در این جلسه که با حضور مدیران و مسئولان قریب به 70 رسانه از طیفها و جناحهای مختلف برگزار شد، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، 24 نفر از مدیران رسانههای کشور به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود در خصوص موضوعات مختلف پرداختند.
به گزارش جماران؛ در این جلسه که با حضور مدیران و مسئولان قریب به 70 رسانه از طیفها و جناحهای مختلف برگزار شد، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، 24 نفر از مدیران رسانههای کشور به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود در خصوص موضوعات مختلف پرداختند.
«شریعتمداری» مدیرمسئول روزنامه کیهان طی سخنانی اظهار کرد: برخلاف نظر برخی اصحاب رسانه که شرایط موجود در کشور را خطرناک میبینند، من این شرایط را خطیر و حساس میبینم.
وی با بیان اینکه متاسفانه دشمنان در رسیدن به مقاصد شوم خود، بعضاً از نیروهای داخل کشور نیز سوءاستفاده میکنند، گفت: همه ما باید به اتفاق و کمک همدیگر، انگارههای غلط ایجاد شده در اذهان مردم را از بین ببریم.
«اسکندری» مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی پارسینه طی سخنانی به برخی مشکلات معیشتی قضات و کارمندان دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: ارزیابی قضات از حیث آمار عملکرد ماهیانه آنها، از کیفیت آراء قضایی خواهد کاست و ضروری است در این زمینه تدبیر مناسب اتخاذ شود.
وی ضمن تقدیر از در دسترس قرار گرفتن سامانه «ثنا» برای ایرانیان خارج از کشور، خواستار آن شد که برخی اختلالات موجود در این سامانه، در اسرع وقت مرتفع شود.
«خیرجو» مدیرعامل خبرگزاری ایسنا نیز با اشاره به برخی از مصادیق ایجاد ناامنی روانی در میان مردم، خواستار مقابله جدی و برخورد قاطعانه و بازدارنده دستگاه قضا با ناامن کنندگان امنیت روانی جامعه شد.
«بختیاری» مدیرمسئول روزنامه دنیای اقتصاد نیز در این جلسه با اشاره به نقش تاثیرگذار قوه قضاییه در ایجاد بستری آرام و امن برای فعالیت بخش خصوصی در حوزه اقتصاد، گفت: علاوه بر برخوردهای قضایی عدلیه با مصادیق فساد، ضرورت دارد دستگاه قضایی اهتمام ویژهای برای تبیین علل و ریشههای اصلی شکلگیری این فسادها داشته باشد.
«ایمانجانی» مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان نیز در این جلسه، حمایتهای قوه قضاییه از رسانهها طی دوره اخیر را ستودنی توصیف کرد و در بخش دیگری از صحبتهای خود خواستار اتخاذ و اجرای تدابیری متقن در راستای تقویت سرمایه اجتماعی کشور توسط بخشهای مختلف نظام حکمرانی شد.
«مظفری» مدیرمسئول روزنامه آفتاب یزد نیز در این جلسه گفت: انجام سفرهای استانی بدون تشریفات، بازدیدهای پرشمار از محاکم سطح کشور و گفتگوهای چهره به چهره با مردم و مراجعان به واحدهای قضایی که از اقدامات قابل تحسین حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دوره اخیر است و همچنین ارائه مشاورههای رایگان نیروهای مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه به اقشار مختلف مردم طی هفتهها و ماههای گذشته، سبب شده که در این دوره شاهد ارتباط نزدیکتر عدلیه با مردم و رسانهها نسبت به دورههای گذشته باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به انتقاد از نحوه مواجهه و تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رسانههای مستقل پرداخت.
«خیام» مسئول میز قضایی خبرگزاری صداوسیما نیز با اشاره به عدم ارائه گزارش مکتوب میزان اجرای بخشهای مختلف سند تحول قضایی از سوی قوه قضاییه طی دو سال گذشته، از اقدامات صورت گرفته توسط مرکز رسانه دستگاه قضا به ویژه در حوزه جهاد تبیین و برگزاری تورهای رسانهای با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف، تشکر و قدردانی کرد.
«احمدنیا» مدیرمسئول اصلاحاتنیوز نیز در این جلسه با بیان اینکه نباید منافع ملی فدای منافع جناحی شود، گفت: مردم کشور ما تفاوت میان مسئولی که اقدامات نمایشی انجام میدهد با مسئولی که در جهت منافع مردم و انقلاب گام برمیدارد را، بهوضوح احساس میکنند.
«اخوان» مدیر مسئول روزنامه جوان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر ضرورت تقویت زیرساختهای امنیتی سامانههای الکترونیکی دستگاه قضا تاکید، برخی از گلایههای مردمی در زمینه صدور پروانه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را بیان کرد.
«کواکبیان» مدیرمسئول روزنامه مردمسالاری نیز با بیان اینکه استقلال عدلیه در دوره کنونی نسبت به دورههای پیشینِ آن، افزایش یافته و وکلا و قضات نیز در دوره فعلی، رضایتمندی بیشتری نسبت به دورههای گذشته دارند، تصریح کرد، گفت: ضرورت دارد قوه قضاییه در خصوص آن دسته از پروندههایی که افکار و اذهان عمومی را درگیر خود میکند در زملن مقتضی، توضیحات لازم و مبسوط را ارائه دهد.
وی ضمن انتقاد از برخی احکام صادره در محاکم قضایی برای افراد بیحجاب، بر ضرورت اتقان آرا در شعب بدوی تاکید کرد.
«پژمان» مدیر مسئول پایگاه خبری آخرین خبر نیز در این جلسه، ضمن قدردانی از افزایش میزان آستانه تحمل عدلیه در مواجهه و نحوه تعامل با رسانهها، خواستار جمعسپاری و مشارکت دادن مردم در امر نظارت بر فضای مجازی شد.
