سید حسن خمینی: یک ویژگی آقای دکتر پزشکیان این است که استشهاد فراوانی به نهج‌البلاغه دارند. در عهدنامه مالک، حضرت تعبیری راجع به عهد دارند که جزء شاهکارهای نهج‌البلاغه است. ایشان به مالک می‌فرمایند، «اگر بین خودت و دشمنانت یک پیوندی برقرار کردی، دورش را با وفا محکم کن». در این بخش ایشان تعبیر بسیار مهمی دارند، مبنی بر اینکه اگر عهدی ببندید و امانتداری نکنید، خیانت کرده‌اید.

یادگار امام با تأکید بر وفاداری دولت به وعده های خود، گفت: بحمدالله در طول این سه، چهار ماه آنچه که مردم در سیمای رئیس جمهور دیده اند، «صداقت» و «پایمردی بر عهد» است؛ و آنچه هم که بیش از همه انتظار دارند همین «صداقت» و «پایمردی و ایستادگی بر عهد» است. بر عهدی که از انقلاب اسلامی سال 57 بسته شد؛ و اصول آن پایبند باشیم.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق هیأت دولت چهاردهم با امام خمینی(س) ضمن تسلیت اربعین حسینی(ع)، گفت: هفته دولت و به خصوص تشکیل دولت آقای دکتر پزشکیان را تبریک می‌گویم. جا دارد از نمایندگان مجلس هم تشکر کنیم که با رأی خوبی که به همه کابینه دادند، یک گام دیگری در جهت وفاق ملی برداشتند.

یادگار امام اظهار داشت: رسم نمادینی که نامش را «تجدید میثاق» گذاشته‌اند، با این روزهایی که همه به کربلا نظر دارند و اربعین حسینی(ع) یک اشتراک خاص دارد. عهدی که با سیدالشهدا(ع) در اربعین تجدید می‌کنیم این است که راه آن بزرگوار و مسیری که از کربلا می‌گذرد را ادامه بدهیم. امروز هم اعضای دولت عهد خودشان را با امام تجدید کردند.

وی در این زمینه به بیان خاطره ای پرداخت و افزود: خدا رحمت کند مرحوم ظهیرنژاد را که از فرماندهان خوب دفاع مقدس بود. ایشان روزی فرماندهان نظامی را برای ملاقات با امام آورده بودند و فکر می‌کنم فرمانده نیروی هوایی شعری در خدمت ایشان خوانده بود که مضمون شیرینی دارد؛ «ما بسته تو هستیم، لازم به بستنی نیست/ عهدی که با تو بستیم، هرگز شکستنی نیست». این مضمون در ادبیات فارسی در این بیت ادبیات فارسی که «عهد نابستن از آن به که ببندی و نپایی» ریشه دارد.

جدید میثاق هیئت دولت چهاردهم با امام

سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه «عهد» یک مقوله با اهمیت بسیار مهم در میان بشریت است، اظهار داشت: یک ویژگی آقای دکتر پزشکیان این است که استشهاد فراوانی به نهج‌البلاغه دارند. در عهدنامه مالک، حضرت تعبیری راجع به عهد دارند که جزء شاهکارهای نهج‌البلاغه است. ایشان به مالک می‌فرمایند، «اگر بین خودت و دشمنانت یک پیوندی برقرار کردی، دورش را با وفا محکم کن». در این بخش ایشان تعبیر بسیار مهمی دارند، مبنی بر اینکه اگر عهدی ببندید و امانتداری نکنید، خیانت کرده‌اید.

وی با اشاره به اینکه امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید وقتی نوبت پیمانی که بسته‌ای رسید، اگر لازم شد نفس خودت را هم فدا کن، یادآور شد: امروز در امر تزاحم بین ارزش‌های اخلاقی، یک بحث جدی این است که می‌گویند وفا به عهد بالاترین درجه اهمین را در میان تمام اصول اخلاقی دارد. امیرالمؤمنین(ع) تعبیری دارند که می فرمایند، «جدای از مسلمانان، مشرکین هم به این وفای به عهد ملزم هستند.» چرا که بشریت به تجربه دریافته اگر به عهدش وفا نکند، ضرر می‌کند.  خیانت در وعده و عهد ممکن است در کوتاه مدت یک نشاطی داشته باشد، اما به منافع یکی دو روز نباید نگاه کرد.

یادگار امام یادآور شد: امیرالمؤمنین(ع) می‌گوید، «مراقب باش عهدی نبندی که ابهام داشته باشد و هر طور که خواستی بتوانی آن را تفسیر کنی». ایشان می‌گویند، «مراقب باش جوری حرف نزنی که بعد نگویی من این طور نگفتم»؛  بلکه جوری عهد ببند که مردم می‌فهمند و همان که می‌فهمند را عمل کن؛ و بدان که بشریت در تاریخ به این درک رسیده که اگر به عهدت خیانت کنی، با سر زمین می‌خوری. خداوند آیت الله موسوی بجنوردی را رحمت کند که می‌گفت، در روایات هست که اکثر اهل جنت ساده‌دل هستند؛ زیرا کسانی که درس خوانده‌اند، بلد هستند اشکالات خودشان را توجیه کنند و گرفتاری آنها از همین نقطه شروع می‌شود.

