سید ابراهیم رئیسی و الکساندر لوکاشنکو طی مراسمی نقشه راه همکاری های همهجانبه ایران و بلاروس را امضا کردند.
به گزارش جماران؛ نقشه راه همکاریهای همهجانبه و هفت سند همکاری در حوزههای مختلف تجاری، حمل و نقل، کشاورزی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و بلاروس به امضا رسید.
سید ابراهیم رئیسی و الکساندر لوکاشنکو طی مراسمی نقشه راه همکاری های همهجانبه ایران و بلاروس را امضا کردند.
همچنین مقامات ارشد ایران و بلاروس در حضور رئیسی و لوکاشنکو اسناد همکاری دو کشور در حوزههای مختلف تجاری، حمل و نقل، کشاورزی، فرهنگی و هنری، انتقال محکومان و سند برنامه اجرایی به مناسبت سیامین سال برقراری روابط دو کشور را به امضا رساندند.
این اسناد توسط وزرای خارجه، صمت، کشاورزی، راه و شهرسازی و دادگستری با همتایان بلاروسی آنها امضا شد.
رئیسی: نقشه راه جامع روابط راهبردی ایران و بلاروس، حتماً آینده متفاوتی را رقم خواهد زد/ گامهای اساسی برای ارتقای روابط با بلاروس برداشته شده و شرایط امروز با قبل قابل قیاس نیست
لوکاشنکو: هیچ تحریم و فشاری نتوانسته ملت ایران را از پیشرفت بازدارد / ایران و بلاروس هر دو خواهان ساخت جهان عادل و چندقطبی هستند
رئیس جمهور با اشاره به توافقات ارزشمند ایران و بلاروس در حوزههای مختلف به ویژه در بخش صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و راه، ابراز امیدواری کرد پایبندی و اجرای این توافقات، تقویت روابط دو کشور و تامین منافع دو ملت را به ارمغان آورد.
سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور بلاروس در پایان مراسم امضای اسناد همکاری بین دو کشور، سفر الکساندر لوکاشنکو به تهران را نقطه عطفی برای توسعه روابط تهران - مینسک دانست.
رئیس جمهور گفت: امروز پس از ۳۰ سال روابط دوستانه، جمهوری اسلامی ایران و بلاروس، نقشه راه جامعی برای توسعه روابط راهبردی خود در حوزههای مختلف طراحی کردهاند که حتماً آینده متفاوتی را رقم خواهد زد.
رئیسی افزود: این نقشه راه بر اساس شرایط و ظرفیتهای ایران و بلاروس مسیر دو کشور را برای همکاری در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روشنتر میکند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بهرغم تهدیدها و تحریمها، توانسته گامهای بلندی در جهت پیشرفت بردارد و از تحریمها برای خود فرصت ایجاد کند.
رئیسی افزود: ایران آمادگی دارد که تجربیات خود در این دوران را با بلاروس به عنوان کشور دوست به اشتراک بگذارد.
رئیس جمهور با اشاره به توافقات ارزشمند دو کشور در حوزههای مختلف به ویژه در بخش صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و راه، ابراز امیدواری کرد پایبندی و اجرای این توافقات، تقویت روابط فیمابین و تامین منافع دو ملت را به ارمغان آورد.
رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مصمم است علاوه بر روابط دوجانبه، ارتباط خود با بلاروس را در چارچوب سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای ارتقاء دهد که در این خصوص هم مذاکرات ثمربخشی بین دو طرف صورت گرفته است.
رئیسی افزود: ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت سازمانهای شانگهای و اتحادیه اوراسیا، همکاریهای بسیار خوبی با همدیگر داشته باشیم و این همکاریها را بر اساس مواضع و منافع مشترک، توسعه دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات اساسی دولت سیزدهم برای توسعه روابط تهران - مینسک، گفت: در یک سال و نیم گذشته گامهای اساسی برای ارتقای سطح همکاریهای ایران و بلاروس برداشته شده و شرایط تجاری و اقتصادی امروز ما با قبل قابل قیاس نیست.
