سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز ۲۷ بهمن در بازگشت از سفر به چین در فرودگاه مهرآباد درباره دستاوردهای این سفر اظهار کرد: در این سفر دیدارهای متعددی در سطوح مختلف داشتیم که بحث‌های مورد نظر مطرح شد. به خاطر ارتباط راهبردی که با چین داریم وضعیت مذاکرات ما هم در این سفر شکل راهبردی داشت تا بتوانیم مباحث مورد علاقه دو طرف به ویژه در اقتصاد و تجارت را دنبال کنیم.

به گزارش جماران؛ رئیس جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی به چین سفر کرده بود، دقایقی پیش با استقبال رسمی مخبر معاون اول رئیس جمهور و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین قمی معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.

 سید ابراهیم رئیسی که در رأس هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی و برای دیدار رسمی به چین سفر کرده بود، صبح امروز پنجشنبه با استقبال رسمی مخبر معاون اول رئیس جمهور و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین قمی معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.

دیدار و گفتگو با رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس کنگره ملی خلق چین، امضای اسناد همکاری راهبردی در بخش‌های مختلف، سخنرانی در دانشگاه پکن، دیدار با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چینی، دیدار با نمایندگان ده‌ها شرکت بزرگ تجاری و صنعتی چینی و دیدار با مسلمانان پکن در مسجد تاریخی دونگ سی از جمله برنامه‌های سفر رئیسی به کشور چین بود.

رئیس جمهور را در این سفر اسماعیلی رئیس دفتر و وزرای امور خارجه، اقتصاد، نفت، صمت، راه و شهرسازی و جهادکشاورزی همراهی می‌کردند.

 

رئیسی پس از بازگشت از چین مطرح کرد:

ارتباطات ایران و چین همراه با انتقال تکنولوژی/طرح عضویت ایران در بریکس

رئیس قوه مجریه گفت: در سفر به چین تفاهم شد که ارتباطات میان ایران و چین همراه با انتقال تکنولوژی صورت گیرد.

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز ۲۷ بهمن در بازگشت از سفر به چین در فرودگاه مهرآباد درباره دستاوردهای این سفر اظهار کرد: در این سفر دیدارهای متعددی در سطوح مختلف داشتیم که بحث‌های مورد نظر مطرح شد. به خاطر ارتباط راهبردی که با چین داریم وضعیت مذاکرات ما هم در این سفر شکل راهبردی داشت تا بتوانیم مباحث مورد علاقه دو طرف به ویژه در اقتصاد و تجارت را دنبال کنیم.

ارتباطات ایران و چین همراه با انتقال تکنولوژی خواهد بود

وی ادامه داد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اعتمادسازی در حوزه همسایگان و سیاست همگرایی اقتصادی در آسیاست و این سفر از این جهت اهمیت داشت که بتواند توافق مصداقی در حوزه‌های اقتصادی و تجاری را اجرایی کند؛ لذا ۲۰ تفاهم‌نامه بین دو کشور در حضور روسای جمهور به امضاء رسید.

رئیسی اضافه کرد: در جلسه بعد از انعقاد تفاهم‌نامه‌ها اراده جدی دو طرف برای همکاری و توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های تجاری، اقتصادی، انرژی، علم و فن‌آوری مطرح شد که در همه مباحث توانستیم تصمیمات خوبی بگیریم. خوشبختانه وزرایی هم که مسئولیت داشتند مثل وزیر نفت در حوزه انرژی، وزیر صمت در حوزه صنعت، معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی در حوزه راه و مسکن بحث‌های خوبی مطرح کردند. قرار است همه این ارتباطاتی که برقرار شد همراه با انتقال تکنولوژی باشد تا دانش برای توسعه را هم همراه داشته باشیم.

عضویت ایران در بریکس مطرح شد

وی در ادامه یادآور شد: همکاری در سازمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از دیگر مباحث این سفر بود. چین نقش مهمی در پیمان شانگهای که ایران عضو آن شده دارد و از طرفی بحثی درباره عضویت ایران در بریکس مطرح شد که تمایل چین را برای این عضویت دیدیم و وزیر امور خارجه این کار را دنبال می‌کند چون این امکان می‌تواند برای کشور موثر باشد.

رئیس دولت سیزدهم در ادامه بیان کرد: ما در حوزه امنیت در منطقه و جهان نقش موثری داریم و باید در اقتصاد و تجارت هم چنین نقش موثری را ایفا کنیم و چین به عنوان اقتصاد نوظهور جهان مطرح است و ارتباط خوب با این کشور می‌تواند برای ما بسیار موثر باشد.

می‌توانیم قدرت ایران را در اقتصاد و تجارت تقویت کنیم

رئیسی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به اینکه ایران اسلامی ظرفیت‌های خدادادی بسیاری دارد، اظهار کرد: اگر از این ظرفیت‌ها درست استفاده شود و به ویژه در ارتباطات خود با آسیا و جهان این ظرفیت‌ها را به کار گیریم می‌توانیم قدرت ایران را در اقتصاد و تجارت تقویت کنیم. برخی از ظرفیت‌ها استفاده نشده و خیلی‌ها از شنیدن وجود چنین ظرفیت‌هایی تعجب می‌کنند.

وی افزود: یکی از نشست‌ها در این سفر دیدار با فعالان اقتصادی در چین بود که وقتی من به ظرفیت‌ها اشاره کردم برایشان قابل توجه بود. در این نشست ارتباطاتی هم برقرار شد که اگر عملیاتی شود آثار آن را در بهبود زندگی مردم مشاهده خواهیم کرد.

رئیس قوه مجریه به دیدار خود در این سفر با چهره‌های موثر، فرهیختگان و دانشگاهیان چین اشاره کرد و گفت: در این دیدار به صورت پرسش و پاسخی مسائلی مطرح شد و این نشست برای تبیین مواضع جمهوری اسلامی بسیار موثر بود.

وی همچنین تاکید کرد: در مجموع برداشت میزبان یعنی کشور دوست ما چین و هم برداشت همکاران من از این سفر بسیار مثبت بود و امیدواریم آثار آن را در عرصه‌های مختلف به ویژه در اقتصاد و تجارت شاهد باشیم.

رئیس دولت سیزدهم در پایان اظهار کرد: از همه فعالان اقتصادی و همکارانم در دولت می‌خواهم که مصوبات و تصمیمات این سفر را پیگیری کنند؛ چراکه اگر پیگیری در خور شانی انجام نشود شاهد آثار آن هم نخواهیم بود ولی اگر تصمیمات اجرایی و عملیاتی شود حتما گشایش‌های بسیاری در اقتصاد و تجارت در ارتباط با چین ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.