پایگاه خبری جماران: رئیس پیشین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تأکید بر اینکه برخورد با اساتید و دانشگاه باید توأم با احترام باشد، گفت: استاد باید مورد احترام قرار بگیرد؛ هم از جانب حکومت و هم از جانب شاگردان. بر این اساس دانشگاه هم باید مورد احترام همه باشد.
مشروح گفتوگوی خبرنگار جماران با دکتر مهدی محقق را در ادامه میخوانید:
با توجه به اخباری که در رسانهها در خصوص اخراج اساتید دانشگاه منتشر میشود، لطفا بفرمایید شیوه برخورد با اساتید و مجموعه دانشگاه باید چگونه باشد؟
آنچه که مسلم است برخورد با اساتید و دانشگاه باید توأم با احترام باشد. همیشه باید با محیط علمی محترمانه برخورد شود.
آیا داشتن نگاه سیاسی خاص و شاید متفاوت با نگاه موجود در کشور، میتواند دلیل اخراج یک استاد از دانشگاه باشد؟
اگرچه بنده در جریان این موضوع نیستم و نمیتوانم در این باره اظهار نظر و قضاوت کنم اما معتقدم باید چنین اموری را سطر به سطر مورد مطالعه قرار داد و تفکیک قائل شد بین استادی که در کلاس درس عقاید شخصی خود را بیان میکند یا مثلا خارج از موضوع درسش مسائل دیگری را مطرح میکند با استادی که با وجود تفکر و اندیشهای که دارد ولی اینچنین عمل نمیکند. بعضی از استادان این کار (تبلیغ عقاید خود و صحبت کردن خارج از موضوع کلاس) را انجام میدهند و این کار درستی نیست.
آیا در دورههای گذشته از جمله دوران حضرتعالی چنین برخوردهایی صورت میگرفت؟
بله؛ در دوره گذشته و دوره ما هم بودند اساتیدی که تبلیغات سیاسی یا مارکسیستی میکردند و با آنها برخورد سختی میشد. بنابراین همانگونه که عرض کردم باید آدم موردی قضاوت کند که اگر اخراج کردند به چه علتی بوده است و چرا اخراج شده است.
در باب مقام و منزلت یک استاد دانشگاه و یک استاد حوزه چه توصیهای دارید؟
استاد باید مورد احترام قرار بگیرد؛ هم از جانب حکومت و هم از جانب شاگردان. بر این اساس دانشگاه هم باید مورد احترام همه باشد.