رئیسی خاطرنشان کرد: هر دو کشور با یکجانبهگرایی مخالف و معتقدیم ارتباط موثر و سازنده کشورهای مستقل راهی است که هم تحریمها را خنثی میکند و هم با توجه به ظرفیتهای خوب این کشورها، زمینهساز پیشرفت ملتها میشود.
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس نیز در این نشست مطبوعاتی مشترک از دعوت رئیس جمهوری اسلامی ایران برای انجام سفری رسمی پس از ۱۷ سال از آخرین سفرش به تهران قدردانی کرد.
وی با مقایسه وضعیت کشورمان در فاصله بین دو سفرش گفت: باید اذعان کنم که هیچ تحریم و فشاری نتوانسته ملت ایران را از پیشرفت بازدارد و این یک واقعیت است که امروز ایران مستقل و قوی به مسیر خود ادامه میدهد.
رئیس جمهور بلاروس با اشاره به بررسی راهکارها و زمینههای توسعه روابط دوجانبه مینسک - تهران در گفتگویش با رئیسی گفت: در یک دوره وقفهای در توسعه روابط دو کشور ایجاد شد، اما خوشبختانه با موفقیت از این دوره عبور کردیم و امروز اسناد بسیاری برای همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف امضا شد.
لوکاشنکو تصریح کرد: اگر همه این اسناد و توافقنامهها اجرایی شوند، میتوان به هدف در نظر گرفته شده برای افزایش حجم تبادلات تجاری دوجانبه به ۱۰۰ میلیون دلار دست یافت.
رئیس جمهور بلاروس با بیان اینکه او هم با رئیسی هم نظر است که تحریم دوره و زمانی برای فرصتسازی است، تأکید کرد: نباید فرصتی که اکنون در سایه مقابله با تحریمها برای دو کشور ایجاد شده، از دست داد.
لوکاشنکو مواضع ایران و بلاروس درباره موضوعات بینالمللی و منطقهای را یکسان و مشابه توصیف و تصریح کرد: ایران و بلاروس هر دو خواهان ساخت جهان عادل و چندقطبی هستند.
وی با بیان اینکه ایران و بلاروس به یکدیگر اعتماد کامل دارند و مردم دو کشور هم از توسعه روابط حمایت میکنند، خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته ۳ برابر شده، اما این رقم متناسب با ظرفیتهای دوطرف نبوده و قابل قبول نیست.
رئیس جمهور بلاروس گفت: یکی از مشکلات گذشته این بود که توافقات و اسناد امضا شده بین دو کشور معمولاً پیگیری و اجرایی نمیشدند، اما امروز فرصت خوبی برای توسعه همکاریها پیش آمده است.
لوکاشنکو افزود: ما تأکید داریم که هر چه مورد توافق دوطرف قرار گرفته، بدون هرگونه حاشیهای به مرحله اجرا برسند و تلاش میکنیم که سطح روابط دو کشور را در چارچوب این توافقات بیش از پیش توسعه دهیم.
وی با اشاره به دستاوردها و ظرفیتهای علمی و فنی بسیار خوب دو کشور، گفت: تصور میکنم این ابتکارات و طرحها میتواند در آینده به مرحله تجاریسازی و بازرگانی برسند.
رئیس جمهور بلاروس ۱۸ مارس را تاریخ بسیار مهمی در روابط دو کشور دانست و افزود: ۳۰ سالگی روابط بلاروس و جمهوری اسلامی ایران بهانه خوبی برای ارتقای سطح روابط و همکاریهای دو کشور به ویژه در حوزه پارلمانی است که امیدوارم در چارچوب نقشه راه جامعی که امروز امضا شد، تحقق یابد.
وی در پایان برای ملت ایران صلح، آرامش و پیشرفت و برای دولت سیزدهم و رئیسی موفقیت در مسئولیت و پیشبرد برنامههایش آرزو کرد و از رئیس جمهور کشورمان برای سفر رسمی به مینسک دعوت به عمل آورد.
