گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

نماینده زاهدان: احزاب نقش اصلی را در همدلی اجتماعی دارند/ تنگ‌نظری‌ها نباید باعث شود نخبگان در حاشیه قرار گیرند

فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به خبرنگار جماران گفت: باید بپذیریم همه در یک کشتی هستیم و اگر اتفاقی بیفتد، برای همه رخ می‌دهد. از این رو نیاز است با استفاده از تمام ظرفیت‌ها با هر نگرشی استفاده شود و مشکلات کشور را حل کند. ما امروز نیروهای توانمندی در کشور داریم و تنگ‌نظری‌ها نباید باعث شود که نخبگان ما در حاشیه قرار بگیرند.

پایگاه خبری جماران: فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص سخنان نوروزی مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد امید و شکوفایی کار و تلاش در این امر، به خبرنگار جماران گفت: فرمایشاتی که مقام معظم رهبری داشتند، همچون سال‌های گذشته حول محور اقتصاد بود و این نشان دهنده این است که ما توفیقات لازم را در این بخش بسیار مهم علیرغم ظرفیت‌های مهم در کشور تا به حال نداشتیم و این تلنگری به این دولت و تمام دولت‌های دیگر بود که نتوانستند رونق اقتصادی در کشور به وجود بیاورند و تغییراتی درمعیشت مردم ایجاد شود.

اقتصاد باید از دست دولت‌ و دولت‌ها خارج شود و مردم مشارکت جدی داشته باشند

وی با تکیه بر تاکیدات رهبری گفت: شاید مردمی بودن اقتصاد بتواند این مشکل را حل کند که این نکته‌ی درستی است که در بسیاری از کشورهای دنیا نیز اتفاق افتاده است. اقتصاد باید از دست دولت‌ و دولت‌ها خارج شود و مردم مشارکت جدی داشته باشند. در قانون اساسی نیز اقتصاد را بر سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار بوده که متأسفانه هیچکدام عملی نشده است. هر دولت به زعم خود کارهایی را انجام داده، اما تعاملی ایجاد نشده است. به نظر من اگر دولت و مجلس این قضایا را محور خود قرار دهند؛ مثل سهام عدالت که نمونه بارز آن است که متاسفانه دولت‌ها عملی نکردند.

هر دولتی واهمه دارد که چطور ۴۵ درصد اقتصاد را به مردم واگذار کنند که این درست نیست

مالکی به نقش نظارتی مجلس پرداخت و افزود: در سال‌های گذشته فراکسیون مرزی کارهایی را پیش برد و از ظرفیت ۱۶ استان کشور که جمعیت بالایی دارند و نقش اساسی را از لحاظ امنیت، سیاست، اقتصاد و انرژی که موجود است با دولت مشارکت کرد و به قانون تبدیل شد تا از ظرفیت آن برای اقتصاد و اشتغال پایدار استفاده کنیم. دولت می‌تواند این کار را انجام دهد؛ ما باید به سمتی حرکت کنیم که برخی بنگاه‌های مهم اقتصادی کشور از دست دولت‌ها خارج شود. در همان مثال سهام که عرض کردم، در آن قید شده است که باید ۴۵ درصد در اختیار مردم قرار می‌گیرد؛ اما هر دولتی واهمه دارد که چطور ۴۵ درصد اقتصاد را به مردم واگذار کنند که این درست نیست. وجود مافیا از همین جا پدید می‌آید؛ چرا ما تا به حال نتوانستیم مشکل خودرو را حل کنیم؟! چند درصد ایران خودرو برای دولت و بخش خصوصی است، سابقه بخش خصوصی بیشتر است، اما مدیریت آن با دولت است.

 نقش اساسی در همدلی اجتماعی را احزاب دارند

نماینده مردم زاهدان همچنین در مورد موضوع همدلی اجتماعی که رهبر انقلاب در سخنان نوروزی خود بدان پرداختند، تصریح کرد: در این امر نقش اساسی را احزاب دارند که در کشور نتوانستند جایگاه اصلی خود را پیدا کنند. ما باید به سمتی حرکت کنیم که سازوکارها به وجود بیاید و احزاب و جریانات این زمینه را برای مشارکت مردم در تمام زمینه‌ها به وجود بیاورند؛ حال چه در مسائل سیاسی و چه در زمینه اقتصادی و سیاسی که می‌تواند نقش اساسی و تاثیرگذر را داشته باشند. ما باید بپذیریم که به نسل جوان توجه آنچنانی نشده است و در فرمایشات رهبری نیز همین موضوعات بوده است و به این سمت حرکت کنیم و برای جوانان اشتغال داشته باشیم. باید بپذیریم همه در یک کشتی هستیم و اگر اتفاقی بیفتد، برای همه رخ می‌دهد. از این رو نیاز است با استفاده از تمام ظرفیت‌ها با هر نگرشی استفاده شود و مشکلات کشور را حل کند. ما امروز نیروهای توانمندی در کشور داریم و تنگ‌نظری‌ها نباید باعث شود که نخبگان ما در حاشیه قرار بگیرند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.