مراسم تشییع پیکر مرحوم حسن غفوری فرد با حضور جمعی از شخصیت های سیاسی کشور از جمله حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری، حجت الاسلام و المسلمین قدرت الله علیخانی، رحیم صفوی، سید علی اکبر صالحی، اسدالله بادامچیان، سید کاظم اکرمی، مصطفی کواکبیان، کمال خرازی، سید محمد غرضی، یاسر هاشمی رفسنجانی، مهدی هاشمی رفسنجانی، رضا امراللهی، محمود واعظی در حسینیه جماران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری طی سخنانی در این مراسم گفت: از سوی خداوند متعال در قرآن کریم دو معیار «ایمان» و «عمل صالح» به عنوان شاخص بالاترین ارزش ها عنوان شده و دو وعده دنیایی اخروی برای دارندگان این دو ارزش داده شده است. وعده دنیایی به مؤمنان و شایسته کاران، زندگی پاکیزه و در آخرت نیز پاداشی به مراتب گرانسنگ تر و نیکوتر و بهتر از آنچه که عمل کرده اند در انتظار آنان است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: نسل مؤمنان شایسته کاری را ما در نهضت اسلامی کنار امام شاهد بودیم. من تقاضا می کنم که به خصوص جوانان عزیز به این نکته عنایت کنند. شهید چمران و برخی از شهدای بلند آوازه ای که در جنگ تحمیلی به میدان آمدند و جمع کثیری از مدیران لایق جمهوری اسلامی ایران مثل دکتر غفوری فرد، دکتر محسن نوربخش و جمع دیگری که هنوز در میان ما هستند و جامعه ما از خدمات آنها بهره مند است، نخبگانی بودند که در رژیم طاغوت علی رغم فضای نامناسب عمومی، بر اساس ایمان برای خدمت به جامعه تحصیل کردند و برای تجهیز شدن علمی بیشتر، چون آن زمان در کشور میدان تحقیق و پژوهش زیاد باز نبود، در راه خدا هجرت علمی کردند و در دانشگاه های معتبر جهان به تحصیل مشغول شدند.

وی افزود: در میان آنان دانشجویان رشته های نظامی مثل شهید بابایی و امثال ایشان بودند. کسانی که در اوج استعداد و توانایی علمی در آنجا مشغول تحصیل بودند اما هیچ یک از مسائل بازدارنده موجب نشد که به ایمان آنان لطمه ای وارد شود. نه تنها ایمانشان تضعیف نشد، بلکه مؤمنانه در آنجا بودند و کانون انجمن اسلامی دانشجویان اروپا و آمریکا را بنیان گذاشتند. در کنار درس خواندن، پژوهش و توشه علمی برچیدن از آن محیط، سازماندهی دینی و مذهبی و ایمان به خدا را فراموش نکردند؛ و مهمتر از آن، مردم و آزادی ملت و کشور را فراموش نکردند و از طریق واسطه های صالح و فداکار با امام رابطه برقرار کردند و یک هسته مرکزی توانا و فداکاری را تشکیل دادند که خوشبختانه ذخیره ای برای ملت و انقلاب شدند.

انصاری تأکید کرد: به محض اینکه امام به نوفل لوشاتو هجرت کردند و آن امداد الهی پیش آمد که امام در رأس اخبار قرار گرفت، جمع زیادی از آنان به پاریس مسافرت کردند و به یاران امام در فرانسه پیوستند و بعضی ها هم برای ساماندهی برنامه های انقلاب و رساندن پیام نهضت و امام به جامعه جهانی در اروپا و آمریکا ماندند. متأسفانه در این موضوع کمتر توجه می شود. نقش این مؤمنان شایسته کار در نهضت اسلامی ما بسیار برجسته بود. اگر این هسته ها نبود، دوران غربت امام در نجف و پاریس پیام امام و انقلاب به درستی به گوش جهانیان نمی رسید.

وی افزود: به محض پیروزی نهضت، این عزیزان همه آن آوازه های علمی و زمینه های رشد را متوقف کردند و به کشور بازگشتند. این پیام برای کسانی است که امروز به عنوان ذخیره های علمی مملکت در کشورهای دیگر هستند. این عزیزان باید بدانند جان، مال، اعتبار، خاستگاه، پرورشگاه و میدان تحصیل دبستان و دبیرستان و دانشگاهشان از مال این ملت و این خاک و مرز و بوم است و امروز آنان بدهکار ملت، باید در خدمت ملت باشند؛ چه آنان که در آنجا کار می کنند و چه آنان که احساس می کنند که کشور به دانش و توانمندی آنها نیازمند است، برای ادای دین مثل شهید بابایی باید برگردند و جانشان را در طبق اخلاص فدای ملت کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مثل شهید چمران، آن اعجوبه علمی که پشت پا به علم و دانش آنجا می زند و تحصیلات و تحقیقات نیمه تمام را رها می کند و برای آموزش نظامی و چریکی به لبنان می آید و همان آموزش ها بعد از پیروزی انقلاب و قبل از تشکیل بسیج به درد این ملت می خورد و هسته های مقاومت و مبارزین را در خوزستان سامان می دهد. چمران خود یک لشکر و سپاه بزرگ بود و داوطلبان را سامان داد و جانش را در این میدان گذاشت.

وی تأکید کرد: مدیر ارزشمندی مثل آقای غفوری فرد می توانست به عنوان یک نخبه علمی در آمریکا بماند. اما آمد و به عنوان یک وزیر جوان در اولین کابینه حزب اللهی و مردمی شهید رجایی قرار گرفت و قبل از آن هم ظاهرا به عنوان اولین استان بعد از انقلاب در خراسان و بعد هم در پست های دیگر مثل نمایندگی مجلس و ریاست سازمان تربیت بدنی بود. اما هرگز مشی انسانی، مؤمنانه و عمل صالح را فراموش نکرد.

انصاری افزود: همه ما می دانیم مرحوم غفوری فرد از فعالان سیاسی جدی بود و خط مشی روشن سیاسی داشت اما هرگز از دایره انصاف، اعتدال، اخلاق و احترام به رقبا و دیگران خارج نبود. غفوری فرد در میدان رقابت سیاسی همه قواعد اخلاقی، اسلامی و انسانی رقابت را پاس می داشت و اساسا سیاست را در خدمت اهداف نهضت و انقلاب جست و جو می کرد.

وی با اشاره به اینکه او یک هیأتی بصیر تمام عیار بود، تصریح کرد: ایام سوگواری من در مجالس متعددی شاهد بودم که با کمال تواضع و خلوص به سینه زنی می آمد. اما همین مدیر، برای خدمت به جوانان کشور، دختران و پسران این مملکت، در بُعد ورزش کارهای بزرگی کرد. او می دانست هم هیأت و سینه زنی، هم ورزش و مسابقه و هم رفاه و نشاط و شادی نیاز جامعه است. واقعا از ایشان جز همین اعتدال، تدیّن، اخلاق، صفا و برخورد کریمانه سراغ ندارم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه دکتر غفوری فرد در عرصه های گوناگون خدمات بزرگی به کشور کرده است، گفت: خانواده معظم ایشان چه انتخاب درستی داشتند که مسیر سفر آخرت ایشان را از حسینیه جماران شروع کردند؛ چون ایشان عشق به امام داشت و با عشق به امام در کشور خدمت کردند. اینجا حسینیه عشاق است و شهید همت ها، شهید باکری ها، شهید بروجردی ها، شهیدان گمنام و جان بر کفان با امام میثاق می بستند و با همه عشق به عنوان سربازان سیدالشهدا(ع) راهی جبهه ها می شدند. همچنان نام «جماران» و این حسینیه برای ما و آیندگان الهام بخش است.

به گزارش جماران، این مراسم با اقامه نماز حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی بر پیکر دکتر غفوری فرد به پایان رسید.

پیکر دکتر غفوری فرد صبح فردا(شنبه) در حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.