رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: معنای حراست از رهبری آسیب شناسی مسائل است تا در حوادثی که واقع میشود، نظام ضربه نخورد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، آیتالله مهدوی کنی در ابتدای دوازدهمین اجلاسیه دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حوادث تلخ و شیرین چند ماهه اخیر و با تاکید بر ضرورت عبرت گرفتن از حوادث تلخ و شیرین و ضرورت جلوگیری از تکرار حوادث تلخ اظهار داشت: در مسئله زلزله کارهایی صورت گرفته است و دولت، مردم، مراجع و علما کمکهایی کردند و رهبری نیز به آن جا تشریف بردند. البته باید اقرار کرد که حادثه بزرگی بود و رفع نیاز بازماندگان نیاز به کوشش فراوان دارد و به راحتی نمیتوان آن را رد کرد، لذا خبرگان و ائمه جمعه نیز کمکهای خود را به زلزلهزدگان انجام دهند تا در آستانه فصل سرد مشکلات حل شود.
وی با اشاره به وفاداری مردم به دین، انقلاب و رهبری با وجود تمام مشکلات انقلاب را دارای سه رکن مردم، رهبری و دولت دانست و افزود: دولت که به معنای کل حکومت است باید وظایف انقلابی خود را به مرحله اجرا در آورد و مردم نیز باید کمک کنند زیرا به تعبیر امام آنها ولی نعمت هستند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مستحکم شدن انقلاب پس از مشکلات فراوان گفت: دولت به معنای واقعی اسلامی با همراهی مردم باید با مشکلات دست و پنجه نرم کرده و عقب نشینی نکند.
آیتالله مهدوی کنی همچنین به نمایندگی از اعضای خبرگان از رهبری و دولت به خاطر کنترل وقایعه چندماهه اخیر از جمله زلزله و اجلاس غیرمتعهدها سپاسگذاری کرد. وی در خصوص سخنان مقام معظم رهبری در اجلاس غیرمتعهدها تصریح کرد: اگر تعبیر میشود که این اجلاس موفق بوده که واقعا هم بوده، به این دلیل است که ما منزوی نشدهایم و این گونه نیست که حصاری دور خود کشیدهایم و انتخاب ایران به عنوان رئیس دورهای جنبش غیرمتعهدها نیز بسیار مهم است.
وی افزود: البته بیان ما به عنوان مجلس خبرگان این نیست که هر کس هرچه در اجلاس گفت مورد تایید ماست، بلکه یک جمع بزرگ هر کس نظر خود را بیان میکند و در این اجلاس بعضا مطالبی گفته شد که ما نپسندیدیم ولی این طبیعت این گونه اجتماعات است زیرا اگر نظرات تحمیلی باشد نام آن اجلاس غیرمتعهدها نیست. آنچه که تایید ماست بیانیه پایانی این اجلاس است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این اجلاس نشان داد اوضاع امنیت ما خوب است آیاتی از قرآن کریم در خصوص امنیت را قرائت کرد و یادآور شد: یک نوع امنیت امنیت گورستانی است که در بهشت زهرا(س) وجود دارد و هیچ کس به کسی کاری ندارد، اما امنیت دیگر این است که انسان در عین حیات زندگی انسانی و برادرانه داشته باشد که این نعمت بزرگی است و همه ملت ایران باید بداند که با امنیت میتوان به رفاه برسند.
وی گفت: برخی مهمانان اجلاس فکر میکردند به محض ورود به ایران با درگیری و خشونت روبرو میشوند و یا به کشور خراب سفر میکنند اما با ورود ایران این تصورات از بین رفت. رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به توطئههای دشمنان و تهدید فعالان سیاسی و اقتصادی اظهارداشت: دولت در خصوص وضعیت معیشتی مردم توجه کنند که انقلاب برای دنیا و آخرت است، یعنی این که انسانها فقط ایمان داشته باشند؛ مهم نیست بلکه در جامعه اسلامی همه نیازهای معنوی و مادی با هم باید برطرف شود و دولت باید برای رسیدن به این وضعیت معیشت عمومی مطلوب از نخبگان و کسانی که خوب در اداره کشور دارند استفاده کنند. تمام ارکان نظام در عین حال که مسئول دارد باید از نظرات دیگران استفاده کند. البته به این معنا نیست که به این نکته عمل نمیشود، اما باید بیشتر عمل شود.
وی با تاکید بر اینکه فعالان سیاسی و اقتصادی خارج از دولت باید با یک فرمان حرکت کنند تا کشتی را به ساحل برسانند هشدار داد اگر هر کدام از این فعالان نظر جدا داشته باشند و همدیگر را خنثی کنند به جایی نمیرسیم و مسئله مهم هماهنگی بین همین نیروهاست که یکی از کارهای رهبری همین هماهنگی نیروهاست. رئیس مجلس خبرگان رهبری از فعالان اقتصادی خارج از دولت خواست در این خصوص سودهای شخصی را کم و انگیزه خدمت به مردم را زیاد کنند. وی با اشاره به مسئله قناعت گفت: قناعت معنایش این نیست که وقت در هنگام تنگ دستی قناعت کنیم بلکه برای همه زمانهاست. متاسفانه ما ایرانیان عادت به اسراف کردهایم و مسئولان هم عادت کردند که از بودجه بیتالمال هرچه دردستشان است استفاده کنند. مثلا در انگلیس یک سیب را به عنوان صبحانه میخورند، اما در ایران صبحانهها مفصل است و در ادارات یک ساعت برای صبحانه زمان صرف میکنند و این که رهبری براقتصاد مقاومتی تاکید کردند یکی از ارکانش همین موضوع مقاومت است.
مهدویکنی با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری و شوراها در سال آینده اشاره کرد و افزود: امیدواریم مردم ما، بزرگان و نخبگان برای انتخابات آینده مقدمات خوبی فراهم کنند تا کسانی منتخب شوند که به درد مردم برسند و درباره بقیه مسائل باید در زمان خودش حرف زد.
وی همچنین خطاب به نمایندگان مجلس خبرگان گفت: از آنجا که ما مسئولیت روزانه در خبرگان نداریم نباید فکر کنیم که شش ماه یک بار اجلاسی برگزار میشود و مذاکرات تشریفات است و بعد به دنبال کار خود برویم؛ چرا که آقایان در پیشگاه خداوند مسئولیت را پذیرفتهاند و اگر اینجا جمع شدهایم به خاطر پذیرفتن چنین مسئولیتی است و ما با کسانی که ما را انتخاب کردهاند، شوخی نکردهایم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان با تاکید بر اینکه ما باید همواره در مسایل انقلاب حضور داشته باشیم، گفت: امیدوارم همه ما به وظایف خودمان از جمله حراست از جایگاه رهبری بپردازیم. برخی میگویند معنای حرف مهدوی این است که از رهبری تعریف کنیم بلکه منظور من این است که ما باید مسایل را آسیبشناسی کنیم تا در حوادثی که واقع میشود، نظام ضربه نخورد.
در این اجلاس آقایان هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی از جمله شخصیتهایی بودند که در ردیف اول نشسته بودند. آیتالله آملی لاریجانی، نورمفیدی، جنتی، فلاحیان و غیره نیز در ردیفهای پایانی حضور داشتند. همچنین آیتالله مصباح یزدی در جلسه غایب بود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین در گذشت آیتالله قره باغی نماینده فقید آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفت.