گردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان عصر روز دوشنبه(چهارم تیر ماه) با سخنرانی محمدجواد ظریف و چند تن از روحانیون کشور، در حسینیه جماران برگزار شد.
گردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان عصر روز دوشنبه(چهارم تیر ماه) در حسینیه جماران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جماران، سخنان محمدجواد ظریف، وزیر پیشین امور خارجه، در این گردهمایی را «اینجا» میتوانید بخوانید.
به گزارش خبرنگار جماران، حجتالاسلام و المسلمین مهدی شیخ، رئیس ستاد روحانیون مسعود پزشکیان، در این گردهمایی با تسلیت درگذشت سید احمد هاشمینژاد و تبریک عید سعید غدیر خم، گفت: در این دوره پر از بحران و تنش در تاریخ ایران عزیز، نخبگان و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی به عنوان گروههای مرجع جامعه مسئولیتی دو چندان دارند. وظیفه نخبگان تعدیل تندرویها و کندرویها و هدایت حرکت تاریخی مردم ایران به سوی پیشرفت و آزادی است.
وی تأکید کرد: اگر مراجع فکری و معنوی جامعه مانند تودههای مردم تابع احساسات و عواطف شوند، و از عقلانیت و مدارا در حرکت دور شوند، راه کشور به هرج و مرج، عدم ثبات و خشونت منتهی میشود. اما اگر مراجع فکری با صبوری و تأمل در جوانب امور، حرکتی آرام اما پیوسته را طرحریزی کنند، ملت با هزینه کمتر و به صورتی پایدارتر به اهداف بلند خود خواهد رسید.
شیخ افزود: ما مانند کسانی هستیم که زیر آوار قرنها توسعه نیافتگی و استبدادزدگی نهادینه شده، ماندهایم. کسانی که زیر آوار هستند باید هر روزنهای که از آن هوا و نور دریافت میشود را پاس بدارند؛ و نه تنها باید بکوشند که آن روزنه بسته نشود، بلکه باید با آرامش و صبوری اندک اندک آن روزنه را بزرگتر کنند. انتخابات آن روزنه است و اکنون که فردی کاردان، دلسوز، سلیم النفس، پاکدست، صریح و شجاع مثل دکتر مسعود پزشکیان را در میان نامزدهای انتخابات داریم، باید قدردان باشیم و از همه توان خود برای تکیه زدن ایشان بر کرسی ریاست جمهوری ایران بهره ببریم.
جامعهای که در اصلاح امور صبوری ورزد، قلههای نور را خواهد دید
وی اظهار داشت: من یقین دارم، جامعهای که در اصلاح امور صبوری ورزد، قلههای نور را خواهد دید؛ و دعوت مردم به صبوری و مقاومت و امید بخشیدن به آنان، وظیفه علما و فرهیختگان است. جمهوری اسلامی ایران با نام اسلام و روحانیت برپا شده است و مردم نقصان و کجروی در آن را به نام روحانیت و اسلام مینویسند. همین امر وظیفه و مسئولیتی مضاف را برای روحانیت به ارمغان میآورد؛ و آن عبارت از هشدار دادن به حکومت و منتقد آن بودن است.
رئیس ستاد روحانیون مسعود پزشکیان ادامه داد: اگر روحانیت وظیفه امر به معروف و نهی از منکر حاکمان و اصحاب قدرت و ثروت را از یاد ببرد، شریک آنان در فسادها تلقی خواهد شد و مردم در چنین شرایطی اعتمادشان به روحانیت و دیانت را از دست خواهند داد. بنابراین روحانیت امروز دو وظیفه اساسی دارد که با همه نخبگان و فرهیختگان در آن شریک است. آن وظیفه عبارت از راهبری پیوسته جامعه برای حرکت به سوی پیشروی کشور و تحقق فضایل انسانی و اخلاق دینی در جامعه است. وظیفه دوم بیشتر متوجه نهاد روحانیت برای حفظ دیانت و معنویت است؛ و آن عبارت از امر به معروف و نهی از منکر اصحاب قدرت و ثروت در موارد خروج از ارزشهای دینی، اخلاقی و انسانی است.
مسعود پزشکیان مرد صداقت، صراحت و شجاعت است
وی با تأکید بر اینکه دکتر مسعود پزشکیان که مرد صداقت، صراحت و شجاعت است، گفت: امید است که روحانیون در انجام این دو وظیفه خطیر دوشادوش دیگر اصحاب علم و فرهنگ موفق باشند. امیدوارم در فرصت باقیمانده تا انتخابات با همکاری و همدلی یکدیگر کمک کنیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی در مسیر صحیح و عدالتمحور خود قرار گیرد و به سوی آیندهای روشن و پر از امید حرکت کند.
به گزارش خبرنگار جماران، حجتالاسلام و المسلمین رسول منتجبنیا، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، نیز در این گردهمایی با تبریک عید سعید غدیر خم، گفت: این ایام پیامهای مختلفی دارد که به یک نقطه منتهی میشود. عید سعید غدیر خم یادآور بیعت مردم به امر پروردگار با علی بن ابیطالب(ع) است؛ بیعت آن روز به معنای رأی امروز است. حضرت امام هم میفرمود «میزان رأی ملت است».
بعد از سالها ناامیدی و یأس، روزنه امیدی به روی مردم باز شده است
وی با اشاره به اینکه ما امروز در آستانه یک تحول هستیم، تصریح کرد: بعد از سالها ناامیدی و یأس، به خصوص در سالهای اخیر، یک روزنه امیدی به روی مردم باز شده است. ما همه باید برای روز انتخابات آماده شویم. امروز در شرایطی قرار گرفتهایم که همه از امام حرف میزنند و همه از سفره پربرکت انقلاب و امام استفاده میکنند ولی من با تحقیق میگویم که بسیاری از مدعیان طرفداری از امام، قلبا و عملا با امام نیستند.
تفکر نورانی امام، امروز مظلوم واقع شده است
منتجبنیا افزود: تفکر نورانی امام که مترقیترین تفکر تاریخ هست، امروز مظلوم واقع شده است. امروز من احساس میکنم خطری که امام برای نظام و انقلاب و کشور میکرد، در حال رشد و توسعه و گسترش است و میدانداری میکند. کسی که میگوید ما نیاز به رأی حداکثری نداریم و حداقلی برای ما کافی است، نمیتواند از امام حرف بزند. کسی که میگوید جامعه چند طبقه است و هر روز یک دستهای را از قطار انقلاب پیاده میکنند، نمیتوانند از امام حرف بزنند؛ امام میفرمود «همه با هم». امام میفرمود «هرگونه اختلاف از شیطان است». چرا امروز در جامعه ما این صفبندیها و مرزبندیها وجود دارد؟ امام با وحدت این انقلاب را به پیروزی رساند.
نظام نیاز به رأی حداکثری مردم دارد
وی تأکید کرد: بزرگان و مسئولان کشور بدانند که اگر میخواهند موفق و پیروز شوند باید به ملت برگردند؛ پشت کردن به مردم به معنای شکست و نابودی است؛ پس به مردم برگردید. نظام نیاز به رأی حداکثری مردم دارد. همان افرادی که امام بارها احساس خطر میفرمود، امروز در زوایای حاکمیت نفوذ کردهاند و من با چشم خودم میبینم در مجلس، دولت و بخش زیادی از امور کشور، اینها دارند نظام را تضعیف میکنند. اینها اعتقادی به ثبات، استقرار و پیروزی نظام ندارند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: روحانیت اسلام طرفدار آزادی و استقلال است؛ طرفدار خدمت به مردم است. روحانیت در خط نورانی امام هست که خط پیشرفت، ترقی و تکامل بشریت است. ما باید روشنگری کنیم و نباید کاری کنیم که توجیهگر خلافها و اشتباهات برخی از مسئولان قلمداد شویم.
وی افزود: ما روحانیون و روحانیت وظیفه داریم مردم را آگاه و با این اندیشه ارتجاعی و این تفکر غیر مردمی که در کشور رو به گسترش هست، مقابله کنیم. چه اشکالی دارد بنده و شما نسبت به مسئولینی که راه غلط میروند اعتراض کنیم؟! حفظ نظام لازم هست ولی یکی از ابعادش انتقاد کردن است. «حمایت مطلق» حفظ نظام نیست؛ تخریب نظام است. پس من و شما باید فریاد مردم باشیم؛ صدای مردم را به طور رسا بیان کنیم تا اینکه به وظیفه خودمان عمل کنیم.
منتجبنیا گفت: در این روزها مردم آماده هستند که حرف آخر را بشنوند و وارد صحنه شوند. الآن درصد قابل توجهی هنوز حرکت نکردهاند؛ من و شما بالای منبر و در جلسات، تلفنها و تماسها به مردم بگوییم اگر میخواهید مستقل و عزیز و سربلند باشید، باید در انتخابات شرکت کنید و رأی بدهید؛ و الّا به جای شما رأی میدهند و کسانی را انتخاب میکنند که بر خلاف نظر شما است. امروز همه جمع شدهایم که از یک انسان وارسته، بزرگوار، مجرب، پاکدامن، پاکدست و خدمتگزار به نام آقای دکتر مسعود پزشکیان حمایت کنیم. ان شاء الله که هفته آینده جشن پیروزی ایشان را برگزار خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار جماران، حجتالاسلام و المسلمین سید شهابالدین موسوی نیز در این گردهمایی با تبریک عید غدیر، گفت: امروز نسل من و نسل بعد از من، مسئولین را قبول نداریم؛ دلیلش این است که مسئولین ما نتوانستهاند به مردم ثابت کنند که دین توانایی حل مشکلات را دارد. از مسئولین میخواهیم که به مردم اثبات کنند که میتواند مشکلات را حل کند.
امیدواریم که دولت دکتر پزشکیان با طرحهای سیاهی مثل طرح موسوم به نور بتواند مقابله کند
وی افزود: ما برای این امر به آقای دکتر پزشکیان امیدواریم که این دولت فریاد زنان و دختران و خواهران ما باشد که با طرحهای سیاهی مثل طرح موسوم به نور بتواند مقابله کند؛ و فریاد دانشجویانی باشد که در جواب مطالباتشان، باتون و گاز اشکآور بر سرشان فرود آمد. امیدواریم آقای دکتر پزشکیان با این روندها و شرایط مقابله کنند. ما امیدواریم آقای پزشکیان فریاد مظلومین و کسانی باشند که از فقر سر بر سطل زبالهها دارند.
موسوی تأکید کرد: رأی ما به دکتر مسعود پزشکیان، رأی به تغییر و نه محکم به شرایط موجود، تبعیض، رانت و فساد است. اول از همه رأی ما به این معنا است که ما دکتر مسعود پزشکیان را میخواهیم که با این فسادها و سیاهیها مقابله کند.
بیانیه جمعی از روحانیون سراسر کشور در حمایت از مسعود پزشکیان
به گزارش خبرنگار جماران، حجتالاسلام و المسلمین هادی قابل نیز در این گردهمایی با اشاره به اینکه بیانیه حمایت روحانیون سراسر کشور از مسعود پزشکیان الآن حدود 500 امضا دارد و امضا هم میشود، متن بیانیه را قرائت کرد که به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خدا که انسان را جانشین و امانتدار خود کرده است. قال الله تبارک و تعالی فی کتابه «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها»؛ همانا خداوند فرمانتان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید.
ایران تبدار است و حال خوشی ندارد. بخش بزرگی از مردم عزیز به خاطر ناکارآمدی، ساختار معیوب، اداره سنتی و غیر کارشناسی و غیر علمی مبتنی بر زیادهخواهیها و تقاضاهای نابه جا، تعارض منافع گروهی و جناحی، گهگاه مستبدانه و متوهم از توانایی و قدرت خویش در عرصه داخلی و خارجی در تنگدستی مادی و معنوی روزگار را از سر میگذراند. آن دسته از مردم که تنگدست نیستند، از فقر امنیت و آرامش و فقدان آزادی و حسرت عقب ماندگی کشور از غافله توسعه و پیشرفت جهانی در رنج میباشند.
ایران به لحاظ شاخصهای جهانی نه در تراز منابع انسانی و نعمتهای خدادادی و نه در تراز تاریخ پر افتخارش قرار دارد. آنچه همگان به آن باور دارند این است که این تمدن تاریخی و کشور بزرگ، خوب اداره نشده و نمیشود. ایران در زمانه معاصر پس از رنسانس علمی و تغییرات جهانی در تکنولوژی و اداره مدرن، با اینکه تقریبا چند دهه جلوتر از انقلاب میجی ژاپن به دنبال پیوستن به این رنسانس بود، اما به دلیل استبداد قجری، استبداد پهلوی، تصلبهای فرهنگی و خصوصیت مردم خویش، با اینکه در همین بازه زمانی تلاشهای خوبی مثل ایجاد دارالفنون امیرکبیر، مدرسه رشدیه، نهضت مشروطیت، مدرنسازی مستبدانه، ملی شدن صنعت نفت و انقلاب ضد استبدادی سال 57 صورت گرفته است، اما در حال حاضر ساختارهای تاریخی، فرهنگی و اداری و از همه مهمتر اداره کشور به صورت غیر کارشناسی و کارشناسیهای نیمبند و غیر علمی مبتنی بر سنتهای پیشین کار ایران را برای زندگی بهتر سخت کرده است.
