سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرمان‌های امام خمینی(س)، با تأکید بر اینکه ایرانی‌ها همواره به دنبال دینداری بوده‌اند، گفت: مردم در قامت یک فقیه عارف مرجع، آرمان‌های خودشان را دیدند. به آنها وعده استقلال، آزادی، دینداری و پیشرفت داده شد و این چهار آرمان با هم انقلاب را نمایندگی کرده است. بعد از 45 سال همواره باید به این مطلب توجه کنیم که اگر هر کدام از این چهار آرمان تضعیف شود، ریشه‌های بنیادین انقلاب و نظام اسلامی تضعیف می‌شود.

پایگاه خبری جماران، روزبه علمداری: حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرمان‌های امام خمینی(س) که در سالروز حکم امام خمینی مبنی بر تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی بن جعفر(ع)، گفت: شاید انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نقطه تلاقی آرزوهای متعددی است‌ که مردم‌ ما در تاریخ داشته‌اند.

یادگار امام با اشاره به اینکه از مشروطه به بعد چهار آرمان بزرگ در ذاکره مردم ایران بوده و همواره برای آنها تلاش می‌کرده‌اند، تصریح کرد: یکی از این آرمان‌ها «استقلال» است. واقعیت این است که مشروطه با همه زیبایی و استبدادستیزی، یک نقطه منفی دارد و آن اینکه تجمع در سفارت خارجی شکل می‌گیرد. از اواخر دوره صفویه و بعد قاجار، همواره استقلال ایران از حیث سیاسی مورد خدشه است. این تا جایی پیش می‌رود که انگلیسی‌ها می‌گویند رضاشاه را آوردیم و خودمان هم بردیم.

تجدید میثاق 2

وی تأکید کرد: درد «عدم‌ استقلال»‌ همواره ذائقه و وجود ایرانی‌ها را تضعیف و رنجور می‌کرده؛ تا اینکه این داستان در اتفاق بزرگ ملی شدن نفت خودش را نشان می‌دهد و جریان ضد خارجی و ضد استعماری به سمت استقلال کشور گام بر می‌دارد.

سید حسن خمینی با بیان اینکه یکی دیگر از این آرمان‌ها «آزادی» است، اظهار داشت: مشروطه حتما یک انقلاب‌ آزادی طلبانه است. اصل حریّت و آزادی به سبب استبداد امثال عین‌الدوله و اتابک در روح و جان مردم ایران یک درد نشانده است. رابطه حکام قاجار با مردم ایران، رابطه ارباب و رعیت نیست و رابطه خدایگان و بندگان است و ظلمی که شکل می‌گرفت جان و روح مردم را آزار می‌داد.

وی یادآور شد: سومین این آرمان‌ها «پیشرفت» است. مردم می‌دیدند چگونه در شتاب توسعه جهانی، درجا می‌زنند. کتاب خاطرات حاج سیاح یک دوره تاریخ اجتماعی آن مقطع است که به مشروطه ختم شده است. چقدر فقر و فلاکت آن دوران در کشور دردآور است. تمام کارگران روزمرد بنادر مهم منطقه ایرانی هستند؛ که بعضا به خاطر یک وعده غذای گرم کار می‌کردند. یعنی فقر تا اعماق زندگی مردم رفته بود.

یادگار امام گفت: چهارمین ویژگی مهم که ایرانی‌ها همواره به دنبال آن بوده‌اند و آرمان آنها بوده، «دینداری» است؛ اینکه اسلام و به خصوص مکتب اهل بیت(ع) در جان و روح مردم باشد. قاجاریه یک سری مسلمانان فاسق هستند اما به دوره پهلوی که می‌رسد، اینها اصلا فاسق نیستند بلکه اعتقادی ندارند.

