پایگاه خبری جماران: پنجمین نشست اضطراری کمیته دائمی فلسطین اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) و نخستین نشست کمیته فلسطین مجمع مجالس آسیایی (APA) با شعار «همکاری پارلمانها برای فلسطین» روز چهارشنبه (۲۰ دی ماه) در هتل آزادی و در دو نوبت صبح و عصر به میزبانی تهران برگزار شد.
حال در این خصوص خبرنگار جماران با عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و فلسطین به گفت و گو نشسته است که در ادامه میخوانید:
با توجه به برگزاری کمیته دائمی فلسطین در تهران آنچه پیشروی فلسطین است را چطور پیشبینی میکنید؟
چهارشنبه هفته قبل مجلس شورای اسلامی میزبان پنجمین کمیته دائمی فلسطین اتحادیه بین المجالس اسلامی بود که ۲۶ کشور در این نشست شرکت کردند و شاهد این بودیم که مهمترین کشورهای اسلامی و عربی در این نشست حضور داشتند. در روزهای ابتدایی شروع بحران فلسطین و تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، به درخواست دکتر قالیباف یک نشست مجازی برگزار شد که پیگیری های خوبی انجام و تصمیمات ارزشمندی گرفته شد که به نشست حضوری تهران منتهی شد. مسأله فلسطین امروز مهمترین و کلیدیترین موضوع جهان اسلام است و در این بین دیپلماسی پارلمانی به عنوان یکی از حلقههای سیاست خارجی میتواند در این مورد نقش آفرینی کند.
به هر حال این جنایت و کشتاری که در فلسطین اتفاق افتاده در ادبیات بین المللی به عنوان جنایت جنگی، نسل کشی و جنایت علیه بشریت تعریف میشود که در فضایی که با بیعملی و عدم اقدام مجامع بین المللی و بخصوص سازمان ملل مواجه هستیم قطعا نقش کشورهای اسلامی و عربی پررنگ تر خواهد بود.
در جهت امدادرسانی به مردم فلسطین و غزه باید چاره اندیشی شود و هم در جهت توقف و پایان دادن به این جنایتها به مجامع بینالمللی فشار وارد کرد تا سازمان ملل و شورای امنیت تا نشستهای اضطراری برگزار کنند و تصمیمات فوری برای پایان دادن به این جنایت بگیرند. اعمال انواع تحریمهای سیاسی و اقتصادی حداقل اقداماتی است که کشورهای اسلامی برای متوقف کردن رژیم صهیونیستی میتوانند انجام دهند. تحرکات و اقداماتی که پارلمان و مجلس شورای اسلامی میتواند انجام دهد، در قالب فرآیندهای PIC و APA و IPU است که تا امروز اقدامات خوبی انجام گرفته، در نشست چند ماه پیش IPU در آنگولا نقش محوری هیئت پارلمانی ایران و مجلس شورای اسلامی در تنظیم و تصویب قطعنامه اضطراری بسیار پررنگ بود و فضای آن نشست برای دفاع از مردم فلسطین کاملا فلسطینی شد.
در پایان جلسات و نشستهای صبح و ظهر امروز مجامع اسلامی و آسیایی که برگزار میشود شرکت کنندگان بیانیهای را صادر خواهند کرد برای کمک به مردم فلسطین و در جهت تعمیق و تنویر افکار عمومی جهان به منظور نشان دادن چهره نامشروع، ضد انسانی و ضد بشری رژیم اسرائیل برخی مواضع اصولی را اتخاذ میکنند. قطعا دنیا امروز به این آگاهی رسیده است که رژیم صهیونیستی مرتکب همه این جنایاتی شده که در منشور ملل متحد برای هر یک از آنها واکنش و اقدامات بازدارنده ای تعریف شده که هر کشوری یکی از این اقدامات را انجام دهد جامعه جهانی باید به منظور پایان دادن به آن جنایت حتی اقدام نظامی انجام دهد و دادگاههای بین المللی باید علیه این کشور اقامه دعوا کرده و آن را به عنوان جنایت کار جنگی به محکمه بکشانند.
