سازمان‌های نظارتی به دنبال این هستند که درآمد 700 میلیاردی نفتی کشور طی 8 سال گذشته کجا و چگونه هزینه شده که ما به ازای خارجی مورد انتظار را نداشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار صنعتگران و تولیدکنندگان عضو خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، حضور جوانان خوش‌فکر، خلاق و بانشاط را در عرصه تولید و کارآفرینی، امری مبارک و شایسته تقدیر خواند و با اشاره به نقش افکار و ایده‌های نو و بدیع در رشد، توسعه و پیشرفت جوامع افزود: در هر کشور و جامعه‌ای، در کنار عوامل مادی و طبیعی، عامل انسانی و حضور و بروز افکار و ابتکارات نو در عرصه اقتصاد و کارآفرینی، موتور محرک موفقیت در رقابت‌های داخلی و بین‌المللی بوده است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، ورود جوانان پرتلاش و باانگیزه در عرصه تولید برای صادرات کالاها و محصولات داخلی را بااهمیت دانست و گفت: اقتصاد ایران اسلامی از استعدادهای بی‌نظیر، مادی، طبیعی و انسانی بسیاری برخوردار است و لازم است که موانع پیش روی تولید، تجارت و صادرات کشور با تدبیر، عقلانیت و حسن‌نیت مسئولان مرتفع گردد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، مبنای فعالیت اقتصادی و تولید در سطح کلان در کشور را، برنامه‌ریزی و توجه به برنامه‌نویسی کارشناسانه عنوان کرد و گفت: پس از جنگ تحمیلی مسئولان توانستند با استفاده از بدنه کارشناسی و مدیران باتجربه و دلسوز کشور، برنامه‌های پنج ساله را تدوین و پس از تصویب، علی‌رغم وجود ضعف‌ها و قوت‌ها درصد قابل قبولی از برنامه‌ها را پیاده و اقتصاد کشور را در ریل توسعه و پیشرفت قرار دهند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با ابراز تأسف از اجرا شدن تنها 23 درصد از اهداف برنامه چهارم کشور، بی‌قانونی، بی‌برنامگی و غرور بیجا را از عوامل مؤثر نابسامانی‌های کشور عنوان کرد و پرسید: چطور می‌شود بدون توجه به اسناد بالادستی چون سند چشم‌انداز و اصل 44 قانون اساسی و نیز برنامه‌های پنج ساله مصوب مجلس شورای اسلامی، ادعای توسعه و رشد تولید کشور را داشت؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انحلال سازمان برنامه و بودجه و شوراهای تخصصی و اقتصادی کشور همچون شورای پول و اعتبار که به مثابه مغز متفکر و هیأت مدیره اقتصاد کشور به حساب می‌آمدند را از عوارض اقدامات جزیره‌ای اقتصادی و بی‌قانونی و بی‌برنامگی خواند و تصریح کرد: آنچه برنامه‌های توسعه‌ای کشور را در سطح کلان به پیش می‌برد، هماهنگی عرصه‌های گوناگون سیاست‌گذاری، تقنینی، اجرایی و نظارتی است و تا اراده‌ای جدّی برای این انسجام و هماهنگی به وجود نیاید، تولید، صنعت و اقتصاد نیز در روزمرگی به سر خواهد برد.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، درآمد 700 میلیاردی نفتی کشور طی 8 سال گذشته را یادآور شد و گفت: انتظار این بود که با این درآمد عظیم و نیز وجود استعدادهای انسانی بی‌نظیر کشور و در پرتو اسناد بالادستی و برنامه‌های پنج ساله، انقلاب اقتصادی مدنظر رهبری معظم انقلاب در کشور اتفاق بیفتد، اما اکنون سازمان‌های نظارتی به دنبال این هستند که این درآمد عظیم کجا و چگونه هزینه شده که ما به ازای خارجی مورد انتظار را نداشته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با یادآوری نقش تحریم‌های خارجی، یکی دیگر از علل اوضاع نابسامان اقتصادی فعلی را سیاست خارجی تهاجمی و دشمن‌تراشی‌های بی‌دلیل چند سال گذشته خواند و با انتقاد از اظهارنظرهای غیرکارشناسی و مخلّ روابط خارجی با سایر کشورها گفت: سیاست خارجی یک کشور پشتوانه پویایی و رشد داخلی یک کشور و بالعکس به حساب می‌آید و اگر می‌خواهیم اقتصاد کشور سامان مناسب بیابد و چشم به بازارهای جهانی داشته باشد، باید سیاست خارجی به دور از تنش و همراه با دوستی با سایر کشورها پیشه کنیم تا بتوانیم از امکانات دوستان واقعی‌مان در خارج و ایرانیان خارج از کشور کمال استفاده را ببریم.
ایشان افزود: ما در سیاست خارجی و منطقه‌ای‌مان باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که همکاران و دوستانمان را خود انتخاب کنیم نه اینکه مجبور به انتخاب دوست از میان معدود کشورهای کم‌‌اهمیت باشیم.
در ابتدای این دیدار آقای مهندس صدری، رئیس هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران و برخی از حاضران دیدگاه‌های خود را در محورهای ذیل بیان کردند:
- تقدیر از مقام معظم رهبری به خاطر نامگذاری سال جاری و لزوم ادامه این روند در سال آینده
- لزوم جبران بی‌مهری‌ها نسبت به کارآفرینان، تولیدگران و صادرکنندگان کشور
- برطرف کردن موانع تولید با حمایت مالی، تسهیلاتی و زدودن مقررات زائد و دست و پاگیر
- کیفیت مطلوب محصولات صادراتی ایران و آمادگی برای تسخیر بازار چند صدمیلیونی منطقه
- پرهیز از سیاستگذاری‌های مقطعی صادراتی برای حفظ بازارها و مشتریان در کشورهای همسایه
- لزوم در پیش گرفتن «انسجام سیاستی» در سیاست‌های اقتصادی کشور
- عضویت بخش خصوصی در هیأت‌های مدیره سازمان‌ها جهت مقابله با مقاومت دولت در برابر خصوصی‌سازی
- عدم تناسب زیرساخت‌های کشور با استعداد و توانمندی کارآفرینان و صنعتگران
- توجه مجمع تشخیص مصلحت نظام و ارگان‌های سیاست‌گذار به دیدگاه‌های کارشناسانه جوانان تولیدگر کشور
- فرصت دادن به جوانان برای نقش‌آفرینی در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.