قاضی بازنشسته دادگاه عالی آفریقای جنوبی و بازرس حقوقی رئیس جمهوری این کشور با تأکید بر اینکه امام خمینی(س) بزرگترین نماد تغییر در جهان بوده و خواهد بود، گفت: وقتی که امام از تبعید آزاد شد و به ایران برگشت برای ما لحظات بسیار خاص و شادی بود. در کشور ما مفهوم این اتفاق این بود که اگر در ایران اتفاق افتاد، در آفریقای جنوبی هم امکان رخ دادن آزادی هست. 12 سال طول کشید تا ما هم به آزادی برسیم. همان کاری که امام خمینی(س) با ما کرد و همچنان هم ادامه دارد، این نسل جدید و جوانان را هم متأثر خواهد کرد و آنها هم به این راه ادامه خواهند داد.
به گزارش جماران، سراجالدین دسایی، قاضی بازنشسته دادگاه عالی آفریقای جنوبی و بازرس حقوقی رئیس جمهوری این کشور، در بازدید از حسینیه جماران و بیت امام خمینی(س) با تأکید بر اینکه امام خمینی(س) بزرگترین نماد تغییر در جهان بوده و خواهد بود، گفت: من در گذشته از امام خمینی(س) الهام گرفتهام و در آینده هم ایشان به عنوان یک رهبر انقلابی برای من الهامبخش خواهد بود. خانه سادهای که ایشان داشتند تعهد عملی ایشان بوده به افراد مستضعفی که در سراسر جهان به حاشیه رانده شدند. ان شاء الله ایران امروز با الگوی ایشان زندگی میکند و پیش میرود.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص نحوه آشنایی با امام خمینی(س) اظهار داشت: آشنایی ما با امام خمینی(س) به دهه 1960 بر میگردد که ما در آن ایام در آفریقای جنوبی در حال مبارزات ضد آپارتاید بودیم و صحبتهای ایشان در فرانسه و ایران برای ما خیلی الهامبخش بود و همه جوانان انقلابی آنها را پیگیری میکردند. خیلیها چون خودشان مسلمان بودند یک نگاه مذهبی به امام داشتند اما خیلیهای دیگر امام را به عنوان یک رهبر انقلابی میدیدند؛ یعنی حتی غیرمسلمانان هم امام را به عنوان یک رهبر ضد استعمار و ضد ظلم الگو قرار داده بودند.
سراجالدین دسایی تأکید کرد: وقتی که امام از تبعید آزاد شد و به ایران برگشت برای ما لحظات بسیار خاص و شادی بود. در کشور ما مفهوم این اتفاق این بود که اگر در ایران اتفاق افتاد، در آفریقای جنوبی هم امکان رخ دادن آزادی هست. 12 سال طول کشید تا ما هم به آزادی برسیم. همان کاری که امام خمینی(س) با ما کرد و همچنان هم ادامه دارد، این نسل جدید و جوانان را هم متأثر خواهد کرد و آنها هم به این راه ادامه خواهند داد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص راهکار آشنا کردن نسل امروز با اندیشههای امام خمینی(س)، گفت: یک بخشی از کار این است که شما تبلیغ و اطلاعرسانی کنید تا مردمی که نمیدانند آشنا شوند. اما آنچه که خیلی مهم است، ممکن است کتابها و آموزههای ایشان پیچیده باشد ولی چیزی که خیلی قابل فهم خواهد بود، زندگی امام است. اینکه امام چطور زندگی کرده و مراحل زندگیاش خیلی برای مردم قابل فهم است. به عنوان مثال وقتی خانه ساده امام را میبینم، آن را درک میکنم؛ چون من هم در چنین خانه سادهای متولد شدهام و اینجا من را یاد خانهای که در آن متولد شدهام میاندازد.
بازرس حقوقی رئیس جمهوری آفریقای جنوبی افزود: من الآن آن طور نیستم و در یک خانه خیلی خوب زندگی میکنم ولی امام همچنان در آن خانه ساده ماندند و این خیلی خاص است. عکسی هم که خیلی برای من جذاب بود و من را تحت تأثیر قرار داد، عکسشان با حاج آقا مصطفی است که کنار هم نشستهاند. آن عکس برای من خیلی خاص بود که پدر و پسری که در کشور خودشان نیستند کنار هم نشستهاند و پسر را پدر از دست میدهد. خود من هم پسر دارم و میدانم که هر اتفاقی بیفتد دوست دارم خودم را فدای پسرم کنم تا آنها بمانند. من نمیدانستم پسرشان چطور فوت کردهاند تا اینکه در بازدید از خانه امام شنیدم.