وی یادآور شد: هر وقت یکی از این چهار آرمان پررنگ شده، چون توجه به دیگر آرمان‌ها نکرده، شکست خورده است. در مشروطه‌ دنبال‌ آزادی رفتند، اما از استقلال‌ غفلت کردند. در نهضت ملی شدن صنعت نفت، توجه به بُعد دینداری کمرنگ شد و شکاف افتاد. به این جهت، همواره جامعه بین استبداد داخلی تا هرج و مرج در نوسان بوده است. نقش عالمان شیعه در این دوره پررنگ است ولی هیچ کدام نتوانستند اینها را توأم با هم ارائه بدهند. رضا شاه‌ به قصد خودش برای‌ پیشرفت آمد اما به آزادی و استقلال‌ توجه نکرد و اتفاقا به ستیز با دین رفته است.

مردم‌ در قامت یک فقیه عارف مرجع آرمان‌های خودشان‌ را دیدند و به آنها وعده‌ استقلال، آزادی، دینداری و پیشرفت داده‌ شد.

سید حسن خمینی تأکید کرد: از مشروطه تا انقلاب اسلامی، جامعه ایران گرفتار تضاد این چهار آرمان است. تا اینکه انقلاب شد و شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» شکل گرفت. همراه شدن این چهار هدف توانست این ثمره بزرگ را پدید بیاورد. مردم در قامت یک فقیه عارف مرجع، آرمان‌های چهارگانه خودشان را دیدند و به آنها وعده استقلال، آزادی، دینداری و پیشرفت داده شد. این چهار آرمان با هم انقلاب را نمایندگی کرده است.

وی افزود: بعد از 45 سال همواره باید به این مطلب توجه کنیم که اگر هر کدام از این چهار آرمان تضعیف شود، ریشه‌های بنیادین انقلاب و نظام اسلامی تضعیف می‌شود. نباید هیچ‌کدام از اینها به نفع دیگری مصادره شود. امروز بحمدالله رهبر معظم انقلاب، خلف صالح امام، سکاندار این کشتی هستند و این پیام را بسامد می‌دهند اما همه باید دائما این را در ذهن خودشان داشته باشند. ترس عمیقی باید در وجود ما باشد که خدای ناکرده یکی از این چهار آرمان بر زمین نماند.

یادگار امام گفت: فقر و عواملی که احیانا در مسیر پیشرفت و توسعه زندگی جامعه ما مشکلات ایجاد می‌کند، باید مطمع نظر همه باشد. به استقلال که بزرگترین دستاورد فعلی ما است، توجه کنیم؛ پای خارجی‌ها به منافع سیاسی و مراکز تصمیم‌گیری ما باز نشود. آن روزها که شعار «نه شرقی، نه غربی» داده شده، یک شعار بسیار آوانگارد است؛ که در نظام دوگانه شرق و غرب کسی پرچم استقلال بردارد و بگوید ما خودمان تصمیم می‌گیریم.

 

 

 آملی لاریجانی: بدون‌ اتکا به مردم‌ نمی‌توانیم دین در جامعه پیاده کنیم

 مهمترین نهادهای این کشور به نحوی متکی به انتخابات است

 

به گزارش خبرنگار جماران، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی نیز در این مراسم با بیان اینکه امام یک شخصیت بی بدیل و بی نظیر از حیث اجتماع ابعاد مختلف شخصیتی است، گفت: اولین بُعد شخصیت امام «ایمان مستحکم» و «توحید عمیق» ایشان بود. نگاه توحیدی امام در سخنان، مکتوبات و رفتارشان موج می‌زند. نگاه توحیدی اصل اصیل برای امام بود و من فکر می‌کنم بسیاری از آموزه‌های دیگر اعم از دینی، سیاسی و اجتماعی همه در پرتو این نگاه توحیدی شکل گرفته است.

تجدید میثاق 2

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: امام می‎فرمود ما می‌خواهیم خودمان باشیم و نمی‌خواهیم زیر یوق سلطه دیگران باشیم. این ناشی از همان نگاه توحیدی است. کسی که حق متعال را با آن نگاه عمیق عرفانی شهود می‌کند، هیچ وقت زیر بار ظلم اجانب نخواهد رفت.