«پاکآیین» نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات با بیان اینکه هماکنون تصویر قوه قضاییه در نزد رسانهها یک قوه قضاییه مستقل است، گفت: امروز مشاهده میکنیم که اصحاب رسانه، احساس امنیت قضایی دارند.
وی افزود: ضرورت دارد که بیش از پیش، از ظرفیت رسانهها در مقوله ارتقاء دانش حقوقی و آگاهیهای قضایی جامعه استفاده شود.
«صادقالحسینی» مدیرمسئول اقتصادآنلاین نیز گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که بعضاً پروندههای رسانهها به دادگاههای غیرتخصصی ارجاع داده شوند؟ ما خواستار آن هستیم که در دستگاه قضا شرایطی فراهم شود که مردم بتوانند تلفنهای همراه خود را به درون جلسه دادگاه نیز ببرند.
«وکیلی» مدیر مسئول روزنامه ابتکار نیز در این جلسه گفت: ما از اینکه میبینیم رئیس قوه قضاییه نسبت به وضعیت کشور نگاه واقعبینانهای دارند، خرسند هستیم؛ مناسب نبودن وضعیت کشور در حوزههای مختلف، باید ساختار حکمرانی را به سمت تغییر رویکردها سوق دهد.
وی افزود: نباید شرایط به نحوی رقم بخورد که با صدور برخی آرا در محاکم عالی قضایی، نقش هیئت منصفه دادگاه مطبوعات تضعیف شود.
«مهدیان» مدیرعامل موسسه همشهری نیز بر ضرورت در نظر گرفتن پیوستهای رسانهای قوی در خصوص اقدامات مهم صورت گرفته در دستگاه قضا تاکید کرد و گفت: دستگاه قضایی باید ضمن مشخص کردن جایگاه خود در جنگ شناختی تمام عیاری که در جریان است، اقدامات متناسب را در مقوله جهاد تبیین نیز انجام دهد.
«فقیهی» مسئول پایگاه خبری انتخاب نیز در این جلسه ضمن انتقاد از نحوه مواجهه دولت با این پایگاه خبری، گفت: ما از قوه قضاییه میخواهیم که در کنار رسانهها باشد و اجازه ندهد اقدامات برخی بخشها، به حذف رسانههای مستقل ختم شود.
«مقدسیان» مدیرعامل خبرگزاری آنا نیز بر ضرورت احیای پلیس قضایی تاکید کرد و در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: برخی از قوانینی که باعث اطاله دادرسی میشوند باید اصلاح شوند و پژوهشگاه قوه قضاییه در این زمینه دارای مسئولیت است.
«شفیعیان» مدیرمسئول انصافنیوز بر ضرورت اتخاذ تدابیر و انجام اقدامات مقتضی برای کاهش فاصله ایجاد شده میان دولت و ملت تاکید کرد و گفت: جا دارد از حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به سبب آنکه در حوزه حدود اختیارات و وظایف خود انجام مسئولیت میکنند، قدردانی کنیم.
وی در ادامه، ضمن انتقاد از خبرگزاری میزان به عنوان خبرگزاری رسمی قوه قضاییه گفت: نباید شرایط به نحوی باشد که دستگاه قضا در برابر اتفاقات و رخدادهایی که پیش میآیند، صرفاً عکسالعملهای واکنشی از خود نشان دهد.
«نادعلیزاده» مدیرمسئول خبرگزاری جماران نیز در این جلسه گفت: پیشنهاد ما این است دستگاهها و بخشهای مختلف کشور، تطبیق دهند که تاکنون، چه میزان از منویات و فرمایشات امام خمینی(ره) را انجام دادهاند و چه موانعی پیش روی اجرای این اقدامات قرار داشته و برای رفع این موانع چه کارهایی صورت گرفته است؟ امیدوارم دستگاه قضا در این زمینه پیشگام باشد.
«سعدی» مدیر مسئول روزنامه جهان صنعت نیز طی سخنانی گفت: متاسفانه فرایندهای مدیریتی غلط طی سالیان گذشته، سبب شده که انتظارات اقتصادی جامعه و مقام معظم رهبری تامین نشوند.
«شجاعیان» مدیرعامل سابق خبرگزاری مهر نیز طی سخنانی از تاخیر پیشآمده در بروزرسانی قانون حجاب انتقاد کرد و خواستار عزم جدی بخشهای ذیربط در بروزرسانی هرچهسریعتر این قانون شد.
«بهزادی» مدیرمسئول روزنامه اعتماد نیز در این جلسه از برخی نگاههای سلیقهای در هیئت منصفه دادگاه مطبوعات انتقاد کرد.
«حیدری» مدیرمسئول خبرگزاری ایلنا نیز در این جلسه با اشاره به اعتراضات و اعتصابات کارگری در یک سال گذشته، به انتقاد از برخوردهای بعضاً تند و خشن با این اعتراضات و اعتصابات پرداخت و گفت: نباید شرایط به نحوی باشد که صنف کارگران، اجازه برپایی تجمع در برابر نهادها و سازمانهای تصمیمگیر را نداشته باشند.
«ابراهیمی» مدیر مسئول پایگاه خبری رکنا نیز در این جلسه گفت: نباید شرایط به نحوی باشد که خبرنگاران به سختی اجازه ورود به دادسراها و گفتگو با بازپرسها را به دست بیاورند؛ در مقوله پیشگیری از وقوع جرم، رسانهها میتوانند کمک حال دستگاه قضا باشند و ضرورت دارد عدلیه بیش از پیش از این ظرفیت استفاده کند.