وی گفت: در مضمون فرمایشان حضرت علی(ع) این معنا وجود دارد که مراقب باش نگویی تحقق این وعده مشکل است، فلان مصلحت وجود دارد، دیگران نمی‌گذارند و... . ایشان به صراحت می‌گوید عهدی که می‌بندی، حق نداری در آن مصلحت‌سنجی کنی؛ بلکه محکم روی آن ایستادگی کن. نباید عمل نکردن به عده را توجیه کرد؛ چون توجیه سرآغاز سقوط است.

سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود با تأکید بر وفاداری دولت به وعده های خود، گفت: بحمدالله در طول این سه، چهار ماه آنچه که مردم در سیمای رئیس جمهور دیده اند، «صداقت» و «پایمردی بر عهد» است؛ و آنچه هم که بیش از همه انتظار دارند همین «صداقت» و «پایمردی و ایستادگی بر عهد» است. بر عهدی که از انقلاب اسلامی سال 57 بسته شد؛ و اصول آن پایبند باشیم.

وی یادآور شد: در مدت اخیر امیدی ایجاد شد؛ این امید سرمایه بزرگ و اساسی یک دولت است. دولت‌هایی که مردم به آنها امید داشتند، سرافراز آمدند و سرافراز رفتند. جاهایی که احیانا امیدها شکست، خود اعضای دولت هم از اینکه سر کار هستند، بعضا پشیمان بودند. پس پیوند عمیقی بین عهد و امید وجود دارد.

یادگار امام در بخش پایانی سخنان خود گفت: این روزهای ماه صفر و اربعین در پیشاپیش رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام قرار دارد که هرچه هست از آوازه او و سیدالشهدا(ع) هم نواده آن بزرگوار است. ان شاء الله خداوند این روزها را روزهای عزت همه ما قرار بدهد و این راهپیمایی‌ها، تلاش‌ها و این همّ عمومی را سال آینده در مسجد الاقصی شکوفا کند. ان شاء الله خداوند مکر و کید دشمن صهیونیستی که هیچ حد و مرزی برای جنایاتش نمی‌شناسد را به خودشان برگرداند.

وی افزود: ان شاء الله خداوند رهبری معظم انقلاب، خلف شایسته حضرت امام، و بقیه مسئولین را در پناه لطف خودش موفق به آنچه که خیر و صلاح مردم و جمهوری اسلامی است، قرار بدهد.

 

جدید میثاق هیئت دولت چهاردهم با امام

 

 

در این مراسم رئیس جمهور طی سخنانی با اشاره به اینکه نگاه امام راحل معطوف به توجه به محرومین، وحدت و انسجام همه جامعه اسلامی بود، گفت: باید به دنبال حق و حقوق هم مردم جامعه باشیم و در عمل و اعتقاد نشان دهیم به آنچه می‌گوییم باور داریم و تا آخر بر سر پیمانی که بر اساس حق، عدالت و انصاف با مردم بسته‌ایم، ایستاده‌ایم.

به گزارش جماران، دکتر مسعود پزشکیان با تاکید بر اینکه بر پیمانی که با مردم بسته‌ایم، پایبندیم، تصریح کرد: امروز بخش قابل توجهی از مشکلاتی که در جامعه وجود دارد و بر وضعیت اعتماد عمومی تاثیر گذاشته، ناشی از نگرانی در جامعه نسبت به رفتارهایی است که ناقض وعده‌ها و پیمان‌هاست.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید مراقب باشیم راه را گم نکنیم، افزود: ما پیروان راه امام حسین (ع) هستیم که راه پایبندی به حق است. امام حسین می‌فرماید که من برای مطالبه حقی قیام کردم که به آن عمل نمی‌شود و به تبعیت از سیره رسول اکرم (ص) در این مسیر امر به معروف و نهی از منکر می‌کنم؛ راه سرور و سالار شهیدان راه مطالبه حق و عدالت در جامعه اسلامی است.

دکتر پزشکیان با اشاره به سخنان شهید بهشتی مبنی بر اینکه اگر در جامعه‌ای بر اساس حق، عدالت و انصاف عمل شود آن جامعه اسلامی است و اگر نه هر اسمی می‌توان روی آن گذاشت الا جامعه اسلامی، اظهار داشت: یقین می‌دانیم که از ما درباره عمل به وعده‌ها و پیمان‌هایمان سوال خواهد شد. خداوند از تک‌تک ما پیمان گرفته که جز حق نگوییم و به طرف باطل نرویم. باید پیرو حق باشیم و به طرف باطل نرویم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه نگاه امام راحل معطوف به توجه به محرومین، وحدت و انسجام همه جامعه اسلامی بود، گفت: باید به دنبال حق و حقوق هم مردم جامعه باشیم و در عمل و اعتقاد نشان دهیم به آنچه می‌گوییم باور داریم و تا آخر بر سر پیمانی که بر اساس حق، عدالت و انصاف با مردم بسته‌ایم، ایستاده‌ایم.

