حزب مجمع ایثارگران در بیانیهای به مناسبت انتخابات آمریکا، گفت: مجمع بر این اعتقاد است که مدیران و تصمیمسازان کشور در چهارچوب منافع ملی از مذاکره مستقیم با آمریکا گرهگشایی کنند. برخلاف مدعیات برخی جناحهای سیاسی که بر طبل تقابل و حتی جنگ میکوبند، مذاکره کم هزینهترین روش برای تامین منافع ملی و تحقق مقاصد نظام است.
حزب مجمع ایثارگران در بیانیهای با تأکید بر اینکه کشور نیازمند راهبرد جدیدی در برابر آمریکا است، گفت: مجمع بر این اعتقاد است که مدیران و تصمیمسازان کشور در چهارچوب منافع ملی از مذاکره مستقیم با آمریکا گرهگشایی کنند. برخلاف مدعیات برخی جناحهای سیاسی که بر طبل تقابل و حتی جنگ میکوبند، مذاکره کم هزینهترین روش برای تامین منافع ملی و تحقق مقاصد نظام است. این منافع ملی شعاری نیست که بر ضد مقاومت و مبارزه علیه مخالفان ایران تفسیر شود. مبارزه گاهی در سطح اقدامات و عملیات دشمن است و مهمتر از آن، گاهی مبارزه با هدف دشمن است.
به گزارش جماران، حزب مجمع ایثارگران در بیانیهای پیروزی دونالد ترامپ و تسلط کامل حزب جمهوریخواه بر ارکان نظام تصمیمسازی آمریکا در انتخابات اخیر را پدیدهای نوین و نادر دانست و گفت: اگرچه چرایی این رخداد در مناسبات و توازن قدرت دو حزب و مسائل و مشکلات درونی جامعه آمریکا ریشه دارد، اما چیستی و چگونگی پیامدهای آن در نظام بین الملل هنوز در پرده ابهام است و همین امر، کشورهای جهان را به بازخوانی روابط خود با آمریکا واداشته است.
در ادامه بیانیه مجمع ایثارگران آمده است: گرچه برخی میکوشند تا از نظم نوین جهانی سخن گویند، اما درک و تحلیل سطح و عمق این نظم با گزافگویی یا تقلیلگرایی آمیخته است و نمیتوان در ساخت روابط پیچیده قدرتهای قارهای و منطقهای به چنین تحلیلهای قاطعی حکم راند. به خصوص شخصیت غیرقابل پیشبینی رییس جمهور جدید آمریکا هر روایت و سناریویی مبتنی بر سودجویی لحظهای را محتمل میسازد. بر همین اساس کشورها و اتحادیههای منطقهای در حال تحلیل احتمالات تغییرات ناشی از این انتخابات و برنامهریزی متناسب برای تنظیم نوین مناسبات خود بر اساس منافع ملی و کاستن از میزان پیامدهای مخرب احتمالی آن هستند.
مجمع ایثارگران همچنین با اشاره به وضعیت پیچیده منطقه خاورمیانه و یک سال سبعیت و وحشیگری دولت اسرائیل در غزه و لبنان، افزود: تحولات سازندهای که در روابط خارجی ایران با کشورهای منطقه شکل گرفته و اولویت و اهمیت وضعیت اقتصادی کشور مولفههاییاند که ایجاب میکند تا منطق زمانه جدید بیش از پیش به دقت و ژرفکاوانه تحلیل و ارزیابی شود. بیشک در این تحلیل و ژرفکاوی آنچه معیار واقعبینانه و شاخص حقیقی است، منافع ملی و کاستن از درد و رنج مشکلات معیشتی زندگی مردم است.
در بخش دیگری تأکید شده است: مجمع ایثارگران که اعضای آن در دهههای پیش و پس از انقلاب اسلامی، به ویژه دوران جنگ تحمیلی برای مبارزه با ستم و بیعدالتی و استقرار نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر آزادی، استقلال و دفاع از تمامیت ارضی کشور ایثار و از خودگذشتگی کرده و خواهند کرد، از حاکمیت و سیاستگذاران کشور میخواهد بر اساس این شاخص و تحلیل و درک عمیق از وضعیت خطیر کنونی در روابط خارجی خود نوسازی کنند.
