معاون حقوقی رییس جمهوری با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی از این بابت نگران و خیلی متاثر بود که چرا نیروهای انقلاب نسبت به هم بدبین و بدگو هستند و اساساً چرا فضای اخلاقی جامعه ما به گناه آلوده است، گفت: از نوع نگاه جناح های نسل سوم و چهارم انقلاب به یکدیگر احساس خطر می کنم و معتقدم نیروهای انقلاب از جناح های مختلف باید دور هم بنشینند و درباره خطرات، موانع ، مشکلات و توسعه انقلاب و ایران صحبت کنند؛ این امر ممکن نمی شود الا اینکه بزرگان انقلاب از همه جناح ها پا به میدان بگذارند.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری در مراسم بزرگداشت آیت الله هاشمی که شب گدشته به همت انجمن کرمانی های مقیم تهران در سالن موسسه مطبوعاتی اطلاعات برگزار شد تاسف و تالم خود از رحلت آیت الله هاشمی را غیرقابل توصیف خواند و اظهار داشت: همه جهان اسلام و ایران در این عزا غمگین هستند. ایران یکپارچه عزادار شد چرا که پدری مهربان و پشتیبانی محکم و نقطه اتکایی بزرگ را از دست داد.
معاون حقوقی رییس جمهوری تصریح کرد: یکی از برجسته ترین ویژگی های آیت الله هاشمی ثبات قدم و قول ثابت وی از ابتدای طلبگی تا روز رحلتش بود. هاشمی همواره ثابت قدم بود و هیچ گاه دو چهره نبود. هر چه بود، ظاهر و باطنش یکی بود؛ ظاهر و باطنی نورانی.
وی با اشاره به روایت رسیدن خبر شهادت مالک اشتر به امام علی، اظهار کرد: امام علی (ع) با شنیدن خبر شهادت مالک، درباره ایشان گفته است، مالک بلند قله ای بود که در میان همه قله ها تک و یک سر و گردن از همه قله ها بالاتر بود ... و من در اینجا بدون اغراق می گویم، هاشمی برای امام در روزهای سخت مبارزه حکم مالک اشتر را داشت و امام مطمئن بود هر کاری که را به هاشمی بسپارد به بهترین شکل انجام می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هاشمی به همین راحتی هاشمی نشد، اضافه کرد: ایشان با سرمایه ای از ایمان با قول ثابت از فراز و نشیب ها عبور کرد.
وی هاشمی را در دوران نوجوانی یک نوجوان پرشور، کنجکاو، با استعداد و با هوش فوق العاده توصیف کرد که وارد حوزه علمیه قم شد و حتی در کنار جذبه بزرگی مانند آیت الله بروجردی، جاذبه دیگری به نام روح الله پیدا می کند.
انصاری ادامه داد: نکته هایی که در برگزینی از روح الله بیان می کند نشان از هوش فوق العاده اش دارد. چه بسیار کسانی که عطای سیاست را به لقای آن بخشیدند و به کار علمی و حوزه رفتند؛ درحالی که هاشمی وقتی کابل ها پای او را می سوزاند او را چون پولاد مقاوم تَر و آب دیده تَر می کرد.
وی اضافه کرد: آقای هاشمی با وجود عواطف بسیار قوی به فرزندان و همسر، هرگز علاقه پدری در ایشان وابستگی ایجاد نکرد تا از مبارزه دست بردارد و در این مسیر استوار بود.
مجید انصاری با بیان اینکه در دو ماه اخیر دو حلقه از حواریون امام خمینی و حلقه مرکزی شورای انقلاب اسلامی یعنی آیت الله موسوی اردبیلی و آیت الله هاشمی را از دست دادیم، گفت: از این حلقه، یک قمر بیشتر نمانده است که امیدوارم همه ما قدر او را بدانیم.
معاون حقوقی رییس جمهوری با اشاره به مسوولیت های کلیدی آیت الله هاشمی رفسنجانی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا هنگام رحلت، اظهارداشت: آیت الله هاشمی در همه جای این نظام نقشهای بزرگ و موثری داشت. کدام عمران و آبادی و تاسیسات زیربنایی و کدام ارتباط خارجی منسجم را سراغ داریم که اندیشه هاشمی آنجا حضور ندارد.
