اگر آقای روحانی اصول گرا که هیچ، عضو انصار حزب الله هم باشد، کیهانی باشد یا عضو موسسه آقای مصباح یزدی باشد برای من مهم نیست؛ مهم این است آنچه که گفتند انجام دهند، اتفاقا باعث خوشحالی است که فردی اصول گرا باشد و این حرف ها را بزند و اجرا کند.
به گزارش جماران به نقل از ایسنا، با پایان انتخابات ریاست جمهوری میان دو جناح اصلی کشور این اختلاف بروز کرده که کدام یک پیروز انتخابات بود و کدام یک در این رقابت شکست خورد. اصولگرایان معتقدند از آنجا که خاستگاه اصلی روحانی جامعه روحانیت مبارز می باشد، بنابراین وی اصولگرا است و در انتخابات هم گفتمان اصولگرایی پیروز شده است. اما اصلاح طلبان معتقدند با حمایت خاتمی و هاشمی از روحانی بود که وی توانست در انتخابات پیروز شود و بنابراین پیروز این رقابت اصلاح طلبان بودند.
مهندس عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو گفت: «کشوری که نتواند روی این مسئلهی روشن که پیروز انتخابات چه گروهی است، به تفاهم برسد قرار است روی چه مسئله ای به تفاهم برسد؟! برای رسیدن به این پاسخ میتوان مواضع طرفین در قبل از انتخابات را مطالعه کرد تا متوجه شد هر جریان به سمت کدام نامزد گرایش داشت.»
وی ادامه داد: «اما به نظر من این سوال که کدام جریان در انتخابات پیروز شد در درجه دوم اهمیت است. به این دلیل که اصلاح طلبان نامزد خاص خود را در انتخابات نداشتند که حالا به آن معنای موردنظر بتوان گفت پیروز شدند یا شکست خوردند.»
وی افزود: «انگار که مثلا مسابقهای جهانی برگزار شود و به هر دلیل اجازه حضور به تیم یک کشور را ندهند. بنابراین وقتی در مسابقات حضور ندارد نمی تواند مسابقه دهد که بعد گفته شود پیروز شده یا شکست خورده است. اما اگر اجازه حضور می دادند آن وقت معلوم می شد که چه کسی شکست خورده و چه کسی پیروز شده است.»
عبدی در پاسخ به این سوال که آیا جنابعالی آقای عارف را نامزد اصلاح طلبان نمی دانستید؟، گفت: «آقای عارف اگرچه اصلاح طلب است اما با تصمیم شخصی وارد انتخابات شد؛ در حالی که نامزد یک جریان باید توسط همان جریان معرفی شود.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: «کسی نمی تواند برای جریانی تعیین تکلیف کند و اصلاح طلبان اگر بخواهند خود می توانستند نامزد معرفی کنند.»
وی افزود: «میتوان این سوال را مطرح کرد که اگر مثلا افراد دیگری هم که جزو اصلاحطلبان شناخته میشوند در انتخابات حاضر بودند و عنوان می کردند اصلاح طلب هستند آیا ایشان هم نامزد اصلاح طلبان تلقی می شدند؟ جواب مثبت نیست؛ و لذا اصلاح طلبان خود باید نامزد موردنظر خود را معرفی میکردند، تا معلوم شود رای دارند یا نه.»
عبدی درباره این ادعای اصولگرایان که می گویند اصلاح طلبان چون از امکان رای آوری عارف ناامید بودند از آقای روحانی حمایت کردند گفت: «این سخن حرف بی ربطی است و کسی به قضیه اینطور نگاه نمی کند و اگر می خواستند کاری کنند که آقای عارف رای بیاورد برای آنها کار سختی نبود؛ ولی شاید چنین فرآیندی به نفع انتخابات نبود.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر این مسئله، مسئله اصلی نیست. باید نگاه کرد که چه چیزی به نفع کشور است. بنده دنبال رای آوری نیستم. اطلاح طلبان اگر یک فرد متوسط هم معرفی می کردند می توانستند پیروز شوند چون مشکلی برای رای آوردن ندارند. چنانکه رای آقای روحانی هم فقط در دو روز ایجاد شد و اگر از دو هفته قبل شروع می کردند که اساسا یک جریان دیگر راه میافتاد.»
