آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه در تحول همراه کردن مردم‌ لازم‌ است، گفت: امام و معمار بزرگ انقلاب ما با بسیج همگانی، اعتماد به نفس، هوشیاری، اتکال به خدا و نترسیدن از دشمن جلوه طاغوت را از بین برد و انقلابی در عصر ما پدید آورد که نظیر و نمونه آن نیست. امام با سلوک و مکارم اخلاقی‌اش درس درست زیستن را به جامعه ما داد.

به گزارش خبرنگار جماران، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در مراسم‌ تجدید میثاق اعضای مجلس‌ خبرگان رهبری با آرمان‌های امام خمینی(س)، گفت: تحولی که دشمنان‌ برای‌ ما خواب دیده‌اند در رابطه‌ با تغییر در هویت جمهوری اسلامی است‌. تحول در قانون اساسی، اسلام ناب، اسلام انقلابی و انقلاب‌ اسلامی خواب آشفته دشمن است‌ که هرگز تعبیر نخواهد شد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره‌ به اینکه امام سکاندار تحول در عصر ما بود، یادآور شد: اولین رویکرد امام این بود که‌ اسلام را جامع می‌یافت؛ نسبت‌ به‌ اسلام بخشی نگر نبود و معتقد بود حتی در عصر ما اسلام این توانمندی را دارد که‌ بتواند جامعه بشری را اداره‌ کند؛ تا چه رسد به یک کشور به نام ایران.

وی افزود: امام معتقد به سیستمی و متلازم بودن ابعاد اسلام بود.  یعنی معتقد بود بعد عبادی، سیاسی، اجتماعی و عرفانی اسلام دارای یک هویت واحد هستند و لذا خروجی کلام ایشان این است که سیاست عین دیانت و دیانت در متن سیاست است.

آیت‌الله حسینی بوشهری ادامه داد: امام بر این باور بود که دنیا و آخرت با هم مرتبط هستند. کتاب‌هایی نوشتند و معتقد بودند دین برای‌ آخرت مردم‌ آمده است و کاری به دنیای مردم‌ ندارد اما امام بر این باور بود که دین هم با دنیا و هم با آخرت مردم‌ کار دارد.

 

امام همیشه با تحجر مقابله‌ می‌کرد

امام معتقد به عقلانیت گرایی در عالم و شریعت بود

 

وی تأکید کرد: امام معتقد به عقلانیت گرایی در عالم و شریعت بود و معتقد بود که عالم و شریعت بر اساس عقلانیت حرکت می‌کند. لذا امام همیشه با تحجر مقابله‌ می‌کرد؛ در عین حال که تحصیل‌کرده حوزه بود و در حوزه به قله رفیع اجتهاد رسیده بود، در مقابل تحجر می‌ایستاد. چون‌ بعضی از نگاه‌ها آسیب می‌رساند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: تحول ها آسیب‌هایی دارند که‌ اگر آن آسیب‌ها علاج نشود به نقطه مقابل خودش تبدیل می‌شود. مقام معظم رهبری فرمودند اگر از راه درست آن وارد نشویم، یکی از لطماتی که‌ تحول ممکن است به ما بزند این است‌ که تحت‌ عنوان‌ تحول نقاط قوت را به ضعف تبدیل کنیم.

وی افزود: نقطه ضعف و آسیب دیگری که‌ برای‌ تحول هست. این است‌ که ما سناریوی لازم‌ را چینش نکنیم و دیگران به ما دیکته کنند. اگر دیگران برای‌ ما تحول را دیکته کردند و خود ما منشأ نشدیم، آسیب به ما وارد می‌شود.

 

عده‌ای تنها به ارزش‌ها نگاه می‌کنند و به تحولات و تغییرات نگاه نمی‌کنند؛ خروجی آن می‌شود تحجر

 

آیت‌الله حسینی بوشهری اظهار داشت: نکته سومی که باید جزء آسیب‌های تحول حساب کرد این است که عده‌ای تنها به ارزش‌ها نگاه می‌کنند و به تحولات و تغییرات نگاه نمی‌کنند؛ خروجی آن می‌شود تحجر. اگر هم تنها به تغییرات و تحولات نگاه کردند و ارزش‌ها را نادیده گرفتند، خروجی آن‌ می‌شود انحراف. برای‌ مصون ماندن از انحراف و تحجر باید راه درست تحول را طی کنیم.