تا امروز متأسفانه شاهد چنین اقدامی علیه رژیم صهیونیستی نبودهایم. طوفان القصی نقطه عطفی در راستای ایجاد توازن وحشت بود و رژیم صهیونیستی دیگر آن رژیم صهیونیسیتی پیش از عملیات ۷ اکتبر نخواهد بود و دیگر زندگی برای شهروندان آن آسان نیست و هزینه سنگینی خواهند داد، کما اینکه حدود یک میلیون نفر از شهروندان این رژیم از مناطق مرزی با لبنان و باریکه غزه مهاجرت کرده اند و به مناطق مرکزی سرزمینهای اشغالی آواره شدند که این نشان از ترس است. امیدواریم که این نشستهایی که امروز ما داریم منجر به یک همکاری پارلمانی نزدیکتر شود که در نهایت مجالس کشورهای شرکت کننده اقدامات مطلوبتری را انجام دهند.
به نظر میرسد که پس از عملیات طوفان الاقصی یک روح تازهای در کشورهای اسلامی دمیده شده است، به این باور میرسند که به زودی شاهد نابودی اسرائیل باشند و به نوعی تحقق صحبت مقام معظم رهبری که رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید. گویا کشورهای اسلامی بیشتر به این باور رسیدهاند؟
دقیقا این نکته مهم و کلیدی است. طوفان الاقصی به نظر من تست امکان پذیری نابودی رژیم صهیونیستی بود که این تست مثبت جواب داد. اگر شما یک مجموعهای را در محاصره میبینید که با اقدامی موثر میتواند وارد شهرکهایی در سرزمینهای اشغالی شده و دهها نفر را به اسارت گرفته و دهها نظامی این رژیم را به هلاکت برسانند در چنین وضعیتی اگر که تمام محور مقاومت در یک راستا قرار گرفته و عمل کند قطعا میتواند در یک جنگ کلاسیک نیز رژیم صهیونیستی را نابود کند، چه برسد به اینکه بخواهد تسلیحات راهبردی خود را بکار بگیرد. عملیات طوفان الاقصی به بهترین شکل نشان داد نابودی رژیم صهیونیستی شدنی است که مصداق روشن تعبیر زیبای دبیرکل حزب الله لبنان است که اسرائیل از خانه عنکبوت نیز سستتر است.
طی روزهای اخیر شاهد ترور فرماندهان ارشد حماس بودیم و همچنین حادثه تروریستی کرمان این تحولات را چطور میبینید؟
قطعا هم ترور فرماندهان و مسئولان ارشد حماس و هم جنایت تروریستی کرمان به لحاظ نوع اقدام، سازماندهی و نیروهایی که وارد شدند با پشتیبانی اسرائیل و موساد انجام گرفته و تمامی شواهد و مکانیزمهای انجام گرفته توسط تروریستها حاکی از این موضوع است.
البته که چنین جنایاتی دست و پا زدنهای رژیم اسرائیل است، رژیمی که امروز گلوی آن فشرده شده و شاهد هستیم که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته ایران یک محور نظامی در اطراف ما ایجاد کرده است. اینها میدانند که چه وضعیتی دارند، اما این به این معنی نیست که جمهوری اسلامی و محور مقاومت باید نسبت به این تحرکات سکوت کند. بخشی از اقدامات که ما حسب گزارش دستگاههای ذیربط دریافت میکنیم اقداماتی است که بالفعل علیه این رژیم انجام شده، چه در کشورهای اروپایی و چه در داخل سرزمینهای اشغالی و چه در منطقه و بخش دیگری از اقدامات نیز طراحی خواهد شد.
آنچه که در نهایت در نقطه صفر رقم خورده نتیجه تمامی این اقدامات است که موجب انباشت نفرت و کینه و برکت خونها از این رژیم شده که انشاالله نابودی کامل این رژیم را رقم خواهد زد.