وی تصریح کرد: «بنابراین وقتی اصلاحطلبان نخواستند یا نتوانستند نامزد خاص خود را معرفی کنند این مسئله که میزان رایآوری آنان چقدر است قابل سنجش نیست و بلاموضوع است.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: «به نظرم اصلا مهم نیست کدام جریان در انتخابات پیروز شده؛ مهم این است که فعلاً آقای روحانی انتخاب شده است. اولا معلوم است که چه کسانی در جریان انتخابات از ایشان حمایت کردند و در ستادهای ایشان بودند و دوم اینکه باید پرسید آقای روحانی چطور اصولگرایی است که وقتی اصولگرایان احساس کردند ایشان رای میآورد و نامزدهای خودشان رای نمیآورند در روزهای آخر سعی داشتند ائتلاف کنند تا آقای روحانی پیروز نشود؟»
وی ادامه داد: «اما حرف بنده این است که خیلی راحت این بحث ها را کنار بگذاریم و ببینیم آقای روحانی چه گفتند که پیروز شدند و مردم چرا رای دادند و بعد تلاش شود که همان حرفها اجرا شود. نه اینکه الان گفته شود آقای روحانی اصولگرا است و بعد بگویند آن حرفهایی که زدی را کنار بگذار و حرفهای ما را بیان و اجرا کن چون جزو ما هستی!»
وی افزود: «لذا اگر آقای روحانی اصولگرا که هیچ، عضو انصار حزب الله هم باشد، کیهانی باشد یا عضو موسسه آقای مصباح یزدی باشد برای من مهم نیست؛ مهم این است که آنچه که گفتند انجام دهند، اتفاقا باعث خوشحالی است که فردی اصولگرا باشد و این حرفها را بزند و اجرا کند.»
وی تاکید کرد: «یعنی ما می گوییم اصلا آقای روحانی عضو موسسه آقای مصباح یزدی است اما این حرفها را بیان کرده و قول داده و ما هم از او حمایت کردیم و اگر شخص آقای مصباح هم این حرفها را بیان میکرد ما از ایشان هم حمایت میکردیم و میگفتیم بفرمایید اجرا کنید.»
عبدی در پاسخ به این سوال که چقدر امیدوار هستید که حرفهای آقای روحانی به مرحله اجرا درآید؟ گفت: «بحث فقط این نیست که ایشان چکار می کند و چکار نمیکند. بحث این است که حتما ضرورتهایی وجود داشته که مردم به ایشان رای دادند و بر اساس این ضرورتها باید این قولها انجام شود.»
وی ادامه داد: «وقتی دلار طی چند روز از 3600 تومان به 3000 تومان می رسد حتما مردم احساسی دارند و امیدی به آینده دارند؛ چون آقای روحانی که هنوز اقدامی انجام ندادهاند. این امید مردم هم فقط به خاطر شخص آقای روحانی نیست؛ بلکه امید به چیزهایی است که ضمیمه ایشان است و اگر انجام شود همه سود میبرند.»
وی افزود: «قبلا هم گفتهام که در انتخابات اخیر اصلاحطلبان برنده سوم بودند. برنده اول ملت بود که فارغ از همه گرایشهای سیاسی در انتخابات شرکت و بهترین انتخاب را کرد. برنده دوم نظام بود که تا دیروز تحت فشارهای مختلف بود و امروز با حداقل هزینه به دلیل یک تصمیم درست به این نقطه به نسبت امن رسیده است.»
وی ادامه داد: «اصلاح طلبان برنده سوم و اصولگرایان برنده چهارم انتخابات بودند و حتی تندروها هم این وسط منتفع شدند، چون وقتی کشور رو به راه باشد آنها هم سود میبرند.»
عبدی تصریح کرد: «لذا بنده به اصولگرایان میگویم اصلا آقای روحانی مال شما، اما اجازه دهید قیمت ارز پایین بیاید، اقتصاد رونق پیدا کند، تحریمها تعدیل شود، تنش خارجی کم شود، تورم کنترل شود، فرزندانمان شغل پیدا کنند، تنشهای داخلی کاهش یابد و همه اینها اگر شد افتخارش برای شما.»
وی با بیان اینکه اگر آقای احمدی نژاد هم این کارها را میکرد ما ناراحت نبودیم بلکه خوشحال هم میشدیم گفت: «این چه رئیس جمهور اصولگرایی است که همه از رفتن وی خوشحال هستند. اصولگرایان که همه به طور کامل و دربست و از ابتدا پشت آقای احمدی نژاد بودند اکنون عنوان میکنند احمدی نژاد اصولگرا نیست و اتهام انحرافی را هم به برخی زدهاند؛ اما آقای روحانی که اصلاحطلبان حامی اصلیاش بودند را اکنون عنوان میکنند اصولگرا است؟»
عبدی در پاسخ به این سوال که چرا آقای روحانی همه مقامات را در محل کار خود پذیرفتند اما آقای خاتمی را در منزل خود پذیرایی کردند و درباره آقای هاشمی خود به دیدار ایشان رفتند؟، گفت: «این اقدام به روشنی نشان دهنده نوعی نماد است. برای اینکه نگاه آقای روحانی به جایگاه این افراد و رفاقتی که با ایشان دارد و روابطی که با آنها در گذشته داشته و نقشی که در آینده خواهند داشت با دیگران متفاوت است.»