: اندیشه امام در حوزه زنان طلاییترین بخش اندیشهای امام است؛ یعنی کاری که امام در حوزه زنان کرد و انقلابی که مبتنی بر تفکر امام در حوزه زنان شد، اگر به مراتب بالاتر از انقلاب اسلامی نباشد کمتر نیست. امام در مقام بیان، میلاد حضرت زهرا(س) را «روز زن» نامگذاری کردند و چند سال هم در حضور ایشان ضمن گرامیداشت این میلاد در دیدارهایی که زنان با ایشان داشتند به عنوان یک عالم دینی، مرجع و فیلسوف میفرمودند که زن انسانساز است همانگونه که قرآن انسانساز است و از این تعابیر فراوان است. امام به واقعیتی که میرسید آن را بیان میکرد و جز رضای خدا و واقعیت و حقیقت به چیزی نگاه نمیکردند.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با انتقاد از اینکه متأسفانه در خیلی از زمینهها از اندیشه امام فاصله گرفتیم که یکی از موارد آن هم موضوع زنان است، تأکید کرد: امروز نباید ما از حوزه زنان ضربه بخوریم؛ اگر بر مبنا و مدار اندیشه امام خمینی(س) جلو رفته بودیم و اگر امروز حق بانوان را آنگونه که باید، به آنها داده بودیم نباید تن ما به واسطه اعتراضات بانوان می لرزید. امیدوارم همچنان به متن مقدس انقلاب اسلامی که اندیشه امام خمینی(س) است، رجوع کنیم. هر قانونی، آئیننامه و لایحهای که بخواهد بر مردم تحمیل شود، بدون اینکه نسبتی بین خواست مردم و آن قانون باشد علیالقاعده از منظر امام مردود است.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری روز گذشته در همایش تجلیل از بانوان برگزیده خمین، گفت: امیدوارم روزی برسد که جایگاه زن در جامعه ما و نگاه به زن و گرامیداشت مقام زن به جایگاه اصلی خودش برسد همانگونه که در اندیشه اسلام و در اندیشه امام بوده است.
وی یادآور شد: در سیر تاریخی همواره یکی از پربسامدترین و البته پر چالشترین موضوعات در جوامع بشری موضوع زن و نقش زن در جامعه بوده است. گویی زنان جامعه ما در سالها و قرنها محکوم به زیست در دو نگاه افراطی و تفریطی بودند اما امام سیمرغوار سر برآوردند و جایگاه زن را از خاکستر تحجر، اباحهگری و لیبرالیسم خارج کرده و به نوعی به جایگاه اصلی خودشان نزدیک کردند.
تصریح کرد: من همچنان معتقدم زن در جامعه ما هنوز آن جایگاه واقعی خودش را به دست نیاورده است. این را نه به عنوان شعار، بلکه اندیشه و تفکر ما، و البته ملهم از تفکر دینی و تفکر شیعی است که میبینیم همچنان تا رسیدن به آن آرمانها و عملی شدن آن نظرات همچنان فاصله داریم، چرا که در گذشته زن در جامعه ما محکوم به زیستن در دو نگاه افراطی و تفریطی بود.
وی با بیان اینکه با پیروزی انقلاب شما میبینید که امام نقشی که برای زنان قائل بود به گونهای شد که زنها توانستند نقش آفرینی جدی کنند، گفت: امروز دیگر از نگاه جامعه ما درس خواندن زنانه و مردانه ندارد. در واقعیت جامعه ما کسب رتبههای علمی فرهنگی، هنری و ورزشی زنانه و مردانه نیست، الآن بحث سر این است که سهم کدام بیشتر بشود، در حالی که یک روزی در جامعه ما این بحث به طور کاملاً جدی زنانه و مردانه بود که آیا اساساً زنها میتوانند و اجازه چنین فعالیتهایی را دارند؟! امام به عنوان یک فقیه و مرجع تقلید آمد و این چالش را حل کرد و حقوقی برای زن قائل شد.