وی با اشاره به اینکه بشر جویای تحول است و به‌ دنبال‌ تحول حرکت‌ می‌کند، گفت: این تحول عناصری دارد. غیر از اینکه آسیب‌ها نباید وارد شود، در تحول اتکال به خدا لازم‌ است‌؛ اما تلاش‌ هم لازم‌ است‌ و اتکال به‌ خدا کافی نیست. راه خداباوری و خدامحوری باید در زندگی نقش‌ ببندد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بعد از مسأله تلاش، هوشیاری لازم‌ است‌. اگر انسان در رابطه‌ با تحول هوشیاری خود را از دست‌ بدهد، کلاه سرش می‌رود و نغمه‌ای را سر می‌دهد که دیگران برای‌ او خواب دیده‌اند.

 

امام‌ مردم‌ را همراه کرد

در تحول همراه کردن مردم‌ لازم‌ است

 

وی با تأکید بر اینکه در تحول همراه کردن مردم‌ لازم‌ است، گفت: امام‌ مردم‌ را همراه کرد.  آن روزی امام‌ دست‌ به قیام زد که اطرافیانی نداشت اما آرام آرام با آن نفس ملکوتی و روح اللهی اش توانست مردم‌ را گرد شمع وجودش جمع کند.

آیت‌الله حسینی بوشهری افزود: در تحول عامل عوامل انگیزشی هم لازم‌ است. یعنی ممکن است مردم‌ چند قدم بیایند و چند سال همراهی کنند، اما از میانه راه جدا شوند. برای‌ یک تحول مثبت عوامل انگیزشی لازم‌ است که مردم این راه را تا آخر طی کنند. اگر آن روز با امام بودند و امام‌ آن عنایت را به رهبری فرزانه داشت، باید امروز هم مسیر رهبری را دنبال کنند تا تحول به منزل مقصود برسد.

وی با بیان اینکه در تحول اعتماد به نفس لازم‌ است، اظهار داشت: انسان‌هایی که اعتماد به نفس ندارند دچار واگرایی می‌شوند و نمی‌توانند کارنامه درخشانی در رابطه‌ با تحول داشته‌ باشند. در تحول نترسیدن از دشمن لازم‌ است و نکته‌ مهم در رابطه‌ با تحول، وجود رهبری است‌. یک رهبر آگاه و مقبول مردم‌ چون‌ امام‌ آن‌ گونه‌ مثل آفتاب‌ درخشید و امروز ایران بدون‌ نام خمینی شناخته‌ شده‌ نیست.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه گویا این دو رهبر تقسیم کار کرده‌اند، تصریح کرد: امام و معمار بزرگ انقلاب ما با بسیج همگانی، اعتماد به نفس، هوشیاری، اتکال به خدا و نترسیدن از دشمن جلوه طاغوت را از بین برد و انقلابی در عصر ما پدید آورد که نظیر و نمونه آن نیست. امام با سلوک و مکارم اخلاقی‌اش درس درست زیستن را به جامعه ما داد.

وی تأکید کرد: بعد از ارتحال امام که غم سنگینی برای‌ امت بود، چشم ما به رهبری روشن شد که همان راه را ادامه‌ دادند. بیانیه گام دوم نشان‌ دهنده‌ این است که در یک جا متوقف نمی‌شویم. به جهاد تبیین می‌پردازند که روحانیت، بزرگان، دانشمندان و دانشگاهیان، با جهاد تبیین حرکت‌ را دنبال کنید.

آیت‌الله حسینی بوشهری افزود: شعار ما می‌توانیم را هم آن رهبر و هم این رهبر به منصه ظهور رساندند. در منطقه و بخش قابل توجهی از جهان، ایران اسلامی ما حرف اول را می‌زند و همه اینها به خاطر روح بلند امام است. در کمترین صحبتی است که رهبر معظم انقلاب از امام یاد نکند؛ نشان‌ می‌دهد که این راه همان راه است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.