در این میان وجود نابهسامانیهایی در کشور و درماندگی از توسعه و پیشرفت، نقش کسانی که فرصت و شانس بالا آمدن و قرار گرفتن در کرسی مدیریت کشور را داشتهاند و بر سکوی مدیریت کشور نشستهاند، از دیگر مردم بسیار بیشتر است. بعد از انقلاب اسلامی توهم دوجانبه شناخت نظام جهانی از ایران و ایران از جهان، کار را برای ایران مرفه، آزاد، مؤمن، شاد و امیدوار سختتر کرده است.
اکنون که از سر شانس و تقدیر یا از سر تدبیر نامحسوس، به ناچار دوباره ایران بر سر دو راهی انتخابات و مشارکت با رقابتی محدود و عدم مشارکت قرار گرفته است، یکی از این شش نفر نامزد محترم انتخابات قرار است سکان اداره کشور را به عهده بگیرد. عقل حکم میکند که ملت با دقت و تدبیر، سرنوشت کشور را به دست شایستهترین فرد بسپارد. بیتفاوتی به انتخابات نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد، بلکه بر مشکلات کشور برای چهار سال و یا هشت سال دیگر خواهد افزود.
در بین این شش نفر، پزشکی متخصص، با اخلاق، زحمتکش، سادهزیست و از جنس مردم کم برخوردار، با ایدههایی کاملا درست برای اداره کشور بر اساس ایجاد نظام کارشناسی علمی، حضور دارد. ما جمعی از روحانیون کشور که در متن مردم قرار داریم و همپایشان درد و رنج را تحمل کردهایم و در بزنگاههایی فریاد بر آوردهایم و کم و بیش مورد بیعنایتی، اخم و بعضا غضب حکومت قرار گرفتهایم، همگام با سید مظلوم و با اخلاق، حجتالاسلام و المسلمین حاج سید محمد خاتمی(حفظه الله) و جمع کثیری از علما، مراجع و فضلای حوزههای علمیه این فرصت تاریخی انتخاب یک ایده درست را غنیمت میشماریم.
با اینکه میدانیم کار بسیار سختی پیش روی مردم و جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان است و ممکن است عدم موفقیت وی در به جریان انداختن ایده درستش، تیر خلاصی برای امید کشور باشد، اما با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و رأی به انسان فرهیخته، جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، به کمک ایشان آمده تا ایدههای درستش برای ملت و کشور به مدد تعامل و گفتوگوی انتقادی و محترمانه با دیگر ارکان حکومت، راهگشای اداره صحیح کشور باشد.
اولویتهای پیشنهادی ما به دکتر اخلاقمدار و از جنس مردم، موارد زیر است:
- احترام واقعی به مردم، با گفتوگو و مشارکت آنها در نظر و عمل از طریق شنیدن صدای مردم در صحنههای اجتماعی آزاد و نظرسنجیهای علمی مستمر در اداره بهینه با نظر نخبگان و کارشناسان کشور
- کاهش تورم با صرفهجویی در بودجه و مصارف غیر ضرور و ایجاد انضباط مالی و ایجاد امنیت سرمایهگذاری داخلی و خارجی و توجه ویژه به معیشت مردم، کنترل گرانیهای افسارگسیخته، افزایش ارزش پول ملی و بیمه همگانی با پوشش بیش از 70 درصد هزینههای درمان
- تلاش برای تحقق عفو عمومی و دعوت از همه ایرانیان خارج از کشور و ایران دوستان عزیز برای آمدن به کشور و تضمین امنیت آنها برای رفت و آمد و سرمایهگذاری معنوی و مادی در کشور
- تلاش برای رفع تحریمها و استفاده از فرصتهای اقتصادی با توجه به تعاملات و رقابتهای نظام بینالملل
- تنشزدایی، ارتباط درست و تعامل با همه کشورهای جهان به جز رژیم غاصب صهیونیست، بر محور منافع ملی و عزت و اقتدار ایران
بر این اساس از عموم ملت بزرگ، وقتشناس و سرافراز ایران عزیز تقاضای خاضعانه داریم که روز جمعه هشتم تیر ماه به پای صندوقهای رأی آمده و بر روی برگه رأی خود بنویسند «مسعود پزشکیان 22». صلوات و سلام خدا و بندگان صالحش به ارواح مطهر همه صالحان و شهیدان و امام شهیدان.
روحانیون حامی دکتر مسعود پزشکیان
والسلام و علیکم و رحمت الله و برکاته