وی با اشاره به اینکه بُعد دیگر شخصیت امام «توجه به مردم» بود، تصریح کرد: بدون‌ اتکا به مردم‌ نمی‌توانیم دین را در جامعه پیاده کنیم و در حل مشکلات هم اتکا به مردم است؛ امام دائما به این مطلب تذکر می‌دادند و در عمل هم خودشان اجرا می‌کردند. در دفاع مقدس دعوت امام مردم را به صحنه آورد و آن دفاع عظیم شکل گرفت. در بنیان نظام جمهوری اسلامی دعوت امام بود که قاطبه مردم به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی رأی دادند.

آیت‌الله آملی لاریجانی اظهار داشت: قانون‌ اساسی‌ ما بر اساس نگاه‌ توحیدی شکل گرفته و این انعکاس شخصیت امام‌ بود که چنین انقلابی را روحانی شکل داد؛ الهی تدبیر کرد و قانون اساسی این نظام، این طوری نوشته شد. در سراسر این قانون اساسی تأکید بر «حضور مردم» است. هیچ نهاد مهمی در کشور بدون دخالت مستقیم یا غیر مستقیم مردم شکل نگرفته و شکل نمی‌گیرد. مهمترین نهادهای این کشور به نحوی متکی به انتخابات است. این اتکا به مردم در ساحت اجرای یک نظام دینی است.

وی یادآور شد: آموزه‌های امام فقط تعلیمات اخلاقی، دینی و حتی اجرایی نبود. امام با نظام جمهوری اسلامی یک راه نو در میان فلسفه‌های سیاسی دنیا مطرح کرد. نظام الهی ولایی، یک نظام جدید در فلسفه سیاسی موجود  دنیا بود. پیوند بین دین و سیاست راه‌ جدید امام‌ بود و اجرای این نظریه فلسفی سیاسی بر اساس حضور مردم شکل گرفت. اجرای چنین نظریه مهم دینی و سیاسی بدون‌ حضور مردم‌ ممکن نمی‌شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: مهمتر از حضور نظام جمهوری اسلامی در منطقه‌، این است که شما ببینید چه فکری پشت مقاومت در منطقه از لبنان، سوریه، عراق تا یمن است؟ فکری است که امام ارائه کرد. اینکه گروه حوثی‌ها مقابل آمریکا ایستادگی کنند، فکر امام بود. امام به مسلمانان القا کرد که شما صاحب‌ عزت‌ هستید؛ و این هنوز هم اثرگذار است.

وی اظهار داشت: کاستی‌ها نباید ما را غافل کند از اهمیت‌ این راه بزرگ که امام برای ما و همه مسلمین گشود. امام‌ باور استقلال و عزت‌ را به مردم‌ برگرداند و از این جهت همه ما مدیون‌ امام هستیم. آرمان‌هایی که امام نشان دادند همان آرمان‌های اسلام و دین حق الهی است.

آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: لازمه راه امام «توجه‌ به مردم‌» است؛ و بصیرتی که باید در همه مجاری از خود نشان بدهند. امروز جمهوری اسلامی در یک موقعیت خیلی خاص قرار دارد و دشمنان ما از هر طرف در حال‌ ضربه‌ زدن هستند و و ما باید توج داشته باشیم که هرگونه اظهار ضعفی موجب دخالت دشمن خواهد شد و ما مطمئن هستیم حضور مردم در صحنه، خصوصا در انتخابات،‌ دشمن را ناکام خواهد کرد و اسباب‌ اقتدار نظام و تأمین امنیت ملی خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالروز تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فرمان امام خمینی(س)، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام از تدابیر مهم امام بود. از ابعاد وجودی امام‌ این بود که در مقام اجرای حکومت، گره‌ها را باز می‌کرد. در اصلاح قانون اساسی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اصل 112 قرار گرفت. مجمع تشخیص مصلحت نظام در حل معضلات بسیار اثرگذار بوده‌  امروز یک نهاد فوق‌العاده مهم و اثرگذار است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
5 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.