دکتر پزشکیان با تاکید بر ضرورت انسجام و وحدت در میان امت اسلامی خاطرنشان کرد: اگر مسلمان‌ها یکپارچه با هم به ریسمان الهی چنگ می‌زدند و وحدت داشتند، آیا رژیم صهیونیستی جرأت می‌کرد به این شکل علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه جنایت کند و آیا آمریکا و کشورهای غربی جرات می‌کردند اینگونه بی‌محابا از این رژیم جنایتکار حمایت کنند.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه برای حل مشکلات داخلی نیز هیچ راهی جز وحدت و انسجام داخلی نداریم، گفت: لازم می‌دانم از نمایندگان محترم، هیئت رئیسه و رئیس محترم مجلس برای رای حداکثری به کابینه دولت چهاردهم قدردانی کنم. این رای بالا پیام بزرگی را به جامعه منتقل کرد که جای تشکر دارد و به عنوان یک اتفاق بزرگ قدمی در آغاز مسیر وفاق و همدلی بود.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه وحدت و انسجام عمومی بود که در روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی این انقلاب و نظام را در برابر توطئه‌ها حفظ کرد، افزود: با وجود وضعیت نامناسب داخلی، اما به خاطر وحدت و انسجام ملی دشمنان نتوانستند آسیبی به انقلاب زده و حتی با جنگ یک وجب از خاک ایران را جدا کنند. امروز هم اگر با همان باور و اعتقاد بایستیم می‌توانیم بر مشکلات فراوان پیش‌رو غلبه کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما می‌توانیم و باید مشکلات کشور را حل کنیم، اظهار داشت: وظیفه داریم برای اینکه خون شهدا و راه امام راحل فراموش نشود، کاری کنیم که باورها، اعتقادات و عدالت، انصاف و حق جای خود را در جامعه پیدا کنند. باید پیرو راه امام حسین (ع) باشیم، راهی که باور دارد نباید اجازه دهیم حقوق هیچ کس از هیچ قومیت و جمعیتی و منطقه‌ای پایمال شود؛ در حالی که امروز واقعا آنگونه نیست که باید باشد.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه امروز در اینجا حضور یافتیم تا یاد شهیدان را گرامی بداریم، تصریح کرد: در سال‌های سپری شده پس از انقلاب اسلامی دشمنان عمدتا نخبگان، افراد دانا و توانمند کشور را هدف ترور قرار داد و به شهادت رساند؛ کسانی که می‌توانستند کانون انسجام و وحدت جامعه باشند، در حالی که دشمن تلاش می‌کند که تفرقه در جامعه حاکم شود.

رئیس جمهور وحدت و انسجام را همدلی و هم‌افزایی همه با هم در مسیر حق و عدالت و تحت هدایت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: همه باید بر اجرای حداکثری سند چشم‌انداز، قانون برنامه و سیاست‌های کلان وحدت کنیم. این اسناد مصداقی از پیمان جمعی ما هستند که بر روی کاغذ آمده و امضای رهبری نیز پای آن است. باید نگاه همه ما معطوف به اهداف این اسناد مبنی بر قرار گرفتن در جایگاه برتر و اول منطقه باشد.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه البته تحقق این اهداف راحت و آسان نیست، گفت: باید اهداف بلند اسناد بالادستی کشور را مدنظر قرار دهیم و جامعه و کشور را به سمتی هدایت کنیم که لایق و شایسته آن است. امروز در اینجا با امام راحل پیمان می‌بندیم که این راه را با تمام وجود ادامه خواهیم داد و تلاش خواهیم کرد تا جایی که از دستمان بربیاید شرمنده خون شهدا و امام شهدا و مردم عزیز کشورمان نشویم.

 

سید حسن خمینی: مولی‌الموحدین می فرماید مراقب باش عهدی نبندی که دچار ابهام باشد و هر جور بتوان آن را تفسیر کرد

 

پزشکیان در حرم امام خمینی (س): امام نگاهش به محرومین و وحدت تمام جامعه اسلامی بود

 

 

فیلم/ تجدید میثاق پزشکیان و اعضای هیئت دولت چهاردهم با آرمان‌های امام خمینی

 

عکس/ حاشیه تجدید میثاق رئیس جمهور و اعضای هیات دولت با آرمان‌های حضرت امام (س)

 

عکس/ تجدید میثاق رئیس جمهور و اعضای هیات دولت با آرمان‌های حضرت امام (س)

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.