ابراهیم متقی و صادق زیباکلام در نشست استادان دانشگاه تهران با رئیس این دانشگاه در خصوص حوادث اخیر به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
به گزارش جماران؛ ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران گفت: هر گاه در طی سالهای گذشته (1371 تا به امروز) سیاست شوک درمانی داشتیم پشت سرش یک بحران اجتماعی اجتناب ناپذیر بود. در سالهای 1398 همین وضعیت شوک درمانی را داشتیم، در ارتباط با قیمت بنزین و 1401 کاملا قابل پیش بینی بود. فضای بین المللی میخواهد از جمهوری اسلامی انتقام بگیرد. پنج سال پیش محمد بن سلمان این بحث را داشت که بحران را به داخل ایران می کشانیم. چطوری بحران را به داخل ایران می کشد؟ هیچ کدام توجه نکردیم. این بحران از طریق شبکه های اجتماعی و فضای مجازی این مسئله کشیده شده است. می خواهد جمهوری اسلامی را در یک فضای تغییرات ژئوپولیتکی جدید قرار دهد. گسترش قدرت را می خواهد برگرداند در موج هایی معکوس به مبدا. عربستان در طی پنج سال گذشته تنفر و نفرت را بازتولید کرده. موج اجتماعی را امنیتی و انتظامی کردیم. بیشترین اعتراضات ثبت شده در اروپاست، بیشترین امنیت اجتماعی هم در اروپاست. چرا؟ چون اعتراضات ثبت شده انرژی های درونی را در یک فضایی تخلیه می کند. بپذیریم که در وضعیت بحران معنا قرار داریم و در این فضای بحران معنا باید یک فضای نهادسازی شکل بدهیم که جوانانمان را از معرض اقدامات جهان غرب می خواهد در فضای رسانه ای انجام دهد خارج کنیم و من فکر می کنیم دانشگاه می تواند این کار را انجام دهد.
صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران گفت: سال 1357 بود، در همین سالن اسلام نیامده بود و بازسازی نشده بود و بنای کهن و طاغوتی و وابسته...در همین جا متحصن شدیم و یکی از خواسته های سازمان ملی دانشگاهیان استقلال دانشگاه ها بود...گذشت و گذشت شد تا شد اعتراضات 88. گفتند بنشینیم ببینیم چه کنیم. شد داستان 96، اعتراضات 96. فقط در اورژانس اساتید دانشگاه را می خواهند! داشت شل می شد که شد آبان 98. سپور محله هم نیامد بپرسد که شما 10، 20 جلسه داشتید حالا باید چه کنیم.