محمّد هاشمی در آخرین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیان خاطراتی از روزهای افتخار همراهی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در نوفل لوشاتو پرداخت که در بخشی ازآن به ماجرای عنایت خاص امام (س) به مرحوم دکتر حبیبی در پرواز انقلاب اشاره شد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران درگزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام از حال و هوای آخرین جلسه مجمع آمده است :
به مناسبت درگذشت مرحوم دکتر حسن حبیبی، صندلی خالی ایشان در مجمع با قاب تصویر ایشان و یک دسته‌گل تزئین شده بود.
اعضای مجمع در ابتدای جلسه به درخواست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای شادی روح مرحوم دکتر حبیبی فاتحه‌ای قرائت کردند که حزن و اندوه در تک تک چهره ها نمایان بود.
در پایان سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد ایام دهه فجر و گرامی‌داشت مرحوم دکتر حبیبی، آقای محمد هاشمی رئیس دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به نقل خاطره‌ای از ایام بازگشت امام(س) از پاریس به میهن و توجه ویژه حضرت امام به مرحوم دکتر حبیبی پرداخت که مورد توجه اعضای مجمع قرار گرفت.
وی در بیان خاطره خود گفت: زمانی که در اوایل بهمن ماه 1357، امام در پاریس بودند. از سوی جیمی کارتر و ژیسگاردستن رؤسای جمهور وقت آمریکا و فرانسه، نمایندگانی برای دیدار با امام به نوفل‌لوشاتو آمدند.
نمایندگان دو رئیس جمهور در ملاقات با حضرت امام(س) با ادعای دلسوزانه از ایشان می‌خواستند که در شرایط فعلی به ایران باز نگردد. همچنین نماینده آقای ژیسگاردستن به امام پیشنهاد می‌داد با توجه به اینکه هوا در نوفل‌لوشاتو بسیار سرد و امکانات ناچیز است، اگر شرایط را مساعد نمی‌بینند به ورسای منتقل شوند. ضمناً نماینده آمریکا بعضاً لحن تهدید به خود می‌گرفت.
امام در پاسخ به نماینده رئیس جمهور آمریکا فرمودند: من هنوز تصمیمی درباره نحوه رفتار مردم با آمریکایی‌هایی که در ایران هستند، نگرفته‌ام. در صورت ضرورت به آنها خواهم گفت و در پاسخ به نماینده ژیسگاردستن ضمن تشکر از ملت فرانسه فرمودند: نیازی به نقل مکان نیست و به زودی به ایران خواهند رفت.
محمد هاشمی ادامه داد: پس از ترک محل توسط ملاقات‌‌کنندگان امام فرمودند اعلام کنید من روز جمعه به تهران باز خواهم گشت و ساعت 12 شب رادیو فرانسه این خبر را اعلام کرد.
وقتی علت را جویا شدیم، امام فرمودند: اینها دوست نیستند و اصرار این افراد از روی دلسوزی نیست و حتماً توطئه‌ای در ایران در سر دارند که اگر من در ایران باشم، مانع عملی شدن توطئه آنها هستم.
بعدها مطلع شدیم در آن زمان ژنرال هایزر آمریکایی برای انجام کودتا در تهران به سر می‌برده است.
پس از اعلام زمان سفر امام به تهران، بختیار فرودگاه تهران را برای ورود پرواز امام بسته اعلام کرد و به هواپیمایی ‌هما اجازه اختصاص پرواز برای امام را نداد، بنابراین از شرکت ایرفرانس یک فروند هواپیمای 747 جهت انتقال امام و همراهان به تهران اجاره شد و از 450 نفر برای همراهی امام ثبت‌نام گردید.
از این تعداد فقط 150 نفر خبرنگاران رسانه‌های مختلف جهانی بودند که برای پوشش این رخداد مهم ثبت‌نام کرده و می‌خواستند به تهران بیایند، اما سه روز قبل از انجام پرواز، نماینده ایرفرانس مراجعه نمود و اظهار داشت نمی‌تواند 450 نفر مسافر را با این پرواز به تهران انتقال دهد، زیرا می‌خواهد به اندازه کافی سوخت ذخیره همراه داشته باشد تا در صورتی که به هر دلیلی نتوانست در تهران فرود آید، امام را به پاریس باز گرداند. وی اعلام کرد فقط 150 نفر می‌توانند در این پرواز همراه امام باشند. این مسئله مشکل بزرگی را برای ما ایجاد کرد، زیرا 150 نفر فقط خبرنگار یا نماینده رسانه‌ها بودند. بنابراین تصمیم گرفته شد 75 نفر از خبرنگاران را حذف و از 300 نفری که از همراهان امام ثبت‌نام کرده بودند، فقط 75 نفر در این پرواز باشند. لیست پرواز را خدمت امام بردیم و از ایشان کسب نظر کردیم. امام اسم چهار نفر را انتخاب کردند و فرمودند بقیه افراد را خودتان تصمیم بگیرید. یکی از این دو نفر انتخابی امام مرحوم شهید مهدی عراقی بود و نفر دوم هم مرحوم دکتر حسن حبیبی . این موضوع بخوبی نشاندهنده عنایت خاص امام به دکتر حسن حبیبی بود.
محمد هاشمی در مقابل سوال اسم بردن از نام دو نفر دیگر منتخب امام برای انقلاب ، سکوت کرد.
به این ترتیب مرحوم دکتر حبیبی با انتخاب امام راحل در این سفر تاریخی از همراهان امام بودند و تقدیر ایشان این بود که روز 12 بهمن 1357، پس از سالها اقامت در خارج از کشور، وارد تهران شود و روز 12 بهمن 1391 به ملکوت اعلا بپیوندد. روحش شاد و یادش گرامی باد.
گفتنی است محمّد هاشمی تنها شخصیتی است که بصورت ثابت از اولین روز ورود امام خمینی(س) به نوفل لوشاتو تا پرواز تاریخی انقلاب افتخار حضور در معیت بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی را داشت و از همین رو خاطرات بسیار جالب و شنیدنی نیز از آن روزهای ماندگار " جهانی شدن انقلاب اسلامی" دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.