کمساری افزود: اندیشه امام در حوزه زنان طلاییترین بخش اندیشهای امام است؛ یعنی کاری که امام در حوزه زنان کرد و انقلابی که مبتنی بر تفکر امام در حوزه زنان شد، اگر به مراتب بالاتر از انقلاب اسلامی نباشد کمتر نیست. امام در مقام بیان، میلاد حضرت زهرا(س) را «روز زن» نامگذاری کردند و چند سال هم در حضور ایشان ضمن گرامیداشت این میلاد در دیدارهایی که زنان با ایشان داشتند به عنوان یک عالم دینی، مرجع و فیلسوف میفرمودند که زن انسانساز است همانگونه که قرآن انسانساز است و از این تعابیر فراوان است. امام به واقعیتی که میرسید آن را بیان میکرد و جز رضای خدا و واقعیت و حقیقت به چیزی نگاه نمیکردند.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) یادآور شد: در مقام عمل هم دیدید که امام وقتی هیئتی را به شوروی برای ابلاغ پیام به گورباچف اعزام میکنند در کنار یک مجتهد فیلسوف و همچنین یک سیاستمدار، یک خانم را هم میگذارند و این معنایی دارد این یعنی سفیر امام برای ابلاغ پیام اسلام به مهد کمونیست در کنار یک کارشناس دینی و یک کارشناسی سیاسی یک خانم نیز هست و امروز خیلی احساس میکنم که ما فاصله گرفتیم و نتوانستیم آن نقشی که امام به زنها دادند را حفظ کنیم.
با انتقاد از اینکه متأسفانه در خیلی از زمینهها از اندیشه امام فاصله گرفتیم که یکی از موارد آن هم موضوع زنان است، تأکید کرد: امروز نباید ما از حوزه زنان ضربه بخوریم؛ اگر بر مبنا و مدار اندیشه امام خمینی(س) جلو رفته بودیم و اگر امروز حق بانوان را آنگونه که باید، به آنها داده بودیم نباید تن ما به واسطه اعتراضات بانوان می لرزید. امیدوارم همچنان به متن مقدس انقلاب اسلامی که اندیشه امام خمینی(س) است، رجوع کنیم. هر قانونی، آئیننامه و لایحهای که بخواهد بر مردم تحمیل شود، بدون اینکه نسبتی بین خواست مردم و آن قانون باشد علیالقاعده از منظر امام مردود است.
کمساری یادآور شد: امام حتی جمهوری اسلامی که مورد خواست همه اکثریت قریب به اتفاق بوده و خیلیها به امام توصیه میکردند که شما اصلاً برای چه میخواهید رفراندوم را برگزار کنید امام فرمودند نه این باید برگزار بشود یعنی مراجعه به آرای مردم. اول انقلاب در مجلس اول بعضی از اعضای شورای محترم نگهبان مخالف کاندیداتوری خانمها بودند اما امام فرمودند نهتنها خانمها باید رأی بدهند که باید کاندیدا هم بشوند. در سایه همین تفکر بود که روز به روز الحمدلله امروز در دولت آقای دکتر پزشکیان دولت وفاق واقعاً جای تقدیر و تشکر دارد که یک اهتمام بیشتری به حضور زنها شده است. امروز زنها دارند مناصب بیشتری میگیرند که البته فقط اهتمام به گرفتن منصبهای سیاسی نیست، بلکه باید در همه حوزهها زمینه فعالیت و مشارکت نیمی از جامعه ما و نیمه فرهیختگان ما فراهم بشود.
وی در پایان گفت: ان شاء الله که بتوانیم بر مبنای اندیشه امام و همچنین رهبر فرزانه انقلاب که امتداد اندیشه امام است و ایشان خلف صالح امام و اشبهالناس به امام بعد از امام است، به سمتی برویم که جامعه ما بر مدار اعتدال، وفاق و تعالی بیش از پیش حرکت کند و همواره ما را در مسیر نورانی عمل به اندیشه امام که همان اندیشه ناب اسلامی و علوی است بتواند برقرار بدارد و در این مسیر، پایدار باشیم.