پایگاه خبری جماران: در طول چند سال گذشته اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، بر روابط با روسیه و چین و کسب حمایت از آنها در مقابله با غرب قرار گرفته است. اما حمایت مسکو از مواضع دولتهای عربی در نقض یکپارچگی سرزمینی ایران، بعد از اقدام چین در عربستان در خصوص جزایر سه گانه بار دیگر انتقاداتی نسبت به این سیاست را در پی داشته است.
در این باره شهریار حیدری نماینده مردم سرپل ذهاب و قصرشیرین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به خبرنگار جماران گفت: تا امروز روسیه هر جایی که منافعش تامین شده است به آن سمت رفته است. البته روسیه اشتباه استراتژیکی کرد که فکر کرد میتواند جایگزین غرب در خلیح فارس شود. با ارتباط بین ایران و عربستان و همسایگان، حضور غرب در خلیج فارس مقداری کمرنگ شد و روسیه برای حضور پررنگ خود دچار یک اشتباه استراتژیک شد. این کارکرد روسیه تاریخ مصرف دارد که مدت زمان زیادی نمیبرد و به یقین میرسد که کار اشتباهی کرده است.
روسیه بیشتر به دنبال بهره برداری سیاسی است
حیدری در واکنش توئیت امیرعبداللهیان در خصوص این ادعاها نیز افزود: نگاه امیرعبدالهیان از منظر دیپلماتیک بوده است، اما از نظر استراتژیک کار روسیه اشتباه بزرگی است. قطع به یقین روسیه به دنبال منافع خود است تا در شرایط بحرانی به انحراف عمومی مردم خود کمک کند. روسیه درگیر نزاع داخلی و جنگ اوکراین است که تا حدودی نیز غرب مقابل آنها قرار گرفته است. کشوری که هنوز نتوانسته اوکراین را شکست دهد میخواهد افکار عمومی را تغییر دهد و به همین خاطر دچار این اشتباه استراتژیک شده است! روسیه بیشتر از هر کشوری میداند جزایر خلیج فارس متعلق به ایران و جز لاینفک جغرافیای ایران است و امکان تغییر به هیچ وجه وجود ندارد، اما تحلیلش از شرایط منطقه غلط بوده و بیشتر به دنبال بهره برداری سیاسی است.
وزارت خارجه باید پاسخ قانع کنندهای به مجلس و کمیسیون امنیت ملی بدهد
وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدام وزارت امور خارجه در خصوص این اقدام کافی بود؟ گفت: در عرف دیپلماتیک اولین قدم احضار سفیر است که وزارت امور خارجه آن را انجام داد و بعد واکنش مسئولان نظام است که محمد باقر قالیباف رئیس مجلس نیز در این خصوص صحبتی داشت و در واقع این اعتراض عمومی مردم از زبان مجلس زده شد. اما در عین حال وزارت امورخارجه باید این مسئله را ریشه یابی کند که دلیل کار روسیه چه بوده و چه منافعی برای روسیه برتر است که این حرف را بزند. حال باید وزارت امور خارجه با ریشه یابی پاسخ قانع کنندهای به مجلس و کمیسیون امنیت ملی داشته باشد، اما تا به حال این توضیحات برای ما مجلسیها قانع کننده نبوده است.