بازدید رئیسی و لوکاشنکو از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای دانشبنیان شرکتهای ایرانی
روسای جمهور ایران و بلاروس در حاشیه دیدارها و رایزنیهای خود از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای دانشبنیان شرکتهای ایرانی دیدن کردند.
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس در حاشیه دیدار و رایزنیهای خود با مقامات کشورمان، با همراهی سید ابراهیم رئیسی، از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای دانشبنیان تعدادی از شرکتهای ایرانی در حوزههای سلامت، صنایع الکترونیکی و مخابراتی، نفت، گاز و پتروشیمی و ساخت نیروگاه بازدید کرد.
همچنین روسای جمهور دو کشور در این نمایشگاه از نزدیک در جریان آخرین دستاوردها و پیشرفتهای شرکتهای ایرانی در زمینه تولید انواع داروها، تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی و همچنین تجهیزات نیروگاهی و استخراج نفت، گاز و پتروشیمی قرار گرفتند.
برگزاری نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه ایران و بلاروس؛
رئیسی: امضای یادداشت تفاهمها در حوزههای مختلف نشانگر عزم و اراده تهران و مینسک برای توسعه همهجانبه روابط است/ قدردانی لوکاشنکو از تسریع در توسعه روابط میان دو کشور در دولت رئیسی
رئیس جمهور تعاملات ایران و بلاروس طی ۳۰ سال گذشته از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور را خوب و سازنده توصیف و بر استفاده از ظرفیتهای موجود برای تسریع در تقویت روابط فیمابین تاکید کرد.
سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر دوشنبه به اتفاق آقای الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس نشست هیئتهای عالیرتبه دو کشور را برگزار کردند.
رئیس جمهور در این نشست با ابراز رضایت از روند رو به رشد روابط دو کشور گفت: امضای یادداشت تفاهمها در حوزههای مختلف نشانگر عزم و اراده دو کشور برای توسعه همهجانبه روابط است.
رئیسی در ادامه تعاملات ایران و بلاروس طی ۳۰ سال گذشته از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور را خوب و سازنده توصیف و بر استفاده از ظرفیتهای موجود برای تسریع در تقویت روابط فیمابین تاکید کرد.
رئیس جمهور همچنین استفاده از ظرفیت پیمانهای منطقهای نظیر سازمان همکاریهای شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را در افزایش مبادلات و مراودات اقتصادی میان دو کشور و دیگر کشورهای مستقل موثر دانست.
رئیسی بر پیگیری اجرایی شدن توافقات میان ایران و بلاروس تا حصول نتیجه و ملموس شدن منافع اقتصادی آن برای ملتهای دو کشور نیز تاکید کرد.
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس نیز در این نشست جمهوری اسلامی ایران را یکی از کشورهای پیشرفته در حوزه تمدنی و اقتصادی توصیف کرد و گفت: این سومین بار است که به ایران سفر میکنم و هربار شاهد عزم و اراده بیشتر ملت ایران برای مقابله با فشارها و تحریمها و همچنین حرکت در مسیر پیشرفت هستم.
لوکاشنکو در ادامه مواضع مشترک دو کشور در زمینه مقابله با یکجانبهگرایی را مورد اشاره قرار داد و خواستار تبادل بیشتر ظرفیتهای دو کشور در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، حمل و نقل و فناوری شد.
رئیس جمهور بلاروس همچنین با اشاره به کندی گسترش همکاریهای اقتصادی میان ایران و بلاروس در سالهای گذشته، از تسریع در توسعه روابط میان دو کشور در دولت رئیسی تقدیر کرد.
در پایان این نشست نقشه راه همکاریهای همه جانبه و هفت سند همکاری در حوزههای مختلف تجاری، حمل و نقل، کشاورزی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و بلاروس، در حضور روسای جمهور دو کشور به امضا رسید.