وی با بیان اینکه همین اثرات حیات هاشمی است که می گوییم، هاشمی زنده است چون نهضت زنده است، تصریح کرد: امروز داغدار فقدان هاشمی هستیم. تجلیل از هاشمی، اجرا و تحقق آرمانها و آرزوهای او برای عمران ، توسعه و سربلندی ایران ، عزت و رفاه مردم ، استحکام انقلاب ، تداوم نظام و تقویت وحدت ، همدلی و هماهنگی در جامعه و تعقل و اعتدال برای مدیریت کشور است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه آیت الله هاشمی آرزو داشت جهان اسلام متحد شود، خاطرنشان کرد: هر جا بحث مصیبت های جهان اسلام می شد، ایشان با حسرت و اندوه درباره آن صحبت می کرد و از این می گفت که چه باید کرد؟ از اختلافات جهان اسلام بسیار نگران بود.
انصاری گفت: آیت الله هاشمی رقابتهای کودکانه و اختلافات سطحی را چه در داخل و چه در جهان اسلام مصیبت می دانست و تلاشش این بود که همه نیروها گرد هم جمع شوند.
وی اضافه کرد: مساله ای که مدتهاست به خصوص پس از رحلت آیت الله هاشمی ذهن مرا به شدت به خود مشغول کرده و آن این است که وقتی انقلاب در سال 42 شروع شد حلقه هایی اطراف امام بودند، اینها با هم زیر یک سقف زندان رفتند، با هم تبعید شدند و در خانه های مخفی در سطح کشور می نشستند درباره نهضت و آینده آن بحث و فکر می کردند. پس از پیروزی انقلاب همین افراد مسئولیت ها را از روی اخلاص پذیرفتند. و به اقتضای به اقتضای طبیعت زندگی بشر، اختلاف سلیقه بروز کرد و نیروهای وفادار به انقلاب جریان چپ و راست و امروز اصولگرا و اصلاح طلب شکل دادند و با این که با هم رقابت می کردند اما به واسطه همان نزدیکی هایشان در اجریان انقلاب با هم دوست بودند و رقابتشان به دشمنی و خصومت نمی انجامید.
وی ادامه داد: نتیجه آشنایی و اخلاص و با هم بودن نیروهای انقلاب در دوران مبارزه و دوران پس از انقلاب، با وجود اختلاف سلیقه ها، باعث یک انسجام ملی شد که وقتی خبر رحلت امام منتشر شد، در حالی که همه دشمنان فکر می کردند، جنگ قدرت در ایران شکل می گیرد و دوستان هم نگران بودند که چه خواهد شد، اما آن اخلاص و درک متقابل، همه را در خبرگان زیر یک سقف جمع کرد و جانشین حضرت امام را انتخاب کردند.
انصاری گفت: حاشیه های انتخاب مقام معظم رهبری به جانشینی امام راحل، از تغییر یک وزیر کمتر بود و همه هم از آن حمایت کردند و امروز حدود 28 سال از آن تاریخ می گذرد و به لطف خدا مسیر انقلاب ادامه پیدا کرد.
معاون رئیس جمهور ابراز کرد: نگرانی من این است که امروز فعالان عرصه سیاسی در نسل سوم و چهارم که در میدان می آیند، بر خلاف نسل اول انقلاب هیچ حرکت مشترکی با هم ندارند، زیر یک سقف با هم نمی نشینند و درباره مشترکات با هم بحث و همکاری نمی کنند. تصویر آنها از هم دیگر، تصویری است که رسانه ها و یا سوءبرداشت ها می سازند.
انصاری اضافه کرد: اطلاع این افراد از نیروهای جناح مقابلشان اطلاعی است که بعضا دشمنان، حساب شده و از سر سوءظن تولید می کنند. افراد این جریان آن جریان را کافر حربی ، ضد انقلاب و آمریکایی می نامند و آن طرف، دیگری را عقب مانده ، مرتجع ، داعشی و امثال اینها می خواند.
وی اظهار داشت: به فعالان سیاسی و کسانی که به اصل فعالیت نظام پایبند هستند می گویم که این مساله موجب شده خیل عظیمی از مردم سیاست گریز و بی تفاوت شوند.
حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری تصریح کرد: در این بحث ابدا نگاه جناحی ندارم، احساس خطر می کنم. اگر امروز اتفاقی برای کشور بیفتد این دو گروه چگونه می توانند کنار هم بنشینند و برای توسعه انقلاب و ایران صحبت کنند؟ معتقدم نیروهای انقلاب از جناح های مختلف باید دور هم بنشینند و درباره خطرات، موانع ، مشکلات و توسعه انقلاب و ایران صحبت کنند. این امر نمی شود الا اینکه بزرگان هر جریان پا به میدان بگذارند.
معاون حقوقی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: چرا باید زیر تابوت بزرگان توبه و از آنها عذرخواهی کنیم. بسیاری بودند که در زیرتابوت شهید بهشتی اشک ندامت می ریختند و از جفایی که به او کرده بودند عذرخواهی می کردند، بسیاری هم بودند که بعد از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی اشک حسرت ریخته و می ریزند و عذرخواهی می کنند.
انصاری گفت: عقیده دارم که تکلیف عینی همه ما این است که باید در جهت تقریب و نزدیکی جریانات انقلاب، بچه های انقلاب در دانشگاه و بیرون دانشگاه، هر گامی که می توانیم برداریم. شرایط ویژه ایران، منطقه، دشمنی هایی که علیه ما هست و خطرات و مشکلاتی که متوجه کشور است، هیچ فرصتی را برای از دست دادن نمی گذارد.
وی با بیان اینکه مگر آیت الله هاشمی کم فرصتی بود که از دست ما رفت، اضافه کرد: در همه دنیا بزرگانی مثل آیت الله هاشمی می نشینند، تجربیات خود را می نویسند و در دانشگاه از تجارب آنها استفاده می شود. اما آیا ما هم چنین استفاده ای از تجارب خود می کنیم. آیا گنجینه بزرگ اسرار انقلاب که دیگر در بین ما نیست، کسی دیگر هست که زوایای رموز این انقلاب را برای ما بازگو کند.
معاون حقوقی رییس جمهوری اظهارداشت: قدر کسانی را که در حال حاضر در میان ما و از سرمایه ای انقلاب هستند را بدانیم.چرا که همه این بزرگان تکرارناپذیرند در راس این سرمایه ها رهبر معظم انقلاب و دیگر بزرگان در هر دو جناح سیاسی قرار دارند. این افراد زمانی به پای انقلاب ایستادند که انقلاب شرایط خاصی داشته و هر کسی نمی توانسته انقلابی باشد. انقلابیون قبل از انقلاب، زمانی به امام پیوستند که همراهی با امام حداقل پیامدی که داشت زندان ، شکنجه و حتی اعدام بود.
انصاری تصریح کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی هم از این بابت نگران و خیلی متاثر بود که چرا نیروهای انقلاب نسبت به هم بدبین و بدگو هستند و اساساً چرا فضای اخلاقی جامعه ما به گناه آلوده است.
وی گفت: امیدوارم با توجه به فضای عاطفی که در جامعه ایجاد شده و اینکه در شرایط ویژه هستیم و دشمنان چنگ و دندان به ما نشان می دهند، باید بیش از هر زمان دیگر به وحدت کلمه پایبند باشیم و سخن امام را که همواره ما را به وحدت کلمه توصیه می کرد، در عمل مورد توجه قرار دهیم.
انصاری افزود: این تکلیف عینی و شرعی ماست که در عمل برای وحدت، انسجام و اتحاد جامعه راهکار پیدا کنیم. نباید در فضای القائات بی ایمانی و یاس و تردیدی که دشمنان دارند درباره اصل انقلاب، فلسفه انقلاب، شخصیت و اهداف امام و بزرگان شهدا ایجاد می کنند، فرزندان مان را تنها رها کنیم. ما چرا در معرفی انقلاب، چرایی انقلاب و آرمانهای انقلاب کم کاری می کنیم؟
انصاری در بخش پایانی سخنانش دو پیشنهاد برای نامگذاری فرودگاه کرمان به نام آیت الله هاشمی رفسنجانی و گسترش فعالیت موسسه حفظ و نشر آثار آیت الله هاشمی به مسئولین استان کرمان و خانواده هاشمیارائه داد و اعلام کرد: نام پشنهاد نامگذاری فرودگاه کرمان به نام آیت الله هاشمی را با وزیر راه و شهر سازی در میان گذاشته است و انشاالله در آینده ای نزدیک این امر محقق می شود.