چگونگی مدیریت مسیر توسعه بدون وارد شدن آسیب به محیط زیست به عنوان عامل مقوم ذاتی استان گیلان، همت بالایی می طلبد.
یادگار گرامی امام با اشاره به سابقه تاریخی استان گیلان، این خطه را دارای ظرفیتی بالا برای توسعه و پیشرفت دانست.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار اعضای مجمع توسعه استان گیلان که در حسینیه جماران برگزار شد، با اشاره به سوابق تاریخی و جغرافیای غنی این استان از جمله برپایی اولین حکومت شیعه توسط آل بویه و نقش آن در گسترش فرهنگ شیعی، مقاومت مردم آن در مقابل گسترش بنی امیه، ایفای نقش مهم در مسیر آزادیخواهی ملت ایران در دوران مشروطه و نهضت جنگل، بر نقش استان گیلان در توسعه ایران تأکید کرد و یادآور شد: جاده رشت- تهران در دوره قاجار، چند دهه جاده اصلی کشور بود و علت آن وجود مسیر اروپا از طریق بندر انزلی بوده است که اکثر مسافران از این راه سفر می کردند.
وی علت انتخاب این مسیر را وجود شهر «باکو» به عنوان مهم ترین شهر دنیای آن روز ذکر کرد و خاطرنشان کرد: نفت برای اولین بار در آن نقطه کشف و استحصال شد و نفت قفقاز به عنوان محور مهم انرژی جهان مورد بهره برداری قرار می گرفت.
یادگار امام با اشاره به وضع اسفناک زندگی مردم ایران در آن مقطع تاریخی، مسیر رشت- تهران را دارای نقشی مهم در اقتصاد ایران و واردات ذکر کرد و افزود: در خاطرات برخی شخصیت های آن دوره تاریخی آمده است که پیش بینی کرده بودند با ورود اجناس ارزان از این مسیر، باقیمانده ی صنعت کشور هم در چند سال آینده از بین خواهد رفت، البته آن مسیر به گسترش و توسعه رشت و انزلی انجامید چرا که دروازه ورود به کشور بود. اما چندی پس از آن، با اکتشاف نفت و کمرنگ شدن نفت قفقاز شاهد انتقال این نقش مهم از گیلان به خوزستان و بنادر آن بودیم.
وی گفت: امروز با وجود تمام فراز و فرودها و آمار موجود ظرفیت گیلان برای توسعه و پیشرفت بسیار بالاست؛ البته چگونگی مدیریت مسیر توسعه بدون وارد شدن آسیب به محیط زیست به عنوان عامل مقوم ذاتی استان، همت بالایی می طلبد.
سید حسن خمینی خطاب به اعضای مجمع توسعه استان گیلان گفت: تا زمانی که به یک راه حل صحیح برای رشد استان نرسید، کسی از بیرون نمی تواند حل کننده مشکلات باشد. البته افراد فهیم زیادی در استان حضور دارند که مسیر های راهگشا را می توانند پیدا کنند.
وی گفت: استان هایی که دارای طبیعت زیبا هستند ممکن است از این امتیاز ضربه بخورند چرا که از زاویه بیرونی ممکن است کسانی خیال کنند مشکلی گریبانگیر این مناطق نیست.
وی با اشاره به علاقه مردم گیلان به زادگاه خویش، گفت: مجموعه شما می تواند راههایی را برای توسعه استان که توسط مسئولان اجرایی شود پیدا کند؛ گرچه آینده گیلان از آینده سایر مناطق جدا نیست و ارزش متعالی آن منطقه باعث افزایش ارزش ها در سایر مناطق خصوصا مناطق همجوار می شود.
سید حسن خمینی در پایان سخنان خود، همزیستی مسالمت آمیز مذاهب و گویش های مختلف در گیلان را از دیگر امتیازات این استان برشمرد.