حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق نمایندگان مجلس با آرمان های امام، با اشاره به اینکه کار جمعی حتما اقلیت و اکثریت پیدا میکند، گفت: خدای ناکرده گروهی به حذف گروه دیگر نیندیشد؛ اگر دلهای یک قوم در هم گره بخورد، پیروز هستند.
پایگاه خبری جماران، روزبه علمداری: حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در تجدید میثاق نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آرمانهای امام خمینی(س)، مبعث پیامبر(ص) را شیرینترین روز در ذائقه جهانی دانست و گفت: امروز نام پیامبر(ص) بر همه گلدستهها فریاد زده میشود ولی روزی که مبعوث شدند این وضعیت نبود؛ در ابتدای بعثت پیامبر(ص) خیلی آزار دیده است. روزهای غربت، او بود و چند تن محدود از جمله علی بن ابیطالب(ع) که یک تنه دفاع کرد.
یادگار امام با اشاره به هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه، یادآور شد: قرآن در دو آیه سوره شورا هفت صفت برای انصار بر میشمارد. اولین ویژگی مهم انصار این بود که از گناهان کبیره و فواحش اجتناب میکردند؛ اخلاق را پاس میداشتند و پا روی اخلاق نمیگذاشتند. قرآن میگوید آنها مثل برخی از اهل مکه و قریش نیستند؛ آنها از زشتیهای اخلاقی اجتناب میکردند. وقتی هم عصبانی میشوند همدیگر را میبخشند و میتوانند بر گذشتهها قلم عفو بکشند.
وی اظهار داشت: وقتی پیامبر وارد مکه شد، مسلمانان فریاد زدند «امروز روز انتقام است» و پیامبر(ص) گفت فریاد بزنید «امروز روز رحمت است»؛ هرکس وارد خانه ابوسفیان شود در امان است. ابوسفیان نماد جنگ با پیامبر(ص) است اما پیامبر(ص) گفت خانه او امن است. در تاریخ نقل شده که هند(زن ابوسفیان) گفت ببین چطور دارد از درها به داخل میآید؛ ابوسفیان گفت نه، او از دلها میآید.
سید حسن خمینی تأکید کرد: ویژگی دیگر انصار این است که دعوت خدا را استجابت کردند. اولین نماز جماعت را انصار بر پا کردند؛ قبل از اینکه پیامبر(ص) به مدینه برود. بنا بر نقل مفسرین، در مکه نمازها فرادی بود. بعد از بیعت عقبه، انصار از پیامبر(ص) خواستند که گروهی را بفرستید تا برای ما نماز اقامه کنند. پیامبر(ص) یکی از اصحاب را فرستادند و او آنجا اقامه نماز جماعت کرد.
وی گفت: ششمین ویژگی پسندیده و اخلاق حمیده انصار این است که کارهایشان را با شورا پیش میبردند. اصل اینکه از پیامبر(ص) دعوت کنند که بیاید، در خانه یکی از انصار شکل گرفته است. بزرگان جمع شدند و با هم مشورت کردند که از حضرت محمد بن عبدالله(ص) دعوت کنیم یا دعوت نکنیم؟ جمعبندی این شد که دعوت کنند. آخرین ویژگی هم این است که انفاق میکنند و به فقرا میرسند.
یادگار امام با اشاره به اینکه صفت «شورا» در یک آیه دیگر هم هست، تصریح کرد: آن آیه مربوط به مقام مشورت است. خیلی وقتها مشورت با شورا اشتباه میشود. مشورت یعنی شما میخواهی کار خودت را انجام بدهی و مالک الرغاب کار خودت هستی و طبیعتا از عقل و خرد دیگران هم بهره میگیری. لذا در آیه هست که تو تصمیم بگیر؛ و در روایات هست کسی که مشورت میکند کمتر دچار گرفتاری و اشتباه میشود.
وی با بیان اینکه کار جمعی حتما اقلیت و اکثریت پیدا میکند، اظهار داشت: اینکه چرا اقلیت باید تن به نظر اکثریت بدهند، منطق قرآنی دارد؛ البته نماد صفت «شورا» بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مجلس شورای اسلامی هم شکل گرفت.
سید حسن خمینی با بیان اینکه ما هم بعد از 1400 سال باید این صفات انصار را به گوش بگیریم، افزود: امام هم دوره سختی داشت. امروز را نبینید که نام او را بر برگ زر میبرند و اگر اسم او را بیاورند، تحسین میشوند؛ روزگاری آوردن نام آن بزرگوار جرم بوده است. مرحوم آیتالله شیخ حسن صانعی نقل میکرد که روزها میگذشت و من و حاج احمد آقا در خانه یخچال قاضی چشممان به در بود که یک نفر بیاید و هیچ کس جرأت نمیکرد.