همچنین با تأکید بر اینکه رفع تحریمها در گرو تغییر محسوس در سیاست خارجی و به طور خاص، تعامل و معماری نوین در منش دیپلماتیک مذاکره است، در بیانیه مجمع ایثارگران آمده است: تحقق رشد هشت درصدی در سند چشم انداز ۱۴۰۴ به عنوان سندی که نتیجه خرد جمعی نخبگان و نهادهای رسمی و مورد قبول مقامات عالی کشور است، گواه گویایی بر ناکارآمدی سیاست تقابل است که توصیه مقامات عالی کشور به دولتها و وعده رئیس جمهور منتخب است، در گرو حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی است. این امر تنها از طریق گشایش در روابط خارجی و مذاکره با کشورهای تاثیرگذار و شرکتهایی است که به دلیل تحریمها، به رغم آگاهی از مزیتهای منحصر به فرد ایران، نمیتوانند اقدامی انجام دهند.
مجمع ایثارگران انسداد شکوفایی اقتصاد ملی، سقوط رتبه معیشت و رفاه مردم و منزویسازی ایران در عرصه روابط گسترده تجاری را از جمله نتایج مخرب سیاست تقابل دانست و گفت: پس از خروج آمریکا از توافق هستهای(برجام) جامعه اروپایی کوشید تا به منظور نجات آن، سازوکاری اقتصادی و مالی برای تداوم معاملات تجاری با ایران تمهید کند و ثمری در بر نداشت. علت اصلی این ناکامی، بیشتر به مخالفت آمریکا و ناترازی قدرت آنها در برابر آن و نیز ماهیت خصوصی شرکتها و بانکهای اروپایی بوده که بیش از هر چیز بر مبنای منطق سرمایه و سود عمل میکنند و از پیامدهای روبط با ایرانِ تحت تحریم واهمه داشته و دارند.
در این بیانیه با تأکید بر اینکه کشور نیازمند راهبرد جدیدی در برابر آمریکا است، آمده است: مجمع باور دارد که وضعیت نوین و احتمالات پیشرو، و بر پایه حفظ استقلال، ارتقای امنیت ملی، صیانت از تمامیت ارضی، تحکیم نظام، ممانعت از تحمیل جنگ و تحریمهای جدید، متناسبسازی سیاست خارجی در برابر آمریکا ضروری است. این تناسبسازی، لزوماً و ماهیتاً به معنای برقراری روابط دیپلماتیک یا حل و فصل همه مسائل بین دو کشور نیست و در این مقطع چنین انتظاری وجود ندارد. هدف از این تناسب سازی، تمهید گسترش روابط اقتصادی با کشورها، کاهش ضرر و زیانهای تجارت خارجی، مقابله با سوء استفاده رقبا و استفاده از فرصتها به منظور خروج از بحرانها، بهبود شرایط کشور، تامین معیشت مردم و برچیدن موانعی است که ایران را از مسیر توسعه و رفاه و شکوفایی همه جانبه بازداشته است.
مجمع ایثارگران افزود: مجمع بر این اعتقاد است که مدیران و تصمیمسازان کشور در چهارچوب منافع ملی از مذاکره مستقیم با آمریکا گرهگشایی کنند. برخلاف مدعیات برخی جناحهای سیاسی که بر طبل تقابل و حتی جنگ میکوبند، مذاکره کم هزینهترین روش برای تأمین منافع ملی و تحقق مقاصد نظام است. این منافع ملی شعاری نیست که بر ضد مقاومت و مبارزه علیه مخالفان ایران تفسیر شود. مبارزه گاهی در سطح اقدامات و عملیات دشمن است و مهمتر از آن، گاهی مبارزه با هدف دشمن است.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: اگر هدف دولت اسرائیل در تحلیل نهایی و خیالپردازانه خود، گمراه کردن نظام جمهوری اسلامی از تحقق حکمرانی عادلانه در تامین زندگی با نشاط و توام با رفاه و مقاصد مضمر در قانون اساسی است، تحقق منافع ملی و آرمانهای عدالتخواهانه قانون اساسی عین مبارزه با دشمن است. همین هدف والا بود که توسط امام، کشور را از فرو افتادن در باتلاق تداوم جنگ رهانید و به همکاری با صدام منجر شد و در روابط با عربستان پس از جنایات مکه نوسازی شد. این تجربههای موفق و نجاتبخش نه تنها جمهوری اسلامی را از تحقق اهداف والای خود منحرف نکرد بلکه با گذر از این گردنههای دشوار و مهلک، امید به زندگی و تحکیم نظام را تداوم بخشید.