکه شورای چهارم به دور از گرایش سیاسی شاید متخصصین ترین افراد در ابعاد مختلف مورد نیاز در مدیریت شهری را نسبت به دوره های پیشین داشته است. اما به دلیل نداشتن دیوان محاسبات شهری، عدم استقلال ذیحساب های شهر، آئین نامه های ناقصی که ما نتوانستیم آنها را تبدیل به ابزار قانونی برای نظارت جدی تر بر شهرداری کنیم، خیلی از مسائل شهری و نظارت ها ابتر مانده است. بنابراین مدیریت شهری وبه خصوص شهردار هر کاری را که دلشان خواسته است انجام داده اند و خیلی از موارد هم خارج از چارچوب های قانونی پیش برده اند و به خاطر اینکه نهادهای نظارتی خارج از شورا ایرادی نگیرند کارهای فرمالیته مثل پل صدر، نیایش و ... را ارائه داده اند. در حالی که اکثر طرحهای که انجام شده بدون مطالعه و بدون مصوبه متاسفانه صورت گرفته است.
سفیر سابق ایران در ترکمنستان تصریح کرد: بنابراین این آسیب شناسی شورا است و ما این موارد را در شاخص های خودمان در نظر گرفته ایم. یعنی شاخص ها را به گونه ای دیده ایم که پاکدستی مدیران از مهمترین مولفه های مدیریتی باشد. چون در حال حاضر یکی از مشکلات مدیریت شهری ناسالمی مدیران در حوزه مدیریت مالی است به طوری که هیچ شفافیتی در کار مالی شهرداری دیده نمی شود؛ اتفاقاتی که در این سه، چهار سال گذشته افتاده است و در رسانهها منعکس شد شاهدی بر این مدعاست.
انصاری با تأکید براین که اصول اصلی ما برای نامزدهایمان در انتخابات اصلاح طلبی، پاکدستی به عنوان یک اصل مهم و استراتژیک و فرا شاخصی و تحصیلات، تجربه و تخصص لازم برای مصادر امور است، گفت: این موارد را ما تبدیل به شاخص کرده ایم و این شاخص به گونه ای دیده شده که توان تخصصی افراد را به صورت جدی بالا ببریم و این توان تخصصی توأم با تجربه کاری در حوزه های مدیریت شهری باشد.
وی افزود: به استناد اینها ما راهبردها را مشخص کرده ایم و به استناد این شاخص ها و راهبرد ها برنامه کلان خودمان را برای چهارسال آینده مشخص خواهیم کرد و با شعارهای مشخصی که مهمترین آنها مدیریت پاکدست و تخصصی و استفاده از حداقل امکانات و بهره وری بیشتر است در قالب شورای عالی اصلاح طلبان و حزب اتحاد ملت به استقبال انتخاباتمی رویم.
انصاری همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به کاهش تعداد اعضای شورای شهر تهران از 31 نفر به 21 نفر و تعدد کاندیداها و انتظار احزاب مختلف اصلاح طلب برای قرار گرفتن در لیست نهایی، تا چه مقدار رسیدن به لیست واحد را امکان پذیر می دانید، گفت: ما اگر با برنامه حرکت کنیم رسیدن به لیست واحد کار سختی نیست. در برنامه ای که ما در شورای عالی اصلاح طلبان داریم، قرار بر این است که سهم خواهی حزبی و صنفی را کنار بگذاریم. همه اعضا و گروه هایی که عضو شورای عالی اصلاح طلبان هستند میتوانند بر اساس این شاخصها ۲۱ نفر را پیشنهاد بدهند، مجموعه این ۲۱ نفرها در ستاد انتخابات شهر قرار میگیرند و این شورا سه برابر ظرفیت را مشخص میکند و این سه برابر یک ارزیابی مجددی در هیئت رئیسه شورای عالی می شود و نصف بعلاوه یک افراد به صحن شورای عالی می آیند و شورای عالی نهایتاً نامزدهای نهایی را مشخص میکند.
عضو اصلاح طلب شورای چهارم در پایان تصریح کرد: چون ملاک عمل ما شایسته سالاری، تخصص سالاری، پاکدستی و اشتهار و اطمینان به اصلاحطلبی است، معتقدیم که هر کسی که در این چهارچوب قراربگیرحداقل ما به عنوان حزب اتحاد ملت خودمان را موظف میدانیم که بدون سهم خواهی نهایت تلاش خودمان را در جهت رای آوریش انجام دهیم و قرار بر همین هم است که مجموعه احزاب و گروه های عضو در شورای عالی اصلاح طلبان، همین رویه را دنبال کنند.