وی ادامه داد: چه بسیار کسانی که با نام او شکنجه شدند و به خاطر او زندان رفتند؛ اینها را هم نباید فراموش کرد. کسانی که روز قبل از فتح بودند چوبش را خوردند، کتک خوردند و زندان رفتند. بعد انقلاب پیروز شد و بر در و دیوار شهر نام امام را آوردند. برخی به خاطر او جبهه رفتند و شهید شدند؛ به یاد او و با پیام او جانشان را دادند و خم به ابرو نیاوردند.
یادگار امام گفت: مادر شهیدی از استان فارس به دیدار امام آمده بود و گفته بودند مادر سه شهید است. امام متأثر شدند و اشکی هم در چهره مبارک ایشان گرد آمده بود. مادر شهیدان با دیدن اشک امام گفت که من سه تا بچه ندادهام که اشک بریزی! یک پسر دیگر هم دارم که او را هم میدهم که اشک را در چشمان تو نبینم!
وی اظهار داشت: صفت «شورا» از این اندیشه برآمد. این صفت حمیده انصار که تا امروز آمد، حجیّت هم دارد را پاس بداریم. تعبیر «همه با هم» امام تعبیر خیلی بزرگی است. خدای ناکرده گروهی به حذف گروه دیگر نیندیشد؛ اگر دلهای یک قوم در هم گره بخورد، پیروز هستند.
سید حسن خمینی با اشاره به اینکه روزهای شکوهمند چهل و پنجمین سال پیروزی انقلاب است، گفت: چند روز آینده هم 22 بهمن است و باید راهپیمایی بزرگی وعده همه ما باشد که ان شاء الله بتوانیم ارزش بنیادینی که انقلاب ایجاد کرد را پاسداری و در میان دلهای خودمان و نسلهای بعد نهادینه کنیم.
وی در پایان اظهار داشت: بعضی اسامی نماد هستند و نام امام بزرگوار ما چنین نمادی است و باید از رهبر معظم انقلاب هم یاد کرد که همواره بر این مسأله تأکید دارند و یکی از بیشترین تذکارها در کلام ایشان همین مطلب است که نه امام را فراموش کنیم، نه کنار بگذاریم و نه خدای ناکرده به او بی توجه باشیم.
قالیباف: امام خمینی(ره) گنج عظیم و پرظرفیت مردم را درک کرد
امروز کسانی که دانسته و ندانسته جامعه را بهسمت دوقطبیهای کاذبی میبرند به امام(ره)، شهدا و انقلاب ظلم میکنند
اگر توازن نباشد، مردمسالاری دینی درخطر خواهد بود
قالیباف در مراسم تجدید میثاق جمعی از نمایندگان مجلس با آرمانهای امام(ره) با بیان اینکه امام خمینی(ره) گنج عظیم و پرظرفیت مردم را درک کرد گفت: امروز کسانی که دانسته و ندانسته جامعه را به سمت دوقطبیهای کاذبی میبرند که مردم را سر دوراهی قرار دهند، به امام(ره)، شهدا و انقلاب ظلم می کنند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که به همراه جمعی از نمایندگان بهمنظور تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی(ره) بعد از ظهر امروز(چهارشنبه، 18 بهمن ماه 1402) در حرم مطهر امام(ره) حضور پیدا کرده بودند، ضمن تبریک و تهنیت عید مبعث و گرامیداشت دهه مبارک فجر، با بیان اینکه امسال نیز مانند سالهای پیش طبق سنت حسنه بیعت با امام(ره) و شهدا این توفیق نصیب ما در مجلس شورای اسلامی شد که در حرم مطهر ایشان حضور پیدا کنیم، گفت: به روح پرفتوح شهدا و امام شهدا درود میفرستیم و از خداوند میخواهم که توفیق ادامه راه آنها را تحت ولایت رهبر معظم انقلاب به یکایک ما عطا کند.
امام(ره) در کنار ایمان به سنتهای الهی، گنج عظیم مردم را درک کرد
قالیباف در ادامه با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری، امام(ره) ما امام تحول بود که نباید هیچگاه آن را فراموش کنیم، یادآور شد: مردم ایران و همه امت اسلامی در دوره معاصر، به برکت رهبری امام(ره) و خون شهدا این تحول عظیم و بزرگ را درک کردند. امام ما جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت و خداوند نیز وعده خود را که پیروزی و تحول عظیم بود را نصیب این ملت کرد.
رئیس قوه مقننه در ادامه یکی از بزرگترین هنرهای امام(ره) را ایمان به سنتهای الهی و مردم دانست و افزود: امام(ره) گنج عظیم و پرظرفیت مردم را درک کرد و آنها را نیروی برخاسته از دینداران جامعه میدانست و با ایمان به خدا، این تحول عظیم را با استفاده از این ظرفیت شکل داد.
مکتب امام(ره) باعث انقلابی شد که مردم را بر سرنوشت خود مسلط کرد
وی اضافه کرد: امام(ره) این تحول را ایجاد کرد که مردم بر سرنوشت خود مسلط شوند که این خود نعمتی بزرگ است. چه ملتها و کشورهایی را میبینیم که در عالم ظلم و طاغوت زندگی کرده و اگر انقلابی هم میکنند، قادر به ادامه مسیر آن نیستند در حالی که با گذشت 45 سال از انقلاب اسلامی همچنان بر اصول و مبانی خود حرکت کردهایم و با مردمسالاری دینی و ممزوج شدن قدرت مردم با فرهنگ دینی این قدرت عظیم شکل گرفته است.
قالیباف در ادامه با یادآوری این مطلب که امام(ره) با تکیه بر دین، عامل حرکتی بود که مردم را به میدان آورد، گفت: دین بود که قدرت داشت و پیروزی بر سیاست و قدرت دشمنان را رقم زد و ما امروز نماد آن را در فلسطین، دوران دفاع مقدس و عرصه پیشرفتهای علمی میبینیم که از ویژگیهای انقلاب است.
رکود و تحجر باعث شکست میشود
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه انقلاب این درس را به ما میدهد که در مقام خطر، اگر رکود و تحجر بیاید دچار شکست میشویم، ابراز داشت: رکود و تحجر از هر طرف که بیاید باعث شکست شده و تهدیدی از هر طرف است. امروز کسانی که دانسته و ندانسته جامعه را به سمت دوقطبیهای کاذبی میبرند که مردم را سر دوراهی قرار دهند، به امام(ره)، شهدا و انقلاب ظلم میکنند.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در یکی از مراسمهای 14 خرداد در مرقد امام(ره) گفت: ایشان عقلانیت، عدالت و معنویت را از عناصر مهمی میدانستند که امام خمینی(ره) به آن توجه داشتند و بر ایجاد توازن تأکید کردند که اگر توازن نباشد، مردمسالاری دینی در خطر خواهد بود و راهی که امام(ره) به عنوان میانه، بین تحجر و تجدد باز کردند و امروز نیز رهبر معظم انقلاب به این راه وسعت بخشیده و پیش میبرند، آسیب خواهد دید.
مسئولان و نخبگان باید فاصله میان بایدها و واقعیات تلخ امروز جامعه را حذف کنند
قالیباف در ادامه موفقیتهای کشور را در گرو ایمان به سنتهای الهی و مردم دانست و افزود: اگر امروز کشور با مشکلاتی روبرو است که فاصله میان بایدها و واقعیات تلخ را ایجاد کرده است، به دلیل این است که ما مسئولان و نخبگان جامعه از اصلی که امام(ره) بنا نهادند فاصله گرفتهایم و برای حذف این فاصلهها باید با ایمان و اراده به سنتها و ارزشهای الهی و مردم حرکت کرده و اشکالات و کاستیها در عرصههای مختلف را برطرف کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات پیش رو، این اهمیت را به دلیل نگاه مردمسالاری دینی دانست و گفت: فرایند و حضور در انتخابات و رأی دادن و تأثیر آن بعد از انتخابات در کنار هم مهم است و برای یک برآیند صحیح باید از فرایند و مسیری که طی میکنیم، مطمئن باشیم تا به موفقیت قطعی برسیم.
مردمسالاری دینی یک حقیقت واحد است
وی ادامه داد: امروز اینجا جمع شدهایم تا در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقاب اسلامی با امام(ره) و رهبری بیعت کنیم و در گام دوم انقلاب اسلامی در جوار حرم مطهر امام(ره) و در مزار شهدا پیمان ببندیم که ما محکم خواهیم بود و همان مسیر تحول و انقلاب را هوشمندانهتر، دقیقتر و عمیق به پیش خواهیم برد و میدانیم باید اشکالات را برطرف و جبران کنیم.
قالیباف همچنین مردمسالاری دینی را یک حقیقت واحد توصیف کرد و ادامه داد: امیدواریم با یاد و نام امام(ره) که رهبر معظم انقلاب درباره آن فرمودند در هیچ کجای دنیا، این انقلاب بینام خمینی(ره) شناخته شده نیست، مجدداً با آرمانهای امام(ره) بیعت کنیم و امیدواریم خداوند این توفیق را به ما بدهد که هیچگاه از مسیر ایشان خارج نشویم